Cesta k duze

Rubriky

Vůně bohyní

autor: | Čvc 16, 2020 | Nezařazené | 0 komentářů

Vůně Bohyní

Bohyně Afrodita Afrodita je řecká bohyně vášně a lásky, která je spojována s planetou Venuší. Afro­dita znamená „zrozena z pěny“, podle legendy totiž vzešla z vykastrovaných genitálií svého otce Urana, které byly odhozeny do moře. Afrodita tedy repre­zentuje neostýchavou ženskou sexuální energii. Afrodita ženám pomáhá cítit se dobře ve svém těle a být zajedno se svou sexualitou. Pomáhá oběma pohlavím prožívat ve vztazích více vášně a dobře vyrovnávat mužskou a ženskou energii.

Vůně Bohyně Afrodita– bohyně lásky a partnerství svěží vzdušná vůně s dřevitým nádechem mateřídoušky a kořeněného anýzu, zvýrazněná smyslným jasmínem a ylang ylangem, s opojnou mimózou a vanilkovým benzoe, se svěží mátou luční a karfovou myrtou, s podtóny zemitodřevitého pačuli, balzámového kadidla a balzamickým listím cedru, s uklidňujícím závanem sladce kořenité nepálské bazalky levandulové a teplé meduňky, doplněná osvěžujícími citrusovými tóny litsey cubeby a hořkosladkého grepu.

Osvěžující a lehká vůně pro podporu radosti, oslavu ženskosti a života, pro otevření se novým možnostem a krásám života, pro vnitřní klid a bezpečí . Vůně pro každé srdce, která vnese do vašeho života závan inspirace a touhu po kráse a dokonalosti, otevře vaše oči, probudí smysly, zahřeje vaši duši a pohladí srdce. Pomůže vám najít a sjednotit všechny ztracené části vašeho já, zharmonizuje vaše emoce a myšlenky, otevře vás naslouchání a láskyplnému přístupu k sobě. Je jako pohlazení letního vánku a ve svých překrásných a smyslných tónech vás přenese do světa smyslnosti a tvořivého snění, plného slunce a světla, ve kterém máte možnost se naplno oddat snům o svém životě. Pomůže vám odhalit vaše skryté vlohy a talenty, uvědomit si své pozitivní stránky a vlastnosti, rozproudí vaši energii a otevře vaše srdce lásce, soucitu a naslouchání. Podpoří také vaši ženskost a otevřenost, duchovní růst a přirozeně tvořivý přístup k životu. Povede vás k vyjadřování své pravdy a hlubšímu prožívání radosti a lásky. Naučí vás, jak získat od života to, co chcete a cítíte ve svém srdci, jak vědomě tvořit svůj život a naslouchat svým srdcem, tančit v rytmu života.

Jsem lehkost bytí, krása, oslava a pomůžu ti láskou naplnit a prostoupit vše, co se rozhodneš tvořit a do čeho vložíš své srdce. Z lásky jsi byla stvořena a láskou se stáváš pokaždé, když ji necháváš proudit a vyzařovat ze svého srdce, hlasu, myšlenky, díla, těla i duše. I ty jsi Bohyní lásky stejně jako já, tak miluj a dovol si být milována, jsi dokonalá ve své kráse i moudrosti, jsi krásná.“ Bohyně Afrodita

Afirmace: S lehkostí přijímám všechny části svého Já. Jsem ráda na světě a život je pro mě zábavný a obohacující. Jsem radost a rozdávám radost. Žiju naplněný a radostný život. Přijímám samu sebe s láskou a soucitem, naslouchám sobě. Vyjadřuji svou ženskost a rozvíjím své přednosti, jsem krásná žena. Zářím štěstím. Přitahuji do svého života krásné a milující lidi. Vážím si jejich jedinečnosti a přijímám je takové, jací jsou. Dávám sobě i všem v mém životě volnost a svobodu prožívat vše, co je pro ně důležité.

Barevné působení podle Aura somy: modrá, růžová, žlutá

Složení: anýz, mateřídouška, benzoe, grep, jasmín, myrta, pačuli, kadidlovník, litsea cubeba, cedrové listí, máta luční, bazalka levandulová nepál, meduňka s citronelou, mimóza, ylang ylang, mandlový olej

Účinky esencí: vůně podporuje imunitní systém, je protizánětlivá, hojí rány, chrání buňky, podporuje trávení, prokrvuje, zmírňuje únavu, bolesti hlavy a deprese. Je vhodná při nachlazení, viróze a rýmě, při bronchitidě a astmatu, na dráždivý kašel, záněty horních cest dýchacích, svalové bolesti a revmatismus. Příznivě působí na trávicí trakt, plynatost, má protikřečové účinky, je močopudná, pomáhá při špatné činnosti ledvin. Uklidňuje, harmonizuje, osvěžuje, zahání stres, snižuje úzkost a napětí, podporuje koncentraci. Rozptyluje smutek a melancholii, zmírňuje nepokoje a agresivitu, vyvolanou strachem a starostmi. Pomáhá vyrovnat se se smutkem, odmítnutím či přecitlivělostí, uvolňuje tvořivého ducha. Navozuje pocitu tepla, radosti a požitku, utišuje, prohlubuje myšlenky, poskytuje klid a přesnost, je vhodná k meditaci.

Bohyně Pallas Athéna Athéna je mocná a moudrá řecká bohyně, která dohlíží nad těmi, kdo o to požádají, a ochraňuje je. Je dcerou Dia. Jejími silovými zvířa­ty jsou bílá sova a černý holub. Přesto, že je Athé­na bohyní válečníků, bojuje spíše svým důvtipem a inteligencí než zbraněmi. Můžete ji požádat o po­moc s urovnáním rozepří a také o ochranu. Athéna vám navíc pomůže s tvořivostí, například s psaním, výtvarným uměním a řemesly.

Vůně bohyně Pallas Athéna – bohyně naplnění – sladce smyslná květinovo bylinková vůně se dvěma druhy růží a sladce květinovou tonkou, s něžnou slaměnkou a bylinkovým heřmánkem římským, se smyslným ylang ylangem a uklidňujícím lavandinem, s vanilkovým benzoe a podtóny zemitého nepálského nardu, pryskyřičného smrku, balzamického rozmarýnu a kořeněného niaouli, s nádechem levandulové máty bergamotové a svěží máty kadeřavé.

Povzbudivá a přitažlivá vůně pro všechny Ženy Bohyně, vůně pro sebepřijetí, moudrost a naplnění, také pro to, abyste se lépe cítili ve svém fyzickém těle. Vůně, která vás zahalí svými tóny a přijme do své mateřské a konejšivé náruče. Navodí pocit důvěry a bezpečí, vyléčí vaše dětská zranění, podpoří sebedůvěru a chuť do života. Pomůže vám zapomenout na starosti všedního dne a minulost, uvolní smutky, pocity osamělosti, odmítnutí a opuštění, pomůže odevzdat starosti, rozpustí strachy, pochybnosti, stará přesvědčení že „nejsem dost dobrá“, podpoří váš pozitivní přístup k životu. Přinese uvolnění a úlevu, navodí pocit tepla, bezpečí a ochrany, dokonale vás uzemní a pomůže vám najít „své kořeny“. Vytvoří kolem vás ochranné obaly, podpoří vaše sebevědomí a odvahu žít svůj život. Přinese dobrou náladu a pomůže udržet si nadhled a optimismus ve složitých situacích.

„Když chceš naslouchat moudrosti, potřebuješ se ztišit a otevřít se sama sobě. Všímej si svých myšlenek a pocitů, naslouchej vnitřnímu hlasu a důvěřuj. Víš přesně, co máš udělat i co potřebuješ. S mojí pomocí můžeš získat zpět svou ztracenou sílu a osvobodit se ze závislostí a mylných představ o sobě. Já mohu být tvým světlem i oporou, tvým zrcadlem, žít však už musíš sama. Věř a důvěřuj svým schopnostem manifestace a proměny, odevzdej vše, co tě trápí a sužuje a neboj se nahlédnout do zrcadla své duše. Jsi krásná v každém okamžiku a tvá síla potřebuje proudit. Tak dovol, ať si najde svůj směr, buď zajedno se svým tělem i duší, otevři své srdce a naplň sebe i svůj život vším, čím chceš a potřebuješ. Jsi žena Bohyně, všechno je tu pro tebe.“ Bohyně Pallas Athéna

Afirmace: V mé víře je má síla. Mám odvahu být ženou a projevit svou ženskost. Naplňuji a uspokojuji své potřeby. Jsem ve spojení se svým zdrojem vnitřní síly a moudrosti. Jsem žena Bohyně. Důvěřuji vesmíru, že mi dá vše, po čem opravdu toužím. Objevuji to, co mě naplňuje radostí. Všechno, co vytvářím, mě naplňuje a uspokojuje. Jsem hluboce spojená se vším, co je. Mám všechno, co potřebuji.

Barevné působení podle Aura somy: zelená, zlatá

Složení: benzoe, nard nepál, máta bergamotová, máta kadeřavá, tonka, heřmánek římský, rozmarýn, niaouli, smrk, lavandin, slaměnka, růže, růže francouzská, ylang ylang, mandlový olej

Účinky esencí: vůně povzbuzuje, osvěžuje, uvolňuje hleny, zahřívá, mírní bolesti hlavy, rýmu a nachlazení. Je vhodná při stresu, úzkosti, při nespavosti, na uklidnění. Pomáhá při nachlazení, viróze, bronchitidě a astmatu, revmatismu, artritidě. Působí proti hysterii, nervovým křečím, epilepsii a bušení srdce, reguluje funkci jater. Posiluje dýchání, zlepšuje zažívání, je vhodná při nevolnosti, bolestech zubů a přehřátí, podporuje krevní oběh a mírně působí na ženské orgány. Uvolňuje zadržovanou vodu v těle a pomáhá odstranit toxiny z lymfatického systému. Zlepšuje mozkovou činnost, podporuje soustředění a prodlužuje výkonnost, podporuje imunitu, paměť a koncentraci. Propůjčuje pocit tepla a bezpečí, posiluje duševní schopnosti a podporuje vnímavost. Posiluje energii Země, fyzickou a duševní sílu. Vůně vytváří romantickou a láskyplnou atmosféru, zahání negativní myšlenky a citové napětí. Přináší klid, pocit harmonie a radosti, uklidňuje mozek a srdce a bystří ducha, pomáhá proti apatii, zahání lítost, smutek a zklamání. Podporuje ženskost a hloubku mateřství, lásku a soucit, dodává sílu být ženou a matkou.

Bohyně Ostara Ostara je germánskou bohyní plod­nosti a jara, která je občas nazývána také „Eostre“. Slova East (východ) a Easter (velikonoce) byla utvořena podle Ostary s odkazem na východ slunce na východě a nárůst slunečního světla na začátku keltského jara. Je oslavována během jarní rovnodennosti jako ta, která přináší více denního světla a vyrovnanosti mezi počtem denních a noč­ních hodin. Požádejte Ostaru o pomoc se zvýšením vaší úspěšnosti, plodnosti, anebo když se pustíte do nového podnikání.

Vůně bohyně Ostara – bohyně projasnění a komunikace ­– přitažlivá květinovo ovocná vůně s něžnou slaměnkou a květinovou tonkou, se sladce dřevitým nádechem růžového dřeva a třemi druhy růží, doplněná sladce balzámovitými tóny akácie a balzamické myrhy, s podtóny zemitého nardu a bylinnodřevité mateřídoušky, s teplým závanem badyánu a anýzu, se sladkou violkou a levandulovou spajkou, zjemněná osvěžující citrusovou směsí z bergamotu, litsey cubeby, lemograssu, mandarinky a červeného pomeranče.

Podmanivá vůně pro otevřenou komunikaci a jasnější vnímání svých myšlenek, která pomáhá uvolnit a urovnat „vnitřní napětí a konflikty“. V jejích rozmanitých a jemných tónech najdete uklidnění a uvolnění, laskavé objetí i příjemné povzbuzení, pomůže vám uvolnit a odevzdat vše přebytečné. Tato vůně je vhodná pro všechny, kteří se neumějí zastavit, workholiky a všechny, kteří stále někam spěchají a přitom mají pocit, že „stojí na místě“, nestíhají, nemají čas na sebe a své sny, a také pro ty, kteří jsou „příliš ve své hlavě“. Pomáhá najít ztracenou víru a rovnováhu, nastolit řád a pořádek, uvolňuje zmatky a strachy, vyvolané nejistotou a váhavostí, přílišným spěchem nepozorností. S její pomocí si můžete udělat jasno v tom, co je pro vás skutečně důležité a jaký život vlastně chcete žít, odpoutat se od vlivu okolí a najít klid a harmonii v sobě, naučit se rozhodovat za sebe. Rozpouští hluboké pocity viny a myšlenky spojené s neúspěchem a nepřijetím, s pocity „nejsem dost dobrá“, podporuje sebedůvěru a schopnost prosadit se, říct svůj názor, dotáhnout věci do konce. Vytváří bezpečné prostředí pro objevování nových cest, způsobů a možností, jak utvářet svůj život. Podporuje schopnost správně se rozhodnout a učí nás vidět sebe sama v lepším světle. Harmonizuje 5.čakru, otvírá naslouchání a pomáhá vrátit se k přirozenému způsobu vyjadřování a komunikace, bez potřeby dokazovat a obhajovat sebe sama. Pomáhá plynout s proudem života, být v přítomném okamžiku a užívat si hojnost a krásu, kterou vám život nabízí.

„Odlož zbraně a přestaň bojovat, dovol lásce a soucitu, ať osvobodí tvé srdce. Tvůj vnitřní svět se skládá z obrazů a myšlenek, které vysíláš sama k sobě. Zastav se a zeptej se sebe sama: Co vlastně chci? Co potřebuji? Jak vidím samu sebe? Co chci pro sebe? Je čas začít žít svůj život a odložit všechna stará

přesvědčení, která se neshodují s přáním tvého srdce. Tak si dovol je propustit a zmizí všechen nátlak a odpor, buď sama sebou a zkus se otevřít novým možnostem. Když hledáš pravdu, začni u sebe a zjisti, co ti říká tvé srdce. Já ti pomůžu odkrýt jeho touhy, aby jsi si mohla udělat jasno v tom, jaký bude tvůj další krok. Nejistota a pochybnosti nejsou na místě, když víš co chceš, co cítíš ve svém srdci, dokážeš to přirozeně a láskyplně vyjádřit. Buď sama sebou, uč se vidět v tom nejlepším světle, jsi jedinečná, jsi úžasná. Vykroč na vlastní cestu ke štěstí a hojnosti všeho, co potřebuješ. “ Bohyně Ostara

Afirmace: Jsem sama sobě oporou. Učím se naslouchat a láskyplně naplňovat své potřeby. Komunikuji jasně a přirozeně. Má slova jsou naplněná láskou a soucitem. Jsem otevřená všemu, co přichází do mého života. Vím co chci a co potřebuji. Mám jasno v sobě i ve svém životě. Dělám ve svém srdci místo lásce a světlu a vysílám je do světa, zářím. Všechny mé zážitky mě posilují a vyjasňují mi pohled na svět. Zaměřuji svou pozornost na to, co vychází z mého srdce.

Barevné působení podle Aura somy: oranžová, růžová

Složení: anýz, mateřídouška, bergamot, akácie, litsea cubeba, růže, limeta, violka, mandarinka, badyán, spajka, růžové dřevo, tonka, lemongrass, růže damašská, nard, slaměnka, červený pomeranč, myrha, mandlový olej

Účinky esencí: vůně působí na trávicí trakt, plynatost, pomáhá při střevních infekcích, má protikřečové účinky. Je vhodná na kašel a záněty horních cest dýchacích, pomáhá při špatné činnosti ledvin, na infekce močových cest, při migrénách a závratích. Podporuje imunitní systém, zmírňuje únavu a deprese, prokrvuje, tiší bolest, snižuje teplotu. Pomáhá při svalovém napětí, bolestech, křečích, revmatismu a artritidě. Má zklidňující účinky při stavech hněvu a stresu. Povzbuzuje psychického vědomí, inspiraci, moudrost, zahání chmury, čistí mysl a odstraňuje psychické vyčerpání. Vytváří klid, uvádí rozjitřenou mysl opět do pohody, navozuje mírné pocity euforie a rozveseluje. Pomáhá vytvořit pocit pokoje a bezpečí, posiluje energii Země, fyzickou a duševní sílu, pomáhá s uzemněním.

Bohyně DanaDana je jednou z nejpradávnějších keltských bohyní, jejíž uctívání sahá až do předkeltských časů Irska, kdy ji „Děti Dany“ neboli Tuatha Dé Dananns uctívali jako bohyni Matku Stvořitelku. Když Keltové vpadli do Irska, Tuatha Dé Dananns se přeměnili na skřítky, a tak je tomu dodnes. Dana, která je také známa jako Dannu nebo též Danu, je neobyčejně mocná a kouzelná. Může vám pomoci se zhmotňováním, alchymií a Božskou magií. Může vás také uvést do králov­ství elementálních bytostí, především do říše leprikónů a skřítků.

Vůně bohyně Dana – bohyně čarodějka – bohyně moudrosti – příjemná sladce balzamická vůně s uklidňujícím lavandinem a s borovicovo květinovými tóny rosaliny, s kořeněným nádechem pimentu a elemi, se sladce balzamickým rododendronem a styraxem, se svěžími tóny máty kadeřavé a kafrové kasie, s podtóny teplé skořice a pryskyřičného smrku, sladké meduňky a vanilky, zemitodřevitého vetiveru a balzámovitým nádechem siam dřeva a zázvorové lilie, zjemněná dvěma druhy růží a něžnou slaměnkou, doplněná osvěžující citrusovou směsí z tangarinky, dvou druhů mandarinek a verbeny, zjemněná závanem dřevitobylinného bergamotu a sladce pryskyřičného mechu.

Tajemná a přitažlivá vůně pro objevnou cestu do hlubin vaší duše, pro napojení na moudrost a vnitřní vedení, na sílu tvořivosti a lásky. V jejích podmanivých a kouzelných tónech můžete najít bezpečí a pocit jistoty. Obejme vás a pohladí, pomůže poodhalit zákoutí vaší duše a otevře vám cestu k vnitřní moudrosti a velikosti vašeho Ducha. Vůně je vhodná na meditaci, ve které bude spolehlivým průvodcem, na odpočinek a rozjímání. Navodí pocity harmonie a pomůže uvést do souladu vaše energie, tak aby byly v harmonii se Zemí i s Vesmírem. Regeneruje tělo, probouzí životní sílu, sjednocuje vnitřního muže a vnitřní ženu. Pomáhá objevit kouzlo a půvab v každém okamžiku života, plynout s jeho hojností a nekonečným proudem lásky. Otvírá přijetí všeho co je, bez potřeby soudit a posuzovat, učí, jak si vybírat podle hlasu svého srdce.

„ Se mnou můžeš objevit kouzlo života a poznat sílu své tvořivé energie. Přicházím, abych ti pomohla se směřováním a uskutečněním tvých plánů. Jsem podpora i opora v tvém hledání a objevování vlastních cest tvoření a zhmotňování. Kouzlo a půvab tvé ženskosti a síla vůle se zcela přirozeně snoubí s lehkostí a rozhodností, se kterou směle kráčíš vstříc všem novým objevům, které pro tebe život má. Nebojácnost vystřídala zvědavost a tvá touha vyzkoušet dosud nepoznané, to vše k tobě přitahuje mocné kouzlo života. Ta síla je ve tvém srdci a proud lásky, který vysíláš do všech stran strhává všechny iluze a přesvědčení tohoto světa, pomáhá odhalit čistou pravdu. Ty víš, co je třeba, umíš naslouchat, podat pomocnou ruku a nechat vše být, když je třeba. Jsi pevná jako skála a něžná jako poupata růží, jsi spojená se Zemí i Vesmírem a pevně stojíš na prahu nového světa, tak jen si věř a zůstaň věrná sobě. Víš co je moc a co je síla lásky a odpuštění, jsi síla osvícení a světlo v temnotách, které přináší naději a požehnání všude tam, kde je to třeba. Našla jsi samu sebe a už víš a znáš…já chráním tvou sílu i zář.“ Bohyně Dana

Afirmace: Jsem sama sebou. Objevuji kouzlo a půvab života. Naslouchám svému vnitřnímu hlasu a nechávám se vést svou intuicí. Učím se od života. Tvořím s láskou a radostně žiju svůj život tady a teď. Naslouchám moudrosti své duše a nechávám se vést svým srdcem. Všechny odpovědi nacházím uvnitř sebe. Následuji svou vnitřní moudrost. Všechno, co potřebuji, mám v sobě právě teď.

Barevné působení podle Aura somy: fialová, purpurová, zlatá, žlutá

Složení: smrk, tangarinka, mandarinka červená, skořice, vetiver, styrax, zázvorová lilie, lavandin super, piment, siam dřevo, kasie, verbena, růže francouzská, růže egyptská, mech, máta kadeřavá, rododendron, meduňka (atok), vanilka, slaměnka, mandarinka, elemi, rosalina, bergamot, mandlový olej

Účinky esencí: vůně harmonizuje organismus, stimuluje, povzbuzuje, má antiseptické a čistící účinky. Posiluje imunitu, obnovuje vnitřní síly po fyzické námaze, prokrvuje pokožku.Ulevuje při revmatismu, posiluje slinivku a zažívání, pomáhá při nadýmání, nachlazení, výrazně zklidňuje. Ulevuje při nachlazení, výborně hojí a regeneruje, usnadňuje zajizvení, velmi účinně působí na hematomy a spáleniny, tlumí záněty, zmírňuje křeče. Pomáhá při svalovém napětí, bolestech, křečích, revmatismu a artritidě. Má zklidňující účinky, zmírňuje úzkost, nervozitu, napětí, podráždění, nespavost a nechutenství. Pomáhá při stresu, úzkosti, nespavosti, na uklidnění, při bolestech hlavy a migréně. Vzbuzuje velmi příjemné pocity, navozuje pocit klidu a pohody, pomáhá zlepšit koncentraci. Naplňuje tělo i duši teplem, odstraňuje pocity samoty, tíhy a strachu, zvyšuje inspiraci, vytváří domácí prostředí. Zlepšuje náladu, dodává optimismus a sebevědomí.

Bohyně RhiannonJméno této měsíční welšské bo­hyně znamená „vznešená královna“, protože plní důležité funkce. Je totiž múzou inspirace básníků, umělců a královských rodů. Láskyplně přenáší duše ze Země do posmrtné úrovně bytí na svém věrném bílém koni a pomáhá jim přizpůsobit se změněné­mu životu po smrti. Rhiannon dokáže měnit svou podobu, a tak se vám může zjevit jako zvíře, pták či jako píseň. Přivolejte ji na pomoc se zhmotňo­váním, komunikací s duchem, životními přechody anebo s uměleckou inspirací.

Vůně bohyně Rhiannon – vesmírná učitelkabohyně inspirace – okouzlující květinovo bylinková vůně s růžovými tóny geránie a sladké vanilky, s dvěma druhy levandule a levandulově svěžím lavandinem, s květinovou mimózou a smyslným ylang ylangem, s podtóny kořeněného niaouli a balzamické myrhy, sladké vanilky a opojného šeříku, podbarvená nádechem dřevitobylinného bergamotu a sladké tonky, svěžími tóny borovicovokvětinové rosaliny a osvěžujícím citrusovým závanem citronely, litsey cubeby a červeného pomeranče.

Přitažlivá vůně, která vyniká bohatostí smyslných tónů, tvoří most mezi starým a novým a je výborným pomocníkem v období změn, přechodů a proměn života. Vytváří dokonalou harmonii a rovnováhu mezi vnitřním a vnějším světem. Probouzí a prohlubuje smyslové vnímání, posiluje intuici a schopnost důvěry ve své schopnosti. Pomáhá rozšířit vaše obzory, poznat hloubku a krásu vaší duše. Bude vám podporou ve chvílích rozhodování a volby, stejně tak vám pomůže vypnout od starostí a stresu, uvolní tělo, uklidní napjaté nervy. Dodá energii a stabilitu, pomůže zmobilizovat vaše síly, odložit staré a rozloučit se s tím, co už končí. Pomůže překonat strachy, pochybnosti a nejistotu v nových začátcích, vnese klid a bezpečí do vašeho života, bude vám dobrou podporou při uskutečňování vašich snů. Vůně také pomáhá otevřít se inspiraci, tvořivému způsobu života a rozvíjí fantazii a představivost, podporuje naši přirozenou schopnost vyjadřovat vnitřní krásu tvořivým způsobem.

„ Jsem průvodce na cestách mezi Nebem a Zemí, znám všechna tajemství, kouzla i nástrahy života. Pomáhám v nových začátcích, při loučení a přechodu starého a nového. Otírám slzy smutku i radosti a otvírám bránu do světa fantazie a snů. Mám klíč k inspiraci a touze přenést všechna přání duše do hmotného světa. Jsem všude tam, kde zní hudba srdcí, šťastný smích a kde dýchá kouzlo života, jsem ve všem, co je prostoupeno láskou, krásou a harmonií. Jsem kouzlo proměny a transformace starého v nové. S mojí pomocí můžeš objevit své nové podoby a možnosti existence a tvoření svých snů. Zavolej mě na pomoc a nechej se inspirovat a vést k tomu, aby jsi mohla objevit své vlastní způsoby, jak vyjádřit krásu a vznešenost života. Dovol si přijímat a objevíš kouzlo proměny.“ Bohyně Rhiannon

Afirmace: Jsem tvůrce a měním sebe i svět. Měním se a rostu. Mám odvahu poznat nepoznané a objevit svůj svět fantazie a snů. Vyjadřuji vděčnost za vše, co přichází do mého života i za vše, čím mě obohatil. Jsem mostem světla lásky a snů. Nechávám se inspirovat životem.Dovoluji si přemýšlet a snít bez omezení. Každý den se učím novým věcem, dostávám skvělé nápady. Vidím sebe i svět v nových barvách. S nadšením tvořím svůj sen.

Barevné působení podle Aura somy: modrá, tyrkys, žlutá

Složení: geránie, niaouli, citronela, litsea cubeba, lavandin, rosalina, myrha, mimóza, levandule španělská, vanilka, ylang ylang, šeřík, levandule, tonka, červený pomeranč, bergamot, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je antiseptická, antirevmatická, repelentní, regenerační, pomáhá při svalových bolestech, kašli, infekci, při zánětu šlach, kloubů a vazů. Čistí tělo, prohřívá, zmírňuje bolesti nervového původu., napomáhá hojení ran, celkově harmonizuje. Tonizuje organismus, napomáhá aktivovat trávení, má regenerační účinky. Pomáhá při bolestech hlavy, nespavosti, chřipce a dýchacích potížích. Je osvěžující a povzbuzující, dodává tělu energii. Pomáhá při stresu, přepracování, únavě a oslabené koncentraci. Čistí atmosféru v místnosti a chrání před negativními vibracemi. Má povznášející a stimulující účinek na mysl i tělo, pomáhá vypořádat se s depresí a emocionální únavou. Je vhodná k uvolnění duševní strnulosti, posílení koncentrace, podporuje kreativitu.

Bohyně KordélieTato keltská vílí bohyně pomáhá opat­rovat květiny, které kvetou na jaře a v létě. Je patronkou prastarého svátku Beltaine, jímž se 1. května vítá příchod keltského léta. Přivolejte Kordélii na pomoc s prolome­ním ledů v jakékoliv situaci anebo ve vztahu, který se zdá být chladným a neutěšeným.

Vůně bohyně Kordéliebohyně radosti něžná citrusovo květinová vůně s příjemně citronovým nádechem lemongrassu, limety a litsey cubeby, se dvěma druhy něžných růží, se sladkou tonkou a opojným závanem šeříku, s růžovými tóny palmarosy a růžově kafrového ho-sha, s podtóny smyslného ylang ylangu a okouzlujícího indického lotosu, doplněná tóny uklidňující levandule a kořeněného niaouli, nádechem něžné slaměnky, sladké violky a borovicovo květinové rosaliny, a osvěžujícího závanu citronové verbeny, sladké mandarinky a pomeranče.

Okouzlující a něžná vůně, která vám pomůže otevřít srdce a naslouchat životu, radovat se s každodenních maličkostí a nacházet radost ve všem, co žijete. Je to ta pravá vůně pro harmonii a lásku, šťastné vztahy a přátelskou atmosféru, vůně pro radost a oslavu života. Její růžové tóny potrhnou a zvýrazní půvab, jemnost a něžné vyzařování každé ženy. Rozpustí přílišnou vážnost a přemíru zodpovědnosti, uvolní staré smutky, strnulost, pocity osamělosti, svázanosti a napětí, pomohou vám najít způsoby, jak nejlépe pečovat o sebe, nasměrují vás k uspokojování vašich potřeb. Vnesou do vašeho života i práce lehkost a nadhled, dodají vám naději, podpoří inspiraci a tvořivost, nabídnou nový pohled na svůj život. S každým okamžikem do vás bude vstupovat klid, mír a uvolnění, zvýší se vaše sebedůvěra a naslouchání sobě. Vůně vám pomůže objevit pozitivní stránky života a umocní pocit štěstí a spokojenosti.

„Vlož své srdce do dlaní a nahlédni do své duše. Jaká tajemství v ní ukrýváš? Jaké poklady si v ní neseš? Chceš si je nechat pro sebe nebo se o ně podělíš s ostatními? Pokaždé, když se o své bohatství dělíme navzájem, každá kapička radosti a štěstí krášlí a rozveseluje tento svět. Dovol prosím, sama sobě obohatit celé své žití těmito perlami radosti. Dovol, ať tvůj proud radosti zasáhne a obohatí každého, kdo se rozhodne ho s tebou sdílet. Máš moc, která dokáže otevřít a vyléčit i to nejuzavřenější a nejsmutnější srdce. Tvůj zářivý úsměv dokáže rozpustit všechny zábrany a uvolnit překážky v komunikaci a naslouchání. Ve svém zdroji radosti a štěstí jsi spokojená a jsi tím, kdo opravdu jsi, nacházíš smysl života a uspokojení a tím ukazuješ cestu ke štěstí i všem ostatním. Radostně a vesele tančíš svým životem a v tónech lásky a v melodii svého srdce nacházíš bezpečí, klid a vnitřní mír. Lehce se vznášíš nad každou překážkou a problémem, a víš, že nic není nemožné. Dveře do tvého světa radosti jsou otevřené dokořán. Tak vejdi a staň se radostí.“ Bohyně Kordélie

Afirmace: Jsem radostí a štěstím pro tento svět. V každém okamžiku svého života mám možnost být šťastná, rozhoduji se pro radost a štěstí. Radostně vítám nový den a vše, co mi přinese. Dovoluji si prožívat radost a vychutnávám si každý okamžik života. Vnáším radost do svého života. Objevuji své zdroje radosti. Následuji svou nejvyšší radost. Raduji se z toho, co mám. Jsem Radost.

Barevné působení podle Aura somy: růžová, tyrkys, žlutá

Složení: niaouli, lemongrass, limeta, ho-sho, růže, pomeranč, tonka , verbena, palmarosa, ylang ylang, levandule, mandarinka, slaměnka, rosalina, violka, lotos indický, růže damašská, limeta, šeřík, litsea cubeba, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má antiseptické, dezinfekční, močopudné, posilující účinky. Podporuje krevní oběh, působí proti nespavosti a bolesti hlavy, posiluje žaludek, snižuje horečku. Pomáhá při svalovém napětí, bolestech a křečích, na revmatická onemocnění, svalovou ztuhlost, bolesti kloubů a neuralgie. Je účinná při bronchitidě, rýmě, nachlazení, chřipce, napomáhá vykašlávání, podporuje imunitu. Mírní deprese, rozjasňuje, poskytuje energii, rozveseluje, osvěžuje, lehce erotizuje, inspiruje. Je vhodná při nedostatku podnětů, nechuti k práci, depresích, apatii, únavnosti. Podporuje fantazii, dokáže rozjasnit mysl a vykouzlit úsměv a dobrou náladu. Přináší pocit harmonie a radosti, uklidňuje mozek a srdce a bystří ducha, zahání lítost, smutek a zklamání. Podporuje ženskost a hloubku mateřství, dává sílu být ženou a matkou, pomáhá najít smyslnost a sebedůvěru.

Bohyně Mawuelement země – Je západoafrickou měsíční bohyní, o které se věří, že stvořila veškerý život spolu se svým manželem, slunečním bohem Lizou. Mawu pomáhá těm, kteří se na ni obrátí, aby se naučili žít v souladu se životním prostředím a respektovali jeho zdroje. Stará se o to, aby naše potřeby byly hoj­ně pokryty, aniž by to poškozovalo planetu.

Vůně Bohyně Mawu – bohyně bohatství, země, bezpečí a domova – příjemná lehce zemitá vůně s teplými tóny skořice a kokily, s uklidňující levandulí a květinovou mimózou, s růžovědřevitým nádechem růžového dřeva, bylinnými tóny lípy a heřmánku římského, s podtóny balzamické myrhy, zemitého nardu, balzámovitých jedlových šišek, kořenitobylinné mateřídoušky, smyslného ylang ylangu a sladce balzamického pačuli, doplněná růžemi, ovocným osmanthusem, sladkou meduňkou, svěžími tóny nepálské máty levandulové a máty peprné, růžovým nádechem palmarosy a sladce dřevitého cedrového dřeva, obohacená osvěžující citrusovou směsí z tangarinky,litsey cubeby a sladké mandarinky.

Působivá vůně pro domov, bezpečí, hojnost a bohatství, pro spojení se s moudrostí našich předků, očištění kořenů a minulosti, pro ochranu a uzemnění. Tato vůně je vhodná pro každého, kdo hledá sám sebe, své uplatnění a naplnění, své místo na Zemi. Vůně svými tóny pomáhá uvolňovat vzpomínky a aktivuje tvořivé síly v nás.S její pomocí můžeme navázat tam, kde jsme kdysi přestali. Jemně vede k uvědomění, že všichni jsme součástí jednoho celku – planety Země, a vše co děláme ovlivňuje život celé planety. Pomáhá nám s hlubokým propojením našeho srdce se srdcem planety, abychom mohli čerpat vše, co potřebujeme pro svůj růst a vývoj. Navodí pocit bezpečí a tepla domova, nasměruje nás tím správným směrem, ke všem zdrojům vnitřního bohatství, abychom našli uspokojení v tom, co tvoříme a děláme, vytvořili si své zázemí a domov na této zemi. Vede nás k úctě, pokoře, vděčnosti a poděkování za vše, čeho se nám dostává. Těm, co se necítí bezpečně poskytne ochranu a uzemnění, pomůže nastavit rovnováhu mezi dáváním a přijímáním, podpoří ženskou energii, poskytne mateřskou péči. V jejích laskavých tónech můžete najít uvolnění, klid a podporu pro svůj život.

„Jsem tady, abych vám připomněla váš původ a vaše kořeny, vaše spojení se zemí a s touto nádhernou planetou, která je teď vaším domovem. Když budete chtít, naučím vás naslouchat tepu jejího srdce a rytmu jejího dechu, melodii a rytmu života. Ona je vaší matkou a poskytuje vám všechno, co potřebujete ke svému životu. Všechny zdroje jejího bohatství, jsou i vaše zdroje bohatství, jste vzájemně propojení a jeden ovlivňujete druhého. Pomůžu vám pevně se zakořenit ve svém životě a najít bezpečné místo pro váš domov a zázemí. Otevřu vám cesty k radosti a vnímání všech krás přírody a tohoto světa. V jednoduchosti je síla, ve střídmosti moudrost a v milujícím srdci ta největší radost jakou si vůbec dokážete představit. Stojím při vás, abych vám pomohla najít váš domov, spojení se zemí, podporovala váš tvořivý proces a probudila ve vás lásku a soucit, abyste s vděčností a úctou přijímali dary této země a společně jsme vytvářeli a rozdávali radost ve všech podobách.To je naše největší bohatství.“ Bohyně Mawu

Afirmace: Jsem spojena se zemí, jsem v bezpečí. Čerpám moudrost a podporu ze svých předků. Přijímám všechny dary země. Plynu s proudem života a přijímám jeho dary. Vše co mě naplňuje a uspokojuje, vyživuje mě i mé kořeny. Vdechuji plnost a bohatství života. S radostí pozoruji, jak mě život obdarovává hojností a bohatstvím, s vděčností je přijímám. Jsem otevřená novým zdrojům hojnosti. Jsem hojnost a bohatství.

Barevné působení podle Aura somy: fialová, purpurová

Složení: palmarosa, skořice, heřmánek římský, máta peprná, lípa, osmanthus, myrha, mateřídouška, máta levandulová nepál, nard, růže, tangarinka, ylang ylang, mandarinka, litsea cubeba, levandule, pačuli, meduňka s citronelou, cedrové dřevo, růžové dřevo, jedlové šišky, kokila, mimóza, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je antiseptická, antidepresivní, má protikřečové a močopudné účinky. Působí proti nachlazení a jiným virózám, uvolňuje dýchací systém a bolesti hlavy, posiluje imunitu. Uklidňuje a posiluje srdce, nervy, uvolňuje svalové křeče, napomáhá hojení ran a zánětů, zmírňuje nespavost. Podporuje zažívání, pomáhá při nedostatečné funkci jater, žaludku a střev, kolikách, křečích. Posiluje energii Země, fyzickou a duševní sílu, podporuje koncentraci, je vhodná k meditacím. Stimuluje činnost nervového systému, aktivuje rozumové, fyzické a emocionální procesy. Pomáhá při pocitech slabosti, nervozitě, depresích, nejistotě, neodůvodněných starostech. Očišťuje, otevírá, zahřívá, ochraňuje, utěšuje, uzemňuje. Ženám navíc pomáhá najít vnitřní ženskost, smyslnost a sebedůvěru. Vytváří pocit pokoje a bezpečí, prohřívá a stabilizuje. Pomáhá najít pevný základ, rozpouští emocionální bloky, léčí staré bolesti a trápení.

Bohyně Bílá Tara element vzduch – Bílá Tara je aspektem Tary, žen­ského Buddhy a hinduistické Matky Stvořitelky. Mnoho ženských tváří Buddhy a Matky Stvořitel­ky je zastoupeno různými barvami Tary. Bílá Tara reprezentuje čistotu, zralost a soucit. Oči na jejích rukou, nohou a na čele jí umožňují být vnímavou ke všem modlitbám. Pomáhá nám žít dlouhé a po­kojné životy.

Vůně Bohyně Bílá Tara – bohyně rozhodnutí – svěží bylinková vůně s uklidňujícím lavandinem a květinovou akácií, s lehkým kafrovým nádechem březule a libavky, se sladkou vanilkou, citronovou verbenou a hořkosladkým bergamotem, podtóny smyslného ylang ylangu, a pryskyřičné douglasky, obohacená osvěžující směsí z citrusových tónů listey cubeby, citronu a mandarinky, sladce bylinným eukamintem a dřevitými tóny himalájského cedru.

Příjemná povzbuzující vůně pro úklid v sobě, klid mysli, jasnost, odpuštění, svobodu, rovnováhu mysli a těla. Vůně je vhodná také pro ty, co mají často „přetíženou hlavu“ starostmi, povinnosti nebo nedokáží vypnout myšlenky.Ve svých rozmanitých tónech vám přinese uvolnění, klid a pohodu. Doplní vaši energii, zažene únavu, zbystří vaše smysly, přinese povzbuzení. Je to všestranná vůně, která příjemně a jemně působí v mnoha rovinách a úrovních. Dokáže propojit vaše pocitové vnímání s myšlenkami, uvolnit napětí, stres, strach, pomůže vám najít smysl v tom, co děláte. Navodí vás na radost a hravost, přinese pocit lehkosti a snadného rozhodování, pomůže vám najít vaše cesty ke štěstí.

„Není nic, co byste nezvládli, čemu byste neporozuměli a v čem byste nenašli alespoň jeden dobrý důvod pro sebe. Různé podoby lásky přicházejí do života, aby vám ukázaly jeho pestrost a rozmanitost. Když se necháte příliš ovlivnit svým okolím, zamotáte se do sítě svých vlastních myšlenek. Tento postoj vám pak přinese hořkost, pocit oddělenosti a samoty. A kde zůstává vaše srdce? Nejlepší, co můžete udělat, je to vše zastavit, pročistit si své myšlenky a znovu se napojit na své srdce. Jen tak si uděláte jasno v tom, co cítíte, co si přejete a proč si to vlastně přejete. Zavolejte si mě na pomoc, když nevíte kudy kam a ztrácíte se ve svých vlastních, myšlenkách. Ve společné meditaci najdeme ten správný směr vašeho života. Podpořím vaše rozhodnutí a cesty vedoucí ke šťastnému a spokojenému životu“. Bohyně Tara

Afirmace: S lehkostí a nadhledem zvládám všechny situace. Jsem klidná a vyrovnaná, otevřená všemu, co přichází. Vybírám si to nejlepší pro sebe. Každý den se učím sama na sobě. Rozhoduji snadno a lehce. Žiju život v přítomnosti a z přítomnosti vycházím při svém rozhodování. Svobodně se rozhoduji a rozlišuji, co je pro mě v životě opravdu důležité. Uvědomuji si své možnosti, rozhoduji se a konám.

Barevné působení podle Aura somy: čirá, tyrkysová

Složení: ylang ylang, lavandin, douglaska, březule, libavka, lemon tea tree, mandarinka, litsea cubeba, bergamot, eukamint, vanilka, akácie, citron extra, cedr himalájský, verbena, mandlový olej

Účinky esencí: Vůně je antiseptická, antidepresivní, pomáhá při svalovém napětí, bolestech, křečích. Působí proti infekčním onemocněním, ničí plísně a čistí vzduch, pomáhá s otoky (nohy) a nevolností. Posiluje lymfu, uvolňuje hleny, mírní bolesti, podporuje trávení. Je močopudná, pomáhá při infekci močových cest. Je vhodná při bolesti hlavy, rýmě, kašli, chřipce, posiluje dýchání. Zlepšuje koncentraci a osvěžuje, obnovuje sílu, odstraňuje nervovou podrážděnost. Zažene pocit stísněnosti, stresu a napětí a vyvolá příjemnou bezstarostnou náladu. Pomáhá při nedostatku energie, oslabené koncentraci, ochablosti, melancholii, přílišné duchovní námaze, nervovém napětí. Propůjčuje odvahu a sebedůvěru, posiluje duchovní potenciál, aktivuje „síly světla“. Podporuje kreativitu a fantazii, přináší inspiraci a moudrost. Pomáhá očistit myšlenky, navodí stav meditace povzbudí psychické vědomí.

Bohyně Sulis element voda – Je keltská sluneční bohyně, kte­rá dohlíží nad vodními tělesy spojenými s uzdra­vováním. Pramen léčivé vody v Bath v Anglii je pojmenován na počest Sulis. Obraťte se na Sulis, kdykoliv budete provádět uzdravující obřady spo­jené s vodou nebo si půjdete obnovit síly plaváním či koupelí, anebo když budete potřebovat pomoc s uspořádáním časového rozvrhu nebo financí tak, abyste si mohli dovolit výlet k moři či k jezeru.

Vůně Bohyně Sulis – bohyně uzdravení a volnosti – přitažlivá květinově ovocná vůně s opojným šeříkem, a několika druhy růží, hořkosladkým bergamotem a květinovou mimózou, s citronovou verbenou a kořenitým afrikánem, s podtóny smyslného ylang ylangu a balzamické myrhy, kořeněného pimentu a balzámovitého tolu, doplněná ovocnou davanou a bylinkovým nádechem šalvěje muškátové, borovicovo-květinové rosaliny, svěží levandulovou nepálskou mátou a kafrovým řebříčkem, s osvěžujícími citronovými tóny citronely, limety, citronů, červeného pomeranče a zelené mandarinky.

Okouzlující vůně sladkosti života, pro uvolnění všeho starého, volnost a svobodu, která pomůže nastartovat vaše vnitřní léčebné procesy. Podpoří vaši tvořivost, uvolní zablokované emoce a spustí proces vnitřní proměny a regenerace. S její pomocí můžete uzdravit vše, co jste ochotní propustit ze svého srdce a odevzdat této bohyni. Pomůže vám přeuspořádat váš čas i finance, abyste mohli sami sobě věnovat potřebnou péči a pozornost. Naučí vás, jak se zklidnit a odpočívat, užívat si pohodu a harmonii, kterou vás obklopí.Ve svých tónech přinese novou energii a povzbuzení pro unavené tělo i duši.

„Jsem bohyní léčivých vod a pramenů, přináším probuzení a uzdravení těla i duše. Vaše tělo si zaslouží pozornost a péči, odpočinek a dostatek kvalitního spánku. Tak jako voda potřebuji téci, i vaše energie, která vámi protéká potřebuje proudit bez zábran. Voda do sebe umí vstřebat všechny emocionální i myšlenkové disharmonie a nahradit je laskavostí a vlídností. Vodu potřebujete nezbytně ke svému životu – protože jste voda, vaše tělo je z vody stvořené a každý z vás má k tomuto elementu svůj vztah. Voda jako jediná má několik skupenství a podob, ve kterých nám ukazuje svou sílu. Stejně jako ona to děláte i vy se svými emocemi a myšlenkami, s mojí pomocí můžete znovu obnovit svůj hluboce očistný proces souladu a vnitřní harmonie. V každé sklence vody najdete očistnou sílu, kterou pak můžete vložit do své spokojenosti a naplnění. Přináším vám uzdravení a volnost ve všem, co si jen dokážete představit. Přináším vám podporu pro váš smysl pro humor a znovuobjevení sebe sama. “ Bohyně Sulis

Afirmace: Jsem v jednotě, rovnováze a harmonii se sebou i okolím. Mé enegie, myšlenky a emoce volně plynou, jsou naplněny harmonií a láskou. Naslouchám své moudrosti a jsem spojená s duší i tělem. Jsem šťastná ve svém těle. S láskou se starám o sebe. Nechávám se prostoupit láskou z vlastního srdce, která očišťuje a léčí každou buňku mého těla a svobodně mnou protéká. Přijímám všechny

své části a uzdravuji tak samu sebe. Ve mně i okolo mě je čisto.

Barevné působení podle Aura somy: červená, fialová, žlutá

Složení: růže egypt, bergamot, davana, řebříček, meduňka s citronelou, mandarinka zelená, rosalina, limeta, šalvěj muškátová, růže, mimóza, citronela, citron, máta levandulová nepál, verbena, růže damašská, červený pomeranč, myrha, citronová růže, piment, tolu, afrikán, šeřík, ylang ylang, mandlový olej

Účinky esencí: má protiplísňové, antidepresivní, antivirové, antibakteriální, detoxikační a protizánětlivé, stimulující a povzbuzující účinky. Upravuje činnost plic, žaludku, zažívání, má hojivé účinky. Odstraňuje stavy vyčerpání, podporuje koncentraci. Pomáhá při nespavosti a nervozitě, povzbuzuje srdeční činnost, dodává energii. Zchlazuje srdce a emoce (neklid, nespavost, noční pocení, palpitace, tachykardie, ayrtmie, vysoký tlak). Pomáhá při nachlazení a virózách, zmírňuje svalovou ztuhlost, bolesti a únavu. Působí proti infekcím v močovopohlavním, zažívacím a dýchacím ústrojí. Odstraňuje depresivní stavy, nejistotu, neodůvodněné starosti, potlačený hněv, pocity hořkosti a ublížení. Přináší uvolněnou smyslnou atmosféru, povznáší ducha, uvolňuje tvořivost. Zmírňuje nepokoj a agresivitu, pomáhá najít smyslnost a sebedůvěru.

Bohyně Brigid element oheň – Je keltskou troj-bohyní, což znamená, že reprezentuje tři tváře ženy: mladou pannu, pečující a láskyplnou matku a moudrou čarodějku/babiznu. Brigit je horlivou bohyní, jež neúnavně chrání všechny, kteří ji o to požádají, je ženským protějškem bojovné energie Archanděla Michaela. Její chrám je v Kildare v Irsku. Význam jejího jména je „vznešená“. Ochraňuje zejména těhotné ženy a pomáhá při porodech, je odbornicí na věštění, proroctví, léčitelství, vědu a poezii, dozírá na vaření piva, její kult je úzce spjat s posvátnými studněmi. Je bohyní uzdravování, hojnosti a plodnosti, ohně (domácího krbu) a je ochrannou bohyní věštců. Její svátek je oslavován 1. února, jde o pradávný posvátný den jménem „Imbolc“ a označuje začátek jara a prodlu­žující se denní světlo.

Vůně bohyně Brigid – bohyně otevřenosti – sladce bylinková vůně se svěží mátou luční a osvěžujícím pomerančem, s citronovou meduňkou a dvěma druhy heřmánků, s bylinkovým nádechem mechu a květinové mimózy, s podtóny vanilkového benzoe, balzamického cedrového listí , hořkého pettigrainu, zemitého nardu, obohacená dřevitým nádechem siamského dřeva a hořkosladkého bergamotu, kořenitým niaouli, sladkou violkou, teplými tóny santalového dřeva a dvěma druhy růží.

Příjemně osvěžující vůně pro radost z vlastního bytí, která vám pomůže abyste zůstali otevření, naslouchali, viděli, slyšeli a vnímali všechny krásy světa a zázraky života. Vůně pro tvořivost, smyslnost, rovnováhu a spojení s podstatou vaší síly. Pomůže vám uvědomovat si, co cítíte když se setkáváte se situacemi, ve kterých vám ostatní nastavují zrcadla poznání. Vůně vám pomůže uvolnit vnitřní napětí, strachy, pochybnosti, stres, propustit negativní myšlenkové vzorce a přesvědčení o sobě, svých schopnostech a možnostech. Podpoří vaši odvahu stát tváří v tvář své vlastní pravdě, otevře dveře k hojnosti a zdrojům moudrosti, spojí vás s vaší trojjediností. Ženám pomáhá s uvolněním smutku a lítosti, podpoří rozvíjení talentů a nadání, sebedůvěru a odvahu být sama sebou. Pomůže vidět nové možnosti a najít ten správný směr pro svou aktivitu a tvořivost, otevřít se jemnosti, radosti a láskyplnému přístupu k sobě.

„Jsem síla uzdravení, moci a plynutí, která tvoří a pomáhá urovnat vše, co není v souladu s rovnováhou vesmíru a matky Země. Jsem radost, mladost, tvoření, moudrost stáří, výzva, inspirace a cesta k sebepřijetí a otevření se větší hojnosti, radosti , spokojenosti a naplnění. Provázím všechny, kdo mě o to požádají a pomáhám jim s přijetím své jedinečnosti a pochopením světa, energií a jejich plynutí. Tak jako oheň vyživuje a očišťuje, dokáže hřát nebo spálit na uhel, tak vaše síla a hloubka emocí, určuje, kam poteče vaše energie a jak se to projeví ve vašem životě. Síla emocí je projevem vaší síly a vy se potřebujete naučit ji uvolnit a správně nasměrovat, být s ní v souladu, aby mohla volně plynout. Vaše síla přesvědčení se odráží ve vašem emocionálním nastavení a já přicházím, abych vám pomohla uvolnit všechny iluze, strachy a pochybnosti, které vám brání radostně žít, tvořit a sklízet bohatou úrodu své práce. Ve všem, kde si nevěříte nebo pochybujete o sobě, popíráte svou sílu i sami sebe, tady je ta největší výzva k otevřenosti a zkoumání své pravdy. Přestaňte se bát a zaměřte se na to, co skutečně chcete, naslouchejte sami sobě, vnímejte své potřeby a buďte v souladu se svojí pravdou. Buďte otevření a dovolte své síle, ať vám ukáže cestu k rovnováze a hojnosti.“ Bohyně Brigit

Afirmace: Jsem otevřená všemu, co přichází. Mám otevřenou mysl i srdce. Mám sílu být sama sebou, postavit se za sebe a vyjádřit svobodně svůj názor. Dovoluji si být vším, čím mohu být, podporuji samu sebe. Má energie je otevřená a volně proudí všemi oblastmi mého života.

Barevné působení podle Aura somy: zelená, žlutá

Složení: benzoe, heřmánek žlutý, cedrové listí, máta luční, meduňka s citronelou, petigrain, violka, šalvěj, heřmánek římský, santalové dřevo, růže egypt, pomeranč, růže, niaouli, citronela, siam dřevo, mech, nard, bergamot, mimóza, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má antimykotické, antidepresivní, antibakteriální a protizánětlivé účinky. Je vhodná při nachlazení, viróze a rýmě, při bronchitidě a astmatu, při revmatismu, artritidě. Pročišťuje a posiluje slezinu a slinivku, zažívací, dýchací a močovopohlavní systém (nadýmání, průjem, úporný kašel, sípání, ztráta hlasu). Tiší bolesti, uvolňuje svalové křeče, pomáhá při nespavosti a bolestech hlavy, dodává tělu energii. Regeneruje buňky, zvyšuje obranyschopnost organismu tvorbou červených krvinek. Má zklidňující účinky, harmonizuje emoce a srdeční činnost, uvolňuje energetické blokády, citové nerovnováhy, podráždění a deprese. Pomáhá při přílišném přemýšlení a starostech, propůjčuje pocit tepla a bezpečí. Posiluje duševní schopnosti a podporuje vnímavost, dodává ženskost, smyslnost.

Bohyně Kuan Jin ­– Východní bohyně Kuan Jin vysly­ší všechny modlitby ohledně čistoty, láskyplné péče a jemné síly. Kuan Jin je bodhisattva, což znamená, že je zvolená k povýšení do stavu Buddhovství. Pře­sto se zavázala zůstat poblíž Země, dokud všechna stvoření nebudou osvícena. Tato mladistvá a krásná bohyně nám pomáhá nalézt soucítění a milosrden­ství k sobě samým i k ostatním. Je také ochránkyní dětí a žen, probouzí zájem o hudbu, hudební nadá­ní, ale i jasnozřivost.

Vůně Bohyně Kuan Jin – bohyně laskavosti a soucitu balzamická vůně s hřejivými tóny meduňky, růžemi, s květinovou mimózou a balzamickou akácií, s ovocným osmathusem a sladkou vanilkou, s podtóny smyslného ylang ylangu, balzamické myrhy a zemitodřevitého pačuli, doplněná osvěžujícím citronovým závanem limety.

Hluboká mystická vůně, pro láskyplnost, laskavost a soucit, která vám pomůže najít cestu ke smíření a láskyplnosti, k odpuštění, uzdravení minulosti, osvobození sebe sama se zajetí myšlenek a pocitů nelásky. S její pomocí se můžete dotknout lásky ve svém srdci a nechat ji plynout do všeho, co potřebuje uzdravit, urovnat, uvolnit. Přináší hluboký vhled do duše a srdce, pochopení a porozumění lekcím, kterými jste si prošli. Ženám pomáhá najít odvahu, postavit se své bolesti a strachu, přijmout je, uvolnit pokoru, ponížení, všechna svazující pouta a role oběti. Dovolte sami sobě přijmout vlny milosti, které s ní přicházejí, ponořte se do jejích léčivých tónů a váš život znovu prozáří světlo naděje, lásky radosti.

„Jsem bohyní soucitu a laskavosti, léčím všechna zraněná srdce, pomáhám urovnávat vztahy, najít cestu k odpuštění. Vše, co vás trápí a tíží, co vám leží na srdci, otravuje vaše tělo i mysl. Vy se otvíráte bolesti a zapomínáte na lásku a láskyplnost, stáváte se smutným a nešťastným člověkem, oddělujete se od lásky. Každá bolest a negativní emoce potřebuje uzdravit a vyléčit, přicházím, aby vám připomněla vaše zapomnění a otevřela vám cestu k sebepřijetí, láskyplnosti a soucitu. Napojte se na sebe, podívejte se do svého srdce, objevte v sobě za tím vším tu bytost plnou lásky. Ano, vím, je tak křehká a zranitelná, ale jen na pohled. V její lásce je ta největší síla, síla je i v jejím odpuštění a soucitu, to vše je ve vás. V jejím – vašem srdci je dostatek místa, pochopení a laskavosti pro všechno a všechny, které milujete a ona ví, že je milována, přes to všechno, čím jí bylo ublíženo.Vložte svou bolest a zapomnění do mých rukou a dovolte mi ji rozpustit a uvolnit, vyléčit staré rány, uzavřít minulost, abyste mohli volní a svobodní s jasnou myslí a klidem ve své duši, kráčet cestou lásky vstříc svým dnům. Buďte láskou.“ Bohyně Kuan Jin

Afirmace: Osvobozuji se od svých myšlenek a pocitů, nechávám promlouvat své srdce. Odpuštěním uzdravuji a léčím svou minulost, otvírám se milosti a sebepřijetí. Přijímám se a miluji taková, jaká jsem právě teď. Do všeho vkládám lásku a láskyplnost. Dělám ve svém srdci místo pro lásku, jsem láska. Jsem laskavá k sobě i k ostatním. Rozvíjím svou přirozenou laskavost a soucit. Mám sílu a odvahu být ženou.

Barevné působení podle Aura somy: korálová, olivová, zlatá

Složení: ylang ylang, mimóza, akácie, meduňka s citronelou, myrha, osmanthus, pačuli, vanilka, limeta, růže, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je antidepresivní, antiseptické a antivirální účinky, povzbuzuje srdeční činnost, čistí krev, pomáhá při hojení ran, proti únavě. Působí na zažívací systém, pomáhá proti nevolnosti, zmírňuje křeče a ulevuje od bolestí žaludku způsobených stresem (žaludeční neuróza), reguluje funkce jater. Posiluje, povzbuzuje a harmonizuje, rozradostňuje srdce a mysl, podporuje fantazii. Zahání smutek, nervové vyčerpání, strach, úzkost, deprese a šok, chmurné myšlenky. Je vhodná při nedostatku podnětů, nechuti k práci, depresích, apatii, únavnosti., hněvu, psychickém vypětí, podrážděnosti. Přinese dobrou náladu, pomáhá odolávat vnějšímu tlaku. Je vhodná k meditaci, k povzbuzení psychického vědomí, inspiraci a moudrosti. Podporuje obnovení smyslu vlastního já, další duchovní růst, zmírňuje nepokoje a agresivitu. Pomáhá vyrovnat se se zármutkem, odmítnutím či přecitlivělostí, uvolňuje tvořivého ducha. Vůně představuje a podporuje ženský princip, očišťuje, otevírá, zahřívá, ochraňuje, utěšuje, působí na celkové posílení při fyzické i duševní vyčerpanosti.

Bohyně OonaghKeltská bohyně Oonagh je vda­ná za Fionnbharra, vůdce irského lidu „Tuatha Dé Danaans“ aneb „Lidé bohyně Danu“. Oonagh a její kmen byli jedněmi z původních obyvatel Ir­ska. Když Keltové vtrhli do jejich země, Tuathové neutekli ani nebojovali. Místo toho se přeměnili na skřítky. Jejich chytré řešení jim umožnilo v Ir­sku v pokoji zůstat. Požádejte Oonagh o pomoc s životními změnami, ona vás povede kreativními a kouzelnými způsoby.

Vůně Bohyně Oonagh ­– bohyně kouzla a proměny sladce dřevito balzamická vůně se smyslným ylang ylangem a vanilkovým benzoe, s podtóny hřejivé skořice, balzámovitých cedrových listů, dřevitého cypřiše, balzamické pačuli a sladce dřevitého cedrového dřeva, s bylinným nádechem máty bergamotové a citronovými tóny litsey cubeby a citronely.

Povzbudivá a inspirativní vůně pro smysl, pořádek, inspiraci, kreativitu a lehkost změn. Je vhodná pro všechny, kdo přešlapují na místě, neumí se rozhodnout, nevěří si, pochybují, obávají se změn. Tato vůně vám pomůže odložit všechny obavy, nadechnout se a vykročit vstříc svému štěstí. V jejích léčivých a povzbudivých tónech najdete podporu a pohlazení, uklidnění a jistotu, že vše je tak jak má být a vám už nic nebrání otevřít se novému. Podpoří vaši rozhodnost, odvahu, dodá inspiraci, nápady a navede vás na vše, co potřebujete k uskutečnění svých plánů. Rozpustí strachy, obavy a pochybnosti, uvolní únavu, stagnaci, stres, napětí i vnější tlak. Pomůže vám najít ztracenou víru a důvěru v sebe i svůj sen, odevzdat vše, co vám stojí v cestě. Pomůže vám najít ty nejlepší cesty, způsoby a řešení, dá do pohybu vaši energii změny a proměny.

„Když máte jasno v tom, co chcete a jste si jistí tím, že si to i zasloužíte, tak si velmi rychle k sobě přitahujete vše, pro uskutečnění vašeho snu. Pokud ale pochybujete, máte strach a obavy, že to nepůjde, nevyjde, nepovede se vám to, nevěříte si … pak stojíte proti všemu, co si těmito pochybnostmi vytvoříte a ocitáte se tváří tvář svému strachu. Zavolejte mě na pomoc a já vám pomůžu vidět celou záležitost z jiného úhlu pohledu, abyste se vrátili ke svému záměru, síle a odvaze, kterou do něj potřebujete vložit. Pomůžu vám vidět kouzelné způsoby a možnosti, kterými vše může proběhnout lehce a snadno. Připomenu vám všechna kouzla zázraky, kterých jste byli vy sami tvůrci, co všechno jste dokázali, v čem jste byli úspěšní. Podpořím vaše kreativní schopnosti, představivost a schopnost nacítit se na to, co si přejete. Tak se znovu napojíte na svou víru a důvěru, poplynete proudem hojnosti. Pak se vše, co vám stojí v cestě uvidíte jako výzvy, díky kterým se můžete dostat tam, kam potřebujete a dovolíte věcem, ať se dějí. Buďte optimističtí a věřte svým schopnostem i sami sobě, zůstanete v klidu a nechejte mě pracovat a najít chytrá řešení.“ Bohyně Oonagh

Afirmace: Věřím, že si zasloužím to nejlepší. Důvěřuji svým schopnostem, vím si rady v každé situaci. Jsem tvůrcem zázraků. Mám odvahu změnit sebe i svět, měním se a rostu. Nechávám se vést kouzlem proměny.

Barevné působení podle Aura somy: červená, královská modř, oranžová

Složení: cedrové listí, cedrové dřevo, cypřiš, ylang ylang, máta bergamotová, skořice, pačuli, benzoe, litsea cubeba, citronela, mandlový olej

Účinky esencí:vůně antiseptická, antirevmatická, regenerační. Je vhodná při rýmě, bronchitidě, posiluje dýchání, uklidňuje a harmonizuje psychiku, působí jako repelent. Působí mírně močopudně, osvěžuje a čistí vzduch. Posiluje přirozenou obranyschopnost organismu a díky antioxidačním účinkům zpomaluje stárnutí. Je protizánětlivá, pomáhá při zánětu šlach, kloubů a vazů, na unavené a nateklé nohy. Pomáhá při bolestech hlavy, nespavosti, čistí cévy, uvolňuje křeče, povzbuzuje játra, stimuluje trávení. Tonizuje nervový systém, zvyšuje rozumovou a fyzickou aktivitu, vrací pocit sebejistoty, podporuje koncentraci. Pomáhá při stresu, přepracování, únavě, nervozitě. Čistí atmosféru v místnosti a chrání před negativními vibracemi. Je účinná při stavech vyčerpání, frustracích, oslabení paměti, slabosti v rozhodování, váhavosti, přílišné únavnosti, k uvolnění duševní strnulosti. Posiluje koncentraci a duševní schopnosti, podporuje kreativitu a vnímavost. Pomáhá při přílišném přemýšlení a starostech. Propůjčuje rozhodnost a bystrost, pocit tepla a bezpečí. Odstraňuje pocity samoty, tíhy a strachu, zvyšuje inspiraci, vytváří domácí prostředí.

Bohyně Pele Dynamická síla havajské bohyně vulkánů bývá často mylně interpretována. Ukazuje nám, že nás oheň může očišťovat, oprošťovat nás od starého, aby se tak uvolnilo místo novému, a podněcovat naše nadšení. Bez ohně by se nic nezměnilo. Zavolejte Pele na pomoc, aby vám pomohla navázat spojení s vaší opravdovou vášní a znovu nalézt vaši motivaci a nadšení. Pele vám pomůže se vším na hlubší úrovni, nebojte se tedy podniknout kroky k naplnění pravých tužeb vašeho srdce.

Vůně Bohyně Pele – bohyně vášně, smyslnosti a nadšení jemná svěží vůně s bylinkovým nádechem heřmánku římského, svěží máty peprné a máty kadeřavé, s opojným jasmínem a růžovou geránií, se sladkou vanilkou a mechem, s podtóny hořkého pettigrainu, pryskyřičné kosodřeviny, balzamického dřeva amerického cedru, vanilkovým benzoe a smyslným ylang ylangem,

Radostná a smyslná vůně pro rozproudění vašich energií, probuzení vášně, smyslnosti a nadšení ze života. Získá si vás svou jemností a přitažlivým kouzlem svým tónů, svou bezprostřednosti. Takoví s její pomocí můžete být i vy. Je vhodná pro uzavřené lidi, děti, které se bojí projevit, trpí strachem a nejistotou, také všechny ty, kteří by rádi podpořili své nadšení a oslavovali život v jeho kráse a blaženosti. Vůně, která vás napojí na vnitřní zdroj bohatství a nekonečnou studnu inspirace, tvořivosti a objevování svých nových podob. S touto vůní poznáte velikost svého ducha, krásu a jemnost svojí duše, ochutnáte radost a plnost života. V hlubokých prožitcích a splynutím se sebou a svým tělem, dáte do pohybu vše, co potřebuje plynout. Přinese motivaci, probudí ve vás touhu po novém a radostnějším způsobu žití. Pomůže vám uvolnit vše, co vás brzdí a omezuje, kde příliš lpíte na prožitcích vnějšího světa, bojíte se projevit. Pozve vás na objevnou cestu poznání své síly a vášně, svobody těla a duše, projevení své jedinečnosti, krásy a naplnění ve všem co děláte. Přináší vám dar jedinečnosti.

„Přicházím, abych do vašeho života vnesla více vášně, smyslnosti a chuti do života. Otvírám dveře k vašemu srdci a hlubokému cítění, které dosud spalo. Všechno, co vás oslovuje a přitahuje k vám přichází ve chvíli, kdy jste připraveni tančit svůj tanec života – tanec vášně, smyslnosti, radosti, nadšení, učím vás přirozeně vyjádřit své city a emoce. Vaše energie jiskří a teče vpřed, vaše kouzlo osloví a otevře srdce mnohých a díky vaší odvaze se projevit, jim ukáže cestu k naplnění, sdílení a odvaze žít své sny. Život je jako tanec, někdy pomalý a romatický, někdy vášnivý a ohnivý, někdy tichý a téměř nehybný. Je přesně takový, jací jste vy, jedinečný, opravdový a naplěný vším, co si dovolíže žít, projevit a sdílet. Staňte se tancem, vášní, životem … S mojí pomocí můžete objevit nové motivace, sny a touhy jak projevit svou bezprostřednost, přirozenost a jedinečnou krásu duše i těla. Nebojte se tančit a snít. “ Bohyně Pele

Afirmace: Jsem spojena se svým vnitřním božstvím a dovoluji si ho projevovat. Krok, který udělám teď v sobě obsahuje všechny ostatní kroky a také cíl mojí cesty. Sebejistě tančím ladný tanec života.

Barevné působení podle Aura somy: fialová, modrá, olivová

Složení: skořice, ylang ylang, vanilka, citron, geránie, heřmánek římský, jasmín, máte peprná, myrha, máta kadeřavá, petigrain, mech, benzoe, kosodřevina, americký cedr dřevo, ylang ylag, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má antiseptické, antimykotické, antibakteriální, protizánětlivé a čistící účinky. Stimuluje nervovou soustavu, usnadňuje vykašlávání, působící proti tvorbě hlenu a čistící krev, pomáhá při hojení ran, potížích při menstruaci, chudokrevnosti, bolestech hlavy. Příznivě působí při zažívacích a dýchacích obtížích, stimuluje zažívání (nechutenství, nadýmání), podporuje trávení, povzbuzuje při únavě a slabosti, posiluje imunitu. Vůně očišťuje, otevírá, zahřívá, ochraňuje, utěšuje, harmonizuje, projasňuje a posiluje ducha, mysl, tělo. Představuje ženský princip- zemi. Obnovuje sílu, zvyšuje rozumovou a fyzickou aktivitu, odstraňuje nervovou podrážděnost a projevy únavy. Vzbuzuje velmi příjemné pocity, navozuje pocit klidu a pohody. Působí jako antidepresivum, zažene chmury, stres a napětí a navodí skvělou náladu, pohodu a uvolnění, zklidní mysl.

Vůně Matky Marie – tělo ­– milující a dávající láska ­– tato mariánská vůně podporuje vnímání a harmonizování tělesné roviny a hmoty, zastupuje aspekt mateřství, péče, bezpečí a dávající lásky

Sladce růžová vůně se čtyřmi druhy růží, s růžovými tóny geránie a palmarosy, s uklidňujícím levandulovým lavandinem a bylinnou levandulí, s podtóny vanilkového benzoe, smyslného ylang ylangu a sladce omamné konvalinky, doplněná sladce květinovými tóny lotosu a medovým nádechem lípy.

Tato vůně patří do skupiny mariánských vůní a její doplňující vůní je vůně Síla Krista.

Nádherná uklidňující a uvolňující vůně pro harmonii, vyrovnanost, klid a pohodu, která vám nabídne hluboké uvolnění a ve svých sladce teplých tónech navodí pocit bezstarostnosti a bezpečí. S touto vůní se budete cítit jako v hřejivé mateřské náruči a všechny starosti a únava budou rázem pryč. V jejích tónech se skrývá milující něha a podpora, láska a vřelost, soucit a pochopení, které vám mohou pomoci propustit a uzdravit staré zranění a překonat zklamání ze vztahů, odpustit sobě i ostatním. Otevřou vaše srdce lásce a nasměrují vás většímu k naslouchání a lepší péči o sebe, k uvolnění všeho, co vám nedovoluje ponořit se do bezpodmínečné lásky a stát se láskou. V jejích něžných tónech najdete sladkost lásky a objevíte zde i radost života. Vůně vám pomůže napojit se na zdroj radosti a bezpečí v sobě – na své vnitřní dítě a také vám pomůže se lépe propojit s energií matky Země, která vás vyživuje a chrání. Pročistí a uvolní vaši první čakru, vaše nohy a chodidla, naplní vás mateřským teplem. V její náruči najdete dostatek podpory a pochopení pro své nedostatky a rozpory. Uvolní strach, napětí, pochybnosti, rozpustí vzdor a odmítání, pomůže vám otevřít srdce i náruč všem darům života, abyste mohli začít více milovat sami sebe a přijmout se jako láska, která tvoří a plyne a stává se nekonečným zdrojem dobra a radosti pro sebe i ostatní. S její pomocí můžete lépe pochopit mateřský princip dávaní a přijímání lásky a to, čím sami sobě můžete být prospěšní, abyste se sami v sobě, ve svém těle i ve svém životě cítili dobře. Energie milující Matky Marie vám pomohou s odpuštěním a uvolněním staré bolesti uložené ve vaší srdeční čakře, s přehodnocením vztahů a s uzdravením nenaplněné lásky. Budou vám pomáhat s větším pochopením a přijetím svého těla, s podporou péče o sebe. Podpoří váš tvořivý potenciál, otevřou vás větší důvěře a naslouchání, podpoří vaši víru, nezaujatost a nestrannost. Pokud máte nevyřešený vztah se svojí matkou, pomůže vám s pochopením, soucitem a přijetím vzájemných lekcí a učení. Uvolní také váš tvořivý potenciál a zharmonizuje vaši ženskou a mužskou energii, rozum a srdce, duši a tělo. Svými tóny pozvedne vaši náladu i vaše vibrační nastavení do větší radosti. Vnese světlo do vašich dnů a pomůže vám pevně se zakořenit v tom, co vám přináší radost a naplnění, v tom, čím máte vyživovat sami sebe.

Barevné působení podle Aura somy: fialová, královská modř, zelená, žlutá

Složení: benzoe, ylang ylang, palmarosa, lavandin, geránie, růže damašská, růže De Mai, levandule, lípa, růže francouzská, konvalinka, lotos, růže, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má antibakteriální, regenerační, protizánětlivé, uklidňující a smyslné účinky. Podporuje krevní oběh, působí při chřipce, infekčních nemocech a horečnatých onemocněních. Rozpouští hleny a snižuje dráždivost ke kašli, ničí mikroby, parazity a plísně. Tlumí bolesti hlavy, upravuje nespavost, podporuje hojení ran, uvolňuje křeče a svalové i nervové napětí. Příznivě působí na ženské orgány, je účinná při bolestivé menstruaci. Podporuje správné zažívání a reguluje peristaltiku, tlumí nadýmání a stimuluje tvorbu žluči. Působí močopudně, chrání proti zánětům močových cest. Pomáhá udržovat jasnou a klidnou mysl, pomáhá proti apatii a smutku, stimuluje buněčné regenerace při nervovém vyčerpání. Působí harmonizujícím způsobem na celou naši bytost a její něžné, láskyplné vibrace hojí rány našeho srdce. Vzbuzuje vnímavost pro projevy lásky, krásy a harmonie v sobě i k ostatním. Otevírá hluboké radosti, naplnění, ochotě, odevzdanosti. Povzbuzuje a zjemňuje smyslové vnímání a podporuje zároveň transformaci k nadosobní lásce. Tiší bolesti nezištnou láskou, pochopením a soucitem. Uvolňuje hněv, rozrušení, přináší pocit bezpečí, harmonie a radosti. Podporuje smyslnost, ženskost a mateřský přístup.

Lotos, jehož esence je ve vůni, je symbol čistoty, cesty života a osvobození, vede vnímavou a připravenou duši na cestu k jednotě s Bohem. Lotosový květ je na Východě symbolem krásy a duchovní dokonalosti. Koření v bahně a zvedá se svým květem vysoko vzhůru. Právě tak vůně lotosu nese v sobě toto poselství – dokonalý člověk žije ve světě, jeho pravá podstata však zůstává světem nedotčena a je v jednotě s Bohem. Vyzařují z něj světlo a harmonie šířící do světa lásku, radost a poznání.

Marie Magdalena – lidově nazývána také Máří Magdaléna, byla podle Nového zákona jedna z žen, které doprovázely Ježíše z Nazareta, zejména v závěru jeho života. Vystupuje i v některých apokryfech a v řadě křesťanských církví je uctívána jako svatá. I když evangelium nikdy přímo nenazývá Máří Magdalénu prostitutkou nebo hříšnicí, byla a je tak nazvána misogynisty. Máří Magdaléna nicméně přehlíží tato falešná obvinění, odpouští všem bez jakýchkoliv podmínek a vyzařuje lahodnou, sladkou energii. Díky legendám se stala Máří Magdalena patronkou mnoha řemesel a živností. Nejvíce se k ní obracejí zkroušené kajícnice a svedené ženy, ale je také patronkou holičů (na základě legendy, že svými vlasy omyla nohy Ježíše Krista). Bývá zobrazována s mastí nebo s alabastrovou skřínkou. Poproste ji o pomoc s odpuštěním a ote­vřením svého srdce většímu množství lásky.

Vůně Máří Magdaléna – srdce – smyslná a naplňující láska ­– tato mariánská vůně podporuje spojení se srdcem, radostí a vášní, sílou lásky a moudrostí, zastupuje aspekt přirozené radosti a smysluplného naplnění, přirozeného ženství

Přitažlivá sladce citrusovo květinová vůně s damašskými růžemi a sladkým lotosem, s tóny medové slaměnky a dřevitobylinného bergamotu, se sladce dřevitým nádechem cedrového dřeva a kafrově balzamického ho-sha, s podtóny vanilkového benzoe, smyslného ylang ylangu a opojného šeříku, doplněná osvěžující citrusovou směsí z tangarinky citronely a litsey cubeby.

Tato vůně patří do skupiny mariánských vůní a její doplňující vůní je vůně Archanděl Anael.

Smyslná a naplňující vůně plná radosti a výzev k tvoření života, která vám pomůže s probuzením a rozprouděním energie, podpoří vaši fantazii a bezprostřednost, touhu po smysluplném žití a bytí. V jejích povzbudivých a přitažlivých tónech můžete najít motivaci i inspiraci pro své další kroky. S každým nádechem do vás bude vlévat větší optimismus a smyslnou touhu po naplnění a uspokojení potřeb svého srdce, duše i těla. Pomůže vám sjednotit a uspořádat myšlenky, prožívat naplno sebe sama a uvědomovat si v každém okamžiku svého života nádherný pocit sjednocení se sebou i se životem. Pomůže vám s větší otevřeností, díky které do vašeho života může přicházet více lásky a radosti. Otevře vás hlubokým citům a prožitkům, roztančí ve vás tanec radosti, abyste se mohli naplno ponořit do své vášně a smyslnosti a vychutnali si skutečnou chuť života. Podpoří ženskost, pomůže vyjádřit krásu a něžnost, projevit své touhy a přání, říct si o to, co potřebujete, zharmonizuje a propojí srdce a duši – 4. a 2.čakru, napojí vás na moudrost vaší duše a sílu lásky vašeho srdce. S touto vůní zmizí překážky a předsudky, také potřeba omezovat a zastavovat sama sebe na své cestě za štěstím. Pokud budete chtít a rozhodnete se, tak se s její pomocí můžete znovu stát sebevědomou, milující a milovanou bytostí, přijímat se, se vším, čím jste a co k vám patří, co patří i k vaší jedinečné cestě tvoření a objevování, k vašim novým podobám lásky. Vše, co si zakazujete, čeho se bojíte, co si myslíte, že nemůžete nebo není pro vás, a přitom po tom toužíte ve svém srdci, vám Máří Magdaléna s trpělivostí, lehkostí a moudrým přístupem, pomůže zvládnout a s hlubokým pochopením a soucitem odevzdat, přehodnotit a přetvořit do nových podob, abyste znovu našli sami sebe a spojili se se silou lásky a radosti ve svém srdci, žili svůj radostný a naplněný život.

Barevné působení podle Aura somy: červená, korálová, oranžová, purpurová

Složení: slaměnka, benzoe, cedr americký dřevo, tangarinka, růže damašská, ylang ylang, ho-sho, citronela, lotos, šeřík, mandarinka, bergamot, litsea cubeba, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má uklidňující, harmonizující, antidepresivní, euforizující, smyslné, osvěžující, povzbuzující a projasňující účinky. Ulevuje při nespavosti, při nachlazení, chřipce, uvolňuje hleny, podporuje vykašlávání, výborně hojí a regeneruje, usnadňuje zajizvení. Podporuje krevní oběh, velmi účinně působí na chladné končetiny, hematomy, spáleniny. Tlumí záněty, zmírňuje křeče. Podporuje trávení a ulevuje od nadýmání, pročišťuje a posiluje slezinu a slinivku, zažívací, dýchací a močovopohlavní systém.

Pomáhá při přílišném přemýšlení a starostech, uvolňuje podrážděnost a napětí, smutek, stres, deprese. Odstraňuje nervozitu a nepohodlí mysli, zvyšuje rozumovou a fyzickou aktivitu. Zrychluje procesy obnovení energie, působí tak proti únavě, povzbuzuje, zesiluje emoce, podporuje vnímavost. Uklidňuje, ukotvuje a zároveň otvírá přístup do vyšších dimenzí a podporuje jasné vize. Vyzařuje teplo a sílu, sebevědomí a něhu, pozvedá naše ego, dodává sílu v krizi, odstraňuje negativizmus, vrací pocit sebejistoty. Rozjasňuje náladu, zahřeje na duši, propůjčuje odvahu a sebedůvěru, posiluje duchovní potenciál, aktivuje „síly světla“ v nás, uvolňuje duševní strnulost, letargii a nechuť k životu. Posiluje paměť a kreativitu, odvahu a sílu jít svojí cestou a pomáhá nám držet se svých snů a také je realizovat.

Lotos, jehož esence je ve vůni, je symbol čistoty, cesty života a osvobození, vede vnímavou a připravenou duši na cestu k jednotě s Bohem. Lotosový květ je na Východě symbolem krásy a duchovní dokonalosti. Koření v bahně a zvedá se svým květem vysoko vzhůru. Právě tak vůně lotosu nese v sobě toto poselství – dokonalý člověk žije ve světě, jeho pravá podstata však zůstává světem nedotčena a je v jednotě s Bohem. Vyzařují z něj světlo a harmonie šířící do světa lásku, radost a poznání.

Černá Madona ­– Pro většinu křesťanů je Panna Marie Nebeskou Matkou pro všechny lidi. Jako dobrá matka se snaží vyhovět všem potřebám svých dětí. Obzvláště jako tajemná „Černá madona“ dovolí lidem vytvářet jejich naděje, touhy a potřeby. Historici zcela prokazatelně zjistili, že egyptská bohyně Isis se svým dítětem Horem byli předchůdci Černé madony. Kult Isis bylo dominantní náboženství ve starém Římě. Římské legie nesly sochy Isis, která držela černé dítě (Hora), po celé Evropě. Byly zakládánžýzuuuuépy svatyně k uctění bohyně Isis. Podzemní komnaty chrámů byly příbytky soch Isidy. Když byla Evropa násilně donucena ke křesťanství, postavy černé Isis a černého Hora nebyly zničeny, ale změnily pouze svá jména na Černá madona s dítětem – Panna Marie s Ježíškem. Patří k ní vše, co je neviditelné, prvotní – princip činu. Jejím symbolem jsou Černě zbarvené sochy Panny Marie. Soch i maleb Černé Madony přibývá v kostelech po celé Evropě. Jako by oslovovala hlubokou nevědomou touhu člověka po klidu a míru v prvotní temnotě. Její moudrost, která vychází z jejího ženství, nás učí, abychom se otevřeli svým citům a vášním, protože jen tehdy, projdeme-li temnotou svého vlastního Stínu, kterého se tak obáváme, budeme moci vstoupit do světla vědomí. Je temná, a přesto plná světla. V tajemných dálavách nekonečného vesmíru splétá DNA do živoucí hmoty. Její dnešní poselství vás upozorňuje, že v nekonečné temnotě na vás čekají zárodky vašich nekonečných možností.

Vůně Černá Madona – duše – přijímající a naslouchající láska – tato mariánská vůně podporuje spojení s moudrostí duše, pomáhá s uvolňováním starých stínů, se změnami, otvírá cestu k mystériím života, podporuje rozšíření smyslového vnímání, zastupuje aspekt moudrosti a tvoření

Příjemná bylinkově růžová vůně s uklidňující levandulí a sladce květinovým lotosem, s bylinným nádechem heřmánku modrého a damašskými růžemi, se svěžím citronovým čajovníkem a růžovými tóny palmarosy a geránie, s podtóny smyslného ylang ylangu a sladce omamné konvalinky, doplněná osvěžující citrusovou směsí z tónů limety, klementinky, hořce kořeněného grepu a sladké mandarinky.

Tato vůně patří do skupiny mariánských vůní a její doplňující vůní je vůně Vědomí Krista.

Tajemná a přitažlivá vůně s hlubokými podtóny klidu a uvolnění, která probudí vaše smyslové vnímání, podpoří intuici a otevře vás naslouchání moudrosti své duše. Vůně pro uvolnění a opuštění starého, pro rozpuštění stínů a potlačených emocí, pro oživení dávných snů a mystérií života, pro smyslnost, vášeň a nadšení v tom, co žijete i tvoříte. S touto vůní můžete bez obav vstoupit do svého nitra a vydat se na cestu osvobození a uvolnění předsudků a přesvědčení, které vám brání naplno projevit kvality své i svého života. Cokoliv vás trápí a má to kořeny v minulosti, vám tato vůně pomůže přijmout a uvolnit přes odpuštění, pochopení a přesměrování myšlenek, představ a vizí. Jako jediná z vůní dokáže najít cestu zpátky přes vaše smyslové vnímání a otevření vaší emocionální paměti, a přitom vše ošetřit a zabezpečit tak, abyste porozuměli a pochopili, co máte udělat, přijmout, odpustit, vnímat…, tak, aby to pro vás bylo to nejlepší. Odhalí stíny vaší duše i života a pomůže vám je jednou provždy přeměnit na světlo a světlé stránky. Naučí vás vidět světlo ve tmě a ve světle tmu. Spojí vaše protipóly do jednoho harmonického a pevného celku, abyste mohli jako tvůrci svého života využívat vše, co jste se doposud naučili. S touto vůní získáte bezpečného průvodce, moudrého rádce a milujícího a oddaného přítele, který vám vždy bude nablízku. Vůně je vhodná pro všechny, kteří touží po změnách a neví, jak začít nebo se stále točí v bludném kruhu a nevidí z něj cestu ven. Pokud máte odvahu ke změnám a jste rozhodnutí pro sebe udělat to nejlepší, pak vám tato vůně pomůže vidět, slyšet a vnímat to, co je pro vás rozhodující a důležité právě teď.

Barevné působení podle Aura somy: čirá, modrá, olivová, oranžová

Složení: levandule, heřmánek modrý, limeta, geránie, lemon tea three, palmarosa, mandarinka, ylang ylang, lotos, konvalinka, růže damašská, klementinka, grep, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má antidepresívní, antibakteriální, osvěžující, motivační účinky, čistí vzduch a dezinfikuje. Upravuje premenstruační syndrom, působí příznivě na ženské orgány, zastavuje krvácení, stimuluje činnost jater, zužuje cévy, působí močopudně. Pomáhá i při dalších problémech jako je například: celulitida, horečka, chřipka a nachlazení, nespavost, bolesti, bodnutí hmyzem. Hojí rány a záněty, posiluje činnost nadledvinek, tonizuje organismus, napomáhá trávení. Zvyšuje obranyschopnost organismu tvorbou červených krvinek. Uklidňuje, uvolňuje, vyrovnává nadměrné výkyvy nálady, stabilizuje, harmonizuje, odstraňuje úzkost, napětí a stres. Stimuluje nervovou činnost, posiluje duševní schopnosti, zvyšuje rozumovou a fyzickou aktivitu. Obnovuje duševní pohodu, pozvedne vás ze stereotypů a dopřeje vaší duši opětovný nádech. Uvolňuje přehnané tužby našeho ega, navodí pocit uspokojení. Pomůže vám být okouzlující a svá, podpoří vaši přirozenou touhu, smyslnost a eleganci.

Lotos, jehož esence je ve vůni, je symbol čistoty, cesty života a osvobození, vede vnímavou a připravenou duši na cestu k jednotě s Bohem. Lotosový květ je na Východě symbolem krásy a duchovní dokonalosti. Koření v bahně a zvedá se svým květem vysoko vzhůru. Právě tak vůně lotosu nese v sobě toto poselství – dokonalý člověk žije ve světě, jeho pravá podstata však zůstává světem nedotčena a je v jednotě s Bohem. Vyzařují z něj světlo a harmonie šířící do světa lásku, radost a poznání.

Bohyně Isis – Isis je bohyní mystérií, posvátných tajemství a zasvěcení. Je obdařena kouzelnou mocí ke konání dobra a spravedlnosti. Její duše září na nebi jako hvězda Sírius. Má mnoho aspektů – např. jako bohyně války, léčení, rostlin, lásky, alchymie, osudu… Je známá jako Božská matka, nebeská vládkyně světa, dárkyně života a obilí, udržovatelka řádu ve světě i v rodině, bohyně léčení, ochránkyně dětí, bohyně přírody a paní kouzel, se svou sestrou Neftys ochraňuje mrtvé na zemi (v sarkofázích). Tato bohyně byla nejvíce uctívanou bohyní starých Egypťanů. Její oblíbenost byla nejspíše způsobena tím, že byla obdarována nejkladnějšími rysy a vlastnostmi žen, měla silný mateřský cit a prokázala odvahu i vytrvalost. Byla nadána kouzelnou mocí, kterou využívala především ke konání dobrých skutků a také léčitelství. Mnoho z jejích atributů později přešlo na Pannu Marii a Isidiny sošky, na nichž kojí svého syna Hora, byly přejmenovány a umístěny do kostelů, které byly vystavěny na základech původních svatyň. Bohyně Isis ztvárňuje Matku Světa, mocnou ochránkyni, tu, jež otevírá brány nebes pro všechny, kdo chtějí vstoupit. Bohyně Isis je průvodkyní všech, kdo se k ní obrací, je léčitelkou a nositelkou tajemných tvůrčích sil i poznání. Vede člověka od nejnižší úrovně vědomí (původní animality) do vyšších stupňů uvědomění. Člověk se postupně stává respektující, flexibilní a moudrou bytostí, která zažívá stav permanentního vědomí. Isis je základnou tohoto trvalého vědomí. Ve vnitřním světě každého člověka vyvolává vyšší emoce a zvyšuje jeho vibrační frekvenci. Propůjčuje vědomí vyšší dimenze a díky této inspiraci vznikají myšlenky. Ukazuje nám duchovní cestu a každému člověku umožňuje, aby ve svém nitru cítil obdiv k Bohu, jenž ho dovede až k extázi.

Vůně Bohyně Isis – vědomí – inspirující a tvořivá láska – tato mariánská vůně podporuje sjednocení, harmonii a rovnováhu, život v pravdě a pravdivosti, pomáhá najít vlastní cestu a způsoby vyjádření svého božství a lásky

Smyslná vůně se dvěma druhy růží a sladce květinovým lotosem, růžovými tóny palmarosy a medovou slaměnkou, s lehce pudrovým nádechem kosatce a svěžího hořce kořeněného grepu, s podtóny smyslného ylang ylangu, vanilkového benzoe, sladkohořké neroli, balzamického pačuli a pryskyřičného mechu, doplněná osvěžujícím citrusovým nádechem z litsey cubeby a sladké mandarinky.

Tato vůně patří do skupiny mariánských vůní a její doplňující vůní je vůně Archanděl Raguel.

Podmanivě povzbudivá a přitažlivá vůně pro rozproudění životní síly, otevření intuice a moudrosti. Pro lehkost, empatii a nadšení, pro pochopení života a jeho darů, pro uvolnění mysli, těla, duše a srdečných emocí. Vůně pro podporu vášně, otevřenosti, pravdy a pravdivosti, pro větší stabilitu a rovnováhu v životě, se kterou máte možnost tvořit a žít své sny, tvořit světlem svého srdce. V jejích tónech se skrývá výzva a pobídnutí k uvědomění si svých možností a příležitostí, které byste mohli využít pro svou větší spokojenost a naplnění v životě, pro pozvednutí sebe sama a rozvinutí svých předností. Otevře vám cestu k větší vnímavosti a prohloubí vaše spojení s vnitřním rádcem, abyste se naučili si lépe naslouchat a být více přítomní sami v sobě. Pak si totiž budete i při plném vědomí zachovávat svůj závoj mezi minulostí, přítomností a budoucností stále poodhalený a naučíte se za něj nahlížet a tvořit ve všech rovinách času i svého bytí. Mocná Isis, která umí propojit to, co bylo, s tím co je, i s tím, co teprve bude, vám může ukázat cestu k hojnosti, harmonii a rovnováze těla, mysli, duše i ducha. Ví, že vaše možnosti jsou neomezené a může vám pomoci otevřít dveře k magickým schopnostem tvoření pomocí světla v sobě. Je jednou z bohyní, která dokonale ovládá materializaci a zhmotňování, dohlíží také na rovnováhu a spravedlnost i z pohledu karmy a zákona přitažlivosti. Může vám pomoci obnovit vaše jedinečné schopnosti, pokud se rozhodnete je používat pro dobro všech – sloužit lásce a pomáhat světlu otvírat lidská srdce i vědomí. V její vůni najdete očišťující a uklidňující podporu pro cokoli, co rezonuje s vašimi čistými úmysly a je spojeno i se záměrem vaší duše. Pomůže vám naučit se rozeznat intuitivní informace, odpojit se od nadvlády rozumu a potřeby příliš pomáhat a zachraňovat druhé namísto sebe sama. Otevře vás hlubšímu vnímání souvislostí a dějů, abyste mohli lépe porozumět své roli v tomto životě. Pokud jste stále svázáni sliby a přísahami z minulosti, které teď blokují vaši světelnou cestu, bude vám nápomocna při jejich uvolněním a rozvázání. S její pomocí můžete „najít cestu zpátky“ a navázat tam, kde vaše duše v minulosti skončila své putování. Teď máte příležitost dovést věci do zdárného konce a zcela svobodně a nezávazně rozvinout do krásy, ladnosti, lásky, laskavosti, soucitnosti a dobrotivosti svůj život i sebe sama. Isis vám bude stát po boku a jako strážkyně pravdy vás spolehlivě a včas upozorní, když se zase budete vracet zpátky. Vydejte se s její pomocí za tím nejlepším, co teď můžete mít a žít. Pro všechny ženy bude jako moudrá a laskavá přítelkyně mít dost pochopení a soucitu, pro muže dost mateřské a milující lásky a pro děti kouzelnou energii radosti a smíchu. Je to všestranný pomocník pro šťastný a naplněný život.

Barevné působení podle Aura somy: fialová, korálová, královská modř, modrá, růžová

Složení: benzoe, růže damašská, růže francouzská, ylang ylang, palmarosa, pačuli, lotos, iris, neroli, mech, grep, mandarinka, slaměnka, litsea cubeba, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má uklidňující, antidepresivní, vyrovnávací, smyslné, euforizující, antibakteriální a regenerační účinky. Je dobrá jako prevence před nákazou infekčními nemocemi, čistí vzduch, neutralizuje pachy. Pomáhá při svalovém napětí, bolestech, křečích, ulevuje oteklým nohám, posiluje pojivové tkáně, čistí krev, podporuje prokrvení a krevní oběh, reguluje a stimuluje lymfatický systém, podporuje hojení ran a zánětů. Uvolňuje hleny při kašli, pomáhá při chřipce a nachlazení, stimuluje trávení, pročišťuje a posiluje, játra, slinivku a slezinu, je močopudná. Podporuje koncentraci a vnímavost, zažene pocit stísněnosti, uvolňuje napětí, stres, frustraci, odstraňuje psychologické horko. Vůně je účinná při nedostatku energie, oslabené koncentraci, ochablosti, melancholii, přílišné duchovní námaze a nervovém napětí. Pomáhá také při nedostatku podnětů, hektickém spěchu, při přílišném přemýšlení a starostech, negativních náladách, duchovně-duševním přetížení, proti trémě a únavě. Podporuje kreativitu a sebedůvěru, probouzí smysly a inspiruje k tvoření, aktivuje rozumové, fyzické a emocionální procesy. Pomůže vám odhalit a ukázat vaše pravé a jedinečné já. Vyvolá příjemnou bezstarostnou náladu, otevře vás sebepřijetí a sebelásce.

Lotos, jehož esence je ve vůni, je symbol čistoty, cesty života a osvobození, vede vnímavou a připravenou duši na cestu k jednotě s Bohem. Lotosový květ je na Východě symbolem krásy a duchovní dokonalosti. Koření v bahně a zvedá se svým květem vysoko vzhůru. Právě tak vůně lotosu nese v sobě toto poselství – dokonalý člověk žije ve světě, jeho pravá podstata však zůstává světem nedotčena a je v jednotě s Bohem. Vyzařují z něj světlo a harmonie šířící do světa lásku, radost a poznání.

Pro www.cestakduze.webnode.cz napsala Světluška. Tento článek nebo jeho části je možné šířit dál nekomerčním způsobem, pokud bude připojeno celé znění této poznámky a aktivní odkaz na výše uvedené webové stránky. Děkuji za respektování této podmínky.