Cesta k duze

Rubriky

Kalendář Mandaly Projasnění pro rok 2016

autor: | Bře 1, 2021 | Nezařazené | 0 komentářů

Předlohy mandal k vykreslení, vůně Bohyní, mariánské vůně – vůni Panny Marie, Máří Magdalény, Černé madony a Bohyně Isis, je možné si objednat na emailu radkahubenakova@seznam.cz.

Kalendář je již vyprodaný, k prodeji jsou mariánské vůně ke kalendáři a předlohy mandal k vykreslení.

Soubor všech předloh mandal včetně návodu k vykreslování stojí 50Kč, poštovné při platbě předem je 60Kč.

Vůně Bohyní, Panny Marie a nové mariánské vůně Máří Magdaléna, Černá madona, Matka Marie a Bohyně Isis, také, 7ml lahvička stojí 160Kč – 180Kč, 13ml lahvička stojí 210Kč –240Kč. Sada vůní všech sedmnácti Bohyní v lahvičkách 7ml stojí 2100 Kč.

Informace o prodeji najdete i zde.

Obrázky mandal z kalendáře najdete na konci této stránky. Informace k jednotlivým měsícům a mandalám najdete pod každým obrázkem od ledna 2016 postupně s každým novým měsícem roku.

Veškeré texty i obrázky zde dostupné, jsou chráněny autorským zákonem a bez svolení autorky a je zakázáno využívat je jinak, než pro své osobní použití.

Kalendář Mandaly Projasnění pro rok 2016

© Světluška Radka Hubeňáková

Vítám vás v pořadí již u čtvrtého mandalového kalendáře, který nás bude svými barevnými mandalami, energiemi i moudrými myšlenkami provázet v roce 2016. Může být vaší podporou, oporou i potěšením v časech, kdy budete potřebovat popostrčit, navést nebo dodat optimismus a naději. Nebo si s ním můžete jen tak odpočinout od běžných denních starostí, zastavit se a vychutnat si radost a lehkost, kterou nabízí.

V tomto kalendáři se spolu poprvé potkávají všechny tři typy mandal z předchozích kalendářů – krystalové mandaly, Bohyně a Cesty lásky, takže vy, kteří jste si předchozí kalendáře zakoupili nebo jste je třeba dostali jako dárek, je určitě poznáte. Pro vás ostatní, kteří se s kalendářem setkáváte poprvé, budou tyto informace o typu mandaly dostupné vždy u rozboru mandaly pro příslušný měsíc na konci této stránky.

Krystaly, Bohyně a Cesty lásky v tomto kalendáři společně vytvořily nové a jemnější vibrace na podporu naší tvořivosti, sebepřijetí a rozvíjení sebelásky, abychom se s jejich pomocí naučili snadněji, rychleji a mnohem lépe využít svůj tvořivý potenciál. Společně s novými mariánskými vůněmi, které se narodily jako další nové podoby vůně Panny Marie, nám společně s ostatními vůněmi Bohyní a vůní Panny Marie, předávají mnoha způsoby svá poselství lásky, naděje a víry, abychom mohli být sami sebou a stali se životem, stali se láskou…

V čem je kalendář jiný

Tvorba tohoto kalendáře probíhala úplně jinak, než tomu bylo u předchozích kalendářů, proto je i jeho nastavení jiné než jak ho známe z dřívějších kalendářů. Vůně tentokrát sehrály velmi důležitou roli v celém procesu jeho tvorby, zejména ve smyslu komunikace a jemné navigace druhých lidí i mě samotné, vedoucí ke zhmotnění toho, co nám Vesmír i Země chtějí v kalendáři předat. Tento kalendář otvírá úplně novou cestu a nové pojetí tvoření a vnímání života a je více, o práci se záměrem a vědomým směřováním energií do svých přání a snů, které už máme v sobě ujasněné. Je tedy mnohem více o vědomé (nikoliv rozumové) práci na sobě, je také o pochopení a přijetí svých zkušeností, o cestě moudrosti a „dovolení si“ být. Název kalendáře, mandaly i vůně v sobě ukrývají mnoho podob a ztvárnění, kterými se budeme mít možnost se v roce 2016 a v následujících letech stát nebo je využít pro svůj další růst. Je jen a jen na nás, co si vybereme. Kalendář v sobě nese, také mnoho překvapení a nasměrování k moudrým objevům, které nám postupně budou během jednotlivých měsíců odhalovány, někdy společně pro všechny a někdy individuálně pro každého z nás, to už ostatně znáte z těchto stránek i z vlastních zkušeností a myslím, že si s nimi opravdu hodně užijeme…

Jedno velmi překvapení s kalendářem jsem si měla možnost zažít už před jeho dokončením a připravila sama Bohyně Isis. Při srpnovém úplňku mi vstoupila do Meditace na hojnost s Mirandou Gray, která byla součástí celosvětovém požehnání ženského lůna, takže opět síla ženské krásy, lásky a moudrosti prováží i tento kalendář, aby mi mimo jiných důležitých věcí, týkajících se hojnosti, prozradila i to, proč se kalendář jmenuje právě Mandaly Projasnění. Projasnění, bude pro mnohé z těch, co jsou teprve na začátku své cesty za štěstím a právě se probouzí z dlouhého spánku a také pro ty, kteří mají ke všemu spíše rozumový přístup a logické zdůvodnění, znamenat možnost pročištění, uvolnění, odevzdání a odpuštění – prostě jak si udělat jasno. Pro ty, co už, co už jsou na své cestě dál, jsou více ve svém srdci a otevírají se víc a víc sebepřijetí a sebelásce, budou mít mandaly úplně jiný a mnohem hlubší význam. Projasnění totiž také znamená ­– pro jas (abychom více zářili svým světlem lásky a radosti) a snění (abychom žili a tvořili své sny). Takže kromě projasňujících mandal najdete i mandaly pro jas a snění, podle toho, nakolik se otevřete sami sobě. Dostáváme nyní tedy možnost žít opravdový a naplněný život a pokračovat v tom, kde jsme kdysi přestali na své cestě lásky.

Všechno to, co nám předchozí kalendáře nabídnuly, platí i nadále, mandaly z těchto kalendářů můžete stále používat pro svou potřebu, ale tyto kalendáře již nebudou propojeny s novými Mandalami Projasnění. O předchozích kalendářích můžeme říct, že byly jakousi předpřípravou na to, k čemu jsme se potřebovali dostat, co jsme potřebovali pochopit. Jejich mandaly mají ve větší míře očistný a motivační charakter a jsou více o obecných tématech, proto při tvorbě předchozích kalendářů také nejprve vždy vznikly obrázky mandal a až potom k nim přišly názvy, poselství a byly přiděleny příslušné měsíce. Zkrátka potřebovali jsme nejprve něco, co upoutá naší pozornost, abychom ji začali zaměřovat více k sobě a svým potřebám a uvěřili, že opravdu můžeme tvořit svůj život. Po tři roky v nás mandaly společně s vůněmi a předlohami mandal probouzely odvahu a touhu po smysluplném žití a bytí a pomaličku nás vedly do našeho vnitřního světa a k našemu srdci. Odvedly skvělou práci a vy jste se díky nim opravdu začali probouzet a posunovat do nového života. Vaše milé ohlasy a poděkování, záplavy emailů, telefonátů i dopisů jsou toho důkazem a pro mě jedním z důvodů, proč kreslit a vydávat další kalendáře a tvořit nové vůně k nim. Je to nádherná, dobrodružná a velmi obohacující společná cesta spolupráce a sdílení lásky, za kterou vám moc děkuji.

Zrození kalendáře

Jedno krásné červnové dopoledne jsem si jen tak seděla a užívala si pěkný den, když jsem ve své hlavě uslyšela větu: „Otevři se svému já“. Tak jsem vzala papír a tužku a zapsala jsem si ji, protože taková moudrost se může kdykoliv hodit. Vzápětí jsem k ní připsala ještě dalších 11 podobně moudrých vět. Když jsem si je pak všechny znovu přečetla, věděla jsem, že mám před sebou 12 názvů pro mandaly do nového kalendáře a tak, jak jsem je zapsala, budou seřazeny i v kalendáři. Takže přede mnou na stole ležela celá nabídka roku 2016. Je to poprvé, co jsem nejprve dostala názvy mandal a jejich měsíců, ke kterým začnu kreslit obrázky. Znamená to, že v polovině roku 2015 jsme udělali obrovský skok – mnoho lidí v sobě pochopilo důležitost práce se záměrem (i když navenek to ještě nemusí projevovat a využívat) a vůně Panny Marie i předchozí kalendáře nám pomohly otevřít se sobě, své velikosti a síle lásky, vzít si zpátky svou moc a sílu, abychom se ji s odvahou a vírou v sebe a své sny učili láskyplně směřovat ke svým záměrům, ke svému dobru – to je přání, které ze sebe vyslalo mnoho z vás a proto přišla tato nádherná nabídka nového kalendáře. Znamená to, že vše, co jsme doposud udělali a vyzkoušeli, mělo a má smysl, i když to ne vždy dopadlo tak, jak jsme chtěli. Uvnitř sebe začínáme chápat podstatu toho, co se nám Panna Marie a Bohyně snažili předat a mystérium života před námi otevírá svou náruč a my jsme rozhodnutí a ochotní jít vstříc životu už sami za sebe, nechat se vést svým vnitřním hlasem srdce a moudrosti duše. Prostě jsme uvěřili, že je to možné a že to jde a půjde. To je převratná změna a je tu konečně to, na co všichni čekáme, začínáme spolupracovat a vzájemně se propojovat a podporovat jako celek a jedno bytí.

První tři mandaly – leden, únor a březen, se narodily začátkem července na naší dovolené v Chorvatsku na ostrově Cres, uprostřed okouzlující a nenarušené přírody, milujících mariánských energií a také s přispěním mořských andělů ­– delfínů, kterých tu zcela volně a svobodně žije v moři na 400. Dá se říct, že vše začalo díky vůním už v létě 2015, kdy jsem v souvislosti s předáním osobní vůně a dotazu: „Tak jaká byla dovolená?“,dostala tip na úžasnou dovolenou na tomto ostrově. Tehdy by mě vůbec nenapadlo, že právě tady to vše začne. Už při kreslení první mandaly se objevil zájemce, který si ji chtěl okamžitě koupit, a to jsem měla nakreslenou teprve jen její malou část. Pak ji obdivovaly i maminky a děti a dokonce jsem na přání nakreslila jednu osobní mandalu k narozeninám, která se těm kalendářovým velmi podobá. Ostatní mandaly se narodily u nás doma v energetické linii archanděla Michaela, za asistence vůní Bohyní a mariánských vůní, jemné navigace mých terapeutických kočičích přátel a průvodců a pečlivého dohledu naší kokršpanělky Enny. K mému překvapení jsem většinu mandal kreslila v našem domě a až teprve ty úplně poslední na naší zahradě, takže další změna. Vysvětlení proč tomu tak bylo, přišlo s poslední mandalou, která je na titulní straně kalendáře – s Mandalou Projasnění. Ta se narodila začátkem září v Bělé pod Pradědem, kam jsme na pár dní odjeli odpočívat a ve chvíli, kdy byla dokončena tato poslední mandala, vše najednou zapadlo do sebe. Celý proces kreslení kalendáře a tvoření nových vůní, vše, co se při tom odehrálo, všechny situace, momenty, lidé, kteří do něj vstoupili a které jsem měla možnost zažít, totiž byly zrcadlením a malou ochutnávkou úžasného procesu znovuzrození, který nás čeká v roce 2016 a kterým si všichni budeme procházet, každý sám za sebe a po svém.

Poselství o roku 2016

Celý proces, kterým si budeme procházet je o jemnosti a zastavení se, ponoření se do svého vnitřního světa bezpečí, klidu a naslouchání, dávání sama sobě a o odpojení se od všech „rušivých“ vnějších vlivů – proto to kreslení v domě. Jen tak totiž můžeme přijít na to, co potřebujeme, co máme nebo nemáme udělat a jen tam můžeme načerpat ze svých vnitřních zdrojů lásky přesně tu podobu, která nám právě teď udělá dobře, můžeme to objevit jedině uvnitř sama sebe. Teprve potom, až se s tím dostatečně seznámíme, co si to takto v sobě upevníme a spojíme se s tím, to můžeme začít projevovat navenek – proto poslední mandaly vznikaly na zahradě, a konečně vidět, slyšet, přijímat to, co nám nabízí vnější svět ­– tvořit a mít nové podoby lásky v sobě i kolem sebe, skutečně je vidět, cítit a vnímat ­– stát se životem – to je hlavní téma roku 2016.

V roce 2016 nás tedy čeká další velký krok směrem k sobě, budeme mít potřebu se mnohem více doslova ponořit do sebe, do svého vnitřního prostoru, do svého bezpečí, moudrosti a klidu, abychom se uvnitř sebe mohli stát sami sebou a spojili se se svojí duší a „seznámili“ se se svými kvalitami a přednostmi, poznali své stíny a strachy a jednou provždy tak propustili vlastní omezení a důvody, které jsme používali pro to, že jsme se báli jít dál. Už je nepotřebujeme, aby nás chránily a zastavovaly, můžeme se s nimi rozloučit a v tichu svého já poznat svoji pravdu a uvidět svou další cestu i svou velikost. V tom všem nám budou pomáhat zvířátka, zejména kočky a psi, kteří nás svou přítomností a moudrou navigací budou doslova popostrkovat dopředu a také budou svým hravým přístupem pomáhat upevňovat naší odvahu a přirozenost, zkrátka učit se vypínat rozum a strach a více používat srdce a intuici.

Dalším aktuálním tématem bude i „práce“ na přijetí a spojení se se svým fyzickým tělem, takže vše, co se týká pohybu, relaxace, dostatku spánku a té „pravé“ výživy právě pro nás. Zkrátka abychom mohli být sobě blíž, potřebujeme si začít věnovat mnohem větší péči než doposud, i to je součástí sjednocení a upevnění stability a osobní celistvosti vedoucí k posílení intuice a vnímavosti. Zvířátka v tomto procesu sehrají v životech mnohých z nás velmi důležitou úlohu.

Takže na nic nebudeme sami, a když budete stále váhat (a nemusíte si to ani uvědomit) a vesmír bude vidět, že už dávno máte být někde úplně jinde, pošle vám do cesty něco, někoho, kdo vás nenápadně nasměruje a navede na tu „správnou cestu“, protože všichni jsme spojeni a jeden pomáháme druhému a posunujeme se navzájem.

Nové mariánské vůně

Přesně tímto způsobem se narodily i čtyři nové mariánské vůně ke kalendáři. Dostala jsem zakázku­ na osobní vůně s přáním, aby podporovaly terapeutickou práci a napojení na energie Máří Magdalény, Černé madony a Bohyně Isis. Za několik dní po tom, co jsem je podle pokynů shora začala míchat, mi bylo jasné, že tyto další podoby Panny Marie patří k novému kalendáři a že to vesmír posílá oklikou přes toto osobní přání. Dotazy na vůni Máří Magdalény dostávám už několik let, stejně tak i na vůni Bohyně Isis, a protože mě mí průvodci naučili společně s archandělem Michaelem nezasahovat do procesu tvoření vůní a být jen prostředníkem zhmotňování jejich podoby, trpělivě čekat, jen jsem to tehdy odevzdala. Zatím nepřišel žádný impulz shora, že by se vůně měly narodit, až teď. A šlo to ještě další oklikou ­– nejprve byly na světě moje osobní mariánské vůně s těmito názvy a protože se v každém kalendáři objevuje i rovnováha čtyřech elementů, ze kterých jsme jako lidé stvoření, přidala se k nim ještě čtvrtá vůně Matka Marie. Pro mě něco nádherného, hlubokého a smyslného, co přišlo v pravý čas. Po tom, co jsem se s vůněmi sžila a seznámila se s jejich hloubkou moudrosti, s podobou lásky, kterou zrcadlí a s tím, s čím nám budou pomáhat – pomohly mi s tím i samotné Bohyně, se teprve mohly narodit jejich podoby pro vás ostatní. Ty moje vůně jsou velmi silné a katalogové podoby potřebují být stejně krásné, voňavé a mnohem lehčí, abyste jim rozuměly a byly vám příjemné. Tak jsem si všechny čtyři Bohyně společně s Pannou Marií „pozvala“ a požádala je o tuto podobu katalogových vůní. Vůně Matky Marie, Máří Magdalény, Černé madony a Bohyně Isis, které se narodily pro vás ostatní, jsou nádherné a jemné, všechny mají základ z růží a posvátného lotosu a nesou v sobě sílu jemnosti a moudrost lásky pro vás v přijatelné a srozumitelné podobě, jak jsem si přála. Čtyři elementy v nich jsou rozděleny na tělo, srdce, duši a vědomí, a také do konkrétních podob lásky. V katalogu vůní na stránkách je najdete pod vůněmi Bohyní a můžete si k nim přečíst všechny informace. Váš nos i srdce poznají a vyberou si tu nebo ty, které vás osloví. Vůně Panny Marie i vůně Bohyní jsou s těmito novými vůněmi propojené, takže je můžete vzájemně kombinovat, když to tak budete cítit.

Vůně Matka Marie – tělo ­– milující a dávající láska ­– tato mariánská vůně podporuje vnímání a harmonizování tělesné roviny a hmoty, zastupuje aspekt mateřství, péče, bezpečí a dávající lásky.

Sladce růžová vůně se čtyřmi druhy růží, s růžovými tóny geránie a palmarosy, s uklidňujícím levandulovým lavandinem a bylinnou levandulí, s podtóny vanilkového benzoe, smyslného ylang ylangu a sladce omamné konvalinky, doplněná sladce květinovými tóny lotosu a medovým nádechem lípy.

Nádherná uklidňující a uvolňující vůně pro harmonii, vyrovnanost, klid a pohodu, která vám nabídne hluboké uvolnění a ve svých sladce teplých tónech navodí pocit bezstarostnosti a bezpečí. S touto vůní se budete cítit jako v hřejivé mateřské náruči a všechny starosti a únava budou rázem pryč. V jejích tónech se skrývá milující něha a podpora, láska a vřelost, soucit a pochopení, které vám mohou pomoci propustit a uzdravit staré zranění a překonat zklamání ze vztahů, odpustit sobě i ostatním. Otevřou vaše srdce lásce a nasměrují vás většímu k naslouchání a lepší péči o sebe, k uvolnění všeho, co vám nedovoluje ponořit se do bezpodmínečné lásky a stát se láskou. V jejích něžných tónech najdete sladkost lásky a objevíte zde i radost života. Vůně vám pomůže napojit se na zdroj radosti a bezpečí v sobě – na své vnitřní dítě a také vám pomůže se lépe propojit s energií matky Země, která vás vyživuje a chrání. Pročistí a uvolní vaši první čakru, vaše nohy a chodidla, naplní vás mateřským teplem. V její náruči najdete dostatek podpory a pochopení pro své nedostatky a rozpory. Uvolní strach, napětí, pochybnosti, rozpustí vzdor a odmítání, pomůže vám otevřít srdce i náruč všem darům života, abyste mohli začít více milovat sami sebe a přijmout se jako láska, která tvoří a plyne a stává se nekonečným zdrojem dobra a radosti pro sebe i ostatní. S její pomocí můžete lépe pochopit mateřský princip dávaní a přijímání lásky a to, čím sami sobě můžete být prospěšní, abyste se sami v sobě, ve svém těle i ve svém životě cítili dobře. Energie milující Matky Marie vám pomohou s odpuštěním a uvolněním staré bolesti uložené ve vaší srdeční čakře, s přehodnocením vztahů a s uzdravením nenaplněné lásky. Budou vám pomáhat s větším pochopením a přijetím svého těla, s podporou péče o sebe. Podpoří váš tvořivý potenciál, otevřou vás větší důvěře a naslouchání, podpoří vaši víru, nezaujatost a nestrannost. Pokud máte nevyřešený vztah se svojí matkou, pomůže vám s pochopením, soucitem a přijetím vzájemných lekcí a učení. Uvolní také váš tvořivý potenciál a zharmonizuje vaši ženskou a mužskou energii, rozum a srdce, duši a tělo. Svými tóny pozvedne vaši náladu i vaše vibrační nastavení do větší radosti. Vnese světlo do vašich dnů a pomůže vám pevně se zakořenit v tom, co vám přináší radost a naplnění, v tom, čím máte vyživovat sami sebe.

Složení: benzoe, ylang ylang, palmarosa, lavandin, geránie, růže damašská, růže De Mai, levandule, lípa, růže francouzská, konvalinka, lotos, růže, mandlový olej

Vůně Máří Magdaléna – srdce – smyslná a naplňující láska ­– tato mariánská vůně podporuje spojení se srdcem, radostí a vášní, silou lásky a moudrostí, zastupuje aspekt přirozené radosti a smysluplného naplnění, přirozeného ženství.

Přitažlivá sladce citrusovo květinová vůně s damašskými růžemi a sladkým lotosem, s tóny medové slaměnky a dřevitobylinného bergamotu, se sladce dřevitým nádechem cedrového dřeva a kafrově balzamického ho-sha, s podtóny vanilkového benzoe, smyslného ylang ylangu a opojného šeříku, doplněná osvěžující citrusovou směsí z tangarinky citronely a litsey cubeby.

Smyslná a naplňující vůně plná radosti a výzev k tvoření života, která vám pomůže s probuzením a rozprouděním energie, podpoří vaši fantazii a bezprostřednost, touhu po smysluplném žití a bytí. V jejích povzbudivých a přitažlivých tónech můžete najít motivaci i inspiraci pro své další kroky. S každým nádechem do vás bude vlévat větší optimismus a smyslnou touhu po naplnění a uspokojení potřeb svého srdce, duše i těla. Pomůže vám sjednotit a uspořádat myšlenky, prožívat naplno sebe sama a uvědomovat si v každém okamžiku svého života nádherný pocit sjednocení se sebou i se životem. Pomůže vám s větší otevřeností, díky které do vašeho života může přicházet více lásky a radosti. Otevře vás hlubokým citům a prožitkům, roztančí ve vás tanec radosti, abyste se mohli naplno ponořit do své vášně a smyslnosti a vychutnali si skutečnou chuť života. Podpoří ženskost, pomůže vyjádřit krásu a něžnost, projevit své touhy a přání, říct si o to, co potřebujete, zharmonizuje a propojí srdce a duši – 4. a 2.čakru, napojí vás na moudrost vaší duše a sílu lásky vašeho srdce. S touto vůní zmizí překážky a předsudky, také potřeba omezovat a zastavovat sama sebe na své cestě za štěstím. Pokud budete chtít a rozhodnete se, tak se s její pomocí můžete znovu stát sebevědomou, milující a milovanou bytostí, přijímat se, se vším, čím jste a co k vám patří, co patří i k vaší jedinečné cestě tvoření a objevování, k vašim novým podobám lásky. Vše, co si zakazujete, čeho se bojíte, co si myslíte, že nemůžete nebo není pro vás, a přitom po tom toužíte ve svém srdci, vám Máří Magdaléna s trpělivostí, lehkostí a moudrým přístupem, pomůže zvládnout a s hlubokým pochopením a soucitem odevzdat, přehodnotit a přetvořit do nových podob, abyste znovu našli sami sebe a spojili se se silou lásky a radosti ve svém srdci, žili svůj radostný a naplněný život.

Složení: slaměnka, benzoe, cedr americký dřevo, tangarinka, růže damašská, ylang ylang, ho-sho, citronela, lotos, šeřík, mandarinka, bergamot, litsea cubeba, mandlový olej

Vůně Černá Madona – duše – přijímající a naslouchající láska – tato mariánská vůně podporuje spojení s moudrostí duše, pomáhá s uvolňováním starých stínů, se změnami, otvírá cestu k mystériím života, podporuje rozšíření smyslového vnímání, zastupuje aspekt moudrosti a tvoření.

Příjemná bylinkově růžová vůně s uklidňující levandulí a sladce květinovým lotosem, s bylinným nádechem heřmánku modrého a damašskými růžemi, se svěžím citronovým čajovníkem a růžovými tóny palmarosy a geránie, s podtóny smyslného ylang ylangu a sladce omamné konvalinky, doplněná osvěžující citrusovou směsí z tónů limety, klementinky, hořce kořeněného grepu a sladké mandarinky.

Tajemná a přitažlivá vůně s hlubokými podtóny klidu a uvolnění, která probudí vaše smyslové vnímání, podpoří intuici a otevře vás naslouchání moudrosti své duše. Vůně pro uvolnění a opuštění starého, pro rozpuštění stínů a potlačených emocí, pro oživení dávných snů a mystérií života, pro smyslnost, vášeň a nadšení v tom, co žijete i tvoříte. S touto vůní můžete bez obav vstoupit do svého nitra a vydat se na cestu osvobození a uvolnění předsudků a přesvědčení, které vám brání naplno projevit kvality své i svého života. Cokoliv vás trápí a má to kořeny v minulosti, vám tato vůně pomůže přijmout a uvolnit přes odpuštění, pochopení a přesměrování myšlenek, představ a vizí. Jako jediná z vůní dokáže najít cestu zpátky přes vaše smyslové vnímání a otevření vaší emocionální paměti, a přitom vše ošetřit a zabezpečit tak, abyste porozuměli a pochopili, co máte udělat, přijmout, odpustit, vnímat…, tak, aby to pro vás bylo to nejlepší. Odhalí stíny vaší duše i života a pomůže vám je jednou provždy přeměnit na světlo a světlé stránky. Naučí vás vidět světlo ve tmě a ve světle tmu. Spojí vaše protipóly do jednoho harmonického a pevného celku, abyste mohli jako tvůrci svého života využívat vše, co jste se doposud naučili. S touto vůní získáte bezpečného průvodce, moudrého rádce a milujícího a oddaného přítele, který vám vždy bude nablízku. Vůně je vhodná pro všechny, kteří touží po změnách a neví, jak začít nebo se stále točí v bludném kruhu a nevidí z něj cestu ven. Pokud máte odvahu ke změnám a jste rozhodnutí pro sebe udělat to nejlepší, pak vám tato vůně pomůže vidět, slyšet a vnímat to, co je pro vás rozhodující a důležité právě teď.

Složení: levandule, heřmánek modrý, limeta, geránie, lemon tea three, palmarosa, mandarinka, ylang ylang, lotos, konvalinka, růže damašská, klementinka, grep, mandlový olej

Vůně Bohyně Isis – vědomí – inspirující a tvořivá láska – tato mariánská vůně podporuje sjednocení, harmonii a rovnováhu, život v pravdě a pravdivosti, pomáhá najít vlastní cestu a způsoby vyjádření svého božství a lásky.

Smyslná vůně se dvěma druhy růží a sladce květinovým lotosem, růžovými tóny palmarosy a medovou slaměnkou, s lehce pudrovým nádechem kosatce a svěžího hořce kořeněného grepu, s podtóny smyslného ylang ylangu, vanilkového benzoe, sladkohořké neroli, balzamického pačuli a pryskyřičného mechu, doplněná osvěžujícím citrusovým nádechem z litsey cubeby a sladké mandarinky.

Podmanivě povzbudivá a přitažlivá vůně pro rozproudění životní síly, otevření intuice a moudrosti. Pro lehkost, empatii a nadšení, pro pochopení života a jeho darů, pro uvolnění mysli, těla, duše a srdečných emocí. Vůně pro podporu vášně, otevřenosti, pravdy a pravdivosti, pro větší stabilitu a rovnováhu v životě, se kterou máte možnost tvořit a žít své sny, tvořit světlem svého srdce. V jejích tónech se skrývá výzva a pobídnutí k uvědomění si svých možností a příležitostí, které byste mohli využít pro svou větší spokojenost a naplnění v životě, pro pozvednutí sebe sama a rozvinutí svých předností. Otevře vám cestu k větší vnímavosti a prohloubí vaše spojení s vnitřním rádcem, abyste se naučili si lépe naslouchat a být více přítomní sami v sobě. Pak si totiž budete i při plném vědomí zachovávat svůj závoj mezi minulostí, přítomností a budoucností stále poodhalený a naučíte se za něj nahlížet a tvořit ve všech rovinách času i svého bytí. Mocná Isis, která umí propojit to, co bylo, s tím co je, i s tím, co teprve bude, vám může ukázat cestu k hojnosti, harmonii a rovnováze těla, mysli, duše i ducha. Ví, že vaše možnosti jsou neomezené a může vám pomoci otevřít dveře k magickým schopnostem tvoření pomocí světla v sobě. Je jednou z bohyní, která dokonale ovládá materializaci a zhmotňování, dohlíží také na rovnováhu a spravedlnost i z pohledu karmy a zákona přitažlivosti. Může vám pomoci obnovit vaše jedinečné schopnosti, pokud se rozhodnete je používat pro dobro všech – sloužit lásce a pomáhat světlu otvírat lidská srdce i vědomí. V její vůni najdete očišťující a uklidňující podporu pro cokoli, co rezonuje s vašimi čistými úmysly a je spojeno i se záměrem vaší duše. Pomůže vám naučit se rozeznat intuitivní informace, odpojit se od nadvlády rozumu a potřeby příliš pomáhat a zachraňovat druhé namísto sebe sama. Otevře vás hlubšímu vnímání souvislostí a dějů, abyste mohli lépe porozumět své roli v tomto životě. Pokud jste stále svázáni sliby a přísahami z minulosti, které teď blokují vaši světelnou cestu, bude vám nápomocna při jejich uvolněním a rozvázání. S její pomocí můžete „najít cestu zpátky“ a navázat tam, kde vaše duše v minulosti skončila své putování. Teď máte příležitost dovést věci do zdárného konce a zcela svobodně a nezávazně rozvinout do krásy, ladnosti, lásky, laskavosti, soucitnosti a dobrotivosti svůj život i sebe sama. Isis vám bude stát po boku a jako strážkyně pravdy vás spolehlivě a včas upozorní, když se zase budete vracet zpátky. Vydejte se s její pomocí za tím nejlepším, co teď můžete mít a žít. Pro všechny ženy bude jako moudrá a laskavá přítelkyně mít dost pochopení a soucitu, pro muže dost mateřské a milující lásky a pro děti kouzelnou energii radosti a smíchu. Je to všestranný pomocník pro šťastný a naplněný život.

Složení: benzoe, růže damašská, růže francouzská, ylang ylang, palmarosa, pačuli, lotos, iris, neroli, mech, grep, mandarinka, slaměnka, litsea cubeba, mandlový olej

Návod k práci s kalendářem

S kalendářem se dá pracovat několika způsoby :

– pověste si ho na zeď, nejlépe tak, abyste na něj dobře viděli a zadívejte se do

středu mandaly nechejte na sebe její energie působit

– kalendář si položte na stůl nebo do klína a položte na obrázek mandaly své dlaně

nebo je možné se na obrázek mandaly i posadit, zavřete oči a nechejte energie

procházet vaším tělem, zůstaňte v klidu a ponořte se do meditace

– ke každé mandale patří posilující afirmace, najdete je pod obrázkem mandaly

a jejich opakováním nahlas několikrát za den a také, při tom, když necháváte

mandalu na sebe působit, zvyšujete účinky mandaly, posiluje kvality vaší duše

a aktivuje ve vás pozitivní způsob myšlení

– můžete si vytvořit vlastní energetickou esenci – na mandalu postavte otevřenou

nádobu s vodou, nejlépe ze skla (pokud použijete pet láhev, odstraňte z ní etiketu)

a nechejte ji nabít energiemi mandaly, nejlépe přes noc. Takto nabitou vodu můžete

používat k pití, vaření, zalévání rostlin, pro zvířata, do koupele, k obkladům

a omývání nemocných míst.

– osobní práce s mandalou – každý měsíc budete mít možnost nahlédnout do toho,

co vám mandala příslušného měsíce nabízí a sděluje.

Na této stránce na konci najdete od ledna 2016, každý měsíc malé zamyšlení

k tématu mandaly pro příslušný měsíc a také malý návod, jak si s tímto tématem

můžete vy sami zkusit pracovat, pokud budete chtít.

– působení mandal je možné ještě prohloubit jejich propojením s přírodními vůněmi

Prameny života, které vytvářím nebo esencemi Spirit in Nature. Každá mandala

v sobě nese otisk těchto energií, protože jsem je při malování používala. Používání

vůní nebo esencí v kombinaci s mandalou zvyšuje vaši vnímavost a otevřenost,

uvolňuje emocionální zatížení a napomáhá hlubšímu propojení se sebou. Takže

pak mnohem lépe rozumíte tomu, co se děje ve vás, ve vašem životě a dokážete

se snadněji rozhodovat a vybírat si z toho, co je pro vás přínosem. Zachováváte si

vnitřní klid a rozvahu.

V případě zájmu pro vás esenci i vůni ráda namíchám.

Více informací o vůních Prameny života najdete zde, o mariánských vůních zde , o vůních Bohyní zde, o esencích zde a mandalách zde.

– k mandalám si můžete koupit i jejich předlohy k vykreslení, které jsem k nim

vytvořila, můžete si tak vytvořit svoji vlastní mandalu. Soubor všech třinácti předloh mandal obsahuje i návod na práci s předlohami.

– jinak je možné s mandalami pracovat vašimi vlastními způsoby, které vám vyhovují. Každý

způsob, který vám vyhovuje a dělá dobře je tou správnou cestou pro vás.

– Pokud byste doma chtěli mít originál některé mandaly, můžete si ho koupit, účinky mandaly

jsou pak mnohem silnější

Poděkování

Chtěla bych velmi poděkovat vám všem, za zpětné vazby na informace ke kalendářům,

k účinkům vůní, k zážitkům z vykreslování předloh k mandalám, za vaši podporu, důvěru, inspiraci a nápady, za všechny vaše osobní příběhy, o které jste se se mnou podělili. Díky tomu všemu se narodil další krásný kalendář.

Děkuji Panně Marii, všem Bohyním, Máří Magdaléně, Matce Marii, Černé Madoně a zejména Bohyni Isis a archandělovi Michaelovi, kteří mě při tvorbě tohoto kalendáře nejvíce provázeli a „navigovali“, dále mým světelným průvodcům, matce Zemi a Vesmíru.

Poděkování patří i mým úžasně moudrým zvířecím průvodcům a spolutvůrcům kalendáře – kočičkám Samantě, Elince, Ešlince, Tobimu, Rikimu a Vikimu a naší kokršpanělce Enny, za pomoc při vybírání barviček a názorné moudré zrcadlení toho, s jakou lehkostí a jak snadno se můžeme nechat vést svým srdcem a tvořit a předávat krásu.

Děkuji Lucii Vondrákové za doporučení dovolené na ostrově Cress a cestovní kanceláři NYCAR za úžasné zázemí pro odpočinek a příjemné prostředí pro tvoření prvních mandal.

Děkuji Petře Kuželové za její objednávku vůní, díky, které se narodily nové mariánské vůně ke kalendáři.

Děkuji kmotrům kalendáře Marušce Svatošové a Mirkovi Báťkovi za laskavé požehnání kalendáři a milující jemnost lásky s jakou jsme ho společně vyslali do světa.

Veliké poděkování patří celé „mé rodině“, mým dětem a manželovi za podporu, trpělivost, moudré názory, rady a připomínky, a také vám všem, kteří jste si kalendář zakoupili.

Děkuji, že jsem mohla v tomto kalendář i v nových nádherných vůních pro nás všechny vytvořit zrcadlení lásky a moudrosti, která je v každém z nás.

Světluška

Informace o prodeji kalendáře najdete v mé nabídce služeb zde.

Pro www.cestakduze.webnode.cz zpracovala Světluška. Tento článek, stejně tak informace k jednotlivým mandalám i obrázky mandal, jsou chráněny autorským zákonem, je možné ho šířit dál nekomerčním způsobem, pokud bude připojeno celé znění této poznámky a aktivní odkaz na výše uvedené webové stránky. Děkuji za respektování této podmínky.

Veškeré texty i obrázky zde dostupné, jsou chráněny autorským zákonem a bez svolení autorky a je zakázáno využívat je jinak, než pro své osobní použití.

Texty a informace k jednotlivým mandalám začnou zde vycházet od ledna

2016. Stejně jako v předchozích letech, zde budu postupně s každým novým

měsícem přidávat ohlédnutí a informace k předchozímu měsíci i mandale v kalendáři,

tak, jak budou přicházet.

Stačí kliknout na vybraný měsíc a stránka se vám otevře – aktivní odkazy jsou zelené.

Úvodní Mandala Projasnění

Leden – Otevři se svému já

Poselství mandaly: Když dovolíš svému srdci tančit a zpívat, otvíráš se svému já. Jsi láskou, jsi zářivá síla a duše Tvá prostor má. Spoj svoje Nebe se Zemí, dovol si jen tak být, dovol si projevit vše, co tvá duše touží žít.

S lednovými energiemi jsme vstoupili do poslední a závěrečné fáze našeho duchovního roku 2015, abychom se pokusili si v ní uzavřít vše, co jsme vědomě i nevědomě přijali a zpracovali si v roce 2015. Vstoupili jsme tak do procesu otevírání nových rozhledů a rozletů, opuštění staré reality a vzpomínek, našich starých já. Umožnili jsme sami sobě to, aby to, co jsme se rozhodli z vlastní vůle ukončit a propustit ze sebe i ze svého života, ať už vědomě či nevědomě, se od nás mohlo oddělit, uvolnit, odplout a uložit se do naší minulosti, abychom od února vykročili (obecně řečeno) novým směrem. Naše lednová cesta mohla mít mnoho podob a projevů, protože po celý měsíc leden ještě doznívala témata, která nás provázela už od podzimu. (pokračování zde)

Únor – Mandala Nechej plynout svůj čas

Poselství mandaly: V nekonečném prostoru a čase najdeš dostatek světla a lásky, pro vše, čím teď můžeš být. Nechej plynout svůj čas a nalaď se na svou duši, najdi souznění a vnitřní klid. Naplň sám sebe láskou a radostí.

Měsíc únor nám přinesl proměnlivé počasí i energie a s nimi i mnoho možností k nahlédnutí do sebe a ujasnění si toho, co cítíme, vnímáme a přijímáme do svého života. Již od začátku měsíce k nám začaly proudit osvěžující a povzbuzující vlny radosti a nadšení z nového, ve kterých jsme si mohli užívat své příjemné chvíle uvolnění a plynutí, nalézat radostné zjištění a překvapivé objevy, uvědomovat si své malé i velké okamžiky štěstí, a také se na chvíli zastavit a načerpat další inspirující motivy a nápady, které posílí naději a důvěru v sebe i v život. Vzápětí však tuto pohodu vystřídaly vlny, nesoucí lekce moudrosti a poznání, aby nám pomáhaly rozlišit a oddělit to, co je skutečné a opravdové od toho, kde se opět hraje stará hra na něco a někoho, co je neupřímné, nepravdivé a matoucí. Hra, ve které schováváme svou pravdu, lásku, krásu, radost, přirozenost, ale i bolest, lítost, smutek, vztek, zklamání, prázdnotu, osamění, strach, za masky zdánlivě bezstarostného bláznovství, milého úsměvu, přehnané ochoty, za projevy pochopení (i když ve skutečnosti nechápeme ani sami sebe a tápeme a ztrácíme se i sami v sobě), za přílišnou starostlivost, vtipkování a přehnaný zájem o něco nebo někoho, a přitom uvnitř sebe cítíme, že děláme něco, co vlastně ani dělat nechceme. Tak jak to vlastně s námi je? Na to nám únor pomáhal najít odpovědi. ( pokračování zde)

Březen – Mandala Naslouchej své duši

Duben ­ – Mandala Buď tady a teď

Květen – Mandala Miluj, tvoř a užívej si

Červen – Mandala Raduj se z toho, co máš

Červenec – Mandala Buď sám sebou

Srpen – Mandala Najdi odvahu žít své sny

Září – Mandala Dovol si růst

Říjen – Mandala Měj srdce otevřené

Listopad – Mandala Přijímej s láskou

Prosinec – Mandala Rozdávej světlo radosti