Cesta k duze

Rubriky

Nový model pro nové generace

autor: | Lis 17, 2020 | Nezařazené | 0 komentářů

Nový model pro nové generace – U svých dětí se vyhýbáme opakování svého dětství

Jennifer Hoffman

Když jsem dospívala, vytvořila jsem si mentální seznam věcí, kterým nikdy své děti nevystavím, což zahrnovalo všechno, co dle mého názoru mí rodiče dělali špatně. Dala jsem si záležet, abych svým dětem řekla, o co lepší to mají než já a jak moc se snažím být ,,lepším” rodičem. Jsem si jista, že existují věci, které jsem udělala a o nichž mé děti říkají, že je nikdy neprovedou svým vlastním dětem, takže cyklus pokračuje. Později jsem si uvědomila, že jsem strávila spoustu času řečněním o věcech, které by vlastně nikdy nepoznaly (takže jim chybí referenční bod), tudíž jsem řadu z tohoto dělala pro sebe, nikoliv pro ně.

Věřím, že každá generace si myslí, že může zlepšit rodičovský přístup, jehož se dostalo jí samotné, a ačkoliv motivace některých rodičů je opravdu sporná, vlastně odvádějí správnou práci pro své děti, podle dohod duší. Jakmile si všimneme, čemu se u svých dětí chceme vyhnout, nastavujeme nový model pro nové generace. Obzvláště důležité je to pro indigové a křišťálové děti, což je přesně ten důvod, proč se tolik snažíme být bdělými, angažovanými rodiči, kteří jsou vždy k dispozici. Ale ve své snaze být lepšími rodiči, než byli ti naši, se pokoušíme komunikovat se svými dětmi způsobem, jemuž nerozumějí, protože my jsme těmi jedinými rodiči, které znají… a náš způsob rodičovství je ten jediný, s nímž jsou obeznámeny.

Zatímco svým dětem vykládáme, jak moc se kvůli nim snažíme být ,,lepšími” rodiči, vlastně jim sdělujeme, že nebudou muset projít tím, čím jsme prošli my.Jenže to byla stejně naše dohoda duší, ne jejich. Když jim připomínáme, oč jsme pozornější a oč více je podporujeme, mluvíme sami k sobě, protože dohoda s našimi dětmi zahrnovala právě schopnost nabídnout tyto kvality. A jestliže zajišťujeme, abychom nijak neomezovali sny nebo potenciál svých dětí, je to proto, že naši rodiče nám to dělali. Naše děti však nemají tušení, o čem mluvíme, protože my plníme svou dohodu s nimi, a to je vše, co můžeme dělat.

Být dobrým rodičem je pro vás důležité a čím více si myslíte, že vaši rodiče vás ,,nechali ve štychu”, nevyhověli vašim potřebám, dost vám nepomáhali a nepodpořili vás, tím více se budete soustředit na to, aby vaše děti netrpěly stejně. Což stejně nehrozí, protože vy jste se již rozhodli je vychovávat jinak.

Vězte, že jste pro ně dokonalými rodiči, že všechno, co činíte, je v souladu s vaší společnou dohodou duší a vy jste právě tím rodičem kterého potřebují a vybraly si ho, aby je připravil na život, jenž budou žít. Samozřejmě, bez ohledu na to, co uděláte, vždy budou existovat věci, které se jim nebudou líbit nebo si jich nebudou vážit, avšak to pouze znamená, že oni to zase doladí pro své děti a naplní v rolích rodičů potřeby další generace.

Copyright ©2013 Jennifer Hoffman & Enlightening Life OmniMedia, Inc. https://enlighteninglife.com

(Reprodukce českého překladu v nezkrácené podobě je povolena pouze pro bezplatné/nekomerční webové stránky, a pokud je připojen aktivní odkaz na původní zdroj/autora a tato poznámka – pro www.reiki-centrumpraha.cz přeložila Lucka K.) 13.11.2013