Cesta k duze

Rubriky

Vůně pro Uvolnění, Zklidnění a Harmonii

autor: | Zář 18, 2019 | Nezařazené | 0 komentářů

Vůně pro Uvolnění, Zklidnění a Harmonii

4. Intuice – osvěžující lehká vůně s levandulí a růžovou mátou luční, s kafrovým nádechem ho-sha a ravensáry, s podtóny pryskyřičné douglasky a kosodřeviny, balzamické myrhy a teplého koriandru, s osvěžujícím nádechem hořkosladkého grepu.

Příjemná vůně pro klid a uvolnění, představuje ženský princip, harmonizuje a posiluje pozitivní vnímání sebe sama. Pomáhá uvolnit staré vzorce myšlení a otevřít se vnitřnímu vedení a naslouchat moudrosti duše. Uvolňuje napětí a stres, stimuluje při nedostatku podnětů, trémě, negativní náladě, duševně – duchovním přetížení. Podporuje kreativitu a sebevyjádření, zlepšuje náladu a koncentraci. Na chvíli se zastav a naslouchej, jakou píseň zpívá tvá duše a jako lístky po vodě odevzdej všechno, co už nepotřebuješ a žij svoje sny.

Afirmace: Naslouchám svému vnitřnímu hlasu a učím se od života. Jsem tvůrcem a vládcem svého života. Miluji svůj život. Mám odvahu jít za svým snem a nechat se vést svou intuicí. S lehkostí odkládám vše, co již nepotřebuji a dělám místo novému ve svém životě.

Barevné působení podle Aura somy: korálová, královská modrá

Složení: levandule extra, myrha, ho-sho, ravensára, grep, máta luční, douglaska, kosodřevina, koriandr, mandlový olej

Účinky esencí: vůně uklidňuje při napětí a psychickém vypětí, depresích, tlumí bolesti hlavy, dýchací potíže, urychluje hojení ran, odpuzuje hmyz. Podporuje trávení, usnadňuje vykašlávání, pomáhá proti únavě. Očišťuje, otevírá, zahřívá, ochraňuje, utěšuje, je vhodná při revmatických bolestech, má prokrvující účinky, uvolňuje ztuhlé svaly. Má dezinfekční účinky, je protivirová, pomáhá čistit žaludek a střeva, zmírňuje menstruační bolesti, reguluje a stimuluje lymfatický systém.

5. Rozkvetlá zahrada – okouzlující sladce balzamická vůně s myrhou a smyslným ylang ylangem, s hřejivou skořicí a zemitým nepálským nardem, s kořeněnými podtóny elemi a bylinkovým nádechem šalvěje muškátové, doplněná svěžími růžovokafrovými tóny rosaliny.

Uvolňující a meditační vůně pro dobrou náladu a nadhled. Vůně vybízející k odpočinku a relaxaci, vůně, které pomáhá s přijetím všeho, co je. Harmonizující, uzemňující a silně uklidňující vůně, která vám pomůže najít jistotu, klid, vrátit ztracené sebevědomí a získat nadhled v situacích, které přináší život. Sladká a opojná vůně vás obejme a přenese do vašeho nitra, pomůže vám zapomenout na starosti všedního dne, spojí vás s vaší moudrou duší. Povzbudí vaše smysly a vykouzlí úsměv na tváři, navodí dobrou náladu, pomůže vám objevit krásy kolem vás. Poskytne bezpečný prostor, otevře vaše oči, zlepší vaši pozornost a soustředění, pomůže vám odpoutat se od nepotřebného, odložit zbytečné, být tady a teď. Zhluboka se nadechněte a vnímejte vůni vašeho života a nechte se okouzlit touto vůní. Zastavte se a užívejte si tento okamžik se vším, co k němu patří. Jste svobodní a volní, tak najděte svou smyslnost a sebedůvěru, stojíte v rozkvetlé zahradě svého života. Objevte svou dokonalost a jedinečnost, buďte spokojení sami se sebou, poděkujte životu.

Afirmace: V zahradě mého života je vše krásné a dokonalé. Cítím se bezpečně a stojím nohama na zemi. Mám nadhled a zbavuji se zbytečných starostí. Vše plyne samo a já si mohu dopřát odpočinek. Propouštím vše nepotřebné a poskytuji si prostor a čas, získávám svobodu a klid.

Barevné působení podle Aura somy: tyrkys, růžová

Složení: myrha, elemi, nard nepál, šalvěj muškátová, rosalina, skořice, ylang-ylang, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má antibakteriální a tonizující účinky, usnadňuje vykašlávání, zpříjemňuje dýchání, je účinná při chronické bronchitidě a plicních infekcích, urychluje hojení ran a záněty pokožky. Je vhodná proti únavě a při meditacích, má tišící i posilující účinek na nervové tkáně a zároveň zlepšuje mentální funkce a bdělost. Tlumí menstruační bolesti, lehce snižuje tlak, podporuje trávení, reguluje pocení a uklidňuje při nervozitě. Má schopnost upevňovat cílevědomost, sebevědomí a odvahu, harmonizuje, projasňuje a posiluje ducha, mysl, tělo.

8. Letní osvěženíjemná a něžná vůně s růžemi a osvěžujícím citrusovým závanem lemongrasu, limety a sladkého pomeranče, doplněná sladce dřevitým podtónem cedrového dřeva, kořeněným niaouli a kafrovým nádechem ho-sha.

Osvěžující a lákavá vůně pro pohodu, uvolnění a dobrou náladu, pro lehkost bytí. Celou vás obejme a zahalí do své náruče a odplaví všechny chmury a starosti, uvolní napětí a dodá energii tam, kde je třeba. Pozvedne vaši mysl a vnese radost, harmonii, lehkost a dobrou náladu do vašeho života. Přitom vám pomůže udržet si koncentraci a pozornost, být tady a teď, být nad věcí. Jako letní slunečný den vnese do vašeho života smích a radost a pomůže vám udržet si dobrou náladu. Lehká a radostná vůně, která osvěžuje, odstraňuje smutek, starosti a je vynikajícím životabudičem.

Afirmace: Vše jde snadno a lehce a já si užívám života. Můj život je má odměna. Jsem tady a teď a mám všechno, co potřebuji. Jsem harmonie, jsem láska. Plynu s řekou života. S úsměvem jde všechno líp.

Barevné působení podle Aura Somy: červená, čirá

Složení: niaouli, lemongras, limeta, ho-sho, růže, pomeranč, cedrové dřevo, mandlový olej

Účinky esencí: vůně působí proti nachlazení, rýmě, kašli, bolestem hlavy, chřipce a ucpaným dutinám. Má antibakteriální a protivirové účinky, pomáhá při dně a revmatismu. Harmonizuje, dodává tělu energii, pomáhá při hojení ran, povzbuzuje a posiluje, pročišťuje, napomáhá koncentraci, příznivě působí při trávicích obtížích. Povzbuzuje srdeční činnost, je vhodná při revmatických bolestech, má prokrvující účinky, mírní nervové vyčerpání, je osvěžující, uvolňující, relaxační, vhodná při nespavosti, v klimakteriu, únavě a stresu, na unavené nohy.

10. Ochránce – smyslná nasládlá vůně s benzoe a sladce balzamickým styraxem, s bylinnými tóny máty bergamotové a heřmánku římského, s dřevitým podtónem rozmarýny, pryskyřičného smrku a zemitého nepálského nardu, doplněná svěží mátou kadeřavou a lehce kořeněným zázvorem.

Okouzlující a půvabná sametová vůně pro ochranu, jasnost, vnímavost a harmonii. Silně ochranná vůně rozežene všechny chmury a pocity nedostatečnosti. Uklidňuje, uzemňuje, pomáhá odpoutat se od stresujících událostí, výborná proti únavě a nedostatku energie. Propůjčuje pocit tepla a bezpečí, navodí pocit pohody, posiluje duševní schopnosti a vnímavost. Má silně uklidňující účinek, přináší pocit lehkosti, harmonie a důstojnosti, pomáhá se sebepřijetím a s úctou k sobě. Přináší schopnost vybočit ze starých kolejí a zkusit nové možnosti, získat nadhled a pozitivní postoj, opustit staré a nepotřebné, zapojit fantazii a kreativitu do života. Zahřívá a posiluje emoce, zvyšuje rozhodnost a podněcuje iniciativu a činnost od počátků plánů až k cíli. Pro duši je povzbuzující, vhodná k meditaci, když pociťujete nervové vyčerpání, pomáhá od zimních depresí. Přinese vám teplo na duši i na těle, posiluje psychiku, vaše mysl s ní bude jasná a klidná, budete se s ní cítit dobře. Je stimulující a pomáhá udržet si duševní jasnost a oživit špatnou paměť, vhodná při zkouškách a při přepracování.

Afirmace: Objevuji skryté kouzlo a půvab života. Podporuji svou schopnost tvořit. Otvírám se novému a vítám změny do svého života. Všechno se mi daří a jde to lehce. S lehkostí zvládám životní lekce. Vážím si sama sebe a podporuji své schopnosti. Získávám nadhled a klid. Jsem harmonie. Věřím si.

Barevné působení podle Aura somy: čirá, purpurová

Složení: benzoe, nard nepál, stryrax, máta bergamotová, máta kadeřavá, zázvor, heřmánek římský, rozmarýna, niaouli, smrk, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je antiseptická a uklidňující, pomáhá při přílišném přemýšlení a starostech. Má povznášející a osvěžující vlastnosti a pomáhá při nedostatku energie a únavě, je vhodná při nespavosti, snižuje úzkost a stres, paniku a strach, pomáhá proti nevolnostem. Uvolňuje svalové křeče, utišuje bolest, výborná k masážím, při revmatismu a bolestech svalů. Je vhodná pro celkové posílení organizmu při slabosti a chladu, posiluje činnost ledvin, sleziny, žaludku, srdce a plic, zlepšuje funkci zažívání, usnadňuje vykašlávání, pomáhá při astmatu, bronchitidě, chřipce.

16. Naslouchání uklidňující vůně se svěžím kafrovým nádechem yzopu a kořeněného niaouli, doplněná květinovými tóny růžové geránie a smyslného jasmínu, s dřevitobalzámovitými podtóny amyrisu a osvěžujícím citrusovým závanem citronely a litsey cubeby.

Vůně pro zastavení, klid a harmonii, naslouchání sama sobě, naslouchání životu. Je mnoho cest, jak získat vnitřní harmonii a klid a právě tato vůně vám je pomůže objevit. Odložte všechno, co vás tíží a trápí, co vám nedovolí být, do mé náruče a já vás přenesu do léčivého chrámu vaší duše, místa ve vašem srdci. Že neznáte cestu? Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout, sledujte svůj dech a dovolte svému tělu se uvolnit. Objevte svůj vnitřní svět a dovolte své duši odpovědět na vaše otázky, aby vám mohla nabídnout řešení, léčení, ukázat nové možnosti. Všechny odpovědi máš v sobě, tak dovol, aby k tobě mohly přijít. Zastav se a spočívej ve svém srdci. Vůně je velmi vhodná k meditaci a relaxaci, k harmonizování prostoru, připraví vás na klidný spánek.

Afirmace: Objevuji svůj vnitřní svět. Spočívám ve svém srdci a nechávám volně plynout mé myšlenky. Uvolňuji tělo i mysl a naslouchám své duši. Vím, co chci a co potřebuji. Moudrost přichází zevnitř. Jsem šťastná sama v sobě a své štěstí vyzařuji i navenek.

Složení: geránie, jasmín, amyris, niaouli, citronela, litsea cubeba, yzop, mandlový olej

Barevné působení podle Aura Somy: korálová, fialová

Účinky esencí: vůně uvolňuje a osvěžuje, uklidňuje, vyrovnává nadměrné výkyvy nálady, stabilizuje, harmonizuje, odstraňuje úzkost a psychické napětí, zlepšuje náladu. Stimuluje činnost jater, zužuje cévy, působí močopudně, čistí lymfatický systém, zvyšuje rozumovou a fyzickou aktivitu. Působí proti nachlazení, rýmě, kašli, bolestem hlavy, chřipce a ucpaným dutinám, dodává tělu energii, působí proti infekcím v močopohlavním a zažívacím ústrojí a ve střevech. Je vhodná na svalovou ztuhlost, bolesti kloubů a neuralgie, při oslabení paměti, únavnosti, k uvolnění duševní strnulosti. Podporuje koncentraci, kreativitu, pomáhá při stresu, přepracování, únavě.

19. Zimní radovánky hřejivá vůně s teplými tóny skořice a svěží myrty, s kořeněným podtónem elemi a osvěžujícím citrusovým nádechem sladkohořkého bergamotu.

Projasňující a povzbudivá vůně, která probouzí naše smysly a čistí myšlenky, otvírá nové možnosti, podporuje koncentraci, odvahu a sebedůvěru. Prohřívá tělo i duši, zahání smutek, deprese, negativní myšlenky, pocity sklíčenosti a nejistotu. Vykouzlí úsměv na tváři, příjemnou atmosféru, kouzlo domova, zahřeje a pohladí na duši i těle, přinese dobrou náladu. Pomůže vám uvědomit si, jak chcete prožívat svůj život, rozproudí vaši energii i myšlenky, podpoří fantazii a kreativitu. Celkově stimuluje, posiluje a povzbuzuje k novým krokům vedoucím ke zlepšení kvality života. Učí odpočívat, zastavit se a naladit se na svou duši, probouzí tvořivý potenciál a chuť do života. Rozhodni se a konej.

Afirmace: Probouzím v sobě všechny smysly a vnímám krásy života. Vítám změny do svého života. Uvědomuji si své možnosti, rozhoduji se a konám. Odvážně měním svůj život a svá přesvědčení o sobě. Dívám se na sebe s láskou a úctou. Učím se projevit a uskutečnit své nejtajnější přání a sny. Jsem pravdivá a upřímná k sobě i ostatním. Podporuji a rozvíjím svou tvořivost. Jsem tvůrce.

Složení: skořice, myrta, elemi, bergamot, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy : červená

Účinky esencí: vůně stimuluje a povzbuzuje, má antiseptické a čistící účinky, pomáhá při nachlazení, prokrvuje pokožku. Naplňuje tělo i duši teplem, odstraňuje pocity samoty, tíhy a strachu, zvyšuje inspiraci, vytváří domácí prostředí, zlepšuje náladu, dodává optimismus a sebevědomí. Uvolňuje podrážděnost a napětí, ulevuje při migréně a nespavosti, čistí vzduch od viróz a infekcí, uleví při pomalém trávení, nadýmání a střevních infekcích, podporuje chuť k jídlu. Stimuluje tvorbu hlenu, usnadňuje vykašlávání, působí na celkové posílení při fyzické i duševní vyčerpanosti. Vůně je vhodná k meditacím.

21. Květina láskyněžná květinová vůně s dvěma druhy heřmánků, něžnou slaměnkou a sladkou vanilkou, s kořeněným podtónem badyánu a ravensáry, smyslného ylang ylangu a hřejivé skořice, s dřevitým nádechem santalového dřeva, s uklidňující sladkou meduňkou a svěží mátou luční, doplněná osvěžujícími tóny sladké mandarinky.

Vůně, která vás obejme a uklidní, přináší vzpomínky na dětství a bezstarostnost, vytváří pocit bezpečí, naplní váš život barvami a radostí. Je vhodná proti úzkosti, nervozitě a psychickému napětí, nespavosti a nechutenství. Uvolňuje, uklidňuje, hladí, podporuje koncentraci a osvěžuje po namáhavém dni, navodí příjemný a klidný spánek. Zlepšuje náladu a posiluje pozitivní vnímání života, podporuje tvořivost a chuť hrát si, přináší spojení s vnitřním dítětem.

Afirmace: S láskou pečuji a starám se o sebe. Jsem v bezpečí. Mé vnitřní dítě mě spojuje se zdrojem inspirace, radosti a lásky. Přijímám se taková, jaká jsem. Naslouchám svým potřebám a objevuji své zdroje radosti. Jsem harmonie a přirozeně projevuji své emoce. Jsem hravá.

Barevné působení podle Aura somy: žlutá, zlatá, fialová, purpurová

Složení: vanilka, mandarinka, heřmánek římský, heřmánek modrý, slaměnka, ravensára, badyán, meduňka s citronelou, santalové dřevo, skořice, máta luční, ylang-ylang, mandlový olej

Účinky esencí: vůně uvolňuje a uklidňuje, zmírňuje úzkost, nervozitu, napětí, podráždění, nespavost a nechutenství. Působí proti únavě, ulevuje při nachlazení, výborně hojí a regeneruje, tlumí záněty, zmírňuje křeče. Má výborné protizánětlivé účinky, je vhodná na trávení, proti plynatosti a průjmům, snižuje teplotu, tlumí bolesti. Je vhodná na svalové bolesti a revmatismus, zvyšuje obranyschopnost organismu a tvorbou červených krvinek, usnadňuje a zpříjemňuje dýchání, uvolňuje hladké svalstvo. Vzbuzuje velmi příjemné pocity, navozuje pocit klidu a pohody. Skvěle působí jako antidepresivum, zažene chmury, stres, klidní mysl. Zlepšuje náladu a koncentraci, posiluje pozitivní vnímání, dodává optimismus a sebevědomí.

25. Hvězdné nebe osvěžující sladká vůně v kombinaci příjemných citronových tónů limety a lemongrasu, s uklidňující levandulí a sladkým nádechem červeného pomeranče, doplněná podtónem balzamického pačuli a kořeněného elemi.

Nádherná vůně, která odvane všechny starosti, napětí a stres, harmonizuje tělo i duši, přináší klid a hluboké uvolnění. Nastavuje zrcadlo všude tam, kde si přebíráme na sebe zodpovědnost a jsme obětí. Pomáhá nám zbavit se pocitů viny a potřeby zachraňovat ostatní, dát šanci na změnu sama sobě a nebránit ostatním žít svůj život. Učí jak nahradit spasitelský komplex soucitem a úctou, sloužit láskou. Vnáší naději na lásku a štěstí. Zvedni oči k nebi a najdi svou šťastnou hvězdu.

Afirmace: Jsem svobodná bytost. Vede mě šťastná hvězda. Žiju svůj život. S láskou, úctou a pokorou se učím být sobě oporou. Změna je život. Nechávám ostatním to, co je jejich a beru si zpátky svou moc a sílu. Rozhoduji se svým srdcem. Do všeho vkládám lásku a láskyplnost.

Složení: pačuli, červený pomeranč, levandule, lemongras, elemi, limeta, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: tyrkys, modrá, žlutá

Účinky esencí: vůně snižuje úzkost a napětí, podporuje koncentraci, je protizánětlivá. Stimuluje činnost nervového systému, aktivuje rozumové, fyzické a emocionální procesy. Pomáhá při pocitech slabosti, nervozitě, depresích, kožních onemocněních. Navozuje dobrou náladu, silně osvěžuje, uvolňuje mysl i duši, působí antidepresivně, odstraňuje smutek, je vynikajícím životabudičem. Povzbuzuje a pomáhá v životě najít radost a štěstí, snižuje pochybnosti o sobě. Pomáhá při zažívacích obtížích a blahodárně působí při zácpě, křečích, průjmu a nadýmání, stimuluje tvorbu žluči a přiměřeně urychluje peristaltiku. Ničí patogenní bakterie vyvolávající onemocnění, je vhodná při onemocnění horních cest dýchacích pomáhá rozpouštět hleny, regeneruje buňky. Potlačuje záněty (např. dásní nebo močového měchýře), snižuje horečku, posiluje tkáně, působí proti plísním, stimuluje průtok lymfy, zabraňuje hromadění vody v těle.

27. Klidný přístav příjemná uklidňující levandulová vůně, obohacená podtóny sladké meduňky a jehličnatými tóny svěžího smrku, s lehce kafrovým nádechem yzopu.

Vůně navozující pohodu a klid, pomáhá zastavit se v denním shonu a spěchu a spočinout v sobě, jen tak být. Učí vás naslouchat svým potřebám a přitom zůstat otevřená a vnímavá ke svému okolí. Naplní vás pocitem bezpečí a pohody, pomáhá zklidnit se, uvolnit a očistit potlačované emoce a myšlenky, odložit starosti a přijmout život takový jaký je. Vnáší nadhled a nový úhel pohledu do situací, rozradostňuje a zlepšuje náladu. Podporuje komunikaci a naslouchání, odvahu projevit svůj názor, nastavit si správné hranice, mít svůj bezpečný prostor. Učí láskyplnému přístupu k sobě i ostatním, pomůže vám zakořenit se pevně ve svém životě a udržet si propojení s vaším vnitřním zdrojem, zachovat klid ve všech situacích, nepřebírat si to, co není vaše. Je vhodná pro neklidné a podrážděné děti.

Afirmace: Jsem v bezpečí a pod ochranou. Naslouchám sama sobě. Věřím svým schopnostem. Všechno má svůj čas. Důvěřuji sobě. Mám odvahu se projevit. Stanovuji si své hranice, vytvářím si bezpečný prostor. Komunikuji s úctou. Soucítím, nelituji. Přijímám sebe i ostatní a nechávám jim, co je jejich. Jsem sama sobě oporou.

Složení: levandule, meduňka s citronelou, smrk, yzop, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: královská modrá, oranžová

Účinky esencí: vůně působí antidepresivně, proti nespavosti a bolestem hlavy, uvolňuje přetíženou mysl, odvádí napětí a stres ve vypjatých situacích, harmonizuje, uklidňuje, osvěžuje. Je vhodná při nachlazení, viróze, rýmě, kašli, bronchitidě a astmatu, na desinfekci odřenin a nejrůznějších ran, při otocích a zánětech pokožky. Neutralizuje živočišné jedy, regeneruje spálenou pokožku, zastavuje krvácení, výrazně urychluje hojení. Podporuje imunitní systém, správné zažívání a reguluje peristaltiku střev, tlumí nadýmání a stimuluje tvorbu žluči. Působí močopudně, ochrání proti zánětům močových cest. Její relaxační účinky usnadňují meditaci.

29. Laskavostsladká květinovobylinná vůně s růžemi a podmanivými tóny jasmínu, s nádechem sladké vanilky, s růžovými tóny máty luční a růžového dřeva, se smyslným ylang ylangem, s balzámovitými podtóny amyrisu, akácie a styraxu, s dřevitobylinným petigrainem a sladkohořkým neroli, doplněná kořeněným elemi a teplým zázvorem, s kafrovým nádechem ravensáry a svěží máty peprné.

Vůně, která vás otevře lásce a laskavosti, podpoří schopnost milovat a přijmout sebe se všemi svými protiklady. Vezme vás do své laskavé náruče a pomůže uvolnit napětí, stres a nespokojenost, zmírní potřebu kontrolovat, posuzovat, mít na všechno odpověď, bojovat. Otevře vám jiný pohled na sebe a svůj život, naučí vás věci dělat jinak, laskavějším způsobem. Pomáhá také v oblasti komunikace, najít ta správná slova a výrazy, harmonizuje a podporuje laskavé zacházení se sebou i s ostatními. Nemusíme být dokonalí v očích ostatních, stačí, když si uvědomíme, že máme být sami sebou.

Afirmace: S laskavostí nejdál dojdu. Dělám ve svém srdci místo pro lásku, jsem laskavá k sobě i k ostatním. Učím se komunikovat a vyjadřovat láskyplně. Ve své hlavě dělám místo pozitivním a láskyplným myšlenkám. Jsem otevřená novým informacím a přijímám se taková, jaká jsem. Láska léčí všechny rány. Láska mi ukazuje cestu.

Složení: máta luční, elemi, ravensára, máta peprná, růže, vanilka, růžové dřevo, zázvor, ylang-ylang, palmarosa, styrax, jasmín, pettigrain, akácie, amyris, neroli, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: červená, žlutá

Účinky esencí: vůně pročišťuje a osvěžuje mysl i tělo, mírní deprese, inspiruje, posiluje pozitivní vnímání. Je vhodná při duchovně-duševních zátěžích, nervovém vyčerpání, hektickém shonu, nervozitě, stresu. Působí při neuralgiích, bolestech zubů, svalů, migréně a bolestech hlavy, ledvinových kolikách, očišťuje a uvolňuje dýchací cesty, působí antiinfekčně. Posiluje žaludek, pomáhá při virovém zánětu tenkého střeva, pomáhá čistit žaludek a střeva, zmírňuje menstruační bolesti. Reguluje funkci jater, má žlučopudné účinky, mírní nadýmání, nevolnosti a trávicí obtíže vyvolané nervozitou a stresem. Uvolňuje ztuhlé svaly, prokrvuje, obnovuje sílu, po fyzickém i psychickém vyčerpání, odstraňuje nervovou podrážděnost a projevy únavy.

30. Prostor a časnádherná povzbuzující vůně s růžemi a růžovými tóny palmarosy, doplněná sladkými tóny vanilky a smyslného ylang ylangu, s levandulovým nádechem máty bergamotové a sladké nepálské bazalky, s balzamickými podtóny styraxu, pačuli a kajeputu, se zemitým nepálským nardem a vetiverem, obohacená kořenitým vařínem, pimentem a niaouli, dřevitou rozmarýnou a pryskyřičnou douglaskou, doplněná osvěžujícím citrusovým nádechem bergamotu a dvěma druhy sladkých pomerančů.

Vůně pro pohodu a klid, která navodí příjemnou atmosféru jak pro odpočinek, tak i pro práci, zastaví čas a vy s ní budete mít pocit lehkosti a bezstarostnosti. Vytvoří prostor pro uspořádání myšlenek a přehodnocení situace, tak abyste mohli najít optimální a uspokojivé řešení. Růžové tóny otevřou vaše srdce a vykouzlí úsměv na tváři, pomohou vám získat nadhled a rozlišit co je a není právě teď důležité. S touto vůní se budete cítit bezpečně a příjemně. Zastav se a naslouchej, ty jsi pánem svého času a v prostoru tvého srdce je dost místa pro lásku a pochopení. Buď přítomná a nebude těžké se rozhodnout a určit své priority. Co právě teď potřebuji?

Afirmace: Jsem ve správný čas, na správném místě. Vytvářím příznivé podmínky pro svůj život. Naplňuji své myšlenky láskou, vírou a vděčností. Učím se vyjádřit svou vděčnost. Miluji svůj život. Jsem svobodná. Jsem tvůrcem svého života. Mám dostatek času na všechno, co potřebuji. Jsem ve správný čas na správném místě.

Složení: palmarosa, nard nepál, bergamot, styrax, vanilka, pomeranč, pačuli, růže, máta bergamotová, kajeput, niaouli, rozmarýna, ylang-ylang, douglaska, piment, vavřín, bazalka nepál, červený pomeranč, vetiver, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: čirá, oranžová, zelená

Účinky esencí: vůně osvěžuje a uklidňuje, snižuje nervozitu a napětí, tlumí bolesti hlavy, podporuje hojení ran, zklidňuje činnost srdeční soustavy. Pomáhá při zánětech v močopohlavním ústrojí, při nechutenství, podporuje trávení, pomáhá při bolestech nohou. Uvolňuje dýchací cesty, podporuje vykašlávání, zlepšuje dýchání, snižuje horečku, tiší bolest, působí proti svalovým křečím, snižuje teplotu. Je antidepresivní, udržuje jasnou a klidnou mysl, stimuluje buněčné regenerace při nervovém vyčerpání, je vhodná při roztěkanosti, hyperaktivitě, agresivním a impulzivním chování. Vůně je osvěžující, povzbuzující a projasňující, rozjasňuje náladu, odbourává stres. Podporuje koncentraci, pomáhá při psychické nevyrovnanosti, poraženectví, problémech se spánkem, propůjčuje odvahu a sebedůvěru, posiluje duchovní potenciál, aktivuje „síly světla“.

31. Prožitek – osvěžující vůně se sladkým nádechem vanilky a balzámového styraxu, s bylinkovým podtónem mateřídoušky a kořeněného niaouli, se svěžím závanem máty peprné a jehličnatých tónů smrku, doplněná osvěžujícím citrusovým nádechem citronely a sladkého pomeranče.

Vůně pro péči o tělo i duši. Tato velmi smyslná a svěží vůně otevře vaše smysly hlubokým prožitkům a pomůže vám naladit se na potřeby vašeho těla. Konejší a uklidňuje jako mateřská náruč, navozuje pocit bezpečí a tepla domova. Vůně pročistí a rozproudí vaši energii, otevře srdce, podpoří kreativitu a napomůže k pozitivnímu přístupu k životu, uvolní zablokované emoce a zharmonizuje je. Naplní vaši duši pokojem a mírem, zahalí vás do smyslného závoje, pohladí vaše tělo a uvolní napětí. Velmi vhodná vůně na masáže a pro relaxaci. Můžeš s ní být sama sebou a projevit se tak, jak potřebuješ. Objevuj, užívej si, ochutnávej, vychutnávej si vše, co ti život nabízí, probuď se.

Afirmace: Jsem sama sebou a projevuji své emoce. Vnímám život všemi smysly. Ochutnávám život.

Učím se od života. Jsem nad věcí. Dovoluji si prožívat každý okamžik. Mé emoce jsou zrcadla mých prožitků. Přijímám a miluji své tělo. Jsem ráda ve svém těle. Ve mně i kolem mě je čisto.

Složení: mateřídouška, smrk, citronela, máte peprná, niaouli, červený pomeranč, styrax, vanilka, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: čirá, žlutá

Účinky esencí: vůně podporuje imunitní systém, zmírňuje únavu, bolesti hlavy a deprese, prokrvuje. Je vhodná při stresu a úzkosti, svalovém napětí, křečích, revmatismu a artritidě, pomáhá při hojení zánětů a ran. Pomáhá rychle obnovit zdraví po nemoci a při nachlazení, příznivě ovlivňuje činnost dýchacího systému – při nachlazení, astmatu a usnadňuje vykašlávání, stimuluje močový a oběhový systém. Má žlučopudné účinky, mírní nadýmání a povzbuzuje játra, povzbuzuje žaludeční činnost, zmírňuje nevolnost, tiší bolest, povzbuzuje mozkovou činnost při únavě. Rozptyluje smutek a melancholii, navozuje čistotu, bdělost a jasnou mysl, zvyšuje koncentraci, navozuje optimismus, důvěru a naději.

32. Kouzlo okamžiku – osvěžující bylinná vůně se zemitým nardem a sladce dřevitými tóny cedrového dřeva, s dřevitobalzamickou rozmarýnou, se sladkým nádechem vanilky a osvěžujícím závanem červeného pomeranče.

Příjemná a podmanivá vůně pro domov, přátelství a sdílení s ostatními. Zklidňuje, harmonizuje a uvolňuje veškeré napětí a stres, pomůže vám na chvíli se zastavit a vnímat přítomný jedinečný okamžik. Nasměruje vaši pozornost k tomu, co právě teď vnímáte svým srdcem, abyste si to mohli naplno uvědomit, vychutnat a užívat si kouzlo okamžiku. Vypne vaše uspěchané myšlenky, napomůže koncentraci a vnímání sama sebe. Stimuluje po únavě, prokrvuje, prohřívá, zlepšuje mozkovou činnost, podporuje soustředění a prodlužuje výkonnost i koncentraci, zahání úzkost, uzemňuje. Učí odpočívat a relaxovat, naslouchat svým potřebám a navodí pocit bezpečí. Podporuje laskavou komunikaci a vyjadřování vděčnosti, podpory a úcty k druhým. Vůně je také vhodná před zkouškou a při řízení auta.

Afirmace: Jsem tady a teď a užívám si kouzelných okamžiků života. Mám všechno, co potřebuji a jsem vděčná za to, co mám, co smím a co mohu. Vyjadřuji svou vděčnost a děkuji za podporu, které se mi dostává. S úctou přistupuji k sobě i k ostatním. Pohlížím na sebe a svůj život s láskou. Vybírám si pozitivní myšlenky. Je pro mě bezpečné vyjádřit svůj názor. Zaměřuji svou pozornost na to, co je podstatné. Jsem v klidu a harmonii.

Složení: vanilka, rozmarýn, cedrové dřevo, červený pomeranč, nard, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: fialová, zlatá, žlutá

Účinky esencí: vůně uvolňuje, uklidňuje, skvěle působí jako antidepresivum. Je vhodná proti úzkosti, nervozitě a psychickému napětí, nespavosti a nechutenství. Vzbuzuje velmi příjemné pocity, navozuje pocit klidu a pohody, zažene chmury, stres a napětí a navodí skvělou náladu, pohodu a uvolnění. Podporuje vylučování, pocení, trávení, střevní činnost, zlepšuje prokrvení končetin, normalizuje hladinu cholesterolu. Stimuluje po únavě, podporuje koncentraci a pozornost, zahání úzkost, pomáhá při nachlazení, chřipce a revmatismu, reguluje jaterní činnost. Podporuje mozkovou činnost, paměť, zvyšuje koncentraci, osvěžuje, posiluje mysl a tvořivost.

33. Balzám pro duši – příjemná smyslná vůně s květinovou kanangou a s osvěžující sladkou tangarinkou, s balzamickými podtóny akácie a hřejivé skořicové kůry, zvýrazněná osvěžujícím nádechem citronové limety.

Vůně pro potěšení, pohlazení a radost, působí svým příjemným dotekem na tělo i duši, otevírá nás přijetí života a toho, co nám nabízí. Pomáhá očistit myšlenky, přenese vás do stavu klidu a meditace, povzbudí psychické vědomí, inspiraci, moudrost. Uklidňuje, utěšuje a uvolňuje, navozuje pocit bezpečí a tepla domova, rodinného zázemí, pomáhá najít ztracenou část naší duše a naplňuje ji láskou a soucitem. Léčí a harmonizuje citová zranění z minulosti a pomáhá otevřít se odpuštění a přijetí. Jako v náruči laskavé matky v ní najdete bezpečí a jistotu, pomůže vám vidět svět v lepších barvách. Otevři se a vnímej, po čem touží tvá duše. Jaké je tvé přání?

Afirmace: S vírou a nadějí vítám nový den. Tvořím svůj život s radostí a s lehkostí zvládám všechny jeho lekce. Odevzdávám a propouštím vše staré a nepotřebné, otvírám se novému. Vítám změny do svého života. S láskou se starám o sebe a uspokojuji své potřeby, naslouchám sama sobě. Soucítím a odpouštím, nastavuji si správné hranice. Jsem v bezpečí a harmonii.

Barevné působení podle Aura somy: olivová, žlutá

Složení: kananga, tangarinka, skořice-kůra, akácie, limeta, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je uklidňující, mírní deprese, posiluje nervy, uvolňuje napětí, osvěžuje, pomáhá při migrénách, bolestech hlavy a nespavosti. Je hodná při stavech strachu, nejistoty, depresí, nezpracovaných zklamání, poraženectví. Mírní pocit zraněnosti, poskytuje harmonii a schopnost projevit něžnost. Navozuje přátelskou atmosféru, je velmi vhodná i do dětského pokoje, do koupelí a na masáže. Naplňuje tělo i duši teplem, odstraňuje pocity samoty, tíhy a strachu, zvyšuje inspiraci, vytváří domácí prostředí, rozjasňuje, poskytuje energii, rozveseluje, osvěžuje. Zlepšuje náladu, dodává optimismus a sebevědomí, má zklidňující účinky při stavech hněvu, stresu a psychického vypětí, povzbuzuje psychické vědomí, inspiraci a moudrost. Vůně má také silné antiseptické, dezinfekční, močopudné a posilující účinky, povzbuzuje chuť, ničí bakterie, mírní nadýmání, snižuje horečku, povzbuzuje žaludek. Pomáhá při chřipce a nachlazení, při stavech agrese, strachu.

34. Odpuštění uklidňující květinovobalzamická vůně s francouzskou růží a sladkou vanilkou, s tóny uklidňující levandule, doplněná růžovými tóny březule a růžového dřeva a hřejivé skořice, s bylinkovým nádechem máty bergamotové a smyslného benzoe, zvýrazněná dřevitými podtóny hřebíčkových listů, balzamického cypřiše a kořenitého muškátového oříšku, zemitého nardu a vetiveru, obohacená balzámovitým nádechem myrhy a orientálního pačuli, závanem borovicovo-květinové rosaliny a lehce kořeněného elemi, zjemněná lehkými citrusovými tóny sladkého pomeranče a svěží klementinky.

Příjemná a silně uklidňující vůně pro uvolnění, uklidnění a propuštění všeho starého, pro znovuzrození a vykročení novým směrem. Jako hojivý balzám obejme a vyléčí zraněnou duši, uspořádá myšlenky a pomůže uvolnit vše, co vás tíží. Pomůže vám osvobodit se ze stagnace, nerozhodnosti a pocitů viny, odložit pochybnosti a iluze, postavit se tváří tvář skutečnosti. Svými příjemnými tóny navodí pocit bezpečí a otevře srdce proudu uzdravující lásky. Přináší volnost, svobodu a hluboký klid a smíření. Uklidňuje, harmonizuje a pomůže vám přijmout vaši minulost a vidět její dary. Nasměruje vás k novým cílům a možnostem, přináší naději a víru v lepší život. Podporuje odvahu, pravdivost, otvírá moudrosti, ochraňuje a projasňuje.

Afirmace: Odpouštím sama sobě a nechávám se vést svým srdcem. Zbavuji se svých pocitů viny a nahrazuji je láskou. Získávám svobodu a volnost. Jsem otevřená novým možnostem a příležitostem. Propouštím svůj strach a přijímám svou odvahu žít svůj život. Propouštím svou minulost, žiju tady a teď.

Barevné působení podle Aura somy: modrá, červená, žlutá

Složení: růže francouzká, hřebíček listy, elemi, březule, muškátový oříšek, cypřiš, nard, máta bergamotová, myrha, skořice – kůra, pačuli, vetiver, rosalina, benzoe, levandule, pomeranč extra, meduňka s citronelou, růžové dřevo, vanilka, klementinka, mandlový olej

Účinky esencí: vůně blahodárně působí při úzkosti a depresích, harmonizuje emoce a srdeční činnost. Pozitivně ovlivňuje psychiku, přináší pocit harmonie a radosti, uklidňuje mozek a srdce a bystří ducha, působí proti apatii. Je vhodná pro uvolnění a relaxaci po náročném dni plném stresu a vypětí. Podporuje ženskost a přirozenost, hloubku citů, působí proti celé řadě ženských problémů. Pomáhá při celkové slabosti, svalovém vypětí, prohřívá, tiší bolest a odpuzuje hmyz, posiluje trávení a působí proti infekcím v zažívacím a dýchacím ústrojí. Je vhodná při únavě, zimomřivosti, průjmu, svalových, kloubních a neuralgických bolestech. Má antibakteriální a tonizující účinky, usnadňuje vykašlávání, zpříjemňuje dýchání, je účinná při chronické bronchitidě a plicních infekcích, urychluje hojení ran a záněty pokožky. Posiluje a dodává jistotu, inspiruje, podporuje koncentraci, posiluje paměť, poskytuje pocit bezpečí, uvolňuje duševní konflikty, propůjčuje sílu k opuštění, dodává spokojenost, učí důstojnosti, odvaze a posiluje vůli.

36. Nebe na Zemipříjemně kořeněná vůně s muškátovým oříškem a květem, s uklidňující spajkou a bylinkovými tóny modrého heřmánku, obohacená růžovými tóny palmarosy a rosaliny, bylinkovým nádechem verbeny a jehličnatého smrku, s podtóny hřejivé skořice a skořicové kůry, zemitého vetiveru a balzamického pačuli, se svěží mátou kadeřavou, sladkou meduňkou a kořenitým niaouli, zjemněná osvěžující směsí citrusových tónů nepálského lemongrasu a sladkého červeného pomeranče.

Podmanivá a smyslná vůně pro uvolnění a pohodu, uzemnění a stabilitu v životě. Vůně, se kterou budete moci bezpečně nahlédnout tam, kam jste se dosud neodvážili. Svými hluboce uklidňujícími tóny vás podpoří, dodá odvahu vykročit novým směrem a postavit se tváří v tvář tomu, v čem si potřebujete udělat jasno, co potřebujete řešit. Uklidní vás, uvolní vaše myšlenky i napětí v těle, přinese jemný dotyk porozumění, laskavosti a otevřenosti. Pomůže vytvořit přátelskou atmosféru, prostor pro komunikaci a naslouchání sobě i ostatním. Přinese pocit bezpečí a vnese harmonii do vašeho života. Jako mocný proud lásky prosvětlí a prozáří vše, s čím se setkáte, uvolní smutek, stres a špatnou náladu, zvýší optimistický přístup k životu, dodá energii a nadšení, naladí vás na potřeby vaší duše, vykouzlí úsměv. Přátelská a harmonická vůně pro spojení našich potřeba snů, propojí vaše srdce a mysl a pomůže vám najít váš smysl života, vidět radost v maličkostech a vyjadřovat vděčnost za to, čím jste obdarováváni. Pomůže vám uvědomit si, co je pro vás teď nejdůležitější a zaměřit se na to, co vás naplňuje a přináší vám radost.

Afirmace: Jsem otevřená všemu, co přichází. Jsem v souladu se svým tělem, duší i myslí. Mám dostatek všeho, co potřebuji a s vděčností to přijímám. S nadšením tvořím svůj život. Vím, co chci a co potřebuji. Naslouchám sobě i ostatním. Jsem otevřená naslouchání a komunikaci. Uspokojuji své potřeby a objevuji nové možnosti, jak prožít skutečný život. Jsem tady a teď.

Barevné působení podle Aura somy: čirá, olivová, zlatá

Složení: smrk, červený pomeranč, muškátový oříšek, skořice kůra, spajka, muškátový květ, heřmánek modrý, vetiver, verbena, niaouli, rosalina, skořice, lemongras nepál, máta kadeřavá, pačuli, meduňka s citronelou, palmarosa, mandlový olej

Účinky esencí: vůně rozradostňuje srdce, harmonizuje a povzbuzuje psychiku, přináší usměvavou náladu. Působí antisepticky, podporuje trávení, pomáhá při bolestech hlavy, únavě a vyčerpání, uklidňuje a zároveň povzbuzuje, působí při neklidu, nespavosti, nervozitě, hysterii, depresi a srdečních potížích, reguluje funkce jater a žaludku (vředy, žaludeční neuróza, nadýmání, nevolnost), pomáhá odolávat vnějšímu tlaku. Je vhodná při nachlazení, viróze, rýmě, kašli, chřipce, při kolice, na hojení ran a zánětů, na svalovou ztuhlost. Dodává tělu energii, působí proti infekcím v močopohlavním a zažívacím ústrojí a ve střevech. Pomáhá udržovat jasnou a klidnou mysl, stimuluje buněčné regenerace při nervovém vyčerpání, pomáhá při bolestech nohou. Je výborná při stresu, úzkosti, nespavosti, na uklidnění a při bolestech hlavy a migréně. Stimuluje činnost nervového systému, aktivuje rozumové, fyzické a emocionální procesy a pomáhá je harmonizovat.

37. Tajemná zahrada povzbuzující květinovobylinková vůně se španělskou levandulí a s bylinkovými tóny modrého heřmánku, doplněná sladkou meduňkou a mechem, podmanivou vanilkou a něžnými tóny růží, s podtóny smyslného ylang ylangu, podmanivého jasmínu a čokoládového benzoe, s pryskyřičným nádechem smrku, dřevité mateřídoušky a cedrového dřeva, se zemitými podtóny nardu a kořenitého pimentu, zjemněná květinovou tonkou, osvěžující sladkou mandarinkou a růžovými tóny geránia a dřevitorůžového dřeva.

Přitažlivá a podmanivá vůně, která vás překvapí bohatostí a rozmanitostí svých tónů. Vůně pro povzbuzení, uklidnění a uvolnění, která rozproudí vaše energie, stabilizuje a srovná myšlenky, pomůže vám na chvíli se zastavit a spočinout v sobě, jen tak být, udělat si jasno v tom, co potřebujete, je silně pročišťující a uzemňující. Zavřete oči a vdechujte její hluboké léčivé tóny a dovolte, ať mohou naplnit celé vaše tělo i mysl, všechny místa, které potřebují ošetřit a zharmonizovat. Uvolní a rozpustí vše, co je třeba, dodá vám energii, projasní, pročistí a spustí vaše vnitřní léčebné procesy. Jako hojivý balzám ošetří, pohladí a zahřeje, na těle i duši, uvolní veškeré napětí a starosti. Rozpustí strachy a pochybnosti, pocity viny, podpoří vaše sebevědomí, uvolní nervozitu a dodá stabilitu. Pomůže vám nastavit vnitřní rovnováhu, přinese hluboké uvolnění, klid a regeneraci, příjemně nastaví váš den. Vůně je vhodná také tam, kde podléháme zmatkům a stresu v souvislosti s nevhodně rozvrženým časovým rozvrhem nebo při zavalení povinnostmi, pomůže vám udělat si jasno, v tom, co je opravdu důležité.

Afirmace: Jsem v klidu a harmonii sama se sebou, vše plyne tak, jak má. Mám jasno v tom, co je pro mě právě teď důležité. Uvolňuji napětí a stres, vdechuji harmonii, jsem v rovnováze. Jsem harmonie. Zvládnu každou situaci a přitahuji si to nejlepší řešení. Zachovávám si klid a nadhled.

Barevné působení podle Aura somy: červená, fialová, purpurová

Složení: smrk, meduňka s citronelou, mech, mateřídouška, nard, růže, růžové dřevo, geránium, jasmín, piment, benzoe, heřmánek modrý, levandule španělská, ylang ylang, tonka, cedrové dřevo, vanilka, mandarinka, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má výborné protizánětlivé účinky, je vhodná na trávení, proti plynatosti a průjmům, snižuje teplotu, uklidňuje, tlumí bolesti, je vhodná i na svalové bolesti a revmatismus, zvyšuje obranyschopnost organismu, tvorbou červených krvinek, uvolňuje dýchací cesty, podporuje vykašlávání. Je účinná při bolestech hlavy, migréně a nespavosti, při menstruaci, při svalovém napětí, bolestech, křečích, artritidě, při léčbě zánětů močového měchýře, pomáhá také při zánětech žlučníku. Podporuje cirkulaci energie a krve, uvolňuje nervové napětí a vyčerpání, podporuje regeneraci kůže, posiluje imunitu, má povznášející účinky. Posiluje energii země, fyzickou a duševní sílu, uzemňuje, působí proti hysterii, nervovým křečím. Vůně uvolňuje energetické blokády, mírní deprese, navozuje pohodu a uvolnění, hodí se i pro meditace a rozjímání. Uvolňuje napětí, zahání chmury, čistí mysl a odstraňuje psychické vyčerpání, uklidňuje a zároveň povzbuzuje, harmonizuje, zlepšuje náladu.

38. Síla Vesmíru silně balzámová vůně cedrového listí s lehkými tóny svěží máty peprné a s kafrovým nádechem yzopu, doplněná sladkým podtónem mechu a květinovou kombinací uklidňující levandule s něžnými růžemi, podbarvená osvěžujícím citrusovým nádechem nepálského lemongrasu.

Tak jako silný vítr rozfouká listí a odnese nepořádek, tak i tato vůně udělá jasno ve vaší hlavě. Vůně přináší uvolnění, klid, vytvoří prostor pro nové a jasné myšlení, tam kde stagnujeme a nemáme odvahu udělat další krok, pomůže nám najít řešení. Obnovuje síly, odstraňuje únavu, povznáší a uvolňuje, navozuje pocit svobody, urovnává myšlenky a emocionální reakce na ně. Osvobozuje nás od závislostí na někom nebo něčem, co jsme si vzali za vzor, abychom mohli být konečně sami sebou, mít svůj vlastní názor, najít svou vlastní cestu. Nikdo a nic nás nemůže ovládat nebo řídit, pokud to my sami nedovolíme. Pomáhá nám uvědomit si skrze své myšlenky vlastní velikost a velikost našich činů a myšlenek, kde jsme právě teď. Staví vás do konfrontace a napomáhá přijmout odpovědnost za své činy a uvědomit si moc, kterou máme. Uvolňuje všechny strachy a přesvědčení, které nám brání být sama sebou. Je to vůně touhy a svobody, pomáhá nám najít náš pramen síly v sobě a směřovat svoji sílu tím správným směrem.

Afirmace: Jsem součástí všeho a všech. Cítím, jak nekonečná síla vesmíru protéká skrze mé tělo, myšlenky i emoce. Zůstávám v rovnováze a klidu, zachovávám si vnitřní rovnováhu, jsem ve spojení sama se sebou. Vše, co přichází do mého života, vítám s radostí a nadšením, jako výživu pro tento můj život. Uvědomuji si nekonečné možnosti a rozpouštím všechny mýty a přesvědčení o tom, co smím a můžu. Jednám s láskou, z prostoru svého srdce a láska se odráží v každém mém činu, myšlence, emoci i slově. Mizí boj a touha bojovat a má síla lásky se může naplno projevit. Jsem síla, jsem Síla Vesmíru, jsem ve – smíru sama se sebou i s okolním světem.

Barevné působení podle Aura somy: čirá, purpurová, žlutá

Složení: cedrové listí, mech, máta peprná, yzop, levandule extra, růže, lemongras nepál, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je antiseptická, je vhodná při rýmě, bronchitidě, posiluje dýchání, imunitu. Uklidňuje a harmonizuje psychiku, navozuje čistotu, bdělost a jasnou mysl, zvyšuje koncentraci, navozuje optimismus, důvěru a naději. Příznivě působí při zažívacích potížích, povzbuzuje při únavě a slabosti, tlumí bolesti hlavy, obnovuje sílu, odstraňuje nervovou podrážděnost, stres a projevy únavy. Vůně je vhodná i k přidání do masážního oleje nebo krému, pomáhá při bolestech hlavy a svalů, při nachlazení – ucpané dutiny, prokrvuje při studených končetinách. Vůně je vhodná také na meditaci, zlepšuje koncentraci, vnímání a myšlení.

40. Na vlnách života – osvěžující jemná vůně s květinovými tóny něžné růže, sladké violky a jemné slaměnky, s ovocným závanem osmanthusu a s teplým nádechem květinové tonky, se sladkými tóny meduňky a smyslného ylang ylangu, se svěží mátou kadeřavou a bylinkovou šalvějí muškátovou, s podtóny balzamické myrhy, zemitého nardu a zemitodřevinného vetiveru, s osvěžující směsí citrusových tónů limety, citronely, litsey cubeby, pomeranče a sladké mandarinky.

Příjemná květinová vůně pro radost a nadšení z nových objevů a krás života. Vůně, která osloví vaše srdce a pohladí vaši duši, oživí vaše vzpomínky. Je jako lehký vánek, který příjemně osvěží a dodá energii po namáhavém dni. Sladce vás ukolébá k odpočinku i snění, pomůže vám zastavit spěch a konečně si udělat čas i prostor pro sebe. S touto vůní se budete cítit v bezpečí a zmizí pocit samoty a smutku. Svými veselými tóny rozfouká vše, co vás tíží a vnese proud radosti a dobré nálady do vašeho života. Uvolní napětí, stres a povzbudí vás, když budete klesat na mysli. Je tak jemná a přitom v sobě skrývá tolik síly, vitality a energie, vždy se bude projevovat přesně tak, jak bude třeba. Pomůže vám najít motivaci a chuť do života, otevřít se novému pohledu a s laskavostí přistupovat sama k sobě. Bude vaším spolehlivým průvodcem a pomůže vám najít cestu ke šťastnému a naplněnému životu a cítit se v něm dobře. Navodí příjemnou atmosféru, přinese klid a rovnováhu do duše, těla i mysli. Projasní vaše staré způsoby myšlení i komunikace, vnese do nich více láskyplnosti a naslouchání.

Afirmace: Naslouchám svým potřebám a žiju své sny. Nechávám se unášet na vlnách života. Uvolňuji vše, co už nepotřebuji a co není moje. Má cesta je bohatá na prožitky a zážitky a já se jim ještě více otvírám. Naplňuje mne proud vyživující a naplňující lásky a stále se zvětšuje. Udržuji si kontakt se svou duší a dovoluji svému srdci, ať mě vede. Kráčím cestou ke šťastně prožitým okamžikům života, které mě vyživují a naplňují spokojeností, soucitem a porozuměním. Nacházím to, co potřebuji.

Barevné působení podle Aura somy: královská modrá, olivová, růžová, žlutá

Složení: limeta, citronela, mandarinka, tonka, vetiver, violka, nard, slaměnka, růže, neroli, myrha, pomeranč extra, meduňka s citronelou, šalvěj muškátová, máta kadeřavá, litsea cubeba, ylang ylang, osmanthus, mandlový olej

Účinky esencí: vůně harmonizuje organismus, posiluje imunitu, obnovuje vnitřní síly po fyzické námaze a duševním vyčerpání, odstraňuje nejistotu, neodůvodněné starosti. Ulevuje při revmatismu, posiluje slinivku a zažívání, výrazně zklidňuje, pomáhá při úzkosti a depresi. Posiluje žaludek a nervy, podporuje zažívání, pomáhá při nedostatečné funkci žaludku a střev, kolikách, uvolňuje svalové křeče, zklidňuje činnost srdeční soustavy, podporuje spánek. Je vhodná při silné nervozitě, má prohřívající, stabilizující, zklidňující účinky. Navozuje meditativní náladu a podporuje činnost mozku, stabilizuje emoce, pomáhá při onemocnění dýchacích cest, čistí vzduch. Přináší pocit harmonie a radosti, podporuje ženskost a hloubku mateřství, pomáhá překonávat smutek a uvolňuje stres, je poslem lásky a soucitu a dodává sílu být ženou a matkou.

Pro www.cestakduze.webnode.cz napsala Světluška. Tento článek nebo jeho části, stejně tak informace k jednotlivým vůním, které jsou chráněny autorským zákonem, je možné šířit dál nekomerčním způsobem, pokud bude připojeno celé znění této poznámky a aktivní odkaz na výše uvedené webové stránky. Děkuji za respektování této podmínky.