Cesta k duze

Rubriky

Spojení muže a ženy

autor: | Srp 14, 2019 | Nezařazené | 0 komentářů

Duchovní spojení a spolupráce muže a ženy – jeden doplňuje druhého

Nádherný sto let starý text….

Zjemňující živel v přírodě je ženské povahy. Ale větší a konstruktivní prvek přírody je mužské povahy. Jasněji vidící přírodní živel je povahy ženské, ale schopnost udělat to,…co ženský prvek poznal jako věc vhodnou, má zase element mužský. Žena může lépe vidět a posoudit jaké úsilí je nejvýhodnější na hrubší životní rovině. Muž potom má lepší schopnost na této hrubší rovině, protože mužská povaha je k tomuto počínání lépe vybavena. Duchovní oko, neboli intuice vidí vždycky dál než oko muže a je předvídavější. Duchovní ruka muže nebo jeho síla má v íc schopností udělat to, co vidí oko žena, že by mělo být provedeno. Z tohoto důvodu je také obdařeno astrálním zrakem mnohem více žen než mužů. Proto také ženy pociťují všechna nová zjevení.

Oko ženy bude ve všech životních fázích a na všech vývojových stupních prozíravější a bystřejší než oko muže, ale muž bude mít vždy větší sílu, aby mohl uskutečnit myšlenku, za kterou vděčí ženě. A každé jednotlivé mužské síle je možné a vhodné připojit vždy jisté, jasně vidící ženské oko, které by muži mohlo říct, kde a jak by mohl tuto svou sílu uplatnit. Oko každé ženy je určeno, aby vedlo konstruktivní ruku muže. A jestliže se dva takoví lidé najdou a pracují-li společně, a to je důležité, pak toto je pravé manželství.
Duchovní síla a mysl ženy je nevyhnutelnou částí síly a mysli muže. V jiných životních rovinách, kde tyto dvě síly, muže a žena v podobě jednoho muže a jedné ženy chápou svou pravou příbuznost, podle tohoto spříznění také žijí. Pak obě takové bytosti dosahují takové síly, která vznikají z tohoto spojení, že naše lidská představa, která je poměrně malá, si to nedokáže vůbec uvědomit. V těchto oblastech života se stává každá myšlenka, každý ideál a každá představa skutečností. My sníme, přejeme si a toužíme po věcech, které bychom chtěli mít. Ale duchovním silám takového člověka, spojeným s vyššími existenčními r ovinami, je možné uskutečnit ve velmi krátkém čase to, co my zde bychom nazvali jen sny nebo vzdušné zámky. …..

Žena není slabší, ale jemnější nádobou. Je pro muže jako jemně upravená magnetická střelka kompasu a on je zase jako páka kormidla, která řídí loď. Protože je žena jemnější nástroj, potřebuje, aby byla chráněna a střežena před hrubšími silami, se kterými pracuje muž tak, jako geometr chrání a hlídá svůj teodolit nebo námořník svůj kompas a sextant.

Prentice Mulford (1834-1891) , Dar ducha

Převzato z: www.duchovniprednasky.estranky.cz