Cesta k duze

Rubriky

Vůně pro Ženskost, Vnitřní ženu, Radost, Vnitřní dítě

autor: | Čvc 21, 2019 | Nezařazené | 0 komentářů

Vůně pro Ženskost, Vnitřní ženu, Radost, Vnitřní dítě

2. Královna jemná sladce květinová vůně heřmánku římského a uklidňujícího lavandinu, se smyslným podtónem ylang ylangu a dřevitého santalového dřeva, s kafrovým nádechem ho-sha a osvěžujícího citronu.

Velmi ženská a smyslná vůně pro všechny ženy královny. Pomáhá otevřít se své ženskosti a začít ji projevovat. Přináší klid a radost, navozuje pocit jistoty, zvyšuje sebevědomí a pomáhá objevovat vlastní jedinečnost. Dokáže navodit pocit bezpečí, jistoty a harmonie, pomáhá odložit nervozitu a podrážděnost, přehnané požadavky, nespokojenost sama se sebou, uvolňuje hluboké smutky. Učí, jak milovat sama sebe, přijmout se taková jaká jsem, milovat a s láskou pečovat o své tělo i duši.

Afirmace: V harmonii a jednotě je má síla. Sjednocuji se sama se sebou a přijímám všechny aspekty mé duše i těla. Jsem jedinečná a jedinečnou jsem byla stvořena. Učím se vidět samu sebe očima lásky. Přistupuji k sobě s úctou a něžností. Jsem královnou svého života. Podporuji ženu v sobě a objevuji krásu a smyslnost života. Zasloužím si to nejlepší.

Barevné působení podle Aura somy: zlatá, purpurová

Složení: citron, heřmánek římský, eucalyptus nepál, lavandin, santalové dřevo, ylang-ylang, elemi, ho-sho, citronela, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má osvěžující účinky, je vhodná při duševní námaze, účinná při infekci dýchacích cest, má antiseptické účinky, snižuje krevní tlak, povzbuzuje trávení a příznivě působí na pleť. Pomáhá při migrénách, jaterních onemocněních, nespavosti, kašli, potížích při menstruaci, chudokrevnosti, bolestech hlavy, má tišící účinky. Je vhodná při revmatismu a bolesti svalů, při stresu, úzkosti, nespavosti, na uklidnění, odstraňuje depresivní stavy, nejistotu, neodůvodněné starosti, posiluje a stimuluje.

4. Intuice – osvěžující lehká vůně s levandulí a růžovou mátou luční, s kafrovým nádechem ho-sha a ravensáry, s podtóny pryskyřičné douglasky a kosodřeviny, balzamické myrhy a teplého koriandru, s osvěžujícím nádechem hořkosladkého grepu.

Příjemná vůně pro klid a uvolnění, představuje ženský princip, harmonizuje a posiluje pozitivní vnímání sebe sama. Pomáhá uvolnit staré vzorce myšlení a otevřít se vnitřnímu vedení a naslouchat moudrosti duše. Uvolňuje napětí a stres, stimuluje při nedostatku podnětů, trémě, negativní náladě, duševně – duchovním přetížení. Podporuje kreativitu a sebevyjádření, zlepšuje náladu a koncentraci. Na chvíli se zastav a naslouchej, jakou píseň zpívá tvá duše a jako lístky po vodě odevzdej všechno, co už nepotřebuješ a žij svoje sny.

Afirmace: Naslouchám svému vnitřnímu hlasu a učím se od života. Jsem tvůrcem a vládcem svého života. Miluji svůj život. Mám odvahu jít za svým snem a nechat se vést svou intuicí. S lehkostí odkládám vše, co již nepotřebuji a dělám místo novému ve svém životě.

Barevné působení podle Aura somy: korálová, královská modrá

Složení: levandule extra, myrha, ho-sho, ravensára, grep, máta luční, douglaska, kosodřevina, koriandr, mandlový olej

Účinky esencí: vůně uklidňuje při napětí a psychickém vypětí, depresích, tlumí bolesti hlavy, dýchací potíže, urychluje hojení ran, odpuzuje hmyz. Podporuje trávení, usnadňuje vykašlávání, pomáhá proti únavě. Očišťuje, otevírá, zahřívá, ochraňuje, utěšuje, je vhodná při revmatických bolestech, má prokrvující účinky, uvolňuje ztuhlé svaly. Má dezinfekční účinky, je protivirová, pomáhá čistit žaludek a střeva, zmírňuje menstruační bolesti, reguluje a stimuluje lymfatický systém.

6. Světelná brána – příjemná vůně s růžovými tóny geránia a růžovodřevitým nádechem růžového dřeva, doplněná smyslným ylangem a osvěžující citronelou, s podtóny sladce balzámovitého kadidlovníku a dřevitobalzamického santalového dřeva, se svěžím kafrovým závanem ho-sha a kořenitobylinného yzopu.

Tato nádherná vůně vnáší nové světlé barvy do vašeho života, naplňuje vaši duši světlem, pomáhá vám přejít přes světelný most a spojit vaše nebe se zemí. Přitažlivá a radostná vůně s mnoha oblastmi působení – pro přijetí, ochranu a uzemnění, pro propojení se sebou, k otevření nových možností a cest, k napojení na moudrost. Uklidňuje, přináší optimismus a pomáhá uvědomit si, co v životě chcete žít, čistí tělo, duši i myšlenky. Pomáhá stát nohama na zemi a nechává přitom otevřené vaše napojení na Vesmírnou moudrost, propojuje s moudrostí vaší duše i vaším domovem. Vytváří kolem vás světelné obaly a rozsvítí vaše vnitřní světýlko, jako očistná řeka odnese to, již patří minulosti a navodí pocity klidu, míru a bezpečí. Pomáhá vám přijmout svůj život, svoji rodinu, léčí zraněné vnitřní dítě. Podpoří vaši odvahu a rozhodnost, otevře nové dveře do života. Vykroč bez obav.

Afirmace: Jsem v harmonii sama se sebou. Můj život je krásný a plný světla, já si to uvědomuji, cítím to a prožívám. Žiju radostný a naplněný život. Jsem v bezpečí. Je pro mne bezpečné věřit a tvořit. Odpouštím a propouštím, léčím sebe-láskou a sebe-odpuštěním. Přijímám se taková, jaká jsem. Mám své místo v životě. Vím, kdo jsem a co jsem. Jsem světlo a láska.

Barevné působení podle Aura somy: purpurová

Složení: santalové dřevo, geránium, ylang-ylang, yzop, citronela, kadidlovník, růžové dřevo, ho-sho, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má antidepresivní účinky, stimuluje trávicí trakt, je antiseptická, vhodná na chronické záněty močového a pohlavního ústrojí, mírní nachlazení a kašel, pomáhá regeneraci pokožky. Prohřívá, zmírňuje bolesti nervového původu, napomáhá k hojení ran a regeneraci, harmonizuje i hormonální sféru. Uklidňuje, uvolňuje, vyrovnává, stabilizuje, odstraňuje úzkost a psychické napětí, zlepšuje náladu, čistí tělo i duši. Je protizánětlivá, pomáhá při zánětu šlach, kloubů a vazů, posiluje přirozenou obranyschopnost organismu a díky antioxidačním účinkům zpomaluje stárnutí, posiluje imunitní systém. Působí proti bolestem hlavy a nespavosti, uklidňuje a zároveň povzbuzuje, harmonizuje, zlepšuje náladu, podporuje cirkulaci energie a krve.

12. Radost jemná a něžná vůně s bylinkovými tóny heřmánku římského, zvýrazněná růžovými tóny geránia a růžové palmy, s uklidňující levandulí a bylinným podtónem máty bergamotové.

Příjemná radostná a povznášející vůně, která vás pohladí na duši a projasní vaše myšlenky, prozáří váš den. Vůně pro snílky i dobrodruhy, pro každého, kdo touží prožívat více radosti a štěstí. Pomáhá při nedostatku energie a při únavě, velmi účinně působí na nervovou soustavu svým uklidňujícím a uvolňujícím účinkem. Odstraní napětí a stres, odplaví starosti, smutek a nejistotu, povzbudí, přinese větší chuť do života, otevře vám dveře k radosti. Pomáhá také při úzkosti a pocitu bezradnosti spojených hlavně s tíhou přílišné zodpovědnosti, při nespavosti, neschopnosti se soustředit. Spojí vás s vnitřním dítětem a pomůže vám vidět sebe i váš život jasněji, vnese hravost, veselost a zvídavost do vašeho života. Pomůže vám objevit vaše zdroje radosti a získat nový přístup k životu a pohled sama na sebe, přináší pocit bezpečí a úlevy.

Afirmace: Vítám tě radosti v mém životě. Já jsem radost. Dovoluji si prožívat radost a vychutnávám si každý okamžik života. Jsem svobodná a volná. Raduji se z maličkostí. Vidím sebe i svět v nových barvách. Změna je radost. Objevuji své zdroje radosti. Vnáším radost do svého života.

Složení: heřmánek římský, levandule, palmarosa, máta bergamotová, geránium, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: zlatá, růžová

Účinky esencí: vůně je povzbuzující, uklidňující, posiluje nervy, rozjasňuje náladu. Je vhodná při nočních můrách, strachu, depresích, pocitech úzkosti, hysterii, melancholii, nervozitě, poraženectví, vznětlivosti, nespavosti, šoku, neklidu, předrážděnosti. Je účinná při nachlazení, viróze, rýmě, bronchitidě a astmatu, posiluje imunitní systém. Má povznášející a osvěžující vlastnosti a pomáhá při nedostatku energie a únavě, posiluje koncentraci. Zmírňuje záněty, ochlazuje při teplotách, pomáhá uvolňovat křeče, má antibakteriální, antiseptické, protikřečové účinky. Působí při zažívacích potížích, při pálení žáhy, proti nadýmání, zklidňuje při nevolnosti, podporuje trávení a chuť k jídlu, pomáhá při zánětech v močovopohlavním ústrojí. Uklidňuje, uvolňuje, vyrovnává, stabilizuje, harmonizuje, odstraňuje úzkost a psychické napětí.

13. Dech života osvěžující květinovobylinková vůně s uklidňující levandulí a smyslným jasmínem, s dřevitobalzamickým podtónem santalového dřeva a dřevitého rozmarýnu, s osvěžující citrusovou směsí sladkého pomeranče, mandarinky a limety.

Vůně pro pocit volnosti a svobody, která vás jemně naladí a propojí s životadárným proudem energie a pomůže vám uvědomit si váš dech a to, jak dýcháte. S každým nádechem naplňujete sami sebe léčivou energií života. Vůně vám pomůže přenést se přes starosti všedního dne a vytvořit si bezpečný prostor pro život, odevzdat a odložit to, co vás svazuje a omezuje, opustit negativní způsoby uvažování. Pročistí vaše tělo i myšlenky a pomůže vám nasměrovat váš život k radosti a naplnění, podpoří svobodné rozhodnutí tvořit pro sebe, získat spojení se svou vnitřní silou a používat ji tvořivým způsobem.

Afirmace: S každým nádechem a výdechem ve mně proudí životadárná energie a vyživuje celé mé tělo, naplňuje mou duši blahem a radostí. Spočívám v sobě, objevuji svůj oceán hojnosti. Jsem volná a svobodná, nadechuji volnost, vydechuji svobodu. Uvolňuji se ze všech pout, která mě svazují, jsem svobodná. Uvědomuji si každou svou myšlenku a naplňuji ji láskou. Komunikuji s úctou a láskou. Jsem volnost a svoboda.

Složení: pomeranč, rozmarýn, levandule extra, jasmín, santalové dřevo, mandarinka, limeta, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: červená

Účinky esencí: vůně osvěžuje, odstraňuje smutek, starosti a je vynikajícím životabudičem. Je povzbuzující a uklidňující, odstraňuje úzkost, stres a nespavost. Rozveseluje a pomáhá v životě najít radost a štěstí, zmírňuje iracionální obavy z neznáma a může snížit pochybnosti o sobě samém. Může vám pomoci nalézt vnitřní rovnováhu a optimismus, navozuje úlevu a odpočinek. Pomáhá při onemocnění dýchacích cest, zažívacích potížích, zánětech močových cest, zlepšuje prokrvení končetin, normalizuje hladinu cholesterolu. Silně stimuluje po únavě, podporuje koncentraci, zahání úzkost, pomáhá při revmatismu, proti bolesti svalů. Podporuje tvorbu krve, stimuluje prokrvení a krevní oběh, posiluje srdce. Podporuje koncentraci, zlepšuje mozkovou činnost, podporuje soustředění a prodlužuje výkonnost, udržuje mysl čistou a bystrou. Pomáhá jasnému myšlení a vnitřnímu vidění. Vůně je vhodná před zkouškami a při řízení auta.

17. Dobrodružství povzbudivá bylinkovokvětinová vůně se sladce ovocnou šalvějí muškátovou a s dřevitými podtóny cedrového dřeva, balzamického amyrisu, s lehkým závanem růží a osvěžujícího sladkého červeného pomeranče.

Vůně pro všechny, kdo touží zažít skutečné dobrodružství, vyplout z bezpečného přístavu na volné moře a vyzkoušet si to, k čemu jste doposud neměli odvahu, porušit všechny příkazy a zákazy, strhnout pouta a masky, které vás svazují, umožní vám znovu volně dýchat. Osvobozující a uvolňující vůně, se kterou přichází moudrost a jemnost, šance prožít skutečný život. Pomůže vám udělat první krok a odložit strachy a pochybnosti, zbavit se očekávání, čekání na důkazy nebo požehnání. Je silně uzemňující a přitom nechává otevřené srdce i mysl. Pomůže vám smysluplně využít čas i energii a objevit krásy života. Podpoří pozitivní myšlení a pozitivní přístup k životu, schopnost mít rovnováhu mezi dáváním a braním. Dodá energii a odvahu k novým objevům, rozhýbe to, co stagnovalo a probudí k životu to, co doposud spalo. Nastal čas žít, tvořit a objevovat. Ty jsi život a život je dobrodružství a cesta, tak se po ní vydej.

Afirmace: S lehkostí přijímám výzvy života. Objevuji chuť života. Dávám si svobodu a volnost, jsem volná a svobodná. Do čeho vkládám svou energii, to roste. Zbavuji se potřeby soudit a kritizovat, oceňuji sama sebe. Dovoluji si poznat nové, riskuji nové životní zkušenosti. Podporuji zvídavost a bezprostřednost mého vnitřního dítěte. S láskou měním svůj život. S nadšením tvořím svůj život.

Složení: šalvěj muškátová, amyris, červený pomeranč, růže, cedrové dřevo, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: oranžová, tyrkys, purpurová

Účinky esencí: vůně snižuje nervové napětí, vyrovnává emoce, přináší dobrou náladu a uvolněnost. Působí proti nespavosti a bolesti hlavy, posiluje žaludek, snižuje horečku. Uvolňuje křeče, harmonizuje menstruaci, působí proti infekcím v močopohlavním, zažívacím a dýchacím ústrojí, zmírňuje svalovou ztuhlost, bolesti a únavu. Uvolňuje nervozitu, neklid a posiluje při nervovém vyčerpání. Napomáhá zklidnění a stažení křečových žil, okysličování lymfatického systému, může přispět ke snížení dušnosti a motání hlavy. Působí antisepticky, je vhodná při rýmě, bronchitidě, posiluje dýchání, uklidňuje a harmonizuje psychiku, působí mírně močopudně. Přináší pocit harmonie a radosti, uklidňuje mozek a srdce a bystří ducha, pomáhá proti apatii.

20. Kouzlo – jemná sladce bylinková vůně s dřevitými tóny cedru a mateřídoušky, s hlubokým podtónem kadidlovníku a balzamického pačuli, se závanem teplého anýzu, podmanivého jasmínu a sladkého benzoe, zjemněná svěží myrtou a růžovými tóny máty luční, doplněná uklidňujícími citrónovými tóny grepu a litsey cubeby.

Harmonická vůně pro vnitřní dítě. Otvírá naši duši vnímání sama sebe, uvolňuje psychické bloky a starosti. Přináší hluboké vhledy a pomáhá odložit vše, co není podstatné, abychom mohli stát pevně nohama na zemi, být sami za sebe. Podporuje tvořivost a kreativitu, přináší jemnost a rozhodnost, učí zacházet s vnitřní silou a správně ji směřovat. S touto vůní můžete i vy mít ve svém srdci místo pro radost, smích, krásu a dovolit si vidět svět v krásných duhových barvách. Každý den může být kouzelný, když objevíme kouzlo okamžiku, pochopíme dar života a otevřeme se přijímání a dávání. Vůně léčí citová zranění z dětství, pomáhá získat důvěru v sama sebe, uvěřit, že život má smysl a můžeme a máme právo si ho žít podle sebe. Vytváří ochranné obaly a otvírá nám dveře do světa fantazie a snů, abychom mohli využít svoji představivost v reálném životě. Tvé vnitřní dítě ti ukáže všechny cesty k radosti a ke štěstí. Je vhodná také pro děti, které mají problémy ve vztazích, jsou nejisté, samotářské nebo prožily emocionální zmatky, které mají malou sebedůvěru, problém přizpůsobit se novému prostředí, nevěří si, nespolupracují, trpí nočními můrami. Skvěle je uklidní a utěší, pomůže jim znovu získat ztracenou důvěru a jistotu.

Afirmace: Vše je v rovnováze a harmonii, já jsem součástí této harmonie, mé vnitřní dítě se raduje a směje. Můj život je kouzelný. Život je dar a Země je kouzelné místo k životu. Mám ve svém srdci místo pro lásku, harmonii a hravost. Učím se vidět svět v pestrých barvách, můj život je barevný a pestrý. Hraju si.

Složení: anýz, mateřídouška, benzoe, grep, jasmín, myrta, pačuli, kadidlovník, litsea cubeba, cedrové dřevo, máta luční, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: modrá, královská modrá, žlutá

Účinky esencí: vůně podporuje imunitní systém, zmírňuje únavu, bolesti hlavy a deprese, prokrvuje, rozptyluje smutek a melancholii. Příznivě působí na trávicí trakt, plynatost, má protikřečové účinky, je vhodná na kašel a záněty horních cest dýchacích. Je močopudná, pomáhá při špatné činnosti ledvin, při závratích a bolestech. Harmonizuje a uklidňuje, je vhodná při depresích, nespavosti, předráždění nervů, smutku, propůjčuje pocit tepla a bezpečí, posiluje duševní schopnosti a podporuje vnímavost, má zklidňující účinky, pomáhá při přílišném přemýšlení a starostech. Vůně reguluje a stimuluje lymfatický systém, je osvěžující, oživující, je výborná při strachu, nedostatku podnětů, hektickém spěchu, stresu, negativních náladách, duchovně-duševním přetížení, proti trémě, únavě. Podporuje kreativitu a sebedůvěru, je vhodná k otevření uzavřených lidí, uvolňuje duševní křečovitost.

21. Květina láskyněžná květinová vůně s dvěma druhy heřmánků, něžnou slaměnkou a sladkou vanilkou, s kořeněným podtónem badyánu a ravensáry, smyslného ylang ylangu a hřejivé skořice, s dřevitým nádechem santalového dřeva, s uklidňující sladkou meduňkou a svěží mátou luční, doplněná osvěžujícími tóny sladké mandarinky.

Vůně, která vás obejme a uklidní, přináší vzpomínky na dětství a bezstarostnost, vytváří pocit bezpečí, naplní váš život barvami a radostí. Je vhodná proti úzkosti, nervozitě a psychickému napětí, nespavosti a nechutenství. Uvolňuje, uklidňuje, hladí, podporuje koncentraci a osvěžuje po namáhavém dni, navodí příjemný a klidný spánek. Zlepšuje náladu a posiluje pozitivní vnímání života, podporuje tvořivost a chuť hrát si, přináší spojení s vnitřním dítětem.

Afirmace: S láskou pečuji a starám se o sebe. Jsem v bezpečí. Mé vnitřní dítě mě spojuje se zdrojem inspirace, radosti a lásky. Přijímám se taková, jaká jsem. Naslouchám svým potřebám a objevuji své zdroje radosti. Jsem harmonie a přirozeně projevuji své emoce. Jsem hravá.

Barevné působení podle Aura somy: žlutá, zlatá, fialová, purpurová

Složení: vanilka, mandarinka, heřmánek římský, heřmánek modrý, slaměnka, ravensára, badyán, meduňka s citronelou, santalové dřevo, skořice, máta luční, ylang-ylang, mandlový olej

Účinky esencí: vůně uvolňuje a uklidňuje, zmírňuje úzkost, nervozitu, napětí, podráždění, nespavost a nechutenství. Působí proti únavě, ulevuje při nachlazení, výborně hojí a regeneruje, tlumí záněty, zmírňuje křeče. Má výborné protizánětlivé účinky, je vhodná na trávení, proti plynatosti a průjmům, snižuje teplotu, tlumí bolesti. Je vhodná na svalové bolesti a revmatismus, zvyšuje obranyschopnost organismu a tvorbou červených krvinek, usnadňuje a zpříjemňuje dýchání, uvolňuje hladké svalstvo. Vzbuzuje velmi příjemné pocity, navozuje pocit klidu a pohody. Skvěle působí jako antidepresivum, zažene chmury, stres, klidní mysl. Zlepšuje náladu a koncentraci, posiluje pozitivní vnímání, dodává optimismus a sebevědomí.

22. Něžná náruč – osvěžující a povzbuzující bylino-květinová vůně s citrónovou trávou, balzámovou akácií a sladkým podtónem orientálního ylang ylangu, s uklidňující levandulí a svěží mátou luční, s dřevitými podtóny santalového dřeva.

Vůně pro inspiraci a moudrost, klid mysli a otevřené srdce, když spočineme v její něžné náruči, odcházejí všechny nejistoty a zbytečné starosti. Uklidňuje, navozuje pocit pohody a spokojenosti, přináší dobrou náladu a pozitivní myšlenky, navodí romantickou atmosféru. Pomáhá posilovat a rozvíjet ženskost a smyslnost, půvab a přirozenou schopnost pečovat o sebe i druhé se soucitem a úctou. Pomůže vám vytvořit prostor pro lásku a všechno, co potěší vaše srdce a pohladí vaši duši. Jemná a něžná síla lásky.

Afirmace: Spočívám v něžné náruči lásky a oddávám se sladkému snění. Jsem spokojená sama se sebou a užívám si života. Probouzím ženu v sobě. Vyjadřuji se jasně a láskyplně. Vítám ve svém životě vše nové a dělám ve svém srdci místo pro lásku. Objevuji krásy a zázraky života. Já jsem krása, já jsem zázrak.

Složení: akácie, levandule, lemongras, máta luční, santalové dřevo, ylang- ylang, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: růžová

Účinky esencí: vůně má zklidňující účinky při stavech hněvu, stresu a psychického vypětí. Působí antibakteriálně, povzbuzuje a posiluje, pročišťuje, napomáhá koncentraci, pomáhá tišit bolest hlavy, migrény, osvěžuje a dezinfikuje, příznivě působí při trávicích obtížích. Povzbuzuje a posiluje organismus, pomáhá tišit bolest, snižuje horečku, zmírňuje svalovou únavu po fyzickém výkonu. Je vhodná při nachlazení, viróze, rýmě, bronchitidě a astmatu, má povzbuzující, antiseptické, netoxikující, žlučopudné, močopudné a posilující účinky. Mírní nadýmání, snižuje krevní tlak, neutralizuje pachy, podporuje prokrvení, uvolňuje křeče, podporuje menstruaci, ničí mikroby, povzbuzuje slezinu, podporuje regeneraci, mírní bolesti, hojí rány, obnovuje buňky. Navodí klid a pocit uzemnění, pohodu, spokojenost, dobrý pocit ze sebe sama, zahání chmury, strach a stres, přináší úlevu a odpočinek. Vůně je vhodná pro meditaci.

23. Procitnutí ze snu – vzdušná květinovo bylinná vůně s uklidňující levandulí a osvěžujícími tóny sladkého pomeranče, se svěží myrtou a balzamickým cedrovým listím, doplněná dřevitobalzamickými podtóny santalového dřeva a kořeněné šalvěje.

Uklidňující a jemná vůně pro podporu vaší schopnosti správně se rozhodnout. Pomáhá naučit správně používat rozum a srdce, otvírá bránu k srdci, posiluje intuici a zároveň napomáhá uvědomovat si bytí v přítomném okamžiku – rozhodnout se podle toho, co je právě teď pro mě to nejlepší. Učí nás přijmout naše chyby a vidět je jako možnosti růstu. Pomáhá uvolnit stará přesvědčení o vině a provinění a nahradit je sebeúctou, sebeláskou a soucitem, nastavit si správné hranice. Vůně svými tóny povzbuzuje a pomáhá v životě najít radost a štěstí, zmírňuje iracionální obavy z neznáma a může snížit pochybnosti o sobě samém, může vám také pomoci nalézt vnitřní rovnováhu a optimismus.

Afirmace: Jsem sama sobě oporou. Rozhoduji se právě teď. Dělám pro sebe to nejlepší. Jsem svobodná a volná. Kráčím cestou lásky a porozumění. Učím se říkat Ne. Uvědomuji si svou moc a sílu a co je pro mě důležité. S láskou propouštím svou minulost.

Barevné působení podle Aura somy: královská modrá, olivová, tyrkys

Složení: cedrové listí, myrta, pomeranč, šalvěj, levandule, santalové dřevo, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je antiseptická, vhodná při rýmě, nachlazení, kašli, bronchitidě, posiluje dýchání, uklidňuje a harmonizuje psychiku, působí jako repelent. Pomáhá při zažívacích potížích, stimuluje trávicí soustavu, působí při zánětech močových cest, posiluje při tělesném a duševním oslabení, má stahující účinky, zklidňuje bolesti, zmírňuje otoky, omezuje pocení. Pomáhá při plísňových onemocněních, tlumí menstruační bolesti, pomáhá na oběhové poruchy – křečové žíly, záněty žil. Je vhodná při stresu, na uklidnění, při bolestech hlavy, migréně, má povzbuzující a uklidňující účinky, posiluje nervy, rozjasňuje náladu. Pomáhá při nespavosti a nočních můrách, strachu, depresích, pocitech úzkosti, hysterii, melancholii, nervozitě, poraženectví, vznětlivosti, nespavosti, šoku, neklidu, předrážděnosti. Přispívá k relaxaci, uzemnění a uvolnění, zpříjemní chvilky odpočinku, působí na celkové posílení při fyzické i duševní vyčerpanosti. Osvěžuje, odstraňuje smutek, starosti a je vynikajícím životabudičem, rozveseluje, přináší dobrou náladu a optimismus. Podporuje schopnost upevňovat cílevědomost, sebevědomí a odvahu.

27. Klidný přístav příjemná uklidňující levandulová vůně, obohacená podtóny sladké meduňky a jehličnatými tóny svěžího smrku, s lehce kafrovým nádechem yzopu.

Vůně navozující pohodu a klid, pomáhá zastavit se v denním shonu a spěchu a spočinout v sobě, jen tak být. Učí vás naslouchat svým potřebám a přitom zůstat otevřená a vnímavá ke svému okolí. Naplní vás pocitem bezpečí a pohody, pomáhá zklidnit se, uvolnit a očistit potlačované emoce a myšlenky, odložit starosti a přijmout život takový jaký je. Vnáší nadhled a nový úhel pohledu do situací, rozradostňuje a zlepšuje náladu. Podporuje komunikaci a naslouchání, odvahu projevit svůj názor, nastavit si správné hranice, mít svůj bezpečný prostor. Učí láskyplnému přístupu k sobě i ostatním, pomůže vám zakořenit se pevně ve svém životě a udržet si propojení s vaším vnitřním zdrojem, zachovat klid ve všech situacích, nepřebírat si to, co není vaše. Je vhodná pro neklidné a podrážděné děti.

Afirmace: Jsem v bezpečí a pod ochranou. Naslouchám sama sobě. Věřím svým schopnostem. Všechno má svůj čas. Důvěřuji sobě. Mám odvahu se projevit. Stanovuji si své hranice, vytvářím si bezpečný prostor. Komunikuji s úctou. Soucítím, nelituji. Přijímám sebe i ostatní a nechávám jim, co je jejich. Jsem sama sobě oporou.

Složení: levandule, meduňka s citronelou, smrk, yzop, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: královská modrá, oranžová

Účinky esencí: vůně působí antidepresivně, proti nespavosti a bolestem hlavy, uvolňuje přetíženou mysl, odvádí napětí a stres ve vypjatých situacích, harmonizuje, uklidňuje, osvěžuje. Je vhodná při nachlazení, viróze, rýmě, kašli, bronchitidě a astmatu, na desinfekci odřenin a nejrůznějších ran, při otocích a zánětech pokožky. Neutralizuje živočišné jedy, regeneruje spálenou pokožku, zastavuje krvácení, výrazně urychluje hojení. Podporuje imunitní systém, správné zažívání a reguluje peristaltiku střev, tlumí nadýmání a stimuluje tvorbu žluči. Působí močopudně, ochrání proti zánětům močových cest. Její relaxační účinky usnadňují meditaci.

28. Jasná mysl příjemná vůně se smyslným ylang ylangem, s hřejivou skořicí a uklidňující levandulí, s jemným nádechem sladkého mechu, egyptských růží a růžových tónů palmarosy, se svěží myrtou, kafrovým yzopem a růžovokafrovými tóny ho-sha, doplněná dřevitými podtóny santalového dřeva a sladkohořkého neroli, zjemněná osvěžující sladkou mandarinkou.

Vůně je silně uzemňující a zahřívající. Vůně pro otevřenou hlavu a soustředění, laskavý přístup k sobě při jakékoliv práci, kde potřebujete zapojit svou mysl a být přítomní. Přináší klid a uvolnění, optimismus, dobrou náladu, bezstarostnost, pomáhá udržet pozornost, stimuluje při únavě a nervovém vypětí. Podporuje klidnou vytrvalost a pocit uzemnění, motivaci a chuť do práce, navozuje pocit spokojenosti, klidu a dobrý pocit ze sebe sama.

Afirmace: Zachovávám si klid a nadhled v každé situaci. Uvědomují si svou moc a sílu. Jsem kreativní a tvořivá. Oceňuji všechno, co jsem dosud vytvořila a čeho jsem doposud dosáhla. V mé hlavě je čisto, má mysl je jasná. Tvořím snadno a lehce, mám skvělé nápady a motivaci. Využívám své talenty a nadání, podporuji svou přirozenou schopnost vyjadřovat mou jedinečnost. Jsem skvělá a úspěšná.

Složení: palmarosa, neroli, myrta, ylang-ylang, ho-sho, mech, santal, levandule, růže egypt, yzop, mandarinka, skořice, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: čirá, fialová, tyrkys

Účinky esencí: vůně osvěžuje a uklidňuje, snižuje nervozitu a napětí, tlumí bolesti hlavy, upravuje nespavost, podporuje hojení ran. Je vhodná proti virům i bakteriím, je účinná při bolestivé menstruaci, pomáhá při bolestech nohou, při onemocnění dýchacích cest, při nachlazení, viróze, rýmě, bronchitidě a astmatu, při zažívacích potížích, zánětech močových cest. Má zchlazující účinky a podporuje regeneraci kůže (akné, suchý ekzém, lupénka, plísně), zchlazuje horkost v žaludku (gastridita, vředy, kyselost). Pomáhá udržovat jasnou a klidnou mysl, stimuluje buněčné regenerace při nervovém vyčerpání, zahání chmury, strach a stres a navozuje úlevu a odpočinek. Posiluje, podporuje vnímavost, dobrý pocit ze sebe sama, rozhodnost a vytrvalost, přináší klid a harmonii, naplní duši teplem.

29. Laskavost sladká květinovobylinná vůně s růžemi a podmanivými tóny jasmínu, s nádechem sladké vanilky, s růžovými tóny máty luční a růžového dřeva, se smyslným ylang ylangem, s balzámovitými podtóny amyrisu, akácie a styraxu, s dřevitobylinným petigrainem a sladkohořkým neroli, doplněná kořeněným elemi a teplým zázvorem, s kafrovým nádechem ravensáry a svěží máty peprné.

Vůně, která vás otevře lásce a laskavosti, podpoří schopnost milovat a přijmout sebe se všemi svými protiklady. Vezme vás do své laskavé náruče a pomůže uvolnit napětí, stres a nespokojenost, zmírní potřebu kontrolovat, posuzovat, mít na všechno odpověď, bojovat. Otevře vám jiný pohled na sebe a svůj život, naučí vás věci dělat jinak, laskavějším způsobem. Pomáhá také v oblasti komunikace, najít ta správná slova a výrazy, harmonizuje a podporuje laskavé zacházení se sebou i s ostatními. Nemusíme být dokonalí v očích ostatních, stačí, když si uvědomíme, že máme být sami sebou.

Afirmace: S laskavostí nejdál dojdu. Dělám ve svém srdci místo pro lásku, jsem laskavá k sobě i k ostatním. Učím se komunikovat a vyjadřovat láskyplně. Ve své hlavě dělám místo pozitivním a láskyplným myšlenkám. Jsem otevřená novým informacím a přijímám se taková, jaká jsem. Láska léčí všechny rány. Láska mi ukazuje cestu.

Složení: máta luční, elemi, ravensára, máta peprná, růže, vanilka, růžové dřevo, zázvor, ylang-ylang, palmarosa, styrax, jasmín, pettigrain, akácie, amyris, neroli, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: červená, žlutá

Účinky esencí: vůně pročišťuje a osvěžuje mysl i tělo, mírní deprese, inspiruje, posiluje pozitivní vnímání. Je vhodná při duchovně-duševních zátěžích, nervovém vyčerpání, hektickém shonu, nervozitě, stresu. Působí při neuralgiích, bolestech zubů, svalů, migréně a bolestech hlavy, ledvinových kolikách, očišťuje a uvolňuje dýchací cesty, působí antiinfekčně. Posiluje žaludek, pomáhá při virovém zánětu tenkého střeva, pomáhá čistit žaludek a střeva, zmírňuje menstruační bolesti. Reguluje funkci jater, má žlučopudné účinky, mírní nadýmání, nevolnosti a trávicí obtíže vyvolané nervozitou a stresem. Uvolňuje ztuhlé svaly, prokrvuje, obnovuje sílu, po fyzickém i psychickém vyčerpání, odstraňuje nervovou podrážděnost a projevy únavy.

33. Balzám pro duši – příjemná smyslná vůně s květinovou kanangou a s osvěžující sladkou tangarinkou, s balzamickými podtóny akácie a hřejivé skořicové kůry, zvýrazněná osvěžujícím nádechem citronové limety.

Vůně pro potěšení, pohlazení a radost, působí svým příjemným dotekem na tělo i duši, otevírá nás přijetí života a toho, co nám nabízí. Pomáhá očistit myšlenky, přenese vás do stavu klidu a meditace, povzbudí psychické vědomí, inspiraci, moudrost. Uklidňuje, utěšuje a uvolňuje, navozuje pocit bezpečí a tepla domova, rodinného zázemí, pomáhá najít ztracenou část naší duše a naplňuje ji láskou a soucitem. Léčí a harmonizuje citová zranění z minulosti a pomáhá otevřít se odpuštění a přijetí. Jako v náruči laskavé matky v ní najdete bezpečí a jistotu, pomůže vám vidět svět v lepších barvách. Otevři se a vnímej, po čem touží tvá duše. Jaké je tvé přání?

Afirmace: S vírou a nadějí vítám nový den. Tvořím svůj život s radostí a s lehkostí zvládám všechny jeho lekce. Odevzdávám a propouštím vše staré a nepotřebné, otvírám se novému. Vítám změny do svého života. S láskou se starám o sebe a uspokojuji své potřeby, naslouchám sama sobě. Soucítím a odpouštím, nastavuji si správné hranice. Jsem v bezpečí a harmonii.

Barevné působení podle Aura somy: olivová, žlutá

Složení: kananga, tangarinka, skořice-kůra, akácie, limeta, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je uklidňující, mírní deprese, posiluje nervy, uvolňuje napětí, osvěžuje, pomáhá při migrénách, bolestech hlavy a nespavosti. Je vhodná při stavech strachu, nejistoty, depresí, nezpracovaných zklamání, poraženectví. Mírní pocit zraněnosti, poskytuje harmonii a schopnost projevit něžnost. Navozuje přátelskou atmosféru, je velmi vhodná i do dětského pokoje, do koupelí a na masáže. Naplňuje tělo i duši teplem, odstraňuje pocity samoty, tíhy a strachu, zvyšuje inspiraci, vytváří domácí prostředí, rozjasňuje, poskytuje energii, rozveseluje, osvěžuje. Zlepšuje náladu, dodává optimismus a sebevědomí, má zklidňující účinky při stavech hněvu, stresu a psychického vypětí, povzbuzuje psychické vědomí, inspiraci a moudrost. Vůně má také silné antiseptické, dezinfekční, močopudné a posilující účinky, povzbuzuje chuť, ničí bakterie, mírní nadýmání, snižuje horečku, povzbuzuje žaludek. Pomáhá při chřipce a nachlazení, při stavech agrese, strachu.

35. Teplo domovapodmanivá sladce balzamická vůně s nardem, hřejivou skořicí a zemitým vetiverem, s balzamickými podtóny amyrisu a styraxu, se sladce čokoládovými tóny benzoe a sladkého mechu, se smyslným ylang ylangem a kořeněným elemi, se svěží mátou kadeřavou a kafrovým nádechem myrty, doplněná kořenitým závanem niaouli a osvěžující citrusovou směsí bergamotu, lemongrasu a sladké mandarinky.

Hluboce uklidňující vůně pro bytí tady a teď, pro pocit bezpečí, teplo domova a vědomí, že je o vás postaráno. Navodí příjemnou přátelskou a domácí atmosféru, uklidní a pohladí tělo i duši. Vůně pro podporu radosti, kreativity a chuti do života. Udrží vaši bdělou pozornost a přitom uvolní veškeré napětí, sevření, stres a strnulost, pomůže vám s komunikací, otevřeností a být zcela přirození, chovat se tak, jak to cítíte. S touto vůní můžete najít sami sebe, pomůže vám uvědomit si potřebu péče a pozornosti, kterou byste si měli věnovat. Léčí bolestivé vzpomínky a pocity osamění, opuštění, nedostatku lásky a pozornosti, otvírá moudrosti a sebepoznání. Je vhodná všude tam, kde se cítíme zranitelní, nejistí a v ohrožení, na vytvoření bezpečné a uklidňující atmosféry, nebo tam, kde si potřebujeme udržet pozornost, třeba i při řízení auta.

Afirmace: Otvírám se životu a poznávám jeho kouzlo. Je pro mě bezpečné důvěřovat a věřit svým schopnostem. Objevuji nové možnosti a příležitosti, jak lépe a radostněji prožívat svůj život. Jsem pod ochranou a v bezpečí. Mám své místo k životu. Otvírám se komunikaci a učím se naslouchat sobě i ostatním. Vím, co potřebuji. Tvořím s radostí a nadšením.

Barevné působení podle Aura somy: čirá, zelená, zlatá

Složení: skořice, myrta, elemi, bergamot, mandarinka, lemongras, niaouli, nard, amyris, ylang ylang, mech, benzoe, vetiver, máta kadeřavá, styrax, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je povzbuzující a projasňující, harmonizuje, pomáhá při nervovém vypětí, uklidňuje, uvolňuje. Je vůní dobré nálady, mírní deprese, rozjasňuje náladu, odbourává stres, podporuje koncentraci, pomáhá při psychické nevyrovnanosti, poraženectví, problémech se spánkem, propůjčuje odvahu a sebedůvěru, posiluje duchovní potenciál, aktivuje „síly světla“. Propůjčuje pocit tepla a bezpečí, posiluje duševní schopnosti a podporuje vnímavost. Je vhodná při revmatismu, artritidě, podporuje hojení, uvolňuje hladké svalstvo. Posiluje slezinu a slinivku, zažívací, dýchací a močopohlavní systém (nadýmání, průjem, úporný kašel, sípání, ztráta hlasu), podporuje trávení, posiluje nervy, zlepšuje dýchání, usnadňuje vykašlávání, pomáhá při astmatu, bronchitidě, chřipce, snižuje horečku, tiší bolest, působí proti plísním, má antibakteriální účinky.

36. Nebe na Zemipříjemně kořeněná vůně s muškátovým oříškem a květem, s uklidňující spajkou a bylinkovými tóny modrého heřmánku, obohacená růžovými tóny palmarosy a rosaliny, bylinkovým nádechem verbeny a jehličnatého smrku, s podtóny hřejivé skořice a skořicové kůry, zemitého vetiveru a balzamického pačuli, se svěží mátou kadeřavou, sladkou meduňkou a kořenitým niaouli, zjemněná osvěžující směsí citrusových tónů nepálského lemongrasu a sladkého červeného pomeranče.

Podmanivá a smyslná vůně pro uvolnění a pohodu, uzemnění a stabilitu v životě. Vůně, se kterou budete moci bezpečně nahlédnout tam, kam jste se dosud neodvážili. Svými hluboce uklidňujícími tóny vás podpoří, dodá odvahu vykročit novým směrem a postavit se tváří v tvář tomu, v čem si potřebujete udělat jasno, co potřebujete řešit. Uklidní vás, uvolní vaše myšlenky i napětí v těle, přinese jemný dotyk porozumění, laskavosti a otevřenosti. Pomůže vytvořit přátelskou atmosféru, prostor pro komunikaci a naslouchání sobě i ostatním. Přinese pocit bezpečí a vnese harmonii do vašeho života. Jako mocný proud lásky prosvětlí a prozáří vše, s čím se setkáte, uvolní smutek, stres a špatnou náladu, zvýší optimistický přístup k životu, dodá energii a nadšení, naladí vás na potřeby vaší duše, vykouzlí úsměv. Přátelská a harmonická vůně pro spojení našich potřeba snů, propojí vaše srdce a mysl a pomůže vám najít váš smysl života, vidět radost v maličkostech a vyjadřovat vděčnost za to, čím jste obdarováváni. Pomůže vám uvědomit si, co je pro vás teď nejdůležitější a zaměřit se na to, co vás naplňuje a přináší vám radost.

Afirmace: Jsem otevřená všemu, co přichází. Jsem v souladu se svým tělem, duší i myslí. Mám dostatek všeho, co potřebuji a s vděčností to přijímám. S nadšením tvořím svůj život. Vím, co chci a co potřebuji. Naslouchám sobě i ostatním. Jsem otevřená naslouchání a komunikaci. Uspokojuji své potřeby a objevuji nové možnosti, jak prožít skutečný život. Jsem tady a teď.

Barevné působení podle Aura somy: čirá, olivová, zlatá

Složení: smrk, červený pomeranč, muškátový oříšek, skořice kůra, spajka, muškátový květ, heřmánek modrý, vetiver, verbena, niaouli, rosalina, skořice, lemongras nepál, máta kadeřavá, pačuli, meduňka s citronelou, palmarosa, mandlový olej

Účinky esencí: vůně rozradostňuje srdce, harmonizuje a povzbuzuje psychiku, přináší usměvavou náladu. Působí antisepticky, podporuje trávení, pomáhá při bolestech hlavy, únavě a vyčerpání, uklidňuje a zároveň povzbuzuje, působí při neklidu, nespavosti, nervozitě, hysterii, depresi a srdečních potížích, reguluje funkce jater a žaludku (vředy, žaludeční neuróza, nadýmání, nevolnost), pomáhá odolávat vnějšímu tlaku. Je vhodná při nachlazení, viróze, rýmě, kašli, chřipce, při kolice, na hojení ran a zánětů, na svalovou ztuhlost. Dodává tělu energii, působí proti infekcím v močopohlavním a zažívacím ústrojí a ve střevech. Pomáhá udržovat jasnou a klidnou mysl, stimuluje buněčné regenerace při nervovém vyčerpání, pomáhá při bolestech nohou. Je výborná při stresu, úzkosti, nespavosti, na uklidnění a při bolestech hlavy a migréně. Stimuluje činnost nervového systému, aktivuje rozumové, fyzické a emocionální procesy a pomáhá je harmonizovat.

Pro www.cestakduze.webnode.cz napsala Světluška. Tento článek nebo jeho části, stejně tak informace k jednotlivým vůním, které jsou chráněny autorským zákonem, je možné šířit dál nekomerčním způsobem, pokud bude připojeno celé znění této poznámky a aktivní odkaz na výše uvedené webové stránky. Děkuji za respektování této podmínky.