Cesta k duze

Rubriky

Vůně pro Tvořivost a Kreativitu

autor: | Dub 18, 2018 | Nezařazené | 0 komentářů

Vůně pro Tvořivost a Kreativitu

7. Otevřená mysldřevitobylinná vůně se šalvějí muškátovou a hořkosladkým bergamotem, s uklidňujícími tóny heřmánku a levandule, s růžovými podtóny březule a růžové palmy, s citrónovým osvěžujícím nádechem litsey cubeby.

Příjemná a povzbuzující vůně pro uvolnění a otevření skrytého potenciálu v nás, propůjčuje odvahu a sebedůvěru, posiluje duchovní potenciál, aktivuje „síly světla“. Pomáhá uvolnit přebytečné myšlenky, otevřít se intuici, podporuje koncentraci a uvolňuje přetížení, napětí a stres způsobený přílišným přemýšlením. Pomáhá při melancholii, pocitech nevyrovnanosti, stísněnosti, smutku a pochybnostech, vnáší pocit radosti a lehkosti, vyrovnává emoce, snižuje hyperaktivitu a pomáhá usměrňovat myšlenky a energie. Uzemňuje a pomáhá zůstat nad věcí, být otevřená, zachovat si chladnou hlavu, získat vnitřní klid a jednat otevřeně a smysluplně, vidět nové možnosti, nechat se vést intuicí.

Afirmace: Jsem otevřená změnám. Vítám nové možnosti a s lehkostí nalézám potřebná řešení. Jsem tvůrcem svého života. V mé hlavě je čisto. Mé myšlenky volně plynou. Získávám vnitřní klid, rozvahu a jistotu. Nechávám se vést intuicí, získávám nadhled.

Barevné působení podle Aura somy: oranžová, růžová

Složení: levandule extra, litsea cubeba, šalvěj muškátová, bergamot, heřmánek, palmarosa, březule, mandlový olej

Účinky esencí: vůně uklidňuje, je antidepresivní, vhodná při nespavosti, bolestech hlavy, migréně, má výrazné hojivé účinky, snižuje krevní tlak. Podporuje koncentraci, čistí vzduch, je dobrá i jako prevence před nákazou infekčními nemocemi, vhodná také do masážních přípravků na unavené nohy. Zažene pocit stísněnosti, stresu a napětí a vyvolá příjemnou bezstarostnou náladu. Je výborná při bronchitidě a astmatu, k masážím při nachlazení, viróze a rýmě, také při svalovém napětí, bolestech a křečích. Je vhodná při stavech duševního vyčerpání – je osvěžující, povzbuzující a projasňující, pomáhá udržovat jasnou a klidnou mysl. Zvyšuje obranyschopnost organismu a tvorbou červených krvinek.

11. Zahrada snůPříjemná osvěžující vůně s uklidňující levandulí a růžemi, s balzámovitým podtónem mystického kadidlovníku, odlehčená osvěžujícími tóny citronů.

Vůně pro naslouchání a komunikaci sama se sebou, odhalí zákoutí naší duše. Pomáhá nahlédnout do našeho vnitřního světa, do našich snů a přání, objevit to, po čem toužíte a co potřebujete, naslouchat vnitřnímu hlasu, získat odpovědi na otázky. Vůně je vhodná pro meditaci, relaxaci a odpočinek. Navodí pocit klidu a harmonie, uvolní napětí, uklidní myšlenky, harmonizuje tělo i duši, vnáší radost a lehkost do života. Uklidňuje a uvolňuje smutky, lítost, zklamání, pocity osamělosti a opuštění, pomáhá proti apatii a strachu. Vůně pro každou ženu, podporuje a prohlubuje ženskost a mateřství, soucit a lásku, spojuje nás s vnitřní silou a pomáhá nám si ji uvědomovat. Podpoří kreativitu a fantazii, dodá energii, rozjasní náladu a přinese inspiraci.

Afirmace: Dělám si čas na snění. Svět je kouzelné místo pro život. Oddávám se snění a odpočinku. Naslouchám sama sobě. Uspokojuji své potřeby. Jsem žena. Spojuji se se svojí vnitřní silou. Vnáším lehkost a radost do svého života. Jsem kreativní a tvořím s radostí. Učím se odpočívat. Uvolňuji starosti, nahrazuji je radostí.

Složení: kadidlovník, citron, levandule extra, růže, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: tyrkys, purpurová

Účinky esencí: vůně je uklidňující, antiseptická, ničí mikroby, parazity a plísně, pomáhá při respiračních chorobách – katar, kašel, laryngitida, nachlazení, chřipka. Zmírňuje nevolnost, bolesti hlavy, pomůže navodit klidný spánek. Posiluje imunitní systém, čistí vzduch, je vhodná na hojení ran, spálenin, odřenin a při zánětech, podporuje správné zažívání a reguluje peristaltiku střev, tlumí nadýmání a stimuluje tvorbu žluči. Působí močopudně, ochrání proti zánětům močových cest. Podporuje krevní oběh a mírně působí na ženské orgány. Poskytuje klid a přesnost, prohlubuje myšlenky, podporuje kreativitu a fantazii. Harmonizuje emoce a srdeční činnost, podporuje ženskost a hloubku mateřství, pomáhá překonávat smutek a uvolňuje stres, přináší pocit harmonie a radosti. Je vhodná pro neklidné děti.

13. Dech životaosvěžující květinovobylinková vůně s uklidňující levandulí a smyslným jasmínem, s dřevitobalzamickým podtónem santalového dřeva a dřevitého rozmarýnu, s osvěžující citrusovou směsí sladkého pomeranče, mandarinky a limety.

Vůně pro pocit volnosti a svobody, která vás jemně naladí a propojí s životadárným proudem energie a pomůže vám uvědomit si váš dech a to, jak dýcháte. S každým nádechem naplňujete sami sebe léčivou energií života. Vůně vám pomůže přenést se přes starosti všedního dne a vytvořit si bezpečný prostor pro život, odevzdat a odložit to, co vás svazuje a omezuje, opustit negativní způsoby uvažování. Pročistí vaše tělo i myšlenky a pomůže vám nasměrovat váš život k radosti a naplnění, podpoří svobodné rozhodnutí tvořit pro sebe, získat spojení se svou vnitřní silou a používat ji tvořivým způsobem.

Afirmace: S každým nádechem a výdechem ve mně proudí životadárná energie a vyživuje celé mé tělo, naplňuje mou duši blahem a radostí. Spočívám v sobě, objevuji svůj oceán hojnosti. Jsem volná a svobodná, nadechuji volnost, vydechuji svobodu. Uvolňuji se ze všech pout, která mě svazují, jsem svobodná. Uvědomuji si každou svou myšlenku a naplňuji ji láskou. Komunikuji s úctou a láskou. Jsem volnost a svoboda.

Složení: pomeranč, rozmarýn, levandule extra, jasmín, santalové dřevo, mandarinka, limeta, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: červená

Účinky esencí: vůně osvěžuje, odstraňuje smutek, starosti a je vynikajícím životabudičem. Je povzbuzující a uklidňující, odstraňuje úzkost, stres a nespavost. Rozveseluje a pomáhá v životě najít radost a štěstí, zmírňuje iracionální obavy z neznáma a může snížit pochybnosti o sobě samém. Může vám pomoci nalézt vnitřní rovnováhu a optimismus, navozuje úlevu a odpočinek. Pomáhá při onemocnění dýchacích cest, zažívacích potížích, zánětech močových cest, zlepšuje prokrvení končetin, normalizuje hladinu cholesterolu. Silně stimuluje po únavě, podporuje koncentraci, zahání úzkost, pomáhá při revmatismu, proti bolesti svalů. Podporuje tvorbu krve, stimuluje prokrvení a krevní oběh, posiluje srdce. Podporuje koncentraci, zlepšuje mozkovou činnost, podporuje soustředění a prodlužuje výkonnost, udržuje mysl čistou a bystrou. Pomáhá jasnému myšlení a vnitřnímu vidění. Vůně je vhodná před zkouškami a při řízení auta.

15. Královská cesta jemná květinovobylinková vůně s lesním nádechem ravensáry a bylinné máty bergamotové, s balzamickými podtóny cedrového a santalového dřeva, smyslného benzoe, doplněná jemnými květinovými tóny slaměnky, podmanivého rododendronu a osvěžujícího citronového lemongrasu.

Vůně léčí zraněnou duši a staré rány, pomáhá najít své místo v životě a objevit co je skutečné, a co je jen pouhá iluze. Je výzvou pro všechny, kteří se necítí dobře na planetě Zemi, jsou jiní, cítí se zranitelní a zranění, mají pocit, že sem nepatří. Tato silně uzemňující vůně – vůně života, vám pomůže jít cestou půvabu, důstojnosti a rozhodnosti, zachovat si svou tvář, neztratit svou víru. Podpoří a umocní napojení na moudrost vaší duše, schopnost realizovat a uskutečnit to, proč jste tady, pomůže vám přestat bojovat, odmítat, soudit… Pomůže vám objevit talenty a nadání a začít je rozvíjet a prohlubovat, získat hlubší kontakt s rovinami plánu vaší duše, odložit vše, co není vaše, abyste mohli být tím, kým jste. V hlubokém porozumění sama sobě a spojením se svou duší můžete objevit svou pravdu a začít ji žít v tomto životě. Nikdo a nic nemůže určit co je, a co není pro vás správné, to víte jedině vy. Vy rozhodujete o tom, jaký bude váš život.

Afirmace: Přijímám odpovědnost za svůj život. Mé činy odráží mé myšlenky. Myslím, tedy jsem. Nikdo a nic mi nemůže ublížit, pokud mu to já nedovolím. Mám své místo v životě. Objevuji své talenty a nadání, rozvíjím je. Láska je pro mě bezpečná. Učím se projevit své city a emoce. Objevuji své možnosti a hranice. Má duše mě vede, má víra mě ochraňuje a mé srdce ze mě dělá člověka.

Složení: cedrové dřevo, santalové dřevo, benzoe, máta bergamotová, lemongras, ravensára, rododendron, slaměnka, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: zelená, zlatá

Účinky esencí: vůně je antiseptická, antidepresivní, uvolňující, harmonizující, posiluje dýchání, uklidňuje a harmonizuje psychiku, působí jako repelent. Je vhodná při nespavosti, na uklidnění, pomáhá při onemocnění dýchacích cest, při nachlazení, viróze, rýmě, bronchitidě a astmatu. Také při zažívacích potížích a zánětech močových cest, při revmatismu, artritidě, zmírňuje záněty, ochlazuje při teplotách, pomáhá předcházet a zmírňovat deprese, uvolňovat křeče. Vůně vyzařuje sílu, sebevědomí a něhu, pomáhá při přílišném přemýšlení a starostech, propůjčuje pocit tepla a bezpečí, posiluje duševní schopnosti a podporuje vnímavost. Má povznášející a osvěžující vlastnosti a pomáhá při nedostatku energie a únavě, posiluje koncentraci, uzemňuje.

17. Dobrodružství povzbudivá bylinkovokvětinová vůně se sladce ovocnou šalvějí muškátovou a s dřevitými podtóny cedrového dřeva, balzamického amyrisu, s lehkým závanem růží a osvěžujícího sladkého červeného pomeranče.

Vůně pro všechny, kdo touží zažít skutečné dobrodružství, vyplout z bezpečného přístavu na volné moře a vyzkoušet si to, k čemu jste doposud neměli odvahu, porušit všechny příkazy a zákazy, strhnout pouta a masky, které vás svazují, umožní vám znovu volně dýchat. Osvobozující a uvolňující vůně, se kterou přichází moudrost a jemnost, šance prožít skutečný život. Pomůže vám udělat první krok a odložit strachy a pochybnosti, zbavit se očekávání, čekání na důkazy nebo požehnání. Je silně uzemňující a přitom nechává otevřené srdce i mysl. Pomůže vám smysluplně využít čas i energii a objevit krásy života. Podpoří pozitivní myšlení a pozitivní přístup k životu, schopnost mít rovnováhu mezi dáváním a braním. Dodá energii a odvahu k novým objevům, rozhýbe to, co stagnovalo a probudí k životu to, co doposud spalo. Nastal čas žít, tvořit a objevovat. Ty jsi život a život je dobrodružství a cesta, tak se po ní vydej.

Afirmace: S lehkostí přijímám výzvy života. Objevuji chuť života. Dávám si svobodu a volnost, jsem volná a svobodná. Do čeho vkládám svou energii, to roste. Zbavuji se potřeby soudit a kritizovat, oceňuji sama sebe. Dovoluji si poznat nové, riskuji nové životní zkušenosti. Podporuji zvídavost a bezprostřednost mého vnitřního dítěte. S láskou měním svůj život. S nadšením tvořím svůj život.

Složení: šalvěj muškátová, amyris, červený pomeranč, růže, cedrové dřevo, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: oranžová, tyrkys, purpurová

Účinky esencí: vůně snižuje nervové napětí, vyrovnává emoce, přináší dobrou náladu a uvolněnost. Působí proti nespavosti a bolesti hlavy, posiluje žaludek, snižuje horečku. Uvolňuje křeče, harmonizuje menstruaci, působí proti infekcím v močopohlavním, zažívacím a dýchacím ústrojí, zmírňuje svalovou ztuhlost, bolesti a únavu. Uvolňuje nervozitu, neklid a posiluje při nervovém vyčerpání. Napomáhá zklidnění a stažení křečových žil, okysličování lymfatického systému, může přispět ke snížení dušnosti a motání hlavy. Působí antisepticky, je vhodná při rýmě, bronchitidě, posiluje dýchání, uklidňuje a harmonizuje psychiku, působí mírně močopudně. Přináší pocit harmonie a radosti, uklidňuje mozek a srdce a bystří ducha, pomáhá proti apatii.

20. Kouzlo – jemná sladce bylinková vůně s dřevitými tóny cedru a mateřídoušky, s hlubokým podtónem kadidlovníku a balzamického pačuli, se závanem teplého anýzu, podmanivého jasmínu a sladkého benzoe, zjemněná svěží myrtou a růžovými tóny máty luční, doplněná uklidňujícími citrónovými tóny grepu a litsey cubeby.

Harmonická vůně pro vnitřní dítě. Otvírá naši duši vnímání sama sebe, uvolňuje psychické bloky a starosti. Přináší hluboké vhledy a pomáhá odložit vše, co není podstatné, abychom mohli stát pevně nohama na zemi, být sami za sebe. Podporuje tvořivost a kreativitu, přináší jemnost a rozhodnost, učí zacházet s vnitřní silou a správně ji směřovat. S touto vůní můžete i vy mít ve svém srdci místo pro radost, smích, krásu a dovolit si vidět svět v krásných duhových barvách. Každý den může být kouzelný, když objevíme kouzlo okamžiku, pochopíme dar života a otevřeme se přijímání a dávání. Vůně léčí citová zranění z dětství, pomáhá získat důvěru v sama sebe, uvěřit, že život má smysl a můžeme a máme právo si ho žít podle sebe. Vytváří ochranné obaly a otvírá nám dveře do světa fantazie a snů, abychom mohli využít svoji představivost v reálném životě. Tvé vnitřní dítě ti ukáže všechny cesty k radosti a ke štěstí. Je vhodná také pro děti, které mají problémy ve vztazích, jsou nejisté, samotářské nebo prožily emocionální zmatky, které mají malou sebedůvěru, problém přizpůsobit se novému prostředí, nevěří si, nespolupracují, trpí nočními můrami. Skvěle je uklidní a utěší, pomůže jim znovu získat ztracenou důvěru a jistotu.

Afirmace: Vše je v rovnováze a harmonii, já jsem součástí této harmonie, mé vnitřní dítě se raduje a směje. Můj život je kouzelný. Život je dar a Země je kouzelné místo k životu. Mám ve svém srdci místo pro lásku, harmonii a hravost. Učím se vidět svět v pestrých barvách, můj život je barevný a pestrý. Hraju si.

Složení: anýz, mateřídouška, benzoe, grep, jasmín, myrta, pačuli, kadidlovník, litsea cubeba, cedrové dřevo, máta luční, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: modrá, královská modrá, žlutá

Účinky esencí: vůně podporuje imunitní systém, zmírňuje únavu, bolesti hlavy a deprese, prokrvuje, rozptyluje smutek a melancholii. Příznivě působí na trávicí trakt, plynatost, má protikřečové účinky, je vhodná na kašel a záněty horních cest dýchacích. Je močopudná, pomáhá při špatné činnosti ledvin, při závratích a bolestech. Harmonizuje a uklidňuje, je vhodná při depresích, nespavosti, předráždění nervů, smutku, propůjčuje pocit tepla a bezpečí, posiluje duševní schopnosti a podporuje vnímavost, má zklidňující účinky, pomáhá při přílišném přemýšlení a starostech. Vůně reguluje a stimuluje lymfatický systém, je osvěžující, oživující, je výborná při strachu, nedostatku podnětů, hektickém spěchu, stresu, negativních náladách, duchovně-duševním přetížení, proti trémě, únavě. Podporuje kreativitu a sebedůvěru, je vhodná k otevření uzavřených lidí, uvolňuje duševní křečovitost.

24. Bylinková zahrádkasvěží kořenitobylinná vůně s balzámovým cypřišem, s dřevitým podtónem mateřídoušky a hřejivé skořicové kůry, podbarvená pryskyřičným nádechem douglasky a kafrového yzopu, zjemněná osvěžujícími tóny sladké mandarinky.

Stimulující aktivní vůně pro všechny, kdo touží změnit svůj život. Rozhýbe stagnující energie, myšlenky a názory, pomůže vám vidět to, co vás omezuje, čím omezujete sami sebe. Dodává podporu a posiluje odvahu ke změnám, schopnost rozhodnout se podle sebe, tvořit, objevovat, probudit dávno zapomenuté sny. Vzpomeň si, kdo jsi a co chceš, já ti pomůžu to získat. Vnáší do života radost, prožitek a smyslnost, podporuje přirozenou hravost a tvořivost místo kritiky, přísnosti a příliš vysokých nároků na sebe a ostatní. Přináší milost a odpuštění, harmonii a lásku, uzemňuje a prohlubuje intuitivní vnímání sebe sama.

Afirmace: Jsem tvůrcem svého života. Mám odvahu ke změnám. Zbavuji se starých přesvědčení. Nadechuji se a vydechuji. Uvědomuji si své emoce a dovoluji si je prožít. S láskou pečuji o své tělo. S láskou opouštím svoji minulost a otvírám se intuici. Žiju, tvořím a miluji.

Složení: cypřiš, mandarinka, douglaska, skořice kůra, mateřídouška, yzop, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: oranžová, zlatá, žlutá

Účinky esencí: vůně má tišivé a vyrovnávající účinky, posiluje koncentraci, je antiseptická, močopudná, posilující. Čistí cévy, uvolňuje křeče, povzbuzuje játra, je vhodná při astmatu, bronchitidě, poruchách prokrvení, chřipce, kašli, křečových žílách, menstruačních potížích, svalových křečích, otocích, revmatismu. Zmírňuje artritidu, záněty kloubů, bolesti svalů a kožní onemocnění. Mírní stavy jako je nachlazení, bolesti hlavy, migrény, klidní zažívání a syndrom dráždivého střeva, stimuluje imunitní systém, velmi pozitivně ovlivňuje činnost nadledvinek. Posiluje nervy, uvolňuje, stabilizuje psychiku, pomáhá při strachu, nespavosti, slabosti v rozhodování, nervovém napětí a vyčerpání, nerozhodnosti, bojácnosti (váhavosti), pochybnostech. Propůjčuje rozhodnost a bystrost, rozptyluje smutek a melancholii. Pomáhá při velkém vyčerpání, posiluje při mimořádných výkonech, čistí mysl a pomáhá se lépe koncentrovat.

31. Prožitek – osvěžující vůně se sladkým nádechem vanilky a balzámového styraxu, s bylinkovým podtónem mateřídoušky a kořeněného niaouli, se svěžím závanem máty peprné a jehličnatých tónů smrku, doplněná osvěžujícím citrusovým nádechem citronely a sladkého pomeranče.

Vůně pro péči o tělo i duši. Tato velmi smyslná a svěží vůně otevře vaše smysly hlubokým prožitkům a pomůže vám naladit se na potřeby vašeho těla. Konejší a uklidňuje jako mateřská náruč, navozuje pocit bezpečí a tepla domova. Vůně pročistí a rozproudí vaši energii, otevře srdce, podpoří kreativitu a napomůže k pozitivnímu přístupu k životu, uvolní zablokované emoce a zharmonizuje je. Naplní vaši duši pokojem a mírem, zahalí vás do smyslného závoje, pohladí vaše tělo a uvolní napětí. Velmi vhodná vůně na masáže a pro relaxaci. Můžeš s ní být sama sebou a projevit se tak, jak potřebuješ. Objevuj, užívej si, ochutnávej, vychutnávej si vše, co ti život nabízí, probuď se.

Afirmace: Jsem sama sebou a projevuji své emoce. Vnímám život všemi smysly. Ochutnávám život.

Učím se od života. Jsem nad věcí. Dovoluji si prožívat každý okamžik. Mé emoce jsou zrcadla mých prožitků. Přijímám a miluji své tělo. Jsem ráda ve svém těle. Ve mně i kolem mě je čisto.

Složení: mateřídouška, smrk, citronela, máte peprná, niaouli, červený pomeranč, styrax, vanilka, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: čirá, žlutá

Účinky esencí: vůně podporuje imunitní systém, zmírňuje únavu, bolesti hlavy a deprese, prokrvuje. Je vhodná při stresu a úzkosti, svalovém napětí, křečích, revmatismu a artritidě, pomáhá při hojení zánětů a ran. Pomáhá rychle obnovit zdraví po nemoci a při nachlazení, příznivě ovlivňuje činnost dýchacího systému – při nachlazení, astmatu a usnadňuje vykašlávání, stimuluje močový a oběhový systém. Má žlučopudné účinky, mírní nadýmání a povzbuzuje játra, povzbuzuje žaludeční činnost, zmírňuje nevolnost, tiší bolest, povzbuzuje mozkovou činnost při únavě. Rozptyluje smutek a melancholii, navozuje čistotu, bdělost a jasnou mysl, zvyšuje koncentraci, navozuje optimismus, důvěru a naději.

39. Duše Země – osvěžující a chladivá vůně v kombinaci bylinkovokvětinových tónů kořeněného niaouli a dřevité mateřídoušky, s lesním závanem smrku a pryskyřičné kosodřeviny, s podtóny sladké meduňky, balzamické myrhy a bylinné šalvěje muškátové, s teplými tóny badyánu a zemitého nardu, s balzámovitým amyrisem, s kafrovým nádechem thuje a yzopu, se svěží mátou peprnou a myrtou, doplněná růžovými tóny rosaliny a eucalyptusu citridiory, uklidňující levandule, květinové slaměnky, zvýrazněná podmanivým závanem sladké violky.

Silně čistící a ochranná vůně, které spojuje s principem života na planetě Zemi, s nikdy nekončícím procesem smrti a zrození. Pomáhá nám znovu se – zrodit, odložit vše staré a nepotřebné a udělat místo novému, přivítat nový život, nový směr, nové možnosti. Spojuje v nás naše nebe se zemí a pomáhá ustát bolestivé a nepříjemné situace, které souvisí s naším probuzením a s naší proměnou. Kombinace květin s bylinkami spouští hluboký očistný proces, při kterém se promění všechno, co už nám neslouží. Pomáhá nám uzemnit se, být tady a teď, přijmout svůj život a užívat si všech jeho krás. Podporuje tvořivost, vnímavost, napojení na duši, otvírá srdce lásce a láskyplnosti.

Afirmace: Otvírám se sobě a vnímání sebe samu. Zaujímám své místo v životě a objevuji to, co mě naplňuje radostí a blahem. Jsem hluboce spojená se vším, co je. Otvírám své srdce, mé kořeny rostou hlouběji a hlouběji, rozpínám se do své velikosti a krásy. Tvořím svým srdcem, uvědomuji si své touhy a nacházím svůj záměr, proč jsem tady. Objevuji a poznávám aspekty své duše i těla a dovoluji si je rozvíjet. Otvírám se životu a jsem šťastná tady a teď

Barevné působení podle Aura somy: červená, purpurová, tyrkys

Složení: niaouli, smrk, rosalina, yzop, meduňka s citronelou, eucalyptus citridiora, mateřídouška, myrta, nard, máta peprná, myrha, šalvěj muškátová, slaměnka, levandule, badyán, violka, amyris, kosodřevina, thuje, mandlový olej

Účinky esencí: vůně posiluje, harmonizuje, rozradostňuje srdce a povzbuzuje psychiku. Zahání smutek, nervové vyčerpání, strach, úzkost, deprese a šok, pomáhá odolávat vnějšímu tlaku. Rozradostňuje mysl a zahání chmurné myšlenky, obklopí vás pocitem štěstí. Působí na zažívací systém, pomáhá proti nevolnosti, zmírňuje křeče a ulevuje od bolestí žaludku způsobených stresem. Pomáhá při dýchacích obtížích, podporuje trávení, napomáhá hojení ran. Podporuje koncentraci, má příznivé účinky na migrénu a nespavost, čistí vzduch, je vhodná při svalovém napětí, bolestech, křečích. Přispívá k relaxaci, uzemnění a uvolnění, stimuluje a osvěžuje, výborná při únavě. Očišťuje, otevírá, zahřívá, ochraňuje, utěšuje, projasňuje a posiluje ducha, mysl i tělo. Představuje ženský princip – zemi, posiluje v nás energii země. Je to balzám na srdce, tělo i duši, stimuluje biologické pochody v těle a zároveň je i harmonizuje.

Pro www.cestakduze.webnode.cz napsala Světluška. Tento článek nebo jeho části, stejně tak informace k jednotlivým vůním, které jsou chráněny autorským zákonem, je možné šířit dál nekomerčním způsobem, pokud bude připojeno celé znění této poznámky a aktivní odkaz na výše uvedené webové stránky. Děkuji za respektování této podmínky.