Cesta k duze

Rubriky

Vůně pro Rovnováhu, Uzemnění a Komunikaci

autor: | Čvn 15, 2016 | Nezařazené | 0 komentářů

Vůně pro Rovnováhu, Uzemnění a Komunikaci

5. Rozkvetlá zahrada – okouzlující sladce balzamická vůně s myrhou a smyslným ylang ylangem, s hřejivou skořicí a zemitým nepálským nardem, s kořeněnými podtóny elemi a bylinkovým nádechem šalvěje muškátové, doplněná svěžími růžovokafrovými tóny rosaliny.

Uvolňující a meditační vůně pro dobrou náladu a nadhled. Vůně vybízející k odpočinku a relaxaci, vůně, které pomáhá s přijetím všeho, co je. Harmonizující, uzemňující a silně uklidňující vůně, která vám pomůže najít jistotu, klid, vrátit ztracené sebevědomí a získat nadhled v situacích, které přináší život. Sladká a opojná vůně vás obejme a přenese do vašeho nitra, pomůže vám zapomenout na starosti všedního dne, spojí vás s vaší moudrou duší. Povzbudí vaše smysly a vykouzlí úsměv na tváři, navodí dobrou náladu, pomůže vám objevit krásy kolem vás. Poskytne bezpečný prostor, otevře vaše oči, zlepší vaši pozornost a soustředění, pomůže vám odpoutat se od nepotřebného, odložit zbytečné, být tady a teď. Zhluboka se nadechněte a vnímejte vůni vašeho života a nechte se okouzlit touto vůní. Zastavte se a užívejte si tento okamžik se vším, co k němu patří. Jste svobodní a volní, tak najděte svou smyslnost a sebedůvěru, stojíte v rozkvetlé zahradě svého života. Objevte svou dokonalost a jedinečnost, buďte spokojení sami se sebou, poděkujte životu.

Afirmace: V zahradě mého života je vše krásné a dokonalé. Cítím se bezpečně a stojím nohama na zemi. Mám nadhled a zbavuji se zbytečných starostí. Vše plyne samo a já si mohu dopřát odpočinek. Propouštím vše nepotřebné a poskytuji si prostor a čas, získávám svobodu a klid.

Barevné působení podle Aura somy: tyrkys, růžová

Složení: myrha, elemi, nard nepál, šalvěj muškátová, rosalina, skořice, ylang-ylang, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má antibakteriální a tonizující účinky, usnadňuje vykašlávání, zpříjemňuje dýchání, je účinná při chronické bronchitidě a plicních infekcích, urychluje hojení ran a záněty pokožky. Je vhodná proti únavě a při meditacích, má tišící i posilující účinek na nervové tkáně a zároveň zlepšuje mentální funkce a bdělost. Tlumí menstruační bolesti, lehce snižuje tlak, podporuje trávení, reguluje pocení a uklidňuje při nervozitě. Má schopnost upevňovat cílevědomost, sebevědomí a odvahu, harmonizuje, projasňuje a posiluje ducha, mysl, tělo.

7. Otevřená mysl dřevitobylinná vůně se šalvějí muškátovou a hořkosladkým bergamotem, s uklidňujícími tóny heřmánku a levandule, s růžovými podtóny březule a růžové palmy, s citrónovým osvěžujícím nádechem litsey cubeby.

Příjemná a povzbuzující vůně pro uvolnění a otevření skrytého potenciálu v nás, propůjčuje odvahu a sebedůvěru, posiluje duchovní potenciál, aktivuje „síly světla“. Pomáhá uvolnit přebytečné myšlenky, otevřít se intuici, podporuje koncentraci a uvolňuje přetížení, napětí a stres způsobený přílišným přemýšlením. Pomáhá při melancholii, pocitech nevyrovnanosti, stísněnosti, smutku a pochybnostech, vnáší pocit radosti a lehkosti, vyrovnává emoce, snižuje hyperaktivitu a pomáhá usměrňovat myšlenky a energie. Uzemňuje a pomáhá zůstat nad věcí, být otevřená, zachovat si chladnou hlavu, získat vnitřní klid a jednat otevřeně a smysluplně, vidět nové možnosti, nechat se vést intuicí.

Afirmace: Jsem otevřená změnám. Vítám nové možnosti a s lehkostí nalézám potřebná řešení. Jsem tvůrcem svého života. V mé hlavě je čisto. Mé myšlenky volně plynou. Získávám vnitřní klid, rozvahu a jistotu. Nechávám se vést intuicí, získávám nadhled.

Barevné působení podle Aura somy: oranžová, růžová

Složení: levandule extra, litsea cubeba, šalvěj muškátová, bergamot, heřmánek, palmarosa, březule, mandlový olej

Účinky esencí: vůně uklidňuje, je antidepresivní, vhodná při nespavosti, bolestech hlavy, migréně, má výrazné hojivé účinky, snižuje krevní tlak. Podporuje koncentraci, čistí vzduch, je dobrá i jako prevence před nákazou infekčními nemocemi, vhodná také do masážních přípravků na unavené nohy. Zažene pocit stísněnosti, stresu a napětí a vyvolá příjemnou bezstarostnou náladu. Je výborná při bronchitidě a astmatu, k masážím při nachlazení, viróze a rýmě, také při svalovém napětí, bolestech a křečích. Je vhodná při stavech duševního vyčerpání – je osvěžující, povzbuzující a projasňující, pomáhá udržovat jasnou a klidnou mysl. Zvyšuje obranyschopnost organismu a tvorbou červených krvinek.

10. Ochránce – smyslná nasládlá vůně s benzoe a sladce balzamickým styraxem, s bylinnými tóny máty bergamotové a heřmánku římského, s dřevitým podtónem rozmarýny, pryskyřičného smrku a zemitého nepálského nardu, doplněná svěží mátou kadeřavou a lehce kořeněným zázvorem.

Okouzlující a půvabná sametová vůně pro ochranu, jasnost, vnímavost a harmonii. Silně ochranná vůně rozežene všechny chmury a pocity nedostatečnosti. Uklidňuje, uzemňuje, pomáhá odpoutat se od stresujících událostí, výborná proti únavě a nedostatku energie. Propůjčuje pocit tepla a bezpečí, navodí pocit pohody, posiluje duševní schopnosti a vnímavost. Má silně uklidňující účinek, přináší pocit lehkosti, harmonie a důstojnosti, pomáhá se sebepřijetím a s úctou k sobě. Přináší schopnost vybočit ze starých kolejí a zkusit nové možnosti, získat nadhled a pozitivní postoj, opustit staré a nepotřebné, zapojit fantazii a kreativitu do života. Zahřívá a posiluje emoce, zvyšuje rozhodnost a podněcuje iniciativu a činnost od počátků plánů až k cíli. Pro duši je povzbuzující, vhodná k meditaci, když pociťujete nervové vyčerpání, pomáhá od zimních depresí. Přinese vám teplo na duši i na těle, posiluje psychiku, vaše mysl s ní bude jasná a klidná, budete se s ní cítit dobře. Je stimulující a pomáhá udržet si duševní jasnost a oživit špatnou paměť, vhodná při zkouškách a při přepracování.

Afirmace: Objevuji skryté kouzlo a půvab života. Podporuji svou schopnost tvořit. Otvírám se novému a vítám změny do svého života. Všechno se mi daří a jde to lehce. S lehkostí zvládám životní lekce. Vážím si sama sebe a podporuji své schopnosti. Získávám nadhled a klid. Jsem harmonie. Věřím si.

Barevné působení podle Aura somy: čirá, purpurová

Složení: benzoe, nard nepál, stryrax, máta bergamotová, máta kadeřavá, zázvor, heřmánek římský, rozmarýna, niaouli, smrk, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je antiseptická a uklidňující, pomáhá při přílišném přemýšlení a starostech. Má povznášející a osvěžující vlastnosti a pomáhá při nedostatku energie a únavě, je vhodná při nespavosti, snižuje úzkost a stres, paniku a strach, pomáhá proti nevolnostem. Uvolňuje svalové křeče, utišuje bolest, výborná k masážím, při revmatismu a bolestech svalů. Je vhodná pro celkové posílení organizmu při slabosti a chladu, posiluje činnost ledvin, sleziny, žaludku, srdce a plic, zlepšuje funkci zažívání, usnadňuje vykašlávání, pomáhá při astmatu, bronchitidě, chřipce.

11. Zahrada snů Příjemná osvěžující vůně s uklidňující levandulí a růžemi, s balzámovitým podtónem mystického kadidlovníku, odlehčená osvěžujícími tóny citronů.

Vůně pro naslouchání a komunikaci sama se sebou, odhalí zákoutí naší duše. Pomáhá nahlédnout do našeho vnitřního světa, do našich snů a přání, objevit to, po čem toužíte a co potřebujete, naslouchat vnitřnímu hlasu, získat odpovědi na otázky. Vůně je vhodná pro meditaci, relaxaci a odpočinek. Navodí pocit klidu a harmonie, uvolní napětí, uklidní myšlenky, harmonizuje tělo i duši, vnáší radost a lehkost do života. Uklidňuje a uvolňuje smutky, lítost, zklamání, pocity osamělosti a opuštění, pomáhá proti apatii a strachu. Vůně pro každou ženu, podporuje a prohlubuje ženskost a mateřství, soucit a lásku, spojuje nás s vnitřní silou a pomáhá nám si ji uvědomovat. Podpoří kreativitu a fantazii, dodá energii, rozjasní náladu a přinese inspiraci.

Afirmace: Dělám si čas na snění. Svět je kouzelné místo pro život. Oddávám se snění a odpočinku. Naslouchám sama sobě. Uspokojuji své potřeby. Jsem žena. Spojuji se se svojí vnitřní silou. Vnáším lehkost a radost do svého života. Jsem kreativní a tvořím s radostí. Učím se odpočívat. Uvolňuji starosti, nahrazuji je radostí.

Složení: kadidlovník, citron, levandule extra, růže, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: tyrkys, purpurová

Účinky esencí: vůně je uklidňující, antiseptická, ničí mikroby, parazity a plísně, pomáhá při respiračních chorobách – katar, kašel, laryngitida, nachlazení, chřipka. Zmírňuje nevolnost, bolesti hlavy, pomůže navodit klidný spánek. Posiluje imunitní systém, čistí vzduch, je vhodná na hojení ran, spálenin, odřenin a při zánětech, podporuje správné zažívání a reguluje peristaltiku střev, tlumí nadýmání a stimuluje tvorbu žluči. Působí močopudně, ochrání proti zánětům močových cest. Podporuje krevní oběh a mírně působí na ženské orgány. Poskytuje klid a přesnost, prohlubuje myšlenky, podporuje kreativitu a fantazii. Harmonizuje emoce a srdeční činnost, podporuje ženskost a hloubku mateřství, pomáhá překonávat smutek a uvolňuje stres, přináší pocit harmonie a radosti. Je vhodná pro neklidné děti.

14. Mystická růže – podmanivá a hluboká vůně balzamického cypřiše, zvýrazněná svěžími lesními tóny douglasky a dřevitého pettigreinu, doplněná vzdušným anýzem a svěží mátou kadeřavou, s osvěžujícím

citusovým nádechem lemongrasu.

Výrazná osvěžující příjemná vůně vhodná na uvolnění a uklidnění mysli. Vnáší rovnováhu do života, napomáhá k motivaci a rozhodnosti, zbavuje pochybností a strachů z rozhodnutí, a že „budete souzeni“. Je to životabudič, který vám dodá energii, uvolní napětí a tíhu, rozhýbe stojaté vody. Je výborným stimulantem při stavech vyčerpání, na psychickou i fyzickou únavu, při nervozitě a podráždění, když jste sami sobě „protivní“, nevíte jak dál. Zlepšuje náladu, uklidňuje, celkově osvěžuje, pomáhá získat nadhled a vidět věci z jiného úhlu pohledu. Podporuje toleranci, učí odvaze, důstojnosti, úctě a vděčnosti, pomáhá přijímat věci takové, jaké jsou, zbavuje potřeby soudit a posuzovat. Propůjčuje rozhodnost a bystrost, podpoří vaše kroky ke správnému rozhodnutí.

Afirmace: Pouštím do svého života více slunce. Učím se odpočívat. Odevzdávám pochybnosti a obavy svým andělům a jednám v souladu s boží vůlí. Každý problém má řešení a já dovoluji vesmíru, aby mi ho ukázal. Rozhoduji se právě teď. Mé pochybnosti a strachy mi pomáhají objevit uvědomit si svou sílu. Uvědomuji si svou moc a sílu. Rozhoduji se sama za sebe.

Složení: cypřiš, lemongras, anýz, máta kadeřavá, douglaska, petigrein, rosalina, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: čirá, modrá, zelená

Účinky esencí: vůně reguluje krevní oběh, čistí žaludek, střeva a močové cesty, je účinná na bolesti a pohmožděniny, osvěžuje a pročišťuje. Napomáhá trávení a vylučování, uvolňuje svalové křeče, posiluje paměť, koncentraci, účinná při únavě a vyčerpání. Rozpouští hleny, pomáhá při nachlazení, prohlubuje dech, prohřívá a prokrvuje, je vhodná na zažívací potíže nervového původu. Harmonizuje srdeční činnost a nervový systém, mírní bolesti hlavy a migrény, uklidňuje a zároveň povzbuzuje. Napomáhá duševní transformaci, zmírňuje úzkost, přílišné přemýšlení a starosti, stabilizuje psychiku.

15. Královská cesta jemná květinovobylinková vůně s lesním nádechem ravensáry a bylinné máty bergamotové, s balzamickými podtóny cedrového a santalového dřeva, smyslného benzoe, doplněná jemnými květinovými tóny slaměnky, podmanivého rododendronu a osvěžujícího citronového lemongrasu.

Vůně léčí zraněnou duši a staré rány, pomáhá najít své místo v životě a objevit co je skutečné, a co je jen pouhá iluze. Je výzvou pro všechny, kteří se necítí dobře na planetě Zemi, jsou jiní, cítí se zranitelní a zranění, mají pocit, že sem nepatří. Tato silně uzemňující vůně – vůně života, vám pomůže jít cestou půvabu, důstojnosti a rozhodnosti, zachovat si svou tvář, neztratit svou víru. Podpoří a umocní napojení na moudrost vaší duše, schopnost realizovat a uskutečnit to, proč jste tady, pomůže vám přestat bojovat, odmítat, soudit… Pomůže vám objevit talenty a nadání a začít je rozvíjet a prohlubovat, získat hlubší kontakt s rovinami plánu vaší duše, odložit vše, co není vaše, abyste mohli být tím, kým jste. V hlubokém porozumění sama sobě a spojením se svou duší můžete objevit svou pravdu a začít ji žít v tomto životě. Nikdo a nic nemůže určit co je, a co není pro vás správné, to víte jedině vy. Vy rozhodujete o tom, jaký bude váš život.

Afirmace: Přijímám odpovědnost za svůj život. Mé činy odráží mé myšlenky. Myslím, tedy jsem. Nikdo a nic mi nemůže ublížit, pokud mu to já nedovolím. Mám své místo v životě. Objevuji své talenty a nadání, rozvíjím je. Láska je pro mě bezpečná. Učím se projevit své city a emoce. Objevuji své možnosti a hranice. Má duše mě vede, má víra mě ochraňuje a mé srdce ze mě dělá člověka.

Složení: cedrové dřevo, santalové dřevo, benzoe, máta bergamotová, lemongras, ravensára, rododendron, slaměnka, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: zelená, zlatá

Účinky esencí: vůně je antiseptická, antidepresivní, uvolňující, harmonizující, posiluje dýchání, uklidňuje a harmonizuje psychiku, působí jako repelent. Je vhodná při nespavosti, na uklidnění, pomáhá při onemocnění dýchacích cest, při nachlazení, viróze, rýmě, bronchitidě a astmatu. Také při zažívacích potížích a zánětech močových cest, při revmatismu, artritidě, zmírňuje záněty, ochlazuje při teplotách, pomáhá předcházet a zmírňovat deprese, uvolňovat křeče. Vůně vyzařuje sílu, sebevědomí a něhu, pomáhá při přílišném přemýšlení a starostech, propůjčuje pocit tepla a bezpečí, posiluje duševní schopnosti a podporuje vnímavost. Má povznášející a osvěžující vlastnosti a pomáhá při nedostatku energie a únavě, posiluje koncentraci, uzemňuje.

29. Laskavost sladká květinovobylinná vůně s růžemi a podmanivými tóny jasmínu, s nádechem sladké vanilky, s růžovými tóny máty luční a růžového dřeva, se smyslným ylang ylangem, s balzámovitými podtóny amyrisu, akácie a styraxu, s dřevitobylinným petigrainem a sladkohořkým neroli, doplněná kořeněným elemi a teplým zázvorem, s kafrovým nádechem ravensáry a svěží máty peprné.

Vůně, která vás otevře lásce a laskavosti, podpoří schopnost milovat a přijmout sebe se všemi svými protiklady. Vezme vás do své laskavé náruče a pomůže uvolnit napětí, stres a nespokojenost, zmírní potřebu kontrolovat, posuzovat, mít na všechno odpověď, bojovat. Otevře vám jiný pohled na sebe a svůj život, naučí vás věci dělat jinak, laskavějším způsobem. Pomáhá také v oblasti komunikace, najít ta správná slova a výrazy, harmonizuje a podporuje laskavé zacházení se sebou i s ostatními. Nemusíme být dokonalí v očích ostatních, stačí, když si uvědomíme, že máme být sami sebou.

Afirmace: S laskavostí nejdál dojdu. Dělám ve svém srdci místo pro lásku, jsem laskavá k sobě i k ostatním. Učím se komunikovat a vyjadřovat láskyplně. Ve své hlavě dělám místo pozitivním a láskyplným myšlenkám. Jsem otevřená novým informacím a přijímám se taková, jaká jsem. Láska léčí všechny rány. Láska mi ukazuje cestu.

Složení: máta luční, elemi, ravensára, máta peprná, růže, vanilka, růžové dřevo, zázvor, ylang-ylang, palmarosa, styrax, jasmín, pettigrain, akácie, amyris, neroli, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: červená, žlutá

Účinky esencí: vůně pročišťuje a osvěžuje mysl i tělo, mírní deprese, inspiruje, posiluje pozitivní vnímání. Je vhodná při duchovně-duševních zátěžích, nervovém vyčerpání, hektickém shonu, nervozitě, stresu. Působí při neuralgiích, bolestech zubů, svalů, migréně a bolestech hlavy, ledvinových kolikách, očišťuje a uvolňuje dýchací cesty, působí antiinfekčně. Posiluje žaludek, pomáhá při virovém zánětu tenkého střeva, pomáhá čistit žaludek a střeva, zmírňuje menstruační bolesti. Reguluje funkci jater, má žlučopudné účinky, mírní nadýmání, nevolnosti a trávicí obtíže vyvolané nervozitou a stresem. Uvolňuje ztuhlé svaly, prokrvuje, obnovuje sílu, po fyzickém i psychickém vyčerpání, odstraňuje nervovou podrážděnost a projevy únavy.

32. Kouzlo okamžiku – osvěžující bylinná vůně se zemitým nardem a sladce dřevitými tóny cedrového dřeva, s dřevitobalzamickou rozmarýnou, se sladkým nádechem vanilky a osvěžujícím závanem červeného pomeranče.

Příjemná a podmanivá vůně pro domov, přátelství a sdílení s ostatními. Zklidňuje, harmonizuje a uvolňuje veškeré napětí a stres, pomůže vám na chvíli se zastavit a vnímat přítomný jedinečný okamžik. Nasměruje vaši pozornost k tomu, co právě teď vnímáte svým srdcem, abyste si to mohli naplno uvědomit, vychutnat a užívat si kouzlo okamžiku. Vypne vaše uspěchané myšlenky, napomůže koncentraci a vnímání sama sebe. Stimuluje po únavě, prokrvuje, prohřívá, zlepšuje mozkovou činnost, podporuje soustředění a prodlužuje výkonnost i koncentraci, zahání úzkost, uzemňuje. Učí odpočívat a relaxovat, naslouchat svým potřebám a navodí pocit bezpečí. Podporuje laskavou komunikaci a vyjadřování vděčnosti, podpory a úcty k druhým. Vůně je také vhodná před zkouškou a při řízení auta.

Afirmace: Jsem tady a teď a užívám si kouzelných okamžiků života. Mám všechno, co potřebuji a jsem vděčná za to, co mám, co smím a co mohu. Vyjadřuji svou vděčnost a děkuji za podporu, které se mi dostává. S úctou přistupuji k sobě i k ostatním. Pohlížím na sebe a svůj život s láskou. Vybírám si pozitivní myšlenky. Je pro mě bezpečné vyjádřit svůj názor. Zaměřuji svou pozornost na to, co je podstatné. Jsem v klidu a harmonii.

Složení: vanilka, rozmarýn, cedrové dřevo, červený pomeranč, nard, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: fialová, zlatá, žlutá

Účinky esencí: vůně uvolňuje, uklidňuje, skvěle působí jako antidepresivum. Je vhodná proti úzkosti, nervozitě a psychickému napětí, nespavosti a nechutenství. Vzbuzuje velmi příjemné pocity, navozuje pocit klidu a pohody, zažene chmury, stres a napětí a navodí skvělou náladu, pohodu a uvolnění. Podporuje vylučování, pocení, trávení, střevní činnost, zlepšuje prokrvení končetin, normalizuje hladinu cholesterolu. Stimuluje po únavě, podporuje koncentraci a pozornost, zahání úzkost, pomáhá při nachlazení, chřipce a revmatismu, reguluje jaterní činnost. Podporuje mozkovou činnost, paměť, zvyšuje koncentraci, osvěžuje, posiluje mysl a tvořivost.

34. Odpuštěníuklidňující květinovobalzamická vůně s francouzskou růží a sladkou vanilkou, s tóny uklidňující levandule, doplněná růžovými tóny březule a růžového dřeva a hřejivé skořice, s bylinkovým nádechem máty bergamotové a smyslného benzoe, zvýrazněná dřevitými podtóny hřebíčkových listů, balzamického cypřiše a kořenitého muškátového oříšku, zemitého nardu a vetiveru, obohacená balzámovitým nádechem myrhy a orientálního pačuli, závanem borovicovo-květinové rosaliny a lehce kořeněného elemi, zjemněná lehkými citrusovými tóny sladkého pomeranče a svěží klementinky.

Příjemná a silně uklidňující vůně pro uvolnění, uklidnění a propuštění všeho starého, pro znovuzrození a vykročení novým směrem. Jako hojivý balzám obejme a vyléčí zraněnou duši, uspořádá myšlenky a pomůže uvolnit vše, co vás tíží. Pomůže vám osvobodit se ze stagnace, nerozhodnosti a pocitů viny, odložit pochybnosti a iluze, postavit se tváří tvář skutečnosti. Svými příjemnými tóny navodí pocit bezpečí a otevře srdce proudu uzdravující lásky. Přináší volnost, svobodu a hluboký klid a smíření. Uklidňuje, harmonizuje a pomůže vám přijmout vaši minulost a vidět její dary. Nasměruje vás k novým cílům a možnostem, přináší naději a víru v lepší život. Podporuje odvahu, pravdivost, otvírá moudrosti, ochraňuje a projasňuje.

Afirmace: Odpouštím sama sobě a nechávám se vést svým srdcem. Zbavuji se svých pocitů viny a nahrazuji je láskou. Získávám svobodu a volnost. Jsem otevřená novým možnostem a příležitostem. Propouštím svůj strach a přijímám svou odvahu žít svůj život. Propouštím svou minulost, žiju tady a teď.

Barevné působení podle Aura somy: modrá, červená, žlutá

Složení: růže francouzká, hřebíček listy, elemi, březule, muškátový oříšek, cypřiš, nard, máta bergamotová, myrha, skořice – kůra, pačuli, vetiver, rosalina, benzoe, levandule, pomeranč extra, meduňka s citronelou, růžové dřevo, vanilka, klementinka, mandlový olej

Účinky esencí: vůně blahodárně působí při úzkosti a depresích, harmonizuje emoce a srdeční činnost. Pozitivně ovlivňuje psychiku, přináší pocit harmonie a radosti, uklidňuje mozek a srdce a bystří ducha, působí proti apatii. Je vhodná pro uvolnění a relaxaci po náročném dni plném stresu a vypětí. Podporuje ženskost a přirozenost, hloubku citů, působí proti celé řadě ženských problémů. Pomáhá při celkové slabosti, svalovém vypětí, prohřívá, tiší bolest a odpuzuje hmyz, posiluje trávení a působí proti infekcím v zažívacím a dýchacím ústrojí. Je vhodná při únavě, zimomřivosti, průjmu, svalových, kloubních a neuralgických bolestech. Má antibakteriální a tonizující účinky, usnadňuje vykašlávání, zpříjemňuje dýchání, je účinná při chronické bronchitidě a plicních infekcích, urychluje hojení ran a záněty pokožky. Posiluje a dodává jistotu, inspiruje, podporuje koncentraci, posiluje paměť, poskytuje pocit bezpečí, uvolňuje duševní konflikty, propůjčuje sílu k opuštění, dodává spokojenost, učí důstojnosti, odvaze a posiluje vůli.

35. Teplo domova podmanivá sladce balzamická vůně s nardem, hřejivou skořicí a zemitým vetiverem, s balzamickými podtóny amyrisu a styraxu, se sladce čokoládovými tóny benzoe a sladkého mechu, se smyslným ylang ylangem a kořeněným elemi, se svěží mátou kadeřavou a kafrovým nádechem myrty, doplněná kořenitým závanem niaouli a osvěžující citrusovou směsí bergamotu, lemongrasu a sladké mandarinky.

Hluboce uklidňující vůně pro bytí tady a teď, pro pocit bezpečí, teplo domova a vědomí, že je o vás postaráno. Navodí příjemnou přátelskou a domácí atmosféru, uklidní a pohladí tělo i duši. Vůně pro podporu radosti, kreativity a chuti do života. Udrží vaši bdělou pozornost a přitom uvolní veškeré napětí, sevření, stres a strnulost, pomůže vám s komunikací, otevřeností a být zcela přirození, chovat se tak, jak to cítíte. S touto vůní můžete najít sami sebe, pomůže vám uvědomit si potřebu péče a pozornosti, kterou byste si měli věnovat. Léčí bolestivé vzpomínky a pocity osamění, opuštění, nedostatku lásky a pozornosti, otvírá moudrosti a sebepoznání. Je vhodná všude tam, kde se cítíme zranitelní, nejistí a v ohrožení, na vytvoření bezpečné a uklidňující atmosféry, nebo tam, kde si potřebujeme udržet pozornost, třeba i při řízení auta.

Afirmace: Otvírám se životu a poznávám jeho kouzlo. Je pro mě bezpečné důvěřovat a věřit svým schopnostem. Objevuji nové možnosti a příležitosti, jak lépe a radostněji prožívat svůj život. Jsem pod ochranou a v bezpečí. Mám své místo k životu. Otvírám se komunikaci a učím se naslouchat sobě i ostatním. Vím, co potřebuji. Tvořím s radostí a nadšením.

Barevné působení podle Aura somy: čirá, zelená, zlatá

Složení: skořice, myrta, elemi, bergamot, mandarinka, lemongras, niaouli, nard, amyris, ylang ylang, mech, benzoe, vetiver, máta kadeřavá, styrax, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je povzbuzující a projasňující, harmonizuje, pomáhá při nervovém vypětí, uklidňuje, uvolňuje. Je vůní dobré nálady, mírní deprese, rozjasňuje náladu, odbourává stres, podporuje koncentraci, pomáhá při psychické nevyrovnanosti, poraženectví, problémech se spánkem, propůjčuje odvahu a sebedůvěru, posiluje duchovní potenciál, aktivuje „síly světla“. Propůjčuje pocit tepla a bezpečí, posiluje duševní schopnosti a podporuje vnímavost. Je vhodná při revmatismu, artritidě, podporuje hojení, uvolňuje hladké svalstvo. Posiluje slezinu a slinivku, zažívací, dýchací a močopohlavní systém (nadýmání, průjem, úporný kašel, sípání, ztráta hlasu), podporuje trávení, posiluje nervy, zlepšuje dýchání, usnadňuje vykašlávání, pomáhá při astmatu, bronchitidě, chřipce, snižuje horečku, tiší bolest, působí proti plísním, má antibakteriální účinky.

36. Nebe na Zemi příjemně kořeněná vůně s muškátovým oříškem a květem, s uklidňující spajkou a bylinkovými tóny modrého heřmánku, obohacená růžovými tóny palmarosy a rosaliny, bylinkovým nádechem verbeny a jehličnatého smrku, s podtóny hřejivé skořice a skořicové kůry, zemitého vetiveru a balzamického pačuli, se svěží mátou kadeřavou, sladkou meduňkou a kořenitým niaouli, zjemněná osvěžující směsí citrusových tónů nepálského lemongrasu a sladkého červeného pomeranče.

Podmanivá a smyslná vůně pro uvolnění a pohodu, uzemnění a stabilitu v životě. Vůně, se kterou budete moci bezpečně nahlédnout tam, kam jste se dosud neodvážili. Svými hluboce uklidňujícími tóny vás podpoří, dodá odvahu vykročit novým směrem a postavit se tváří v tvář tomu, v čem si potřebujete udělat jasno, co potřebujete řešit. Uklidní vás, uvolní vaše myšlenky i napětí v těle, přinese jemný dotyk porozumění, laskavosti a otevřenosti. Pomůže vytvořit přátelskou atmosféru, prostor pro komunikaci a naslouchání sobě i ostatním. Přinese pocit bezpečí a vnese harmonii do vašeho života. Jako mocný proud lásky prosvětlí a prozáří vše, s čím se setkáte, uvolní smutek, stres a špatnou náladu, zvýší optimistický přístup k životu, dodá energii a nadšení, naladí vás na potřeby vaší duše, vykouzlí úsměv. Přátelská a harmonická vůně pro spojení našich potřeba snů, propojí vaše srdce a mysl a pomůže vám najít váš smysl života, vidět radost v maličkostech a vyjadřovat vděčnost za to, čím jste obdarováváni. Pomůže vám uvědomit si, co je pro vás teď nejdůležitější a zaměřit se na to, co vás naplňuje a přináší vám radost.

Afirmace: Jsem otevřená všemu, co přichází. Jsem v souladu se svým tělem, duší i myslí. Mám dostatek všeho, co potřebuji a s vděčností to přijímám. S nadšením tvořím svůj život. Vím, co chci a co potřebuji. Naslouchám sobě i ostatním. Jsem otevřená naslouchání a komunikaci. Uspokojuji své potřeby a objevuji nové možnosti, jak prožít skutečný život. Jsem tady a teď.

Barevné působení podle Aura somy: čirá, olivová, zlatá

Složení: smrk, červený pomeranč, muškátový oříšek, skořice kůra, spajka, muškátový květ, heřmánek modrý, vetiver, verbena, niaouli, rosalina, skořice, lemongras nepál, máta kadeřavá, pačuli, meduňka s citronelou, palmarosa, mandlový olej

Účinky esencí: vůně rozradostňuje srdce, harmonizuje a povzbuzuje psychiku, přináší usměvavou náladu. Působí antisepticky, podporuje trávení, pomáhá při bolestech hlavy, únavě a vyčerpání, uklidňuje a zároveň povzbuzuje, působí při neklidu, nespavosti, nervozitě, hysterii, depresi a srdečních potížích, reguluje funkce jater a žaludku (vředy, žaludeční neuróza, nadýmání, nevolnost), pomáhá odolávat vnějšímu tlaku. Je vhodná při nachlazení, viróze, rýmě, kašli, chřipce, při kolice, na hojení ran a zánětů, na svalovou ztuhlost. Dodává tělu energii, působí proti infekcím v močopohlavním a zažívacím ústrojí a ve střevech. Pomáhá udržovat jasnou a klidnou mysl, stimuluje buněčné regenerace při nervovém vyčerpání, pomáhá při bolestech nohou. Je výborná při stresu, úzkosti, nespavosti, na uklidnění a při bolestech hlavy a migréně. Stimuluje činnost nervového systému, aktivuje rozumové, fyzické a emocionální procesy a pomáhá je harmonizovat.

37. Tajemná zahrada povzbuzující květinovobylinková vůně se španělskou levandulí a s bylinkovými tóny modrého heřmánku, doplněná sladkou meduňkou a mechem, podmanivou vanilkou a něžnými tóny růží, s podtóny smyslného ylang ylangu, podmanivého jasmínu a čokoládového benzoe, s pryskyřičným nádechem smrku, dřevité mateřídoušky a cedrového dřeva, se zemitými podtóny nardu a kořenitého pimentu, zjemněná květinovou tonkou, osvěžující sladkou mandarinkou a růžovými tóny geránia a dřevitorůžového dřeva.

Přitažlivá a podmanivá vůně, která vás překvapí bohatostí a rozmanitostí svých tónů. Vůně pro povzbuzení, uklidnění a uvolnění, která rozproudí vaše energie, stabilizuje a srovná myšlenky, pomůže vám na chvíli se zastavit a spočinout v sobě, jen tak být, udělat si jasno v tom, co potřebujete, je silně pročišťující a uzemňující. Zavřete oči a vdechujte její hluboké léčivé tóny a dovolte, ať mohou naplnit celé vaše tělo i mysl, všechny místa, které potřebují ošetřit a zharmonizovat. Uvolní a rozpustí vše, co je třeba, dodá vám energii, projasní, pročistí a spustí vaše vnitřní léčebné procesy. Jako hojivý balzám ošetří, pohladí a zahřeje, na těle i duši, uvolní veškeré napětí a starosti. Rozpustí strachy a pochybnosti, pocity viny, podpoří vaše sebevědomí, uvolní nervozitu a dodá stabilitu. Pomůže vám nastavit vnitřní rovnováhu, přinese hluboké uvolnění, klid a regeneraci, příjemně nastaví váš den. Vůně je vhodná také tam, kde podléháme zmatkům a stresu v souvislosti s nevhodně rozvrženým časovým rozvrhem nebo při zavalení povinnostmi, pomůže vám udělat si jasno, v tom, co je opravdu důležité.

Afirmace: Jsem v klidu a harmonii sama se sebou, vše plyne tak, jak má. Mám jasno v tom, co je pro mě právě teď důležité. Uvolňuji napětí a stres, vdechuji harmonii, jsem v rovnováze. Jsem harmonie. Zvládnu každou situaci a přitahuji si to nejlepší řešení. Zachovávám si klid a nadhled.

Barevné působení podle Aura somy: červená, fialová, purpurová

Složení: smrk, meduňka s citronelou, mech, mateřídouška, nard, růže, růžové dřevo, geránium, jasmín, piment, benzoe, heřmánek modrý, levandule španělská, ylang ylang, tonka, cedrové dřevo, vanilka, mandarinka, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má výborné protizánětlivé účinky, je vhodná na trávení, proti plynatosti a průjmům, snižuje teplotu, uklidňuje, tlumí bolesti, je vhodná i na svalové bolesti a revmatismus, zvyšuje obranyschopnost organismu, tvorbou červených krvinek, uvolňuje dýchací cesty, podporuje vykašlávání. Je účinná při bolestech hlavy, migréně a nespavosti, při menstruaci, při svalovém napětí, bolestech, křečích, artritidě, při léčbě zánětů močového měchýře, pomáhá také při zánětech žlučníku. Podporuje cirkulaci energie a krve, uvolňuje nervové napětí a vyčerpání, podporuje regeneraci kůže, posiluje imunitu, má povznášející účinky. Posiluje energii země, fyzickou a duševní sílu, uzemňuje, působí proti hysterii, nervovým křečím. Vůně uvolňuje energetické blokády, mírní deprese, navozuje pohodu a uvolnění, hodí se i pro meditace a rozjímání. Uvolňuje napětí, zahání chmury, čistí mysl a odstraňuje psychické vyčerpání, uklidňuje a zároveň povzbuzuje, harmonizuje, zlepšuje náladu.

39. Duše Země – osvěžující a chladivá vůně v kombinaci bylinkovokvětinových tónů kořeněného niaouli a dřevité mateřídoušky, s lesním závanem smrku a pryskyřičné kosodřeviny, s podtóny sladké meduňky, balzamické myrhy a bylinné šalvěje muškátové, s teplými tóny badyánu a zemitého nardu, s balzámovitým amyrisem, s kafrovým nádechem thuje a yzopu, se svěží mátou peprnou a myrtou, doplněná růžovými tóny rosaliny a eucalyptusu citridiory, uklidňující levandule, květinové slaměnky, zvýrazněná podmanivým závanem sladké violky.

Silně čistící a ochranná vůně, které spojuje s principem života na planetě Zemi, s nikdy nekončícím procesem smrti a zrození. Pomáhá nám znovu se – zrodit, odložit vše staré a nepotřebné a udělat místo novému, přivítat nový život, nový směr, nové možnosti. Spojuje v nás naše nebe se zemí a pomáhá ustát bolestivé a nepříjemné situace, které souvisí s naším probuzením a s naší proměnou. Kombinace květin s bylinkami spouští hluboký očistný proces, při kterém se promění všechno, co už nám neslouží. Pomáhá nám uzemnit se, být tady a teď, přijmout svůj život a užívat si všech jeho krás. Podporuje tvořivost, vnímavost, napojení na duši, otvírá srdce lásce a láskyplnosti.

.

Afirmace: Otvírám se sobě a vnímání sebe samu. Zaujímám své místo v životě a objevuji to, co mě naplňuje radostí a blahem. Jsem hluboce spojená se vším, co je. Otvírám své srdce, mé kořeny rostou hlouběji a hlouběji, rozpínám se do své velikosti a krásy. Tvořím svým srdcem, uvědomuji si své touhy a nacházím svůj záměr, proč jsem tady. Objevuji a poznávám aspekty své duše i těla a dovoluji si je rozvíjet. Otvírám se životu a jsem šťastná tady a teď

Barevné působení podle Aura somy: červená, purpurová, tyrkys

Složení: niaouli, smrk, rosalina, yzop, meduňka s citronelou, eucalyptus citridiora, mateřídouška, myrta, nard, máta peprná, myrha, šalvěj muškátová, slaměnka, levandule, badyán, violka, amyris, kosodřevina, thuje, mandlový olej

Účinky esencí: vůně posiluje, harmonizuje, rozradostňuje srdce a povzbuzuje psychiku. Zahání smutek, nervové vyčerpání, strach, úzkost, deprese a šok, pomáhá odolávat vnějšímu tlaku. Rozradostňuje mysl a zahání chmurné myšlenky, obklopí vás pocitem štěstí. Působí na zažívací systém, pomáhá proti nevolnosti, zmírňuje křeče a ulevuje od bolestí žaludku způsobených stresem. Pomáhá při dýchacích obtížích, podporuje trávení, napomáhá hojení ran. Podporuje koncentraci, má příznivé účinky na migrénu a nespavost, čistí vzduch, je vhodná při svalovém napětí, bolestech, křečích. Přispívá k relaxaci, uzemnění a uvolnění, stimuluje a osvěžuje, výborná při únavě. Očišťuje, otevírá, zahřívá, ochraňuje, utěšuje, projasňuje a posiluje ducha, mysl i tělo. Představuje ženský princip – zemi, posiluje v nás energii země. Je to balzám na srdce, tělo i duši, stimuluje biologické pochody v těle a zároveň je i harmonizuje.

40. Na vlnách života – osvěžující jemná vůně s květinovými tóny něžné růže, sladké violky a jemné slaměnky, s ovocným závanem osmanthusu a s teplým nádechem květinové tonky, se sladkými tóny meduňky a smyslného ylang ylangu, se svěží mátou kadeřavou a bylinkovou šalvějí muškátovou, s podtóny balzamické myrhy, zemitého nardu a zemitodřevinného vetiveru, s osvěžující směsí citrusových tónů limety, citronely, litsey cubeby, pomeranče a sladké mandarinky.

Příjemná květinová vůně pro radost a nadšení z nových objevů a krás života. Vůně, která osloví vaše srdce a pohladí vaši duši, oživí vaše vzpomínky. Je jako lehký vánek, který příjemně osvěží a dodá energii po namáhavém dni. Sladce vás ukolébá k odpočinku i snění, pomůže vám zastavit spěch a konečně si udělat čas i prostor pro sebe. S touto vůní se budete cítit v bezpečí a zmizí pocit samoty a smutku. Svými veselými tóny rozfouká vše, co vás tíží a vnese proud radosti a dobré nálady do vašeho života. Uvolní napětí, stres a povzbudí vás, když budete klesat na mysli. Je tak jemná a přitom v sobě skrývá tolik síly, vitality a energie, vždy se bude projevovat přesně tak, jak bude třeba. Pomůže vám najít motivaci a chuť do života, otevřít se novému pohledu a s laskavostí přistupovat sama k sobě. Bude vaším spolehlivým průvodcem a pomůže vám najít cestu ke šťastnému a naplněnému životu a cítit se v něm dobře. Navodí příjemnou atmosféru, přinese klid a rovnováhu do duše, těla i mysli. Projasní vaše staré způsoby myšlení i komunikace, vnese do nich více láskyplnosti a naslouchání.

Afirmace: Naslouchám svým potřebám a žiju své sny. Nechávám se unášet na vlnách života. Uvolňuji vše, co už nepotřebuji a co není moje. Má cesta je bohatá na prožitky a zážitky a já se jim ještě více otvírám. Naplňuje mne proud vyživující a naplňující lásky a stále se zvětšuje. Udržuji si kontakt se svou duší a dovoluji svému srdci, ať mě vede. Kráčím cestou ke šťastně prožitým okamžikům života, které mě vyživují a naplňují spokojeností, soucitem a porozuměním. Nacházím to, co potřebuji.

Barevné působení podle Aura somy: královská modrá, olivová, růžová, žlutá

Složení: limeta, citronela, mandarinka, tonka, vetiver, violka, nard, slaměnka, růže, neroli, myrha, pomeranč extra, meduňka s citronelou, šalvěj muškátová, máta kadeřavá, litsea cubeba, ylang ylang, osmanthus, mandlový olej

Účinky esencí: vůně harmonizuje organismus, posiluje imunitu, obnovuje vnitřní síly po fyzické námaze a duševním vyčerpání, odstraňuje nejistotu, neodůvodněné starosti. Ulevuje při revmatismu, posiluje slinivku a zažívání, výrazně zklidňuje, pomáhá při úzkosti a depresi. Posiluje žaludek a nervy, podporuje zažívání, pomáhá při nedostatečné funkci žaludku a střev, kolikách, uvolňuje svalové křeče, zklidňuje činnost srdeční soustavy, podporuje spánek. Je vhodná při silné nervozitě, má prohřívající, stabilizující, zklidňující účinky. Navozuje meditativní náladu a podporuje činnost mozku, stabilizuje emoce, pomáhá při onemocnění dýchacích cest, čistí vzduch. Přináší pocit harmonie a radosti, podporuje ženskost a hloubku mateřství, pomáhá překonávat smutek a uvolňuje stres, je poslem lásky a soucitu a dodává sílu být ženou a matkou.

Pro www.cestakduze.webnode.cz napsala Světluška. Tento článek nebo jeho části, stejně tak informace k jednotlivým vůním, které jsou chráněny autorským zákonem, je možné šířit dál nekomerčním způsobem, pokud bude připojeno celé znění této poznámky a aktivní odkaz na výše uvedené webové stránky. Děkuji za respektování této podmínky.