Cesta k duze

Rubriky

Vůně pro Naslouchání, Intuici a Spojení se sebou

autor: | Úno 9, 2018 | Nezařazené | 0 komentářů

Vůně pro Naslouchání, Intuici a Spojení se sebou

2. Královna jemná sladce květinová vůně heřmánku římského a uklidňujícího lavandinu, se smyslným podtónem ylang ylangu a dřevitého santalového dřeva, s kafrovým nádechem ho-sha a osvěžujícího citronu.

Velmi ženská a smyslná vůně pro všechny ženy královny. Pomáhá otevřít se své ženskosti a začít ji projevovat. Přináší klid a radost, navozuje pocit jistoty, zvyšuje sebevědomí a pomáhá objevovat vlastní jedinečnost. Dokáže navodit pocit bezpečí, jistoty a harmonie, pomáhá odložit nervozitu a podrážděnost, přehnané požadavky, nespokojenost sama se sebou, uvolňuje hluboké smutky. Učí, jak milovat sama sebe, přijmout se taková jaká jsem, milovat a s láskou pečovat o své tělo i duši.

Afirmace: V harmonii a jednotě je má síla. Sjednocuji se sama se sebou a přijímám všechny aspekty mé duše i těla. Jsem jedinečná a jedinečnou jsem byla stvořena. Učím se vidět samu sebe očima lásky. Přistupuji k sobě s úctou a něžností. Jsem královnou svého života. Podporuji ženu v sobě a objevuji krásu a smyslnost života. Zasloužím si to nejlepší.

Barevné působení podle Aura somy: zlatá, purpurová

Složení: citron, heřmánek římský, eucalyptus nepál, lavandin, santalové dřevo, ylang-ylang, elemi, ho-sho, citronela, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má osvěžující účinky, je vhodná při duševní námaze, účinná při infekci dýchacích cest, má antiseptické účinky, snižuje krevní tlak, povzbuzuje trávení a příznivě působí na pleť. Pomáhá při migrénách, jaterních onemocněních, nespavosti, kašli, potížích při menstruaci, chudokrevnosti, bolestech hlavy, má tišící účinky. Je vhodná při revmatismu a bolesti svalů, při stresu, úzkosti, nespavosti, na uklidnění, odstraňuje depresivní stavy, nejistotu, neodůvodněné starosti, posiluje a stimuluje.

3. Vědění příjemná květinovo bylinná vůně s růžovými tóny palmarosy, uklidňující levandulí a šalvějí muškátovou, s jemně dřevitými podtóny cypřiše a lehkým citrusovým závanem citronely a litsey cubeby.

Uklidňující vůně pro vaši duši, která vás svými kouzelnými tóny přenese do vašeho vnitřního světa moudrosti a naslouchání. Co potřebuji právě teď? Jak se mám rozhodnout? Co si mám vybrat? Všechny odpovědi máte ve svém nitru a vaše moudrá duše vám napoví. Tato vůně vám pomůže zklidnit se a uvolnit vaše myšlenkové pochody, nechat všechno to, co přichází z okolního světa žít svým životem a soustředit se pouze na sebe. Navodí příjemnou atmosféru vhodnou k meditaci a odpočinku, spojí vás s vaším věděním a pomůže uvolnit strachy a pochybnosti, mít jasno, uvědomit si svůj záměr. Podpoří také vaši představivost a fantazii, vytvoří prostor bezpečí a harmonie, pomůže vám správně se rozhodnout a více si věřit. Vůně je také vhodná pro klidný spánek, nebo pokud chcete odpovědi získat prostřednictvím svých snů, stačí ji použít před spaním.

Afirmace: Všechno v mém životě je v pořádku. Uvědomuji si a znám své priority, rozhoduji se snadno.

Naslouchám sama sobě a nechávám odejít všechno, co již nepotřebuji. Mám otevřenou mysl i srdce. Vždy mám možnost volby, vybírám si to nejlepší pro sebe. Naslouchám moudrosti mé duše a nechávám se vést svým srdcem. Jsem v harmonii sama se sebou i s okolním světem. Ve mně i kolem mě je čisto.

Barevné působení podle Aura somy: tyrkys, zelená

Složení: cypřiš, levandule, citronela, litsea cubeba, palmarosa, šalvěj muškátová, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je antiseptická, vyrovnává nervové napětí, je močopudná, vhodná na revma, čistí cévy, uvolňuje křeče, povzbuzuje játra. Má tišivé a vyrovnávající účinky, posiluje koncentraci, uklidňuje, je vhodná při nespavosti, bolestech hlavy, migréně, chřipce, dýchacích obtížích, má výrazné hojivé účinky. Pomáhá při stresu, přepracování, únavě a oslabené koncentraci, zažene pocit stísněnosti a napětí a vyvolá příjemnou bezstarostnou náladu, vyrovnává emoce. Je protivirová s repelentními účinky, uleví nohám od pocitu těžkosti.

4. Intuice osvěžující lehká vůně s levandulí a růžovou mátou luční, s kafrovým nádechem ho-sha a ravensáry, s podtóny pryskyřičné douglasky a kosodřeviny, balzamické myrhy a teplého koriandru, s osvěžujícím nádechem hořkosladkého grepu.

Příjemná vůně pro klid a uvolnění, představuje ženský princip, harmonizuje a posiluje pozitivní vnímání sebe sama. Pomáhá uvolnit staré vzorce myšlení a otevřít se vnitřnímu vedení a naslouchat moudrosti duše. Uvolňuje napětí a stres, stimuluje při nedostatku podnětů, trémě, negativní náladě, duševně – duchovním přetížení. Podporuje kreativitu a sebevyjádření, zlepšuje náladu a koncentraci. Na chvíli se zastav a naslouchej, jakou píseň zpívá tvá duše a jako lístky po vodě odevzdej všechno, co už nepotřebuješ a žij svoje sny.

Afirmace: Naslouchám svému vnitřnímu hlasu a učím se od života. Jsem tvůrcem a vládcem svého života. Miluji svůj život. Mám odvahu jít za svým snem a nechat se vést svou intuicí. S lehkostí odkládám vše, co již nepotřebuji a dělám místo novému ve svém životě.

Barevné působení podle Aura somy: korálová, královská modrá

Složení: levandule extra, myrha, ho-sho, ravensára, grep, máta luční, douglaska, kosodřevina, koriandr, mandlový olej

Účinky esencí: vůně uklidňuje při napětí a psychickém vypětí, depresích, tlumí bolesti hlavy, dýchací potíže, urychluje hojení ran, odpuzuje hmyz. Podporuje trávení, usnadňuje vykašlávání, pomáhá proti únavě. Očišťuje, otevírá, zahřívá, ochraňuje, utěšuje, je vhodná při revmatických bolestech, má prokrvující účinky, uvolňuje ztuhlé svaly. Má dezinfekční účinky, je protivirová, pomáhá čistit žaludek a střeva, zmírňuje menstruační bolesti, reguluje a stimuluje lymfatický systém.

5. Rozkvetlá zahrada – okouzlující sladce balzamická vůně s myrhou a smyslným ylang ylangem, s hřejivou skořicí a zemitým nepálským nardem, s kořeněnými podtóny elemi a bylinkovým nádechem šalvěje muškátové, doplněná svěžími růžovokafrovými tóny rosaliny.

Uvolňující a meditační vůně pro dobrou náladu a nadhled. Vůně vybízející k odpočinku a relaxaci, vůně, které pomáhá s přijetím všeho, co je. Harmonizující, uzemňující a silně uklidňující vůně, která vám pomůže najít jistotu, klid, vrátit ztracené sebevědomí a získat nadhled v situacích, které přináší život. Sladká a opojná vůně vás obejme a přenese do vašeho nitra, pomůže vám zapomenout na starosti všedního dne, spojí vás s vaší moudrou duší. Povzbudí vaše smysly a vykouzlí úsměv na tváři, navodí dobrou náladu, pomůže vám objevit krásy kolem vás. Poskytne bezpečný prostor, otevře vaše oči, zlepší vaši pozornost a soustředění, pomůže vám odpoutat se od nepotřebného, odložit zbytečné, být tady a teď. Zhluboka se nadechněte a vnímejte vůni vašeho života a nechte se okouzlit touto vůní. Zastavte se a užívejte si tento okamžik se vším, co k němu patří. Jste svobodní a volní, tak najděte svou smyslnost a sebedůvěru, stojíte v rozkvetlé zahradě svého života. Objevte svou dokonalost a jedinečnost, buďte spokojení sami se sebou, poděkujte životu.

Afirmace: V zahradě mého života je vše krásné a dokonalé. Cítím se bezpečně a stojím nohama na zemi. Mám nadhled a zbavuji se zbytečných starostí. Vše plyne samo a já si mohu dopřát odpočinek. Propouštím vše nepotřebné a poskytuji si prostor a čas, získávám svobodu a klid.

Barevné působení podle Aura somy: tyrkys, růžová

Složení: myrha, elemi, nard nepál, šalvěj muškátová, rosalina, skořice, ylang-ylang, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má antibakteriální a tonizující účinky, usnadňuje vykašlávání, zpříjemňuje dýchání, je účinná při chronické bronchitidě a plicních infekcích, urychluje hojení ran a záněty pokožky. Je vhodná proti únavě a při meditacích, má tišící i posilující účinek na nervové tkáně a zároveň zlepšuje mentální funkce a bdělost. Tlumí menstruační bolesti, lehce snižuje tlak, podporuje trávení, reguluje pocení a uklidňuje při nervozitě. Má schopnost upevňovat cílevědomost, sebevědomí a odvahu, harmonizuje, projasňuje a posiluje ducha, mysl, tělo.

6. Světelná brána – příjemná vůně s růžovými tóny geránia a růžovodřevitým nádechem růžového dřeva, doplněná smyslným ylangem a osvěžující citronelou, s podtóny sladce balzámovitého kadidlovníku a dřevitobalzamického santalového dřeva, se svěžím kafrovým závanem ho-sha a kořenitobylinného yzopu.

Tato nádherná vůně vnáší nové světlé barvy do vašeho života, naplňuje vaši duši světlem, pomáhá vám přejít přes světelný most a spojit vaše nebe se zemí. Přitažlivá a radostná vůně s mnoha oblastmi působení – pro přijetí, ochranu a uzemnění, pro propojení se sebou, k otevření nových možností a cest, k napojení na moudrost. Uklidňuje, přináší optimismus a pomáhá uvědomit si, co v životě chcete žít, čistí tělo, duši i myšlenky. Pomáhá stát nohama na zemi a nechává přitom otevřené vaše napojení na Vesmírnou moudrost, propojuje s moudrostí vaší duše i vaším domovem. Vytváří kolem vás světelné obaly a rozsvítí vaše vnitřní světýlko, jako očistná řeka odnese to, již patří minulosti a navodí pocity klidu, míru a bezpečí. Pomáhá vám přijmout svůj život, svoji rodinu, léčí zraněné vnitřní dítě. Podpoří vaši odvahu a rozhodnost, otevře nové dveře do života. Vykroč bez obav.

Afirmace: Jsem v harmonii sama se sebou. Můj život je krásný a plný světla, já si to uvědomuji, cítím to a prožívám. Žiju radostný a naplněný život. Jsem v bezpečí. Je pro mne bezpečné věřit a tvořit. Odpouštím a propouštím, léčím sebe-láskou a sebe-odpuštěním. Přijímám se taková, jaká jsem. Mám své místo v životě. Vím, kdo jsem a co jsem. Jsem světlo a láska.

Barevné působení podle Aura somy: purpurová

Složení: santalové dřevo, geránium, ylang-ylang, yzop, citronela, kadidlovník, růžové dřevo, ho-sho, mandlový olej

Účinky esencí: vůně má antidepresivní účinky, stimuluje trávicí trakt, je antiseptická, vhodná na chronické záněty močového a pohlavního ústrojí, mírní nachlazení a kašel, pomáhá regeneraci pokožky. Prohřívá, zmírňuje bolesti nervového původu, napomáhá k hojení ran a regeneraci, harmonizuje i hormonální sféru. Uklidňuje, uvolňuje, vyrovnává, stabilizuje, odstraňuje úzkost a psychické napětí, zlepšuje náladu, čistí tělo i duši. Je protizánětlivá, pomáhá při zánětu šlach, kloubů a vazů, posiluje přirozenou obranyschopnost organismu a díky antioxidačním účinkům zpomaluje stárnutí, posiluje imunitní systém. Působí proti bolestem hlavy a nespavosti, uklidňuje a zároveň povzbuzuje, harmonizuje, zlepšuje náladu, podporuje cirkulaci energie a krve.

12. Radost jemná a něžná vůně s bylinkovými tóny heřmánku římského, zvýrazněná růžovými tóny geránia a růžové palmy, s uklidňující levandulí a bylinným podtónem máty bergamotové.

Příjemná radostná a povznášející vůně, která vás pohladí na duši a projasní vaše myšlenky, prozáří váš den. Vůně pro snílky i dobrodruhy, pro každého, kdo touží prožívat více radosti a štěstí. Pomáhá při nedostatku energie a při únavě, velmi účinně působí na nervovou soustavu svým uklidňujícím a uvolňujícím účinkem. Odstraní napětí a stres, odplaví starosti, smutek a nejistotu, povzbudí, přinese větší chuť do života, otevře vám dveře k radosti. Pomáhá také při úzkosti a pocitu bezradnosti spojených hlavně s tíhou přílišné zodpovědnosti, při nespavosti, neschopnosti se soustředit. Spojí vás s vnitřním dítětem a pomůže vám vidět sebe i váš život jasněji, vnese hravost, veselost a zvídavost do vašeho života. Pomůže vám objevit vaše zdroje radosti a získat nový přístup k životu a pohled sama na sebe, přináší pocit bezpečí a úlevy.

Afirmace: Vítám tě radosti v mém životě. Já jsem radost. Dovoluji si prožívat radost a vychutnávám si každý okamžik života. Jsem svobodná a volná. Raduji se z maličkostí. Vidím sebe i svět v nových barvách. Změna je radost. Objevuji své zdroje radosti. Vnáším radost do svého života.

Složení: heřmánek římský, levandule, palmarosa, máta bergamotová, geránium, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: zlatá, růžová

Účinky esencí: vůně je povzbuzující, uklidňující, posiluje nervy, rozjasňuje náladu. Je vhodná při nočních můrách, strachu, depresích, pocitech úzkosti, hysterii, melancholii, nervozitě, poraženectví, vznětlivosti, nespavosti, šoku, neklidu, předrážděnosti. Je účinná při nachlazení, viróze, rýmě, bronchitidě a astmatu, posiluje imunitní systém. Má povznášející a osvěžující vlastnosti a pomáhá při nedostatku energie a únavě, posiluje koncentraci. Zmírňuje záněty, ochlazuje při teplotách, pomáhá uvolňovat křeče, má antibakteriální, antiseptické, protikřečové účinky. Působí při zažívacích potížích, při pálení žáhy, proti nadýmání, zklidňuje při nevolnosti, podporuje trávení a chuť k jídlu, pomáhá při zánětech v močovopohlavním ústrojí. Uklidňuje, uvolňuje, vyrovnává, stabilizuje, harmonizuje, odstraňuje úzkost a psychické napětí.

16. Naslouchání uklidňující vůně se svěžím kafrovým nádechem yzopu a kořeněného niaouli, doplněná květinovými tóny růžové geránie a smyslného jasmínu, s dřevitobalzámovitými podtóny amyrisu a osvěžujícím citrusovým závanem citronely a litsey cubeby.

Vůně pro zastavení, klid a harmonii, naslouchání sama sobě, naslouchání životu. Je mnoho cest, jak získat vnitřní harmonii a klid a právě tato vůně vám je pomůže objevit. Odložte všechno, co vás tíží a trápí, co vám nedovolí být, do mé náruče a já vás přenesu do léčivého chrámu vaší duše, místa ve vašem srdci. Že neznáte cestu? Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout, sledujte svůj dech a dovolte svému tělu se uvolnit. Objevte svůj vnitřní svět a dovolte své duši odpovědět na vaše otázky, aby vám mohla nabídnout řešení, léčení, ukázat nové možnosti. Všechny odpovědi máš v sobě, tak dovol, aby k tobě mohly přijít. Zastav se a spočívej ve svém srdci. Vůně je velmi vhodná k meditaci a relaxaci, k harmonizování prostoru, připraví vás na klidný spánek.

Afirmace: Objevuji svůj vnitřní svět. Spočívám ve svém srdci a nechávám volně plynout mé myšlenky. Uvolňuji tělo i mysl a naslouchám své duši. Vím, co chci a co potřebuji. Moudrost přichází zevnitř. Jsem šťastná sama v sobě a své štěstí vyzařuji i navenek.

Složení: geránie, jasmín, amyris, niaouli, citronela, litsea cubeba, yzop, mandlový olej

Barevné působení podle Aura Somy: korálová, fialová

Účinky esencí: vůně uvolňuje a osvěžuje, uklidňuje, vyrovnává nadměrné výkyvy nálady, stabilizuje, harmonizuje, odstraňuje úzkost a psychické napětí, zlepšuje náladu. Stimuluje činnost jater, zužuje cévy, působí močopudně, čistí lymfatický systém, zvyšuje rozumovou a fyzickou aktivitu. Působí proti nachlazení, rýmě, kašli, bolestem hlavy, chřipce a ucpaným dutinám, dodává tělu energii, působí proti infekcím v močopohlavním a zažívacím ústrojí a ve střevech. Je vhodná na svalovou ztuhlost, bolesti kloubů a neuralgie, při oslabení paměti, únavnosti, k uvolnění duševní strnulosti. Podporuje koncentraci, kreativitu, pomáhá při stresu, přepracování, únavě.

18. Pohádka jemná a osvěžující vůně s růžovou mátou luční a růžemi, s bylinným heřmánkem římským a s něžnou slaměnkou, doplněná kořenitými podtóny ravensáry a sladké bazalky, s osvěžujícím závanem sladké mandarinky.

Okouzlující vůně podporující vaše smyslové vnímání, intuici a fantazii. I váš život se může stát pohádkou, ne tou vysněnou, ale skutečnou. Pomáhá při melancholii a duševní nerovnováze, uvolňuje smutky, lítost a pocity osamění. Pomáhá opustit svět iluzí a představ a otevřít dveře ke skutečnému životu, umožní vám lépe poznat a chápat sama sebe. Jako svěží závan čerstvého větru vnáší do vašich myšlenek i těla pozitivní energii a naplní vás radostí, láskou, pocitem bezpečí. Dodává motivaci k novým činům, podněcuje zvídavost a touhu objevovat nové. Vede cestou zkušeností k pozitivnímu přístupu, odpuštění a uvolnění všeho, co nám dosud stálo v cestě. Nabízí nové možnosti růstu a nových životních cest vedoucích ke štěstí, harmonii a spokojenosti. V klidu nalézám řešení a odpovědi.

Afirmace: Objevuji nepoznané. Věřím a důvěřuji. Dovoluji si přiznat své chyby a omyly, přijímám je, odpouštím si. Jsem pod ochranou. S odvahou tvořím svůj život. Žiju v přítomném okamžiku. Plním si své sny. Poznávám své stinné stránky, přijímám je a učím se, jak z nich udělat přednosti. Jdu vstříc životu.

Vyjadřuji svou vděčnost za vše, co mám.

Složení: mandarinka, heřmánek římský, slaměnka, ravensára, bazalka, růže, máta luční, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: královská modrá, modrá, oranžová

Účinky esencí: vůně pomáhá při přepracování, stresu, depresi, poruchách spánku a migrénách, stimuluje, prokrvuje a tonizuje. Silně podporuje koncentraci, posiluje paměť, je vhodná při strachu, duševním vyčerpání, ke stimulaci mozku, posiluje inteligenci, nervový systém, pomáhá proti melancholii, duševní nevyrovnanosti. Vůně je antibakteriální, mírní nadýmání, uvolňuje křeče a hleny, posiluje žaludek, nervovou a dýchací soustavu. Je vhodná na zažívací a střevní potíže, střevní infekce, utišuje kašel, bronchitidu, pomáhá při migrénách, jaterních onemocněních, nespavosti, potížích při menstruaci, chudokrevnosti, bolestech hlavy. Pročišťuje a osvěžuje mysl i tělo, zlepšuje náladu a koncentraci, pomáhá při fyzické a duševní únavě.

22. Něžná náruč – osvěžující a povzbuzující bylino-květinová vůně s citrónovou trávou, balzámovou akácií a sladkým podtónem orientálního ylang ylangu, s uklidňující levandulí a svěží mátou luční, s dřevitými podtóny santalového dřeva.

Vůně pro inspiraci a moudrost, klid mysli a otevřené srdce, když spočineme v její něžné náruči, odcházejí všechny nejistoty a zbytečné starosti. Uklidňuje, navozuje pocit pohody a spokojenosti, přináší dobrou náladu a pozitivní myšlenky, navodí romantickou atmosféru. Pomáhá posilovat a rozvíjet ženskost a smyslnost, půvab a přirozenou schopnost pečovat o sebe i druhé se soucitem a úctou. Pomůže vám vytvořit prostor pro lásku a všechno, co potěší vaše srdce a pohladí vaši duši. Jemná a něžná síla lásky.

Afirmace: Spočívám v něžné náruči lásky a oddávám se sladkému snění. Jsem spokojená sama se sebou a užívám si života. Probouzím ženu v sobě. Vyjadřuji se jasně a láskyplně. Vítám ve svém životě vše nové a dělám ve svém srdci místo pro lásku. Objevuji krásy a zázraky života. Já jsem krása, já jsem zázrak.

Složení: akácie, levandule, lemongras, máta luční, santalové dřevo, ylang- ylang, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: růžová

Účinky esencí: vůně má zklidňující účinky při stavech hněvu, stresu a psychického vypětí. Působí antibakteriálně, povzbuzuje a posiluje, pročišťuje, napomáhá koncentraci, pomáhá tišit bolest hlavy, migrény, osvěžuje a dezinfikuje, příznivě působí při trávicích obtížích. Povzbuzuje a posiluje organismus, pomáhá tišit bolest, snižuje horečku, zmírňuje svalovou únavu po fyzickém výkonu. Je vhodná při nachlazení, viróze, rýmě, bronchitidě a astmatu, má povzbuzující, antiseptické, netoxikující, žlučopudné, močopudné a posilující účinky. Mírní nadýmání, snižuje krevní tlak, neutralizuje pachy, podporuje prokrvení, uvolňuje křeče, podporuje menstruaci, ničí mikroby, povzbuzuje slezinu, podporuje regeneraci, mírní bolesti, hojí rány, obnovuje buňky. Navodí klid a pocit uzemnění, pohodu, spokojenost, dobrý pocit ze sebe sama, zahání chmury, strach a stres, přináší úlevu a odpočinek. Vůně je vhodná pro meditaci.

23. Procitnutí ze snu – vzdušná květinovo bylinná vůně s uklidňující levandulí a osvěžujícími tóny sladkého pomeranče, se svěží myrtou a balzamickým cedrovým listím, doplněná dřevitobalzamickými podtóny santalového dřeva a kořeněné šalvěje.

Uklidňující a jemná vůně pro podporu vaší schopnosti správně se rozhodnout. Pomáhá naučit správně používat rozum a srdce, otvírá bránu k srdci, posiluje intuici a zároveň napomáhá uvědomovat si bytí v přítomném okamžiku – rozhodnout se podle toho, co je právě teď pro mě to nejlepší. Učí nás přijmout naše chyby a vidět je jako možnosti růstu. Pomáhá uvolnit stará přesvědčení o vině a provinění a nahradit je sebeúctou, sebeláskou a soucitem, nastavit si správné hranice. Vůně svými tóny povzbuzuje a pomáhá v životě najít radost a štěstí, zmírňuje iracionální obavy z neznáma a může snížit pochybnosti o sobě samém, může vám také pomoci nalézt vnitřní rovnováhu a optimismus.

Afirmace: Jsem sama sobě oporou. Rozhoduji se právě teď. Dělám pro sebe to nejlepší. Jsem svobodná a volná. Kráčím cestou lásky a porozumění. Učím se říkat Ne. Uvědomuji si svou moc a sílu a co je pro mě důležité. S láskou propouštím svou minulost.

Barevné působení podle Aura somy: královská modrá, olivová, tyrkys

Složení: cedrové listí, myrta, pomeranč, šalvěj, levandule, santalové dřevo, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je antiseptická, vhodná při rýmě, nachlazení, kašli, bronchitidě, posiluje dýchání, uklidňuje a harmonizuje psychiku, působí jako repelent. Pomáhá při zažívacích potížích, stimuluje trávicí soustavu, působí při zánětech močových cest, posiluje při tělesném a duševním oslabení, má stahující účinky, zklidňuje bolesti, zmírňuje otoky, omezuje pocení. Pomáhá při plísňových onemocněních, tlumí menstruační bolesti, pomáhá na oběhové poruchy – křečové žíly, záněty žil. Je vhodná při stresu, na uklidnění, při bolestech hlavy, migréně, má povzbuzující a uklidňující účinky, posiluje nervy, rozjasňuje náladu. Pomáhá při nespavosti a nočních můrách, strachu, depresích, pocitech úzkosti, hysterii, melancholii, nervozitě, poraženectví, vznětlivosti, nespavosti, šoku, neklidu, předrážděnosti. Přispívá k relaxaci, uzemnění a uvolnění, zpříjemní chvilky odpočinku, působí na celkové posílení při fyzické i duševní vyčerpanosti. Osvěžuje, odstraňuje smutek, starosti a je vynikajícím životabudičem, rozveseluje, přináší dobrou náladu a optimismus. Podporuje schopnost upevňovat cílevědomost, sebevědomí a odvahu.

30. Prostor a čas nádherná povzbuzující vůně s růžemi a růžovými tóny palmarosy, doplněná sladkými tóny vanilky a smyslného ylang ylangu, s levandulovým nádechem máty bergamotové a sladké nepálské bazalky, s balzamickými podtóny styraxu, pačuli a kajeputu, se zemitým nepálským nardem a vetiverem, obohacená kořenitým vařínem, pimentem a niaouli, dřevitou rozmarýnou a pryskyřičnou douglaskou, doplněná osvěžujícím citrusovým nádechem bergamotu a dvěma druhy sladkých pomerančů.

Vůně pro pohodu a klid, která navodí příjemnou atmosféru jak pro odpočinek, tak i pro práci, zastaví čas a vy s ní budete mít pocit lehkosti a bezstarostnosti. Vytvoří prostor pro uspořádání myšlenek a přehodnocení situace, tak abyste mohli najít optimální a uspokojivé řešení. Růžové tóny otevřou vaše srdce a vykouzlí úsměv na tváři, pomohou vám získat nadhled a rozlišit co je a není právě teď důležité. S touto vůní se budete cítit bezpečně a příjemně. Zastav se a naslouchej, ty jsi pánem svého času a v prostoru tvého srdce je dost místa pro lásku a pochopení. Buď přítomná a nebude těžké se rozhodnout a určit své priority. Co právě teď potřebuji?

Afirmace: Jsem ve správný čas, na správném místě. Vytvářím příznivé podmínky pro svůj život. Naplňuji své myšlenky láskou, vírou a vděčností. Učím se vyjádřit svou vděčnost. Miluji svůj život. Jsem svobodná. Jsem tvůrcem svého života. Mám dostatek času na všechno, co potřebuji. Jsem ve správný čas na správném místě.

Složení: palmarosa, nard nepál, bergamot, styrax, vanilka, pomeranč, pačuli, růže, máta bergamotová, kajeput, niaouli, rozmarýna, ylang-ylang, douglaska, piment, vavřín, bazalka nepál, červený pomeranč, vetiver, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: čirá, oranžová, zelená

Účinky esencí: vůně osvěžuje a uklidňuje, snižuje nervozitu a napětí, tlumí bolesti hlavy, podporuje hojení ran, zklidňuje činnost srdeční soustavy. Pomáhá při zánětech v močopohlavním ústrojí, při nechutenství, podporuje trávení, pomáhá při bolestech nohou. Uvolňuje dýchací cesty, podporuje vykašlávání, zlepšuje dýchání, snižuje horečku, tiší bolest, působí proti svalovým křečím, snižuje teplotu. Je antidepresivní, udržuje jasnou a klidnou mysl, stimuluje buněčné regenerace při nervovém vyčerpání, je vhodná při roztěkanosti, hyperaktivitě, agresivním a impulzivním chování. Vůně je osvěžující, povzbuzující a projasňující, rozjasňuje náladu, odbourává stres. Podporuje koncentraci, pomáhá při psychické nevyrovnanosti, poraženectví, problémech se spánkem, propůjčuje odvahu a sebedůvěru, posiluje duchovní potenciál, aktivuje „síly světla“.

32. Kouzlo okamžiku – osvěžující bylinná vůně se zemitým nardem a sladce dřevitými tóny cedrového dřeva, s dřevitobalzamickou rozmarýnou, se sladkým nádechem vanilky a osvěžujícím závanem červeného pomeranče.

Příjemná a podmanivá vůně pro domov, přátelství a sdílení s ostatními. Zklidňuje, harmonizuje a uvolňuje veškeré napětí a stres, pomůže vám na chvíli se zastavit a vnímat přítomný jedinečný okamžik. Nasměruje vaši pozornost k tomu, co právě teď vnímáte svým srdcem, abyste si to mohli naplno uvědomit, vychutnat a užívat si kouzlo okamžiku. Vypne vaše uspěchané myšlenky, napomůže koncentraci a vnímání sama sebe. Stimuluje po únavě, prokrvuje, prohřívá, zlepšuje mozkovou činnost, podporuje soustředění a prodlužuje výkonnost i koncentraci, zahání úzkost, uzemňuje. Učí odpočívat a relaxovat, naslouchat svým potřebám a navodí pocit bezpečí. Podporuje laskavou komunikaci a vyjadřování vděčnosti, podpory a úcty k druhým. Vůně je také vhodná před zkouškou a při řízení auta.

Afirmace: Jsem tady a teď a užívám si kouzelných okamžiků života. Mám všechno, co potřebuji a jsem vděčná za to, co mám, co smím a co mohu. Vyjadřuji svou vděčnost a děkuji za podporu, které se mi dostává. S úctou přistupuji k sobě i k ostatním. Pohlížím na sebe a svůj život s láskou. Vybírám si pozitivní myšlenky. Je pro mě bezpečné vyjádřit svůj názor. Zaměřuji svou pozornost na to, co je podstatné. Jsem v klidu a harmonii.

Složení: vanilka, rozmarýn, cedrové dřevo, červený pomeranč, nard, mandlový olej

Barevné působení podle Aura somy: fialová, zlatá, žlutá

Účinky esencí: vůně uvolňuje, uklidňuje, skvěle působí jako antidepresivum. Je vhodná proti úzkosti, nervozitě a psychickému napětí, nespavosti a nechutenství. Vzbuzuje velmi příjemné pocity, navozuje pocit klidu a pohody, zažene chmury, stres a napětí a navodí skvělou náladu, pohodu a uvolnění. Podporuje vylučování, pocení, trávení, střevní činnost, zlepšuje prokrvení končetin, normalizuje hladinu cholesterolu. Stimuluje po únavě, podporuje koncentraci a pozornost, zahání úzkost, pomáhá při nachlazení, chřipce a revmatismu, reguluje jaterní činnost. Podporuje mozkovou činnost, paměť, zvyšuje koncentraci, osvěžuje, posiluje mysl a tvořivost.

33. Balzám pro duši – příjemná smyslná vůně s květinovou kanangou a s osvěžující sladkou tangarinkou, s balzamickými podtóny akácie a hřejivé skořicové kůry, zvýrazněná osvěžujícím nádechem citronové limety.

Vůně pro potěšení, pohlazení a radost, působí svým příjemným dotekem na tělo i duši, otevírá nás přijetí života a toho, co nám nabízí. Pomáhá očistit myšlenky, přenese vás do stavu klidu a meditace, povzbudí psychické vědomí, inspiraci, moudrost. Uklidňuje, utěšuje a uvolňuje, navozuje pocit bezpečí a tepla domova, rodinného zázemí, pomáhá najít ztracenou část naší duše a naplňuje ji láskou a soucitem. Léčí a harmonizuje citová zranění z minulosti a pomáhá otevřít se odpuštění a přijetí. Jako v náruči laskavé matky v ní najdete bezpečí a jistotu, pomůže vám vidět svět v lepších barvách. Otevři se a vnímej, po čem touží tvá duše. Jaké je tvé přání?

Afirmace: S vírou a nadějí vítám nový den. Tvořím svůj život s radostí a s lehkostí zvládám všechny jeho lekce. Odevzdávám a propouštím vše staré a nepotřebné, otvírám se novému. Vítám změny do svého života. S láskou se starám o sebe a uspokojuji své potřeby, naslouchám sama sobě. Soucítím a odpouštím, nastavuji si správné hranice. Jsem v bezpečí a harmonii.

Barevné působení podle Aura somy: olivová, žlutá

Složení: kananga, tangarinka, skořice-kůra, akácie, limeta, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je uklidňující, mírní deprese, posiluje nervy, uvolňuje napětí, osvěžuje, pomáhá při migrénách, bolestech hlavy a nespavosti. Je hodná při stavech strachu, nejistoty, depresí, nezpracovaných zklamání, poraženectví. Mírní pocit zraněnosti, poskytuje harmonii a schopnost projevit něžnost. Navozuje přátelskou atmosféru, je velmi vhodná i do dětského pokoje, do koupelí a na masáže. Naplňuje tělo i duši teplem, odstraňuje pocity samoty, tíhy a strachu, zvyšuje inspiraci, vytváří domácí prostředí, rozjasňuje, poskytuje energii, rozveseluje, osvěžuje. Zlepšuje náladu, dodává optimismus a sebevědomí, má zklidňující účinky při stavech hněvu, stresu a psychického vypětí, povzbuzuje psychické vědomí, inspiraci a moudrost. Vůně má také silné antiseptické, dezinfekční, močopudné a posilující účinky, povzbuzuje chuť, ničí bakterie, mírní nadýmání, snižuje horečku, povzbuzuje žaludek. Pomáhá při chřipce a nachlazení, při stavech agrese, strachu.

35. Teplo domova podmanivá sladce balzamická vůně s nardem, hřejivou skořicí a zemitým vetiverem, s balzamickými podtóny amyrisu a styraxu, se sladce čokoládovými tóny benzoe a sladkého mechu, se smyslným ylang ylangem a kořeněným elemi, se svěží mátou kadeřavou a kafrovým nádechem myrty, doplněná kořenitým závanem niaouli a osvěžující citrusovou směsí bergamotu, lemongrasu a sladké mandarinky.

Hluboce uklidňující vůně pro bytí tady a teď, pro pocit bezpečí, teplo domova a vědomí, že je o vás postaráno. Navodí příjemnou přátelskou a domácí atmosféru, uklidní a pohladí tělo i duši. Vůně pro podporu radosti, kreativity a chuti do života. Udrží vaši bdělou pozornost a přitom uvolní veškeré napětí, sevření, stres a strnulost, pomůže vám s komunikací, otevřeností a být zcela přirození, chovat se tak, jak to cítíte. S touto vůní můžete najít sami sebe, pomůže vám uvědomit si potřebu péče a pozornosti, kterou byste si měli věnovat. Léčí bolestivé vzpomínky a pocity osamění, opuštění, nedostatku lásky a pozornosti, otvírá moudrosti a sebepoznání. Je vhodná všude tam, kde se cítíme zranitelní, nejistí a v ohrožení, na vytvoření bezpečné a uklidňující atmosféry, nebo tam, kde si potřebujeme udržet pozornost, třeba i při řízení auta.

Afirmace: Otvírám se životu a poznávám jeho kouzlo. Je pro mě bezpečné důvěřovat a věřit svým schopnostem. Objevuji nové možnosti a příležitosti, jak lépe a radostněji prožívat svůj život. Jsem pod ochranou a v bezpečí. Mám své místo k životu. Otvírám se komunikaci a učím se naslouchat sobě i ostatním. Vím, co potřebuji. Tvořím s radostí a nadšením.

Barevné působení podle Aura somy: čirá, zelená, zlatá

Složení: skořice, myrta, elemi, bergamot, mandarinka, lemongras, niaouli, nard, amyris, ylang ylang, mech, benzoe, vetiver, máta kadeřavá, styrax, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je povzbuzující a projasňující, harmonizuje, pomáhá při nervovém vypětí, uklidňuje, uvolňuje. Je vůní dobré nálady, mírní deprese, rozjasňuje náladu, odbourává stres, podporuje koncentraci, pomáhá při psychické nevyrovnanosti, poraženectví, problémech se spánkem, propůjčuje odvahu a sebedůvěru, posiluje duchovní potenciál, aktivuje „síly světla“. Propůjčuje pocit tepla a bezpečí, posiluje duševní schopnosti a podporuje vnímavost. Je vhodná při revmatismu, artritidě, podporuje hojení, uvolňuje hladké svalstvo. Posiluje slezinu a slinivku, zažívací, dýchací a močopohlavní systém (nadýmání, průjem, úporný kašel, sípání, ztráta hlasu), podporuje trávení, posiluje nervy, zlepšuje dýchání, usnadňuje vykašlávání, pomáhá při astmatu, bronchitidě, chřipce, snižuje horečku, tiší bolest, působí proti plísním, má antibakteriální účinky.

36. Nebe na Zemi příjemně kořeněná vůně s muškátovým oříškem a květem, s uklidňující spajkou a bylinkovými tóny modrého heřmánku, obohacená růžovými tóny palmarosy a rosaliny, bylinkovým nádechem verbeny a jehličnatého smrku, s podtóny hřejivé skořice a skořicové kůry, zemitého vetiveru a balzamického pačuli, se svěží mátou kadeřavou, sladkou meduňkou a kořenitým niaouli, zjemněná osvěžující směsí citrusových tónů nepálského lemongrasu a sladkého červeného pomeranče.

Podmanivá a smyslná vůně pro uvolnění a pohodu, uzemnění a stabilitu v životě. Vůně, se kterou budete moci bezpečně nahlédnout tam, kam jste se dosud neodvážili. Svými hluboce uklidňujícími tóny vás podpoří, dodá odvahu vykročit novým směrem a postavit se tváří v tvář tomu, v čem si potřebujete udělat jasno, co potřebujete řešit. Uklidní vás, uvolní vaše myšlenky i napětí v těle, přinese jemný dotyk porozumění, laskavosti a otevřenosti. Pomůže vytvořit přátelskou atmosféru, prostor pro komunikaci a naslouchání sobě i ostatním. Přinese pocit bezpečí a vnese harmonii do vašeho života. Jako mocný proud lásky prosvětlí a prozáří vše, s čím se setkáte, uvolní smutek, stres a špatnou náladu, zvýší optimistický přístup k životu, dodá energii a nadšení, naladí vás na potřeby vaší duše, vykouzlí úsměv. Přátelská a harmonická vůně pro spojení našich potřeba snů, propojí vaše srdce a mysl a pomůže vám najít váš smysl života, vidět radost v maličkostech a vyjadřovat vděčnost za to, čím jste obdarováváni. Pomůže vám uvědomit si, co je pro vás teď nejdůležitější a zaměřit se na to, co vás naplňuje a přináší vám radost.

Afirmace: Jsem otevřená všemu, co přichází. Jsem v souladu se svým tělem, duší i myslí. Mám dostatek všeho, co potřebuji a s vděčností to přijímám. S nadšením tvořím svůj život. Vím, co chci a co potřebuji. Naslouchám sobě i ostatním. Jsem otevřená naslouchání a komunikaci. Uspokojuji své potřeby a objevuji nové možnosti, jak prožít skutečný život. Jsem tady a teď.

Barevné působení podle Aura somy: čirá, olivová, zlatá

Složení: smrk, červený pomeranč, muškátový oříšek, skořice kůra, spajka, muškátový květ, heřmánek modrý, vetiver, verbena, niaouli, rosalina, skořice, lemongras nepál, máta kadeřavá, pačuli, meduňka s citronelou, palmarosa, mandlový olej

Účinky esencí: vůně rozradostňuje srdce, harmonizuje a povzbuzuje psychiku, přináší usměvavou náladu. Působí antisepticky, podporuje trávení, pomáhá při bolestech hlavy, únavě a vyčerpání, uklidňuje a zároveň povzbuzuje, působí při neklidu, nespavosti, nervozitě, hysterii, depresi a srdečních potížích, reguluje funkce jater a žaludku (vředy, žaludeční neuróza, nadýmání, nevolnost), pomáhá odolávat vnějšímu tlaku. Je vhodná při nachlazení, viróze, rýmě, kašli, chřipce, při kolice, na hojení ran a zánětů, na svalovou ztuhlost. Dodává tělu energii, působí proti infekcím v močopohlavním a zažívacím ústrojí a ve střevech. Pomáhá udržovat jasnou a klidnou mysl, stimuluje buněčné regenerace při nervovém vyčerpání, pomáhá při bolestech nohou. Je výborná při stresu, úzkosti, nespavosti, na uklidnění a při bolestech hlavy a migréně. Stimuluje činnost nervového systému, aktivuje rozumové, fyzické a emocionální procesy a pomáhá je harmonizovat.

39. Duše Země – osvěžující a chladivá vůně v kombinaci bylinkovokvětinových tónů kořeněného niaouli a dřevité mateřídoušky, s lesním závanem smrku a pryskyřičné kosodřeviny, s podtóny sladké meduňky, balzamické myrhy a bylinné šalvěje muškátové, s teplými tóny badyánu a zemitého nardu, s balzámovitým amyrisem, s kafrovým nádechem thuje a yzopu, se svěží mátou peprnou a myrtou, doplněná růžovými tóny rosaliny a eucalyptusu citridiory, uklidňující levandule, květinové slaměnky, zvýrazněná podmanivým závanem sladké violky.

Silně čistící a ochranná vůně, které spojuje s principem života na planetě Zemi, s nikdy nekončícím procesem smrti a zrození. Pomáhá nám znovu se – zrodit, odložit vše staré a nepotřebné a udělat místo novému, přivítat nový život, nový směr, nové možnosti. Spojuje v nás naše nebe se zemí a pomáhá ustát bolestivé a nepříjemné situace, které souvisí s naším probuzením a s naší proměnou. Kombinace květin s bylinkami spouští hluboký očistný proces, při kterém se promění všechno, co už nám neslouží. Pomáhá nám uzemnit se, být tady a teď, přijmout svůj život a užívat si všech jeho krás. Podporuje tvořivost, vnímavost, napojení na duši, otvírá srdce lásce a láskyplnosti.

.

Afirmace: Otvírám se sobě a vnímání sebe samu. Zaujímám své místo v životě a objevuji to, co mě naplňuje radostí a blahem. Jsem hluboce spojená se vším, co je. Otvírám své srdce, mé kořeny rostou hlouběji a hlouběji, rozpínám se do své velikosti a krásy. Tvořím svým srdcem, uvědomuji si své touhy a nacházím svůj záměr, proč jsem tady. Objevuji a poznávám aspekty své duše i těla a dovoluji si je rozvíjet. Otvírám se životu a jsem šťastná tady a teď

Barevné působení podle Aura somy: červená, purpurová, tyrkys

Složení: niaouli, smrk, rosalina, yzop, meduňka s citronelou, eucalyptus citridiora, mateřídouška, myrta, nard, máta peprná, myrha, šalvěj muškátová, slaměnka, levandule, badyán, violka, amyris, kosodřevina, thuje, mandlový olej

Účinky esencí: vůně posiluje, harmonizuje, rozradostňuje srdce a povzbuzuje psychiku. Zahání smutek, nervové vyčerpání, strach, úzkost, deprese a šok, pomáhá odolávat vnějšímu tlaku. Rozradostňuje mysl a zahání chmurné myšlenky, obklopí vás pocitem štěstí. Působí na zažívací systém, pomáhá proti nevolnosti, zmírňuje křeče a ulevuje od bolestí žaludku způsobených stresem. Pomáhá při dýchacích obtížích, podporuje trávení, napomáhá hojení ran. Podporuje koncentraci, má příznivé účinky na migrénu a nespavost, čistí vzduch, je vhodná při svalovém napětí, bolestech, křečích. Přispívá k relaxaci, uzemnění a uvolnění, stimuluje a osvěžuje, výborná při únavě. Očišťuje, otevírá, zahřívá, ochraňuje, utěšuje, projasňuje a posiluje ducha, mysl i tělo. Představuje ženský princip – zemi, posiluje v nás energii země. Je to balzám na srdce, tělo i duši, stimuluje biologické pochody v těle a zároveň je i harmonizuje.

40. Na vlnách života – osvěžující jemná vůně s květinovými tóny něžné růže, sladké violky a jemné slaměnky, s ovocným závanem osmanthusu a s teplým nádechem květinové tonky, se sladkými tóny meduňky a smyslného ylang ylangu, se svěží mátou kadeřavou a bylinkovou šalvějí muškátovou, s podtóny balzamické myrhy, zemitého nardu a zemitodřevinného vetiveru, s osvěžující směsí citrusových tónů limety, citronely, litsey cubeby, pomeranče a sladké mandarinky.

Příjemná květinová vůně pro radost a nadšení z nových objevů a krás života. Vůně, která osloví vaše srdce a pohladí vaši duši, oživí vaše vzpomínky. Je jako lehký vánek, který příjemně osvěží a dodá energii po namáhavém dni. Sladce vás ukolébá k odpočinku i snění, pomůže vám zastavit spěch a konečně si udělat čas i prostor pro sebe. S touto vůní se budete cítit v bezpečí a zmizí pocit samoty a smutku. Svými veselými tóny rozfouká vše, co vás tíží a vnese proud radosti a dobré nálady do vašeho života. Uvolní napětí, stres a povzbudí vás, když budete klesat na mysli. Je tak jemná a přitom v sobě skrývá tolik síly, vitality a energie, vždy se bude projevovat přesně tak, jak bude třeba. Pomůže vám najít motivaci a chuť do života, otevřít se novému pohledu a s laskavostí přistupovat sama k sobě. Bude vaším spolehlivým průvodcem a pomůže vám najít cestu ke šťastnému a naplněnému životu a cítit se v něm dobře. Navodí příjemnou atmosféru, přinese klid a rovnováhu do duše, těla i mysli. Projasní vaše staré způsoby myšlení i komunikace, vnese do nich více láskyplnosti a naslouchání.

Afirmace: Naslouchám svým potřebám a žiju své sny. Nechávám se unášet na vlnách života. Uvolňuji vše, co už nepotřebuji a co není moje. Má cesta je bohatá na prožitky a zážitky a já se jim ještě více otvírám. Naplňuje mne proud vyživující a naplňující lásky a stále se zvětšuje. Udržuji si kontakt se svou duší a dovoluji svému srdci, ať mě vede. Kráčím cestou ke šťastně prožitým okamžikům života, které mě vyživují a naplňují spokojeností, soucitem a porozuměním. Nacházím to, co potřebuji.

Barevné působení podle Aura somy: královská modrá, olivová, růžová, žlutá

Složení: limeta, citronela, mandarinka, tonka, vetiver, violka, nard, slaměnka, růže, neroli, myrha, pomeranč extra, meduňka s citronelou, šalvěj muškátová, máta kadeřavá, litsea cubeba, ylang ylang, osmanthus, mandlový olej

Účinky esencí: vůně harmonizuje organismus, posiluje imunitu, obnovuje vnitřní síly po fyzické námaze a duševním vyčerpání, odstraňuje nejistotu, neodůvodněné starosti. Ulevuje při revmatismu, posiluje slinivku a zažívání, výrazně zklidňuje, pomáhá při úzkosti a depresi. Posiluje žaludek a nervy, podporuje zažívání, pomáhá při nedostatečné funkci žaludku a střev, kolikách, uvolňuje svalové křeče, zklidňuje činnost srdeční soustavy, podporuje spánek. Je vhodná při silné nervozitě, má prohřívající, stabilizující, zklidňující účinky. Navozuje meditativní náladu a podporuje činnost mozku, stabilizuje emoce, pomáhá při onemocnění dýchacích cest, čistí vzduch. Přináší pocit harmonie a radosti, podporuje ženskost a hloubku mateřství, pomáhá překonávat smutek a uvolňuje stres, je poslem lásky a soucitu a dodává sílu být ženou a matkou.

Pro www.cestakduze.webnode.cz napsala Světluška. Tento článek nebo jeho části, stejně tak informace k jednotlivým vůním, které jsou chráněny autorským zákonem, je možné šířit dál nekomerčním způsobem, pokud bude připojeno celé znění této poznámky a aktivní odkaz na výše uvedené webové stránky. Děkuji za respektování této podmínky.