Cesta k duze

Rubriky

Vůně pro Duchovní školu Mosty poznání

autor: | Led 18, 2017 | Nezařazené | 0 komentářů

Vůně Duchovní školy Mosty poznání

1. Hledání sladce smyslná vůně se zemitodřevitým pačuli a teplým badyánem, s podtóny balzamické myrhy a pryskyřičného smrku, s uklidňujícími tóny levandule a svěží máty bergamotové, s citrusovým nádechem mandarinky a tangarinky.

Uklidňující vůně přináší pocit bezpečí, pomáhá zbavovat se strachů a pochybností v souvislosti s naším životem, místem v životě, pocitem dostatku a zabezpečení, je silně uzemňující. Pomáhá postavit se na vlastní nohy a přijmout odpovědnost za svůj život. Jemným způsobem nás vede k uvědomění si vztahů v rodině a podporuje naši touhu vyjasnit si, kde je naše místo, přijmout své kořeny. Vůně pro nový a rozhodný krok sama k sobě, podpoří vnímání tepla domova, radosti a smyslu života. Uvolňuje myšlenkové bloky, rozpouští stará přesvědčení, pomáhá změnit nezdravé návyky a získat zdravý odstup a nadhled. Uklidňuje, dodává sebedůvěru a učí laskavosti, ohleduplnosti a soucitu. Pomůže vám poskládat mozaiku vašeho života.

Afirmace: Hledám a nacházím odpovědi a souvislosti. Jsem otevřená všemu, co přichází a zbavuji se své potřeby sloužit pod tlakem viny a provinění. Mám právo žít, být zde a mít dostatek všeho, co k životu potřebuji. Jsem život, jsem bezpečí, jsem láska. Láskyplným přístupem k sobě posiluji své spojení se zdrojem. V mém životě mám dostatek místa pro lásku. Zasloužím si milovat a být milována.

Barevné působení podle Aura somy: červená

Složení: pačuli, badyán, mandarinka, máta bergamotová, tangarinka, myrha, smrk, levandule, mandlový olej

Účinky esencí: vůně stimuluje činnost nervového systému, aktivuje rozumové, fyzické a emocionální procesy, odstraňuje přetížení, uvolňuje. Podporuje koncentraci, působí antidepresivně, je vhodná k meditacím. Napomáhá hojení ran a zánětů, je močopudná, podporuje mozkovou činnost, vykašlávání a rozpouštění hlenů, pocení a prokrvení. Je vhodná při projevech revmatismu, svalové únavě, podporuje vlastní obranyschopnost organizmu, celkově posiluje a stabilizuje. Tiší bolest, působí výrazně antisepticky, příznivě ovlivňuje činnost dýchacího systému – pomáhá při nachlazení, astmatu a usnadňuje vykašlávání, stimuluje močový a oběhový systém. Uvolňuje napětí, nervozitu a stres, osvěžuje, pomáhá při migrénách nespavosti.

2. Něžný vánek – povzbudivá svěží vůně s mátou luční a eukalyptem citrónovým, doplněná sladce dřevitými tóny cedrového dřeva a sladké bazalky, bylinkovými tóny heřmánku marockého a růžové palmarosy, s podtóny balzamického styraxu, dřevitokořeněného zázvoru a žlutodřevu, s uklidňující levandulí a kafrovým nádechem yzopu, s osvěžujícím závanem citronely a sladké klementinky.

Příjemná vůně, která přinese do vašeho života nové pohledy a možnosti směřování a pomůže vám najít smysluplný cíl. Je moudrým průvodcem a učitelem, který směřuje naše kroky k nezávislosti a sebepřijetí.

Vyzařuje balzamické teplo a sílu, sebevědomí a něhu. Výborně pomáhá při strachu, duševním vyčerpání, odstraňuje melancholii a duševní nevyrovnanosti, má uklidňující vliv. Povzbuzuje a dodává chuť k tvořivosti, silně harmonizuje a uzemňuje, spojuje se zdrojem vnitřní síly. Pomáhá odevzdat všechny pochybnosti a staré způsoby myšlení, předsudky a názory, které brzdí vaši rozhodnost, brání vám projevit své emoce, odevzdat všechny nerovnováhy v partnerských vztazích a ve vztahu ke svým rodičů. Jemně a něžně uvolní vše, co je třeba.

Afirmace: S odvahou léčím samu sebe láskou a sebepřijetím. Tvořivě vyjadřuji a podporuji aspekty mé duše. Učím se poznávat své skutečné potřeby a dávám průchod svým emocím. Podporuji svou přirozenou schopnost milovat a být milována. Jsem tvořivá a kreativní. Jsem si vědoma své vnitřní síly, učím se ji používat tvořivým způsobem a být partnerem sama sobě.

Barevné působení podle Aura somy: zelená, žlutá

Složení: heřmánek marocký, cedrové dřevo, tangarinka, máta luční, žlutodřev, eucalyptus citrónový, styrax, bazalka, levandule, yzop, citronela, zázvor, klementina, palmarosa, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je vhodná k léčbě onemocnění horních cest dýchacích, pro povzbuzení trávení, při nadýmání, jako antiseptikum, jaterní tonikum. Povzbuzuje pocení při horečkách, pomáhá při bolestivém močení, křečích a artritidě, při dně a revmatismu, unavených nohách. Napomáhá ke zlepšení kvality a síly hlasu, je vhodná k léčbě infekcí, otoků, alergie a žaludeční nevolnosti. Celkově stimuluje imunitní systém, posiluje a obnovuje vitalitu, pomáhá při meditacích a uklidňuje nervový systém. Mírní deprese a inspiruje, je vhodná při stavech vyčerpání, frustracích, oslabení paměti, únavnosti, k uvolnění duševní strnulosti, posílení koncentrace, podporuje kreativitu.

3. Probuzení – sladce kořenitá bylinková vůně s dřevitými podtóny mateřídoušky, kořeněného hřebíčku a hořce balzámového jalovce, doplněná sladkými tóny mechu a bazalky, zjemněná smyslným jasmínem a růžovým nádechem palmarosy, s osvěžujícím závanem sladké mandarinky.

Povzbudivá lehce smyslná vůně, která navodí pocit lehkosti a radosti, podpoří dobrou náladu a chuť do života. Probouzí všechny smysly a přináší hluboké prožitky, otvírá cestu k srdci a vnímání krásy života. Vůně podporuje spojení sama se sebou a otvírá cestu k navázání kontaktu s vnitřním dítětem. Navozuje harmonii, bezpečí, klid a důvěru, pomáhá otevřít se a přijmout vlastní pravdu. Pomáhá při strachu, apatii, lhostejnosti, neradostnosti, melancholii, poraženectví, psychosomatických (duševně podmíněných tělesných) potížích, k otevření uzavřených lidí. Propůjčuje optimismus a důvěru, uvolňuje duševní křečovitost, posiluje sebedůvěru. Pomáhá uspořádat myšlenky a uvolnit staré vzorce myšlení. Neber se tak vážně, usměj se a dovol si otevřít se hojnosti.

Afirmace: Je pro mě bezpečné přijímat lásku. Nechávám se unášet proudem života. Objevuji skryté poklady mé duše. Vítám změny do svého života. Jsem tvůrcem svého života. S lehkostí a odvahou otvírám životu nové dveře, odkládám všechny masky. Vytvářím si bezpečné podmínky pro život na planetě Zemi. Jsem v bezpečí a pod ochranou. Mám dost odvahy změnit svůj život.

Barevné působení podle Aura somy: růžová

Složení: mateřídouška, bazalka, mech, mandarinka, jasmín, jalovec, hřebíček, palmarosa , mandlový olej

Účinky esencí: vůně je vhodná při oslabení paměti, duchovně-duševních blokádách, introverzi, stresu, poskytuje pocit bezpečí, uvolňuje duševní konflikty, propůjčuje sílu k opuštění, dodává spokojenost. Pomáhá při celkové slabosti, svalovém vypětí, prohřívá, tiší bolest, posiluje trávení a působí proti infekcím v zažívacím a dýchacím ústrojí. Je hodná při únavě, zimomřivosti, průjmu, svalových, kloubních a neuralgických bolestech, posiluje a dodává jistotu. Uklidňuje a zároveň povzbuzuje, harmonizuje, zlepšuje náladu a zvyšuje sebedůvěru, dodává pocit klidu a jistoty. Pomáhá při nespavosti, reguluje zažívání a funkci střev (pálení žáhy, žaludeční neuróza, nevolnost, podráždění), harmonizuje psychiku.

4. Planeta Zemsladce balzamická vůně se smyslnými tóny ylang ylangu a hřejivé skořice, s dřevitými podtóny rozmarýnu a mateřídoušky, balzamické myrhy a cedrového listí, s pryskyřičnými tóny jedlových šišek a kořenitého niaouli, s kafrovým nádechem eucaluptu a svěží mátou luční, sladce květinovou akácií a bazalkou., doplněná osvěžujícím citrusovým závanem bergamotu.

Podmanivá vůně s bohatými podtóny, která vám může pomoci najít své místo v životě a na této planetě, uzemňuje a přináší pocit jistoty a uvědomění si toho, že je o nás postaráno. Vůně domova, místa kde žijeme, kam patříme, kde se cítíme v bezpečí, kde jsme šťastní. Závan našeho dětství a vzpomínek na chvíle plné souznění a v maminčině náručí. Vůně rozkvetlé louky, lesa, zrajícího obilí, zurčivého potůčku, jarního vzduchu, mrazivé zimní noci, tlejícího listí, hlíny, bylinkového čaje, medových koláčků, doutnajících uhlíků…vůně všech vůní světa. Léčí a harmonizuje vztahy k předkům, k matce a rodině, ve které jsme vyrůstali. Pomáhá nám přijmout naši rodinu a rodiče, vede nás k vyjádření vděčnosti a úcty k životu a přijetí všeho co bylo, je a bude. Láska léčí všechny rány a otevírá dveře do tvého srdce a k novému životu. Tak otevři oči a zkus se dívat očima lásky, co vidíš? Se mnou jsi v bezpečí, nechej odejít minulost a žij přítomností. Láska je pro mne bezpečná, je pro mne bezpečné milovat. Vůně pomáhá rozvíjet ženský aspekt péče, krásy, lásky a něžnosti na všech rovinách a učí jej vyjádřit. Jsme nerozlučně spojeni poutem lásky se svou matkou, která nás přivedla na tento svět a také s matkou, která nás vyživuje a ochraňuje svou láskou – s planetou Zemí.

Afirmace: Vím, kdo jsem a kde mám své místo v životě. Čerpám sílu a moudrost mých předků. Láska je pro mne bezpečná, je pro mne bezpečné milovat. Nechávám odejít minulost, žiju přítomností. Má minulost mě vyživuje, má přítomnost mě posiluje a má budoucnost mě motivuje k lepšímu a šťastnějšímu životu. Jsem šťastná tady a teď, žiju tady a teď. Miluji a jsem milována.

Barevné působení podle Aura somy: modrá, žlutá, červená

Složení: mateřídouška, ylang-ylang, máta luční, eucalyptus, niaouli, skořice, myrha, cedrové listí, rozmarýn, bergamot, bazalka, akácie, jedlové šišky, mandlový olej

Účinky esencí: vůně podporuje imunitní systém, zmírňuje únavu, bolesti hlavy a deprese, prokrvuje. Je vhodná při svalovém napětí, bolestech, křečích, revmatismu a artritidě, proti únavě, při nespavosti. Podporuje trávení, mírní zažívací a střevní potíže, střevní infekce, usnadňuje vykašlávání, pomáhá při nachlazení, viróze a rýmě, bronchitidě, astmatu, při hojení ran a zánětů. Rozptyluje smutek, očišťuje, harmonizuje, projasňuje a posiluje ducha, mysl, tělo. Má zklidňující účinky při stavech hněvu, stresu a psychického vypětí, přepracování, deprese. Povzbuzuje a dodává energii, účinně působí při vyčerpání organizmu. Podporuje koncentraci, posiluje paměť,
pomáhá proti melancholii, duševní nevyrovnanosti, cestovní chorobě.

5. Dobrodružná cestapovznášející a osvěžující vůně se svěžími tóny máty luční a teplého anýzu, s růžovými tóny palmarosy a rosaliny, s něžnou slaměnkou, sladkou meduňkou a dvěma druhy bazalky, s pryskyřičnými podtóny smrku a borovice, kořeněného elemi, žlutodřevu a niaouli, se svěžím závanem eukamintu, doplněná smyslnými podtóny orientálního ylang ylangu a osvěžující citrusovou směsí citronely, bergamotu, mandarinky, klementinky a sladkého pomeranče.

Příjemně vyzývavá vůně pro usměrnění a projasnění, naslouchání a podporu záměrů.Vůně vám svými tóny pomůže najít odvahu a rozhodnost k tomu, abyste mohli směřovat vaše záměry do reality a začali naslouchat přání vaší duše. Umožní vám odpoutat se od nudného stereotypního stylu života, přinese čerstvý závan inspirace, pohodu, zklidnění a projasnění myšlenek. Vůně vhodná pro cestování a také snění, které nám pomáhá najít cestu do světa fantazie a snů, abychom mohli zjistit, co skutečně chceme žít. Nabízí dobrodružnou cestu životem jako výzvu k uplatnění našich talentů, zvídavosti a podpoří vaše dávné touhy a přání. Kdy jindy začít objevovat a zkoumat co vlastně chci, když ne teď, hned. Vydej se se mnou do krajiny svých snů a objev svůj vnitřní svět, já ti pomohu je zrealizovat a skutečně žít.

Afirmace: Riskuji nové životní zkušenosti a otvírám se zázrakům života. Jsem pevně propojená s přáním své duše, učím se rozumět svým potřebám. Žiju teď a tady, jsem si vědoma přítomného okamžiku. S nadšením objevuji nové možnosti a přijímám výzvy života, jako možnosti svého růstu. Otvírám dveře novému a odvážně měním svůj život. Žiju svůj sen.

Barevné působení podle Aura somy: oranžová, modrá královská

Složení: niaouli, bazalka levandulová nepál, borovice, smrk, palmarosa, citronela, slaměnka, máta luční, rosalina, elemi, mandarinka, klementinka, ylang ylang, bazalka, anýz, meduňka s citronelou, bergamot, žlutodřev, eukamint, pomeranč, mandlový olej

Účinky esencí: vůně podporuje imunitní systém, je vhodná při infekcích dýchacích cest, chřipce, kašli, bronchitidě, astmatu, revmatismu a neuralgických bolestech. Pomáhá při zánětech močového měchýře, poruchách prokrvení, bolestech v krku, svalových bolestech, nepravidelném pulsu, revmatismu, proti silnému pocení, při závratích. Podporuje trávení, mírní plynatost, utišuje břišní a svalové křeče, hojí rány a záněty. Posiluje nervy, pomáhá při stavech rozčílení, vyčerpání, nespavosti, předráždění. Dodává klid, spokojenost, důvěru, zvyšuje schopnost sebevědomí, harmonizuje. Podpoří vaši je sílu, vytrvalost, odvahu a odhodlání, projasní mysl a myšlenky, zahřeje, pročistí. Vůně dává pocit pevného zakořenění a nastartuje vás do nového dne, zvyšuje schopnost duchovně-duševního zatížení.

6. Schody do nebesmyslná a přitažlivá vůně s orientálním ylang ylangem a sladkou vanilkou, s růžovými tóny rosaliny a teplým nádechem badyánu, s dvěma druhy sladce kořenité bazalky, s podtóny zemitého nardu, kořenitobylinné mateřídoušky a sladce dřevitého cedrového dřeva, s nádechem karfového eukalyptu a mírně dřevitého petigrainu, zjemněná osvěžující směsí citrusových tónů červeného pomeranče, citronely a mandarinka.

Povzbudivá vůně pro vzestup a transformaci vědomí a aktivování transformačních procesů naší duše a podvědomé mysli. Vůně pro změnu a proměnu, nové začátky a cesty k objevům a zázrakům života. Pomůže vás nasměrovat správným směrem, dodá odvahu a sebejistotu. Uklidňující tóny této vůně pomáhají uvolňovat a rozpouštět všechny pochybnosti o našich rozhodnutích, týkajících s dalších kroků na cestě k uskutečnění našich záměrů a naplnění našich plánů. Učí trpělivosti a důvěře a pomáhají aktivovat pátou čakru. Léčí vztah k našemu otci a podporuje naši touhu najít vlastní pravdu a nechat se vést intuicí. Jako bájný fénix, tak i vy povstanete z popela a beze strachu začnete žít a vyzařovat svou pravdu. Najdi samu sebe a poznáš, kdo jsi..

Afirmace: Jsem pravda, láska a mír. Jsem otevřená názorům ostatních a uvědomuji si své hranice. Přijímám a dávám jen tolik, kolik skutečně potřebuji. Každý má právo vyjádřit svoji pravdu. Žiju svou pravdu a vím, že ji kdykoliv mohu změnit, že je to tak v pořádku. Učím se být upřímná a pravdivá sama k sobě i k ostatním. Život je jedna velká pravda. Minulost nade mnou nemá žádnou moc, jsem tady a teď.

Barevné působení podle Aura somy: žlutá, fialová, purpurová

Složení: ylang-ylang, rosalina, cedrové dřevo, petigrain, vanilka, červený pomeranč, badyán, niaouli, nard, mateřídouška, bazalka nepál, citronela, eukalyptus, mandarinka, bazalka, mandlový olej

Účinky esencí: vůně posiluje žaludek, nervovou a dýchací soustavu. Je vhodná při rýmě, bronchitidě, posiluje dýchání, uklidňuje a harmonizuje psychiku, působí mírně močopudně. Podporuje imunitní systém, léčí a zklidňuje úporný kašel, pomáhá při křečích, úzkosti a napětí, nespavosti, na zažívací a střevní potíže, střevní infekce. Uvolňuje svalové křeče a pozitivně působí na špatnou soustředěnost. Je vhodná při prochlazení, horečkách, zánětech močového měchýře, revmatu, tuberkulóze, při infekcích ledvin. Podporuje koncentraci, posiluje paměť, je vhodná při strachu, duševním vyčerpání, ke stimulaci mozku, při hysterii. Posiluje inteligenci, nervový systém, pomáhá proti melancholii, duševní nevyrovnanosti, pomáhá při přepracovanosti. Uvolňuje, uklidňuje, harmonizuje, vzbuzuje velmi příjemné pocity, navozuje pocit klidu a pohody.

7. Shledánísladce kořeněná vůně s růžemi a růžovými tóny ho-sha, s balzamickými podtóny myrhy a styraxu, s lehce citronovokafrovým závanem eukalyptu a kořeněného pimentovníku, se sladce kořenitou bazalkou a svěží mátou luční.

Příjemně uklidňující vůně, pro podporu ženskosti, péče o sebe, pro rozvoj své přirozené krásy, půvabu a smyslnosti. Vůně pro něžné pohlazení a utišení, která pomáhá léčit zraněné ženství, otevírá cestu k moudrosti a lásce našich ženských předků. Harmonizuje, povzbuzuje, uvolňuje starou bolest a zapomnění, pomáhá harmonizovat vztah k matce a svému ženství. Aktivuje vaše vnitřní léčebné procesy, spouští hluboký proces regenerace, odpuštění a očištění se od všech zábran a předsudků, které nám brání dostatečně pečovat sama o sebe. Pomáhá nám najít ty správné hranice sama k sobě, vytvořit si zdravý nadhled a získat dostatek času a prostoru pro odpočinek a relaxaci. Učí vážit si svého těla a otvírá cestu k radostnému prožívání života. Přináší lásku, bohatství a podporuje rodinné štěstí.

Afirmace: Vážím si svého těla a s láskou se o něho starám. Mám dostatek času i prostoru pro sebe, mohu být čímkoliv se mi zachce být. Učím se naslouchat sama sobě a poskytuji si dostatek času na rozhodnutí. Rozhoduji se bez pocitu viny a vzdávám se své potřeby obviňovat se a soudit. Právě teď dělám to nejlepší co umím a co mohu. Jsem svobodná a zabavuji se svých potřeb řídit ostatním život. Dovoluji si být ženou a projevit svou přirozenost a krásu.

Barevné působení podle Aura somy: zlatá, červená, fialová

Složení: myrta, bazalka, styrax, máta luční, růže, piment, ho-sho, eukalyptus citronový, mandlový olej

Účinky esencí: vůně je účinná při svalovém napětí, bolestech a křečích, při nachlazení, také působí jako repelent, prokrvuje, povzbuzuje, napomáhá trávení, prohřívá, působí antisepticky na dýchací cesty. Účinně působí při neuralgiích, bolestech zubů, migréně a bolestech hlavy, je vhodná na unavené nohy. Má stimulující a povzbuzující účinky, posiluje nervový systém, pomáhá s koncentrací, pročišťuje a osvěžuje mysl i tělo. Rovněž ulevuje při únavě, depresi a nevyrovnanosti. Vytváří romantickou a láskyplnou atmosféru, zahání negativní myšlenky a citové napětí, harmonizuje emoce a srdeční činnost. Pozitivně ovlivňuje psychiku i náladu, přináší pocit harmonie a radosti, pomáhá proti apatii. Přispívá k relaxaci, uzemnění a uvolnění, zpříjemní chvilky odpočinku nebo večer při usínání. Působí na celkové posílení při fyzické i duševní vyčerpanosti.

8. Zasvěcenípříjemně kořeněná vůně s podtóny mystického kadidlovníku a balzamické akácie, dřevitobylinné mateřídoušky, kořeněného jalovce a kořenitého hřebíčku, zjemněná podmanivými tóny jasmínu, růžové palmy a nádechem sladkého mechu, doplněná sladkou bazalkou, uklidňujícím lavandinem a svěžími tóny ravensáry a citronové růže.

Radostná a očišťující vůně pro očistu naší duše a myšlenek. Probouzí dávné vzpomínky a pomáhá spojit se s moudrostí a plánem vaší duše. Zbavuje hněvu, pocitů bezmocnosti a potřeby bojovat a přesvědčovat ostatní o své pravdě. Harmonizuje a podporuje spojení s vnitřním mužem a učí moudrosti, podpoře a pochopení, pomáhá láskyplným způsobem vyjadřovat vaše názory a požadavky. Podporuje přijetí sama sebe a učí pochopení, že vina neexistuje. Strhává závoje iluzí, v kterých jsme dosud žili, dovoluje nahlédnout do hlubin naší nádherné duše, abychom mohli lépe vyjadřovat její krásu, pomáhá stát se přirozenou autoritou. Učí vás porozumět tajemství života, spojuje staré duše.

Afirmace: V mé víře je má síla. Učím se zvažovat svá rozhodnutí a nechávám se vést intuicí a moudrostí mé duše. Mé srdce je plné lásky a já ji vkládám do všeho, co myslím, tvořím, mluvím a dělám. Jsem láska, moudrost a jednota, jsem dobro na nebi i na zemi. Jsem opora, pokora a jistota, v sobě mám pevné zázemí. Jsem oceán hojnosti, milost, nadšení. Jsem moudrá řeka života. Láska léčí všechny rány.

Barevné působení podle Aura somy:čirá, purpurová

Složení: mateřídouška, bazalka, mech, mandarinka, jasmín, jalovec, hřebíček plod, palmarosa, lavandin, kadidlovník, ravensára, citronová růže, akácie, mandlový olej

Účinky esencí:vůně je uklidňující, antiseptická, posiluje imunitní systém. Je vhodná při onemocnění horních cest dýchacích, nachlazení, chřipce, virózách, uvolňuje hleny. Mírní nadýmání, upravuje trávení, uvolňuje křeče. Pomáhá při revmatismu a artritidě, na hojení ran a zánětů, brání tvorbě jizev. Zmírňuje únavu, bolesti hlavy a deprese, prokrvuje, čistí krev. Pomáhá při onemocnění močových cest, působí na bolesti svalů, křeče, zadržování tekutin a dnu. Utěšuje, prohlubuje myšlenky, zpomaluje a prohlubuje dech, poskytuje klid a přesnost. Má zklidňující účinky při stavech hněvu, stresu a psychického vypětí. Zahání smutek, úzkost a špatnou náladu, vyvolává optimismus a navozuje srdečné emoce. Propůjčuje důvěru, uvolňuje duševní křečovitost, posiluje sebedůvěru. Je vhodná při melancholii, poraženectví, psychosomatických (duševně podmíněných tělesných) potížích, k otevření uzavřených lidí.

9. Dračí očipovzbudivá bylinková vůně s kořenitým vavřínem a sladce dřevitým nádechem cedrového dřeva, s ovocnou davanou a bylinkovou šalvějí muškátovou, s růžovými tóny palmarosy a uklidňující levandulí, s podtóny balzamického cypřiše, cedrového listí, dřevitobylinné mateřídoušky a kořenitého neroli, s teplými tóny santalového dřeva a smyslného styraxu, s lehce karfovým nádechem yzopu, ravensáry, svěžího eukamintu a máty kadeřavé, doplněná osvěžující citrusovou směsí petigrainu a citronely, mandlový olej.

Vyzývavá vůně pro probuzení našich smyslů, která vám pomůže otevřít oči a vidět skutečnost takovou, jaká je. Před čím se schováváš, co nechceš vidět? Tato vůně vynese napovrch všechny naše iluze a pomůže nastavit zrcadlo vaší duše, tak abyste konečně bez obav prohlédli a pohlédli sami sobě do tváře. To je jediná cesta k přijetí strachu a podvědomých zábran, které vás doposud izolovali od toho, co je skutečné a pravdivé.

Vůně vám je pomůže uvolnit a rozpustit, dodá vám odvahu a sebedůvěru, abyste mohli čelit všem svým pochybnostem v klidu a s nadhledem. Naučí vás dívat se očima lásky a dovolit lásce, aby vám ukázala cestu ke šťastnému životu. To, co po dlouhé roky spalo, se probouzí, abychom si mohli uvědomit, po čem toužíme a co vlastně chceme. Žít a nechat žít, odložit všechno to, co už dosloužilo, odžilo a splnilo svůj účel, to je poslání této vůně. Neboj se odevzdat svoji minulost a udělat místo novému, tak uvidíš sama sebe v novém světle a tvůj život dostane nový rozměr, podobu a smysl.

Afirmace: Je pro mě bezpečné vidět, slyšet a cítit. Mám odvahu přijmout své strachy a přeměnit je na lásku. S láskou má svět naději. Stojím pevně na zemi a uvědomuji si sílu vnitřního ohně, který mě vyživuje. Mám odvahu a chuť vidět se v novém světle. Jsem světlo a zářím. Jsem světlem svého života. Přijímám a uvědomuji si svou moc a sílu. Mám právo rozhodnout se podle sebe a za sebe. Jsem spojená se svým srdcem. Jsem láska, pravda a mír.

Barevné působené podle Aura somy: žlutá, růžová

Složení: mateřídouška, neroli, petigrain, cedrové dřevo, cypřiš, styrax, máta kadeřavá, citronela, eukamint, santal, šalvěj muškátová, davana, ravensara, palmarosa, cedrové listí, levandule, šalvěj muškátová, yzop, vavřín, mandlový olej

Účinky esencí: vůně posiluje imunitu, působí antibakteriálně a protivirově, je vhodná při revmatických a neuralgických bolestech, pomáhá při únavě a vyčerpání. Stimuluje zažívání – napomáhá trávení, podporuje chuť k jídlu a působí proti nadýmání, ulevuje při bolestivé menstruaci, zklidňuje nervy. Je výborná při nachlazení, při chřipce, dýchavičnosti, kašli, vyvolává pocení při horečce, usnadňuje vykašlávání. Urychluje hojení, zajizvuje, ulevuje při revmatických, neuralgických a svalových bolestech. Zlepšuje koncentraci, vnímání a myšlení. dodává pocit vznešenosti a ctižádosti lidem bez dostatečného sebevědomí. Posiluje pocit pohody, vytrvalost, uzemňuje, podporuje klid a dobrý pocit ze sebe sama. Pomáhá s ujasněním toho, co dělat, motivuje a povzbuzuje, zvyšuje sebevědomí. Učí důstojnosti, odvaze a posiluje vůli, propůjčuje rozhodnost a bystrost.

10. Odevzdanost – sladce ovocno květinová vůně se smyslným jasmínem a růžemi, se sladce ovocnou davanou a bylinkovým nádechem marockého heřmánku, s teplými podtóny skořice a zázvoru, orientálního ylang ylangu a sladce dřevitého růžového dřeva, zemitodřevitého pačuli a kořeněného pimentovníku, doplněná růžovými tóny palmarosy a sladkohořkého neroli, zvýrazněná kořenito balzámovými tóny niaouli a elemi.

Jemná uklidňující vůně pro romantickou pohodu, uvolnění, odložení všech starostí a oddávání se sladkému snění a odpočinku. Navodí pocit lehkosti, radosti a dobré nálady, připraví vás na bezstarostný spánek. Pomáhá vnést rovnováhu a klid do naší duše, tiší rozbouřené emoce, pomáhá srovnat myšlenky a zastavit shon a spěch, odplavuje stres. Jako očistný vodopád z vás smyje napětí a pocity bezradnosti, zoufalství a bezmocnosti, přenese nás na místo, kde se budeme cítit dobře. Vůně vhodná pro meditaci a spojení s vnitřním léčitelem, nám pomůže načerpat energii, vrátit ztracenou sebejistotu, zvonit životní tempo a být v souladu s potřebami svého těla i duše. Naučí vás naslouchat hudbě našeho srdce a pozve vás do léčivého chrámu vaší duše, pro odpovědi na otázky, které se vám honí hlavou. Tak zavřete oči a zhluboka dýchejte a nechte se vést …

Afirmace: V mém životě je všechno v pořádku. Učím se od života. Jsem v souladu se svým srdcem a myšlenky nechávám volně plynout. Odevzdávám všechny obavy do rukou andělů a dovoluji si léčit samu sebe. Jsem ve správný čas na správném místě. Dopřávám si dostatek odpočinku a s láskou pečuji o sebe. Učím se rozumět svým potřebám. Mám se ráda a dopřávám si všechno, co potřebuji.

Barevné působení podle Aura somy: olivová, žlutá, růžová

Složení: ylang ylang, davana, palmarosa, skořice, růže, jasmín, růžové dřevo, elemi, piment, heřmánek marocký, niaouli, zázvor, pačuli, neroli, mandlový olej

Účinky esencí: vůně působí antisepticky na dýchací cesty, pomáhá při nachlazení, bronchitidě, rýmě, kašli. Ulevuje od bolesti svalů a revmatizmu, podporuje imunitu, trávení, je účinná při křečích žaludku, průjmu, nechutenství. Dodává energii a prohřívá, stimuluje, povzbuzuje, prokrvuje, má čistící účinky. Posiluje nervový systém, pomáhá s koncentrací, aktivuje rozumové, fyzické a emocionální procesy. Ulevuje při únavě, depresi a nevyrovnanosti, je ideální volbou pro navození dobré nálady, optimismu a sebedůvěry. Povzbuzuje, harmonizuje, zlepšuje náladu a zvyšuje sebedůvěru, zahání smutek, úzkost a špatnou náladu, dodává optimismus a navozuje srdečné emoce. Čistí mysl a odstraňuje psychické vyčerpání, působí proti bolestem hlavy a nespavosti.

11. Srdce planety Zeměpříjemná bylinnokvětinová vůně s jemnou slaměnkou a květinovou kanagou, pryskyřičným mechem a sladkou meduňkou, s bylinkovým nádechem heřmánku římského a dvěma druhy růží, s opojnou mimózou a smyslným ylang ylangem, s teplým nádechem badyánu a sladce kořenité bazalky, s podtóny lehce kořeněných hřebíčkových listů a bylinnodřevité mateřídoušky, bylinné šalvěje muškátové a sladce dřevitého růžového dřeva, s kafrovým nádechem ho-sha a myrty, svěžího eukalyptu a máty bergamotové, s uklidňujícím lavandinem a borovicovokvětinovou rosalinou, doplněná sladce dřevitými podtóny cedrového dřeva, kořeněným niaouli a osvěžující směsí citrusových tónů červeného pomeranče a tangarinky.

Vyzývavá a podmanivá vůně, která pomáhá najít cestu k našemu srdci, spojuje nás s místem, kde žijeme, najít svůj domov a zapustit kořeny. Vůně, která překvapí a nadchne bohatostí svých tónů a jejich kombinací, je jemná a přitom silně uzemňující, Učí naslouchat tepu srdce matky Země, propojuje naše srdce. Pomáhá najít smysl života a objevit své poslání na této planetě. S touto vůní si začnete uvědomovat své právo na život, právo svobodně se rozhodnout, co uděláte se svým životem, s kým a kde ho prožijete. Zbavuje potřeby znát na všechno odpověď, soudit a posuzovat, kritizovat, učí nás zastavit se a moudře naslouchat rytmu života, být ve svém srdci. Vše je nekonečný koloběh a ty jsi jeho součástí. Odevzdej všechny strachy do mé náruče a dovol mi, poskytnout ti bezpečí a podpořit tvé sny o svobodě, volnosti a kráse. To vše máš v sobě, tak dovol, aby se to mohlo projevit ve tvém životě. Jsem s tebou a podpořím tě ve všem, co je v souladu s tvým srdcem. Otevři se životu a žij.

Afirmace: Dělám pro sebe to nejlepší. Mám právo rozhodnout o svém životě a přijímám plnou zodpovědnost za svá rozhodnutí. Do všeho vkládám lásku a učím se láskyplnému přístupu k sobě i k ostatním. Mám své místo na Zemi. Naslouchám sama sobě, jsem sama sobě oporou. Otvírám své srdce lásce. Jsem láska, naslouchám svému srdci.

Barevné působení podle Aura somy: fialová, žlutá, červená

Složení: slaměnka, mimóza, bazalka, červený pomeranč, badyán, niaouli, máta bergamotová, lavandin,

rosalina, mateřídouška, ylang ylang, šalvěj muškátová, yzop, růžové dřevo, růže Meržugorje, cedrové dřevo, myrta, heřmánek římský, jasmín, hřebíček listy, eucalyptus, tangarinka, mech, meduňka s citronelou, ho-sho, kananga, mandlový olej

Účinky esencí:vůně je antiseptická, vhodná při rýmě, bronchitidě, posiluje dýchání. Uklidňuje a harmonizuje psychiku, uklidňuje, pomáhá při špatném spánku a nespavost, pomáhá při bolestech hlavy, migréně . Působí mírně močopudně, při infekcích ledvin a močových cest, je účinná při kožních onemocněních. Působí proti žaludečním a střevním křečím, zlepšuje trávení, klidní a mírní nadýmání, uvolňuje hladké svalstvo. Je vhodná rovněž na podporu koncentrace a k osvěžení, při stresu, depresi, přepracování, uvolňuje, harmonizuje, očišťuje. Posiluje inteligenci a paměť, dodává jistotu, pomáhá proti strachu, melancholii, duševní nevyrovnanosti, duševnímu vyčerpání. Vůně je vhodná k meditaci, k otevření uzavřených lidí a uvolnění psychosomatických (duševně podmíněných tělesných) potíží. Mírní pocit zraněnosti, poskytuje harmonii a schopnost projevit něžnost, obklopí vás pocitem štěstí.

Pro www.cestakduze.webnode.cz napsala Světluška. Tento článek nebo jeho části je možné šířit dál nekomerčním způsobem, pokud bude připojeno celé znění této poznámky a aktivní odkaz na výše uvedené webové stránky. Děkuji za respektování této podmínky.