Cesta k duze

Rubriky

Cesta lásky

autor: | Dub 25, 2019 | Nezařazené | 0 komentářů

Cesta Lásky

Lásku svým prostřednictvím můžeme předávat druhým, tím je i lékem pro nás samotné. Milujeme-li, vyvoláváme v sobě pocit štěstí. Jeden moudrý člověk napsal: ,, Kdykoli najdeš v životě prázdné místo, naplň ho láskou. Ať už jsi mladý nebo starý, kdykoliv se v tvém životě objeví skulinka, zaplň ji láskou. Nemysli na to, že bys mohl trpět. Neříkej si, že budeš podveden. Neuvažuj, že bys měl pochybovat. Hledej lásku-prostě, upřímně a radostně. Jaký druh lásky? Na to nezáleží, každá láska má v sobě vznešenost a ušlechtilost. Miluj tak, jak umíš milovat, miluj toho, koho milovat dokážeš…ale miluj. Nestarej se o přínos tvé lásky, protože láska má svůj vlastní. Nepovažuj se za nedokonalého, pokud se tvá něha nesetká s náležitou odezvou. Láska v sobě nese vlastní dokonalost.“

Lidi nemůžete lásce učit, musí se pro ni rozhodnout. Ti, kteří s námi špatně zachází, možná trpí bolestí , a když člověka něco bolí, myslí přitom na sebe a na to, jak se bolesti zbavit. Lidé se chovají také podle toho, jak o sobě smýšlí, takže pro ně zkuste mít pochopení a odpouštět jim. Ze své vůle se můžete rozhodnout, že vaše myšlení i činy budou v takových situacích plné lásky. Pokud před lidmi odhalíte vlastní city, je to dar, kterým dáváme sami sebe, neboť tím druhým sdělujeme, kdo opravdu jsme. Samozřejmě je pak důležité umět přijmout jejich emoce a soucítit s nimi bez posuzování.

Pokud se náš rozum rozhodne pro lásku, srdce ho bude následovat. Láska není kvalitou osobnosti, láska je stav bytí. Ani nekonečné opakování láskyplných afirmací za nás tuto práci neudělá. Je dobré se snažit o láskyplné jednání, i kdybychom je měli ze začátku jen hrát. Začít se dá třeba tak, že se usmějeme a pozdravíme daného člověka a něco mu pochválíme. Všichni máme spoustu příležitostí prokázat léčivou a transformační sílu esence LÁSKY.

Nepoužívejme výmluvy typu: ,, co bylo první, slepice nebo vejce.“ Ano, je těžší milovat, když se necítíme být milováni. Někdo ale musí spustit jako první sílu lásky, aby se našim životům mohlo dostat požehnání. Rozhodněte se tedy vyjadřovat své duchovní milující já prostřednictvím lidské osobnosti.