Cesta k duze

Rubriky

Pár rad do života

autor: | Dub 2, 2019 | Nezařazené | 0 komentářů

PÁR RAD DO ŽIVOTA …

ŽIJTE SVŮJ ŽIVOT PODLE VAŠICH SNŮ A PŘÁNÍ… proč žít představy druhých? Představy druhých jsou často odlišné od těch vašich….vaše životy nikdo jiný za vás žít nebude, tak proč se znásilňovat a žít tak jak si to přeje někdo, kdo si žije sám svůj život a přeje si abyste žili i vy jeho představy? Co vás k tomu vede? Být v očích druhých tím hezkým a přitom živořit a znásilňovat svoje tužby?

TO CO MÁTE NAČTENO, UVEĎTE DO PRAXE…. Všechno jde, jen chtít….to, že teoreticky víte co byste měli dělat a neděláte je polovičatost… teoretiků je habakuk a pokud opravdu chcete život změnit k lepšímu, lépe zvládat náročné situace ve vašem životě….je opravdu potřeba teorii uvádět do praktického života…jedině tak poznáte, zda ta teorie funguje a nebo ne.

VŠE JE TAK JAK MÁ BÝT…. Vaše nezdary, pády, radosti i starosti….to vše k životu patří. To co nás srazí na kolena je jen zkouškou pro nás a až čas ukáže, kam nás to posunulo. To co nám dává křídla když se nám daří….to je motivace, povzbuzení a ukazatel, že tudy to jde….tady je ta cesta po které máme jít. Přijímejte s otevřeným srdcem i to „dobré“ i to „zlé“ ….vše má svůj smysl.

PŘESTAŇTE SE BÁT….. všimli jste si toho, že se často bojíte dopředu situací, které ještě nenastaly: Že si předem svým strachem malujete svoji budoucnost v barvách, které se vám nelíbí? Proč to děláte? Chcete být snad v tomto životě trpiteli a baví vás být v roli ubožáka, který si pro svůj očistec ještě vezme do ruky důtky a bičuje si záda?

PODÍVEJTE SE POŘÁDNĚ ….KUDY BY TO MOHLO JÍT často ve svých bolestech hledáme a hlavně vidíme cesty, kudy to nejde. Proč? Protože je to jednodušší…jsou i cesty, kudy by to jít mohlo, ale je potřeba často něco obětovat…majetek, zázemí, pohodlí atd. Když nezkusíte vyjít na cestu, která není prošláplá….neuvidíte co tam je….jaké dary tam na vás čekají.

PŘESTAŇTE SI HLÍDAT SVÉ CITY …SVOU LÁSKU, SVÁ SLOVA… spousta lidí si hlídá svoje city a pak se diví, že se mu nedostává lásky. Když sám neumíš dát lásku, tak proč očekáváš, že ti ji někdo bude dávat? Je třeba si uvědomit, že ženy svou lásku dávají najevo často jinak než muži…. Ženy od svých mužů očekávají náklonost v podobě slov…ale muži chtějí lásku dokazovat svými činy….pak dochází k nedorozumění….žena se cítí být

nemilovaná a muž se cítí jak trotlík, ať dělá co dělá…jeho žena necítí jeho lásku a on ji přitom tak miluje.

VŠE JE O KOMUNIKACI…. Náznaky a nebo naopak spousta slov, ve kterých se ztrácí pointa…. To jsou komunikační šumy…. Které vedou k nedorozumění. Něco chci? Tak to řekni na rovinu a nenaznačuj a nebo nemel kolem toho tak dlouho, že tě okolí nechápe co tím chceš říct…. Díky tomu, že budeme jednat na rovinu, naše přání a to co chceme říct….budou pochopena a nebude docházet k nedorozumění.

POZITIVNÍ MYŠLENÍ….. když se naladíme na toto myšlení….začnou se dít věci. Není to zrovna pro některé z vás jednoduché se takto naladit….ale jde to. Jen pochyby v tomto myšlení nemají místo….pokud ano….tak je potřeba je vymést….

DŮVĚŘUJTE….sami sobě, svým schopnostem, darům, pravdám, které žijete a využívejte je v prospěch svůj i druhých…. Ale pozor…nezasahujte do událostí, které se netýkají vás…. Často jsme to i my, kdo chceme, aby život někoho byl podle našich představ…. A to by nemělo být.

TO CO DÁVÁŠ, SE TI NĚKOLIKA NÁSOBNĚ VRÁTÍ ZPĚT…. Toto mějme na paměti…. Protože to je zákon, který funguje a nezmění ho žádní poslanci, ani vláda ani nikdo jiný…..tak to je a bude. V době, kdy se vše zrychluje tento zákon nabral na obrátkách…. Tzv. BOŽÍ MLÝNY….začaly mlet rychleji, než kdy před tím.

NIC NETRVÁ VĚČNĚ… bolest ve které se občas nacházíme se mění…je větší, menší a menší. Mění se… to je něco co jsem si uvědomovala a pozorovala při svých bolestech, ať už fyzických nebo těch na duši….

S BOLESTÍ SE DÁ PRACOVAT…marně se neříká „to rozdýchám“…ano…stačí si jen uvědomovat dech a vdechovat pocit úlevy do místa bolesti a vydechovat bolest ven…. Nebo …. Nadechovat klid, mír a lásku a vydechovat nervozitu, vztek, nenávist….

OBĚTOVAT SE PRO DRUHÉ…. Proč? Pomozte, ukažte cestu….ale neobětujte se… tím dotyčnému uděláte jen medvědí službu. Aby dosáhl pochopení a zbavil se svého problému potřebuje sám zdolávat překážky ve svém životě….vaše sebeobětování mu nepomůže a vám uškodí. Mnohdy se stává, že dotyčný ani o vaši oběť nestojí a vaše snaha vás stojí spoustu energie, kterou můžete vložit někam jinam…kam? Třeba do svého osobního růstu a zdolávání vlastních překážek…. Každý jich máme na své cestě habakuk.

TOLERANCE… tolerujme pravdy druhých…..každý máme své úhly pohledu, svá pochopení. Není nutné přesvědčovat někoho o našich pravdách… zkusme ve své tvrdošíjnosti změkčit a podívejme se úhlem pohledu toho druhého…lépe ho pak pochopíme ….

ÚCTA… mějme úctu k životu …když pocítíme ÚCTU…můžete si být jisti, že POKORA, vám nebude cizí.

VZTAHOVAČNOST… nehledejme v slovech druhých to, co tam není. Často ve své bolesti, či krizové době vnímáme i slova dobře míněná jinak a přetáčíme je.

VÝČITKY….patří minulému času….něčemu co proběhlo…ať už vyčítáme sobě nebo někomu…. Je to bičování sebe samého. Místo toho se raději z těchto chyb poučme, přijměme je jako zkušenost, kterou jsme si měli projít a hlavně ODPUSŤME JAK SOBĚ TAK TĚM DRUHÝM.

ŽIJME TADY NA ZEMI….pokud přijmete moji pravdu, že tu nejsme za trest a že si život můžeme užít….tak to zkuste. Spousta lidiček utíká do duchovna před životem na zemi…. NOHY NA ZEMI A HLAVU V OBLACÍCH… to je rovnováha, která by nám měla dát možnost žít plnohodnotný život. Jakákoliv převaha na jednu nebo druhou stranu nás směřuje k panovi Chocholouškovi…. Ti co mají hlavu jen v oblacích…jsou podivíni a blázni…. Ti co stojí jen nohama na zemi….ti většinou špatně snáší těžké životní situace a končí na pilulkách….závislostech a končí u pana Chocholouška také.

SMÍCH…. Ten sluší každému a je spousta situací, kterým se můžeme smát. Často se směju i těm dramatům, které prožívám…ne v danou chvíli, ale časem, až vystydnou…lze si z toho udělat srandu. Kdo umí udělat srandu sám ze sebe…pobaví nejen okolí….ale smích, který v lidech vyvolá je v mém vidění VELKÁ TLUSTÁ HADICE…mezi srdečními čakrami…všech smějících se.

NEODSUZUJTE… nikdy neznáme celý příběh, nikdy nevíme (byť jsem přesvědčeni, že mi bychom se zachovali jinak) jak bychom se zachovali v té situaci my doopravdy, kdybychom se do ní dostali.

MINULOST nechte za sebou BUDOCNOST si plánujte takovou jakou si přejete mít….ale hlavně ŽIJTE PŘÍTOMNÝM OKAMŽIKEM a vychutnávejte si každou chviličku svého života…. JSME TADY NA ZEMI JEN NA NÁVŠTĚVĚ a nikdy nevíme, kdy ta návštěva skončí….

s láskou pro vás, i pro Zrzka

11.12.2012

Převzato z: https://www.moje-pravdy.cz/