Cesta k duze

Rubriky

Mandaly v mém životě

autor: | Pro 12, 2018 | Nezařazené | 0 komentářů

Mandaly v mém životě

K mandalám jsem se vlastně dostala před mnoha lety díky mým dcerám, když už byly větší. Mám doma několik knih o mandalách a koupila jsem si i sešity s předlohami mandal, a tak jsme se společně pustily do jejich vymalovávání. Byla to zábava a bylo velmi zajímavé pozorovat, jak nás to všechny zklidnilo a jaká krása nakonec vznikla. Začala jsem se zajímat o význam barev a o to, co jsme vlastně do mandaly vykreslili. To byl začátek.

Když se u mě naplno projevila automatická kresba, napadlo mě, že právě tohle by mohl být způsob, jak vyzkoušet to, co mě už několik let tak lákalo – nakreslit svou mandalu, bez předlohy, prostě jen tak. Zkusila jsem to a první mandala byla na světě. Postupně vznikaly další a další, zkoušela jsem i různé techniky, než jsem objevila tu svou. Pak přišli kamarádi s prosbou, zda bych pro ně nakreslila mandalu a tak jsem začala malovat a kreslit i pro ostatní.

Dnes tvořím mandaly převážně akvarelovými a uměleckými pastelkami, používám i křídové pastely a gelové fixy. Někdy dopředu vidím, jak bude mandala vypadat, někdy znám i její název. Jindy naopak netuším, co se zrodí, jen vnímám energie, které samotnou tvorbu provází. Při malování jsou mými průvodci andělé, nanebevzatí mistři a světelné bytosti. Pokud vzniká mandala na přání, vedou mě tak, aby v ní bylo přesně to, co ten, který si ji objednal, potřebuje. Stačí k tomu datum narození a jméno. Stejně tak přichází i její název a někdy je doplněna i osobní modlitbou nebo poselstvím, mnohdy v krásných verších.

Mandaly vytvářím jen tak pro radost, ukázky najdete ve fotogalerii zde. Na přání kreslím také Mandaly osobní, ukázky najdete ve fotogalerii zde. K některým mandalám přichází i poselství, které zapisuji, ukázky najdete zde. Pokud se vám některá z mandal líbí nebo si přejete mít vlastní osobní mandalu, mohu ji pro vás nakreslit nebo si můžete vybrat z mandal, které jsou k prodeji zde.

Malování mandal se pro mne stalo obřadem. Pokaždé když usednu nad prázdný papír a jemné tóny hudby rozezní mou duši, jsem obklopena příjemnou vůní a v záři svíček se nechám vést, mě naplňuje úžas nad tou krásou, která vzniká pod mýma rukama. Malování mandal je pro mě příjemnou cestou k rozmlouvání, zklidnění a naslouchání mé duši a také je cestou komunikace a spolupráce s jemnohmotným světem kolem nás. V některých mandalách je zakreslena i energie andělů a archandělů, nanebevzatých mistrů, esencí a bytostí kamenů a světla. Každá z mandal je jedinečná a tak jiná, má své kouzlo, hloubku a tajemství, které v ní můžete objevit, pokud se zastavíte a budete jí chtít naslouchat. Pomůže vám otevřít cestu do vašeho nitra k vašemu srdci, spojí vás s vaší duší. Můžete vnímat energie, kterými vás pohladí a využít její léčivé působení a načerpat energii. Jednoduše tak, že si sednete a zklidníte se a budete se do ní dívat. Před očima se vám mohou objevit další a další obrazy, které v sobě skrývá, můžete zažít tanec barev, symbolů, bude vám vyprávět svůj příběh. Stejně tak si ji třeba můžete přikládat na místa na vašem těle nebo si na ni postavit sklenici s vodou a za 30 minut máte vlastní léčivou esenci, kterou můžete pít, omývat se jí bolestivá místa či si ji použít přímo do koupele. Doporučuji si ji umístit někam, kde pobýváte nejčastěji a kde na ni budete vidět. Znám dokonce pána, který si mnou vytvořenou mandalu nosí prostě všude sebou, protože je neustále v pohybu.

Malování mandal je také součástí mých seminářů. Na každý seminář ke mně přichází mandala k tématu semináře a je doplněna poselstvím od andělů nebo nanebevzatých mistrů, kteří jsou průvodci semináře. Po vymalování mandaly se pak učíme přečíst to, co do ní jednotliví účastníci semináře zakreslili a porozumět tomu, co nám sděluje. Je zajímavé pozorovat, jak z jedné předlohy vznikne tolik krásných obrázků a také posun a zjemnění u účastníků, kteří jsou po několikáté na semináři. Jejich prvotní nespokojenost s tím jak mandalu vymalovali, je mnohdy vede k tomu, že začnou vnímat více sami sebe. Nad hotovou mandalou už říkají, co a jak by vymalovali jinak a proč by to změnili. Prostě to tam uvnitř sebe najednou ví a mají chuť vytvořit další mandalu, krásnější a harmoničtější. A tak vznikají opravdu nádherné obrazy našeho vnitřního světa, kouzelná zrcadla naší duše a čím jsme otevřenější k sobě, tím jsou krásnější. Některé z nich si najdete ve fotogalerii zde.

Malování mandal je velmi účinným způsobem jak naslouchat a porozumět sám sobě a mohu ho jen doporučit. Pokud nejste spokojeni s tím, co jste nakreslili, je to v pořádku. Projevuje se váš tvořivý potenciál a máte silnou motivaci pokračovat. Žádná mandala není špatná nebo nepovedená, je prostě taková, jaká je. Zachycuje a vypovídá o vašem rozpoložení a naladění ve chvíli, kdy jste ji malovali, odhaluje váš vnitřní svět. Malování mandal je i o trpělivosti a zklidnění, a pokud u něho vydržíte, budou vaše mandaly krásnější a krásnější, tak jak se budete otvírat a harmonizovat ve svém nitru.

Také je jedno čím mandalu vymalujete, malujte tím, co je pro vás příjemné. Pokud si k tomu pustíte příjemnou hudbu, uvaříte dobrý čaj a zapálíte svíčku, bude se vám malovat ještě lépe. Dnes je na trhu velké množství různých sešitů a knih s předlohami mandal k vymalování s různými tématy. Pokud vás některé osloví a vy si je pořídíte, mám jeden tip. Nevymalovávejte si mandalu přímo v sešitě, ale překopírujte si ji na nový papír. Tak vám zůstane předloha, a když dostanete chuť si tu samou mandalu vymalovat třeba za půl roku, můžete je potom porovnat. Uvidíte ty rozdíly. A pokud máte odvahu pustit se do vytváření vlastní mandaly, tak se do toho pusťte a vložte do malování svoji tvořivou energii. Ať už se rozhodnete tak či tak užijte si při malování hodně radosti, harmonie, klidu a souznění.

Nabídka pro vás:

Na přání kreslím na objednávku Mandaly osobní, cena za mandalu o velikosti A4 je 800Kč, po dohodě je možná i ve větší velikosti. Mandala je vytvořena na tvrdém papíru uměleckými a akvarelovými pastelkami, kontury jsou ještě zvýrazněné gelovými fixami se třpytkami. Součástí zakázky je i rozbor mandaly, abyste věděli co všechno je v ní nakreslené a jak vás to bude podporovat. Přidávám také návod k využití, pokud ji budete chtít využívat i jinak než jako „hezký obrázek na zdi“. Na mandale je možné si velmi jednoduchým způsobem „vyrábět“ léčivou esenci z vody. Můžete si tak zvýšit její účinnost a přínos jejího působení pro vás a vaše otevření možných nových cest pro sebe i v sobě. Jako dárek dostanete k vaší mandale 7ml lahvičku některé z mých katalogových přírodních vůní Prameny života. Vůni vybírám tak, aby svou energií i vůní podporovala učinnost a působení mandaly.

Ukázky osobních mandal najdete ve fotogaleriie zde. K vytvoření osobního léčivé mandaly potřebuji znát jméno, příjmení a datum narození budoucího majitele, případně pokud máte přání, co by měla podporovat nebo harmonizovat ( třeba i prostor doma, ve firmě), na co by měla být zaměřená, tak i tento záměr – př. zdraví, odvahu, sebevědomí, vztahy, komunikaci, apod. Mandalu je možné věnovat pro někoho i jako dárek.

Mandaly na prodej najdete ve zde, pokud se vám některá z mandal líbí můžete si ji emailem objednat. Cena těchto mandal je 700Kč. Zasílám je i poštou, cena poštovného je 80Kč.

Připravila jsem pro vás Předlohy mandal ke stažení zdarma, stačí si vybrat a můžete se pustit do kreslení, najdete je zde, pokud si budete chtít kreslit i s dětmi, předlohy dětské najdete zde. Vybrat si můžete také z mých originálních souborů předloh mandal k vykreslení zde, které jsou k zakoupení. Jeden soubor vždy obsahuje 13 předloh originálních mandal na jednotlivých listech ve velikosti A4, včetně speciálního návodu, jak si můžete mandaly vakreslovat pomocí automatické kresby. Cena jednoho souboru je 50Kč.

Pokud byste si chtěli vyzkoušet kreslení mandal s výkladem vaší mandaly, zvu vás na Semináře kreslení mandal s Anděly, které pravidelně pořádám. Více o seminářích se dozvíte zde, termíny seminářů najdete v Kalendáři akcí zde. Mohu po domluvě přijet při dostatečném počtu zájemnců se s eminářem i za vámi.

Přeji vám příjemné rozmlouvání s vaší duší a objevování sebe sama.

Světluška

Pro www.cestakduze.webnode.cz napsala Světluška. Tento článek je možné šířit dál nekomerčním způsobem , pokud budepřipojena tato poznámka, včetně aktivního odkazu na výše uvedené webové stránky. Děkuji za respektování této podmínky.