Cesta k duze

Rubriky

Skutečné tajemství ho´oponopono

autor: | Bře 6, 2018 | Nezařazené | 0 komentářů

Skutečné tajemství ho´oponopono

Učení Ho´oponopono se po uvedení knihy Svět bez hranic stalo bestsellerem. Jednoduchost popsaná strhujícím způsobem ukazuje, jak lehce můžeme změnit svůj život. Celá kniha je postavená na čtyřech větách (ano, všichni zajisté víte, o které věty jde), které mají moc – přitahovat pozitivní situace, vytvářet příležitosti, čistit od minulosti, zbavovat těžkosti myšlenek.

V poslední době se na mně obrací lidé, kteří knihu četli, metodu Ho´oponopono ve svém životě poctivě používají, ale stále se jejich život nemění k lepšímu – pořád řeší stejné životní obtíže, nemohou se zbavit dluhů, dostávají se do partnerských i osobních krizí, mají pocit, že „něco dělají špatně“, přemýšlí nad sebevraždou, Ho´oponopono jim nefunguje. Ale proč…?

Skutečný význam učení Ho´oponopono

1. Za svůj život neseme 100% odpovědnost

Vše, co se v našem životě odehrává, je výsledkem našich myšlenek a skutků, minulých i těch současných. Naši budoucnost tvoříme právě v tomto okamžiku. Jakákoli naše myšlenka se může kdykoli stát skutečností. Pokud se právě v našem životě odehrává něco, co je nám nepříjemné, nebo je bolestivé (nebo to označujeme jako problém) můžeme si za to sami. Ale hlavně neseme 100% odpovědnost za to, jak s touto situací naložíme. Někdy není důležité vědět, proč se nám to děje, ale jak se touto situací naložíme.

Velmi často jsme chyceni v pasti dogmat a myšlení jiných lidí. Začněte nad danou situací uvažovat – opravdu to tak chce moje já, nebo to dělám pouze proto, že si myslím, že to tak dělat musím? Když pochopíte, že jednáte na základě převzaté informace (neboli vzpomínky), můžete se od tohoto jednání zcela odprostit.

Příklad z mého života: v 15ti letech jsem si musel vybrat, kterou střední školu budu studovat. Vždy mě to táhlo na gymnázium, neboť jsem inklinoval a vynikal v humanitních předmětech, kde jsem navíc mohl naplno využívat svůj talent. Moje rodina ze mě chtěla „něco mít“, nejlépe inženýra, neboť ten byl v té době velmi perspektivní. Nejednal jsem na základě svojí inspirace, ale převzal jsem za svou myšlenku jiných lidí (i když se jednalo o rodiče). Jak to dopadlo? Čtyři roky jsem se trápil na průmyslovce, poslední ročník jsem musel opakovat, ale školu jsem nikdy nedostudoval. Stal se ze mě neperspektivní člověk bez maturity, kterou jsem nikdy nedodělal, a ani již nehodlám (o tom, že to dnes považuji za to nejlepší, co mne vlastně mohlo potkat, vám povím jindy…)

2. Dej do toho lásku, neboli „Miluji Tě…“

Hew Len na seminářích vypráví o důležitosti věty Miluji Tě. Je vlastně je ze všech čtyřech vět tou nejdůležitější. Milujte vše, co vás potká. Nejenom to dobré, ale i to zlé. Vím, že je to mnohdy velmi těžké, když pochopíte, že můžete milovat opravdu cokoli a kohokoli, uleví se vám. Protože potom začnete milovat sami sebe. Nemluvím tady o falešné lásce (o zahleděnosti do sebe samotného), ale o tom, že si začnete skutečně vážit sebe a svého života.

Když tohle dokážete, naučíte se říkat ve správný čas NE věcem, lidem a situacím, které ve svém životě mít nechcete. Když se naučíte mít rád svého nepřítele (už jenom z té podstaty, že je člověkem, omylný a stejně chybující jako vy), v tu chvíli už z něj nepřítel nebude. Když se naučíte milovat svůj život se vším, co přináší, vpustíte do něj nové příležitosti. Dáváte tím najevo pokoru něčemu většímu, než jste vy sami. A to je nejlepší cestou, jak dosáhnout toho, po čem všichni toužíme – po štěstí.

3. Zbavte se nadbytku informací a dogmat

V knize Svět bez hranic se mluvilo o čištění vzpomínek. Není to nic jiného, než podvědomé zbavování se nadbytečných myšlenek a informací. V dnešním světě není problém zjistit si během chvíle o čemkoli téměř cokoli. Bohužel tento informační balast v nás vytváří nové vzorce myšlení (velmi nenápadně, zákeřně a podvědomě), na základě kterých se rozhodujeme a jednáme – tedy vytváříme naši skutečnost, náš reálný život.

Ho´oponopono mluví o návratu do středu svého nitra – to je stav, kde je vše možné. Před pár desítkami let bylo pro lidstvo nemyslitelné dostat se na měsíc – dokud někdo, kdo nepodléhal většinovému myšlenkovému proudu na měsíc prostě doletěl, protože věřil tomu, že to možné je. Možné je cokoli, v co sami uvěříte. Poslouchejte svůj vlastní vnitřní hlas, svoji inspiraci, která vás vždycky navede na správnou cestu.

4. Ho´oponopono není postavené pouze na čtyřech větách

Odříkávat si čtyři věty je skvělé, jenže co když Vám to nefunguje? Hew Len na svých seminářích mluví o různých dalších čistících pomůckách – modré vodě, jahodách, kyvadle, o kapce rosy apod. Spousta účastníku semináře klade pořád dokola stejné otázky (jak mám využívat tuto čistící techniku, proč zrovna tuto, a jak musí vypadat láhev na vodu atd…) a v tuto chvíli zjistíte, že jste vlastně nic nepochopili…

Není důležité totiž to, jestli děláte všechno správně, tedy tak, jak jste si přečetli v „návodu“. Žádný univerzální návod totiž neexistuje. Ho´oponopono je o poslouchání hlasu vlastní inspirace. Ta vám totiž napoví, co je pro vás správné. Najednou zjistíte, že žijete podle vlastního Ho´oponopono. Protože když pochopíte, že nic z toho doopravdy dělat nemusíte, pokud to sami bytostně necítíte, pochopili jste, o čem učení Ho´oponopono je.

Milujte sami sebe, svůj život, dávejte lásku světu, naslouchejte vaši vlastní inspirací a nežijte životy ostatních lidí. Není to rychlé, někdy to není ani jednoduché. Ale jenom takhle otevřete možnosti žít ve vlastním světě bez hranic.

P.S. Od setkání s Hew Lenem téměř nepoužívám nic z toho, o čem jsem se v knize dočetl. Nechal jsem se vést vlastní inspirací a srdcem. I když na první pohled nepoužívám nic z tradičních čistících pomůcek, můj život je ve všech ohledech lepší a kvalitnější, než byl. Moje firma v době ekonomické krize vydělala mnohem více, než v době před „krizí“. V mém životě se objevilo několik příležitostí, které mne posunují ke splnění všech mých velkých snů a cílů. Zjistil jsem, že doopravdy můžu prožívat cokoli, co si přeji. Žiju si vlastní život s vlastním Ho´oponopono. Berte toto jako inspiraci. Příliš nad tím nemyslete a prostě žijte…

Michal

https://www.hooponopono.cz/

Azodariana8. máj 2013 prevzate z :https://www.eldhwen.sk/skutecne-tajemstvi-hooponopono/#comment-78179

Převzato z: https://anjelska-pomoc.blog.cz