Cesta k duze

Rubriky

Jak najit novou sílu

autor: | Úno 3, 2018 | Nezařazené | 0 komentářů

Jak najít novou sílu


Gustav Jung – zakladatel analytické psychologie – řekl : “ Deprese je totéž jako dáma v černém . Když se objeví , Neodmítni ji, ale pozvi ji jako hosta ke stolu a vyslechni si, co ti chce říct. „

Je zajímavé, že depresivní lidé neprožívají svou nemoc výlučně jako rušivou a mučivou . Posunou ji do pozice, aby intenzivněji přemýšleli o sobě a o svém životě . Tato situace však přirozeně nastává , pokud jsou schopni opět zmobilizovat své vlastní léčivé a regenerační síly.

Nabízím Vám několik zlatých pravidel malého programu svépomoci :

Žijte z vnitřního zdroje síly

Skoncujte s nekonečným “ musím a musím “ . Ten, kdo se přestane ustavičně o něco urputně usilovat a místo toho si dovolí více odpočinku a nicnedělání , už se nemusí tolik bát . Hledejte nové možnosti přístupu k sobě samým : pište si deník , malujte , sportujte , berte vážně své sny a touhy . Je dobré naučit se nějakou jednoduchou relaxační techniku ​​. Mluvte s někým o svých zážitcích !

Naučte se sebeúctě

Hm, toto je bod , se kterým se začíná asi nejtěžší . Je však velmi důležitý, protože pokud se vám podaří toto, vše ostatní půjde mnohem snadněji. Přelomte tu nedobrou schéma, že nejste ničeho hodný, že nic nedokážete. Místo toho si udělejte radost , hýčkejte se a opakujte si větu : “ Moje potřeby jsou důležité “ . Všímejte si své reakce , pokud vás někdo pochválí . Nepomyslel si , že jste mohli něco udělat i lepší, ale prostě řekněte : děkuji .

Připusťte si pocity

Vím, že se to snadněji říká, jak dělá. Stále v nás totiž existují “ vzory chování „, kde jsme nabádáni, že všechno zvládneme , že musíme být silní , nesmíme nadávat a už vůbec nesmíme být agresivní. Tím samozřejmě nechci říct, abychom kolem sebe šířili pohromu, abychom kleli o sto šest . Jde o to, nedusí v sobě hněv , bolest, vztek , jen tak “ přelomíme ledy “ .

Nebuďte v izolaci

Nemusíte vše zvládnout sami, ani si nemusíte vše nechat pro sebe . Potřebujete člověka, kterému se můžete svěřit , někoho , kdo si vás vyslechne . A někdy je lepší, když je to někdo mimo vaší rodiny. Rozhodující je, aby to byl člověk, který vás přijme takového, jaký jste .

Opusťte zaběhané chodníčky – vyzkoušejte nové

Dříve, než chcete něco změnit, musíte vědět, co chcete změnit. Chce to odvahu, ale první krok je velmi důležitý a uvidíte, že pokud tento uděláte, začnou se dít zázraky ! Všímejte si proto své sny a touhy!

Velmi vhodným doplňkem jsou procházky , sport, plavání , práce v zahradě .

NIKDO se nemusí stydět za depresi , ani za svou slabost. Je možné, že uzdravení bude trvat trošku déle, ale je jistě možné uzdravit se .

Dr.med . Hanne Hirsch , Hermann Scharnagl – Deprese ( Co byste měli vědět )
Zdroj : https://tichemiesto.wordpress.com/

Převzato z: https://cestaduse.wordpress.com/