Cesta k duze

Rubriky

Jsem vděčná, ale…

autor: | Bře 18, 2017 | Nezařazené | 0 komentářů

Jsem vděčná, ale kdy už se to změní?

Jennifer Hoffman

Nedávno jsem obdržela následující dotaz: ,,Posledních několik let praktikuji vděčnost a snažím se zaměřovat své vědomí na přítomný okamžik a uznávat a přijímat své pocity, myšlenky atd., a změnilo to můj život. Setrvávám v přítomném okamžiku a udržuji si pozitivní postoj. Jenže potřebuji novou práci, situace s bydlením není ideální a peníze mizí. Ačkoliv vím, že je lepší udržovat pozitivní pohled na věc a být vděčná za to, co mám, je pro mne stále těžší být neustále pozitivní. Jak to mám změnit, aniž by to byl projev nevděku?“

Má odpověď byla taková to:

Při čtení vašeho dotazu si připadám jako bych byla součástí orchestru hrajícího na palubě Titaniku. Myslím, že je na čase, abyste si našla záchranný člun. Spletla jste si odpovědnost se schopností něčeho si vážit, a vděčnost s pocitem vlastní ceny. Přestože je skvělé vážit si přítomného okamžiku, je také nejlepší využít oné informace jako odrazového můstku pro další krok. Jste odpovědná za to, že jste to vytvořila, ale též nesete odpovědnost za to, že to změníte, což není v rozporu s vděčností. Měla byste být schopna si toho vážit coby lekce, ale poté přijmout odpovědnost za to, že podniknete něco pro to, abyste to změnila. Takto jste uvízla ve vděčnosti a nečinnosti, a pokud se rychle nevzpamatujete, půjdete ke dnu s lodí, obrazně řečeno.

Důvodem, proč právě teď nejste schopna najít práci, je, že přestože jste za tuto situaci vděčná, nechápete pravý důvod její existence, neboť vás má poučit o vaší vlastní ceně a sebeúctě. Uznejte, jak vyděšeně a omezeně se v této situaci cítíte, ale nebuďte za to vděčná. Máte na sebe zlost a bojíte se, že budete zcela bezmocná? Stalo se vám to již někdy dříve? Je pro vás stále těžší cítit, že máte svou cenu a zasloužíte si něco lepšího, zatímco sledujete, jak vám peníze proklouzávají mezi prsty? Když se hlásíte na nějaké místo, cítíte se zoufalá a dosáhla jste bodu, kdy jste ochotna přijmout cokoliv, i když to pro vás není to pravé?

Prvním krokem je zastavit krvácení – myslím na energetické úrovni. Přestaňte být vděčná za to, že jste nezaměstnaná a bez peněz. Namísto toho buďte vděčná za lekci v oblasti sebeúcty a vlastní hodnoty, převezměte odpovědnost za to, že jste si ji vytvořila, a pak začněte pracovat na záměru ohledně toho, co chcete místo toho. Obrátit se to může během chvíle, ale ne do té doby, než uvěříte, že si zasloužíte mít skvělou práci, peníze, úžasné bydlení, být v bezpečí, zajištěná a šťastná ve svém životě a být s ním spokojená. Budete-li vděčná za tyto věci, ačkoliv ještě ve vašem životě nejsou, přitáhnete si je.

Vím, že to možná zní hloupě, jak lze být vděčná za něco, co nemáte? Ale pokud pro to nevytvoříte příslušný energetický prostor, nemáte šanci situaci v dohledné době změnit, a vy potřebujete, aby se změnila teď. Přijměte odpovědnost za to, co jste vytvořila, protože to odráží vaši sebeúctu, pocit vlastní ceny a též strachy spojené s úspěchem. Připusťte, že chcete něco jiného. Pokud budete se zamrzlým úsměvem na tváři jen posedávat a děkovat vesmíru za to, že jste bez peněz a nezaměstnaná, v naději, že když za to budete vděčná, vesmír zakročí a změní to, nic se nestane.

Uznejte, že jste to stvořila, protože jste nežádala dost nebo jste nevěřila, že si více zasloužíte. Nyní žádejte mnohem více a věřte, že si to zasloužíte mít (tady možná bude třeba chvíli něco předstírat, ale stejně je to všechno jen iluze). Hlašte se na taková pracovní místa, která odpovídají vaší kvalifikaci a o která opravdu stojíte, nikoliv na ta, která dle svého názoru můžete získat. Používejte afirmace nebo jiný druh pozitivního utvrzení, jenž vám pomůže se udržet v souladu s vaším záměrem.

Copyright ©2013 Jennifer Hoffman & Enlightening Life OmniMedia, Inc.
https://enlighteninglife.com