Cesta k duze

Rubriky

Chcete být úspěšnou ženou

autor: | Pro 13, 2016 | Nezařazené | 0 komentářů

Chcete být úspěšnou ženou na úrovni?

Každá z nás, tedy i vy, která čtete tuto knihu, máte v sobě obrovský potenciál. Je jen na vás, jak jej dokážete využít. Zkuste ze sebe vydat to nejlepší, zkuste „akceptovat“ některé zákony vzestupu a úspěchu. Přeji vám hodně zábavy při odkrývání a kultivování své osobnosti a radosti z dosažených výsledků.

Čtěte pozorně:

1. První krok k úspěchu učiníte, pokud víte, co skutečně chcete. Naplánujte si svá přání a představte si výsledek. Čím přesnější je vaše představa a cíl, tím lépe je vaše podvědomí schopné vám přání splnit. Povzbuzujícími slovy mohou například být jednoduché věty, jako „Jsem schopná a věřím si!“ nebo „Umím to a dokážu to!“ Věřte, že tato pozitivně motivující sdělení dokáží zázraky. Úspěch čeká na toho, kdo je odvážný a kdo opravdu chce! Vaše vůle je klíč k vašemu úspěchu!

2. Chcete-li být úspěšné a významné, musíte takové být nejdříve ve svých myšlenkách. Musíte si skutečně myslet a věřit, že jste významné, pak si to budou myslet i věřit tomu i ostatní.

3. Svoje schopnosti a přednosti se nesnažte z falešné skromnosti skrývat. Nebojte se přiznat, že jste inteligentní, duchaplná, přemýšlivá, pracovitá, šikovná, svědomitá … Uvědomte si, že to jsou kvality, které vám nikdo nevezme.

4. Važte si sama sebe a svých schopností. Jsou základním předpokladem kariéry a postupu vpřed. Naučte se dělat vše tak, abyste na sebe byla hrdá.

5. Nebuďte k sobě příliš kritické! Když nejste spokojené se svým vzhledem, nemá to nic společného se skutečností, ale je to jen otázka vašeho nízkého sebevědomí. Krása úzce souvisí s tím, co si o sobě myslíte! Pokuste se vypadat zajímavě, aby si vás lidé zapamatovali jako jedinečnou osobnost. Buďte šťastná, že jste právě taková, jaká jste. Každý z nás má svou hodnotu a jedinečnost. Krásná je individualita a neobvyklost!

6. Místo přemýšlení o svých nedostatcích se zaměřte na své schopnosti a rozvíjejte je. Vaše myšlenky, city, sny a představy jsou jedinečné a nezaměnitelné. Pečujte o ně a rozvíjejte je. Vaše víra produkuje sílu k provedení.

7. Nikdy se nevyhýbejte tomu, z čeho máte strach či obavy. Kdo jednou začne „utíkat“, jen na útěku po celý život.

8. Nešetřete chválou vůči svému okolí (nezapomínejte ani na sebe). Nic nepůsobí na druhé (zvláště na vaše soky) tak odzbrojujícím dojmem jako pochvala. Při styku s jinými lidmi nešetřete úsměvy.

9. Pamatujte na staré přísloví, že veselou myslí dobudeš svět. Vyrovnaná, pohodová a příjemná žena bude přitažlivější pro ostatní a snadněji si získá jejich sympatie. Jistě jste samy zjistily, že úsměv či lehký žert zlidští a uvolní dusnou atmosféru.

10. Asi jste slyšely již mnohokrát, že pozitivní myšlení a pohled na svět je tajemstvím každého úspěchu. To platí ve všech oblastech našeho konání. Je pravdou, že optimistům se daří lépe, žijí zdravěji, déle si uchovávají mládí a lépe se vyrovnávají s realitou.

11. Snažte se ze všech sil uchovat si ve své „paměťové bance“ jen příjemné a pozitivní myšlenky. Braňte se myšlenkám na minulé nepříjemné zážitky a situace. Nenechte narůst negativní, ničivé myšlenky do velikosti duševních strašáků.

12. Pamatujte si, že záleží jen na vás, jak se k vám budou ostatní chovat. Dovolí si k vám jen to, co jim vy sama umožníte.

13. Nebojte se příležitostí, které vám mohou změnit život. Změny vám přinesou nové životní příležitosti, možnosti navázání novým přátelství a kontaktů …

14. Dívejte se na ostatní lidi ve správných souvislostech. Druhý člověk je také jenom člověk, tak proč se ho bát.

15. Naučte se jiným naslouchat, máte tak jedinečnou šanci se toho hodně dozvědět. Pravdivý je Epiktetův výrok: Člověk má dvě uši a jeden jazyk, aby dvakrát tolik poslouchal než mluvil!

Jarmila Mandžuková: Ženám pro štěstí, úspěch, zdraví, pohodu, krásu
ISBN 80-86231-28-3

Převzato z: www.terapieuovecky.cz