Cesta k duze

Rubriky

Kalendář Mandaly Bohyní 2014

autor: | Bře 12, 2016 | Nezařazené | 0 komentářů

Informace k jednotlivým měsícům a mandalám najdete na konci této stránky u obrázků mandal.

Veškeré texty i obrázky zde dostupné, jsou chráněny autorským zákonem a bez svolení autorky a je zakázáno využívat je jinak, než pro své osobní použití.

Kalendář Mandaly Bohyní pro rok 2014

© Světluška Radka Hubeňáková

Jak to všechno začalo

Vítám vás již v pořadí u mého druhého kalendáře. Po velkém ohlasu a úspěchu Kalendáře Krystalových mandal pro rok 2013, jste se začali ptát, zda nakreslím kalendář i pro další rok. Přiznám se, že po vašich velmi milých ohlasech, nejen k obrázkům v kalendáři, ale i k poselstvím, která píšu k mandalám a jednotlivým měsícům, a všech vašich příbězích s Krystalovými mandalami, jsem toto přání měla i já, chtěla jsem pokračovat v tom, co už začalo. Stejně jako loni vytvořit kalendář, který nebude obsahovat jen krásné obrázky, ale bude průvodcem a rádcem na naší cestě proměny. Dlouho jsem netušila, jaké mandaly to tentokrát budou, tak jsem své přání a svůj záměr odevzdala vesmíru a říkala jsem si, on ten správný okamžik přijde. A přišel začátkem června. Druhý den potom, co jsem nakreslila krásnou osobní mandalu na zakázku a chystala jsem se k ní zapsat osobní poselství, jsem měla velikou potřebu místo psaní radši kreslit. A protože tento svůj vnitřní hlas poslouchám, tak jsem si místo psaní rozložila pastelky a začala kreslit novou mandalu. Někde tady začal můj další příběh s Bohyněmi …

Netušila jsem vůbec, co kreslím a co vznikne, ale ta energie, které mě při tom provázela byla tak úžasná. Živá, jemná, hravá, radostná a úplně jsem se do ní ponořila, hluboko v sobě jsem cítila nadšení a velikou osvobozující radost. Bohyně byla se mnou celou dobu při kreslení a doslova mě popoháněla svou radostnou energií, aby už mandala byla na světě. Na papíře začala vznikat jemná a něžná mandala. Když byla hotová, nemohla jsem se na ni dost vynadívat, jak moc se mi líbila. A pak to přišlo, začal ke mně promlouvat hlas a já už jsem věděla, že je to první mandala do nového kalendáře, který bude plný energií a mandal Bohyní. Zaplavil mě pocit radosti a hluboké vděčnosti, protože hlubší práce s Bohyněmi, které už nějakou dobu jsou v mém životě, bylo mé další přání. Mandala bohyně Kordélie dostala název Radost a já ji prožívala naplno. Taky mi prozradila, že ke každé mandale Bohyní do kalendáře bych měla vytvořit i vůni Bohyní, aby se jejich energie vzájemně podporovaly. Dvě vůně už byly na světě z loňského roku a tak jsem se začala těšit na dobrodružné tvoření s Bohyněmi.

Také jsem si vzpomněla na mé loňské přání. Mandala Radosti se svou jemnou energií hodně podobá prosincové mandale Světlo duše v kalendáři Krystalových mandal pro rok 2013, která jediná je úplně jiná, než všechny ostatní mandaly v tomto kalendáři. Když jsem tuto mandalu nakreslila pomyslela jsem si, že bych moc ráda do kalendáře zařadila více takových mandal. Přišlo, ale vysvětlení, že tahle bude jediná, že ještě není čas na energii takových mandal, nic víc. Po tom, co všechno jsme měli možnost prožít si v letošním roce, už vím, že na tento typ mandal opravdu ještě nebyl ten správný čas. Potřebovali jsme se nejprve usadit do hmoty a na zem, najít sebe a své místo, vymezit své hranice, svůj prostor, naučit se znovu vidět slyšet – proto jsou všechny ostatní mandaly ohraničené a hodně barevné a výrazné. Prosincová mandala Světlo duše je jiná, otevřená, neohraničená a otvírá svou jemnou energií cestu do našeho vnitřního světa, k našemu srdci a duši a také k ženské podstatě – jemnosti a síle. Takže tvoří most mezi naším vnitřním vnějším světem a otvírá i cestu k napojení na Bohyně. Přichází s ní i čas na krásně jemné a ničím neohraničené – neomezené mandaly a energie Bohyní, které nás budou provázet na naší další cestě, a které jsme ochotní vidět, cítit a přijímat. To také znamená, že jsme všichni odvedli letošním roce pořádný kus práce na sobě a svém probuzení.

Ten čas tedy přišel teď a já jsem se pustila do kreslení mandal a míchání vůní. Bohyně přicházely postupně a vkládaly své energie do obrázků a vůní. Společně s kreslením a tvořením vůní jsem zažívala nádherné příběhy a období proměny sebe i svého života, o které se s vámi v příbězích jednotlivých mandal ráda podělím. To, co se odehrávalo ve mně se dá slovy vyjádřit jen těžko, vše bylo tak hluboké, klidné, radostné, nádherné, osvobozující… měla jsem možnost probudit, znovu objevit, prožívat, přijmout, pochopit a stát se hluboko uvnitř sebe podstatou energií, které Bohyně symbolizují a my všichni je máme v sobě. To vše pak přenášet pomocí barev, tvarů a symbolů do mandal, díky kterým to budou moci prožívat i další. To stejné se dělo i při míchání vůní, recepty na vůně se skládaly úplně samy, některé vůně jsem cítila už dopředu, ještě než se narodily. Někdy zároveň s mandalou vznikla současně i vůně, jindy byla nejdříve vůně a potom mandala nebo opačně. Prožila jsem čtyři nádherné měsíce ve společnosti Bohyní, které velmi ovlivnily a proměnily můj život, vztahy, mé směřování, tvoření i to, co předávám. Do mého života vstoupilo něco, co jsem si už dlouho přála, co jsem hledala, našla jsem ztracenou část sebe a žena ve mně začala tančit svůj tanec…

Do kreslení mandal se opět zapojili všichni mí kočičí miláčkové a stejně jako loni mi pomáhali vybírat barvičky a dohlíželi na mé ztvárnění mandal. Občas se i velmi živě zapojili do ztvárnění poslání mandaly a poselství příslušné Bohyně přímo ve 3D. Mandaly vznikaly u nás na zahradě i doma a opět jsou prostoupené energiemi linie archanděla Michaela, ve které žijeme, krásnými energiemi přírodních bytostí naší zahrady, archanděla Michaela i ostatních archandělů a andělů světla, Bohyní a všech, kdo pomáhali s jejich vznikem. Nesou v sobě i vibrace nedílné součásti mého života a tvoření – vibrace energetických esencí spirit in Nature a vůní Bohyní, které jsem při tvoření používala pro jemnější naladění a hlubší propojení. To vše proudí prostřednictvím mandal i k vám, a na vás je, co z toho přijmete.

Mandaly a Bohyně v kalendáři

Nakreslila jsem celkem 14 mandal – mandala Rozhodnutí s Bohyní Tarou má dvě podoby. Do první mandaly se mi vykreslily naše staré způsoby uvažování a omezení, které si sami sobě způsobujeme svým myšlením, a také všechny omezující emoce s tím související. Je to tedy mandala očistná a v kalendáři ji nenajdete. A protože vše se vším souvisí a jedno ovlivňuje druhé, vznikla tato mandala několik dní před mým letním pobytovým seminářem s vnitřním dítětem, který byl zaměřen na hledání našich cest ke štěstí. Vše, co je v ní nakresleno, se tam čistilo a uvolňovalo, při sobotním večerním rituálu s anděly a Bohyněmi a práci s planetou Zemí, jsme to nově otevřenou energetickou Bránou Míru vše poslali pryč. Takže už jsem věděla, že budu kreslit ještě jednu mandalu.Vykreslením těchto bloků do první mandaly a naším hluboce čistícím procesem se připravila cesta pro úplně jinou podobu této mandaly – jemnější, otevřenější a plnou léčivé podpory. Právě tato mandala je na konci kalendáře a bude otevírat vstupní bránu do roku 2015.

V kalendáři najdete 13 mandal – úvodní mandalu Kouzlo proměny s Bohyní Oonagh a pak 12 mandal pro jednotlivé měsíce. Jsou mezi nimi měsíční a sluneční Bohyně, Bohyně elementů – Země, Ohně, Vody a Vzduchu. Rozdělení mandal do jednotlivých měsíců si Bohyně načasovaly, až byly všechny mandaly na světě. Kreslila jsem je tedy tak, jak mě Bohyně oslovovaly a znala jsem jen Bohyni a název mandaly. U některých mandal jsem tušila podle jejich energií, který měsíc bude ten jejich. Sama jsem byla zvědavá, zda jsem se trefila, mé cítění i intuice se ukázaly jako správné. Takové je tedy rozdělení mandal v kalendáři:

Úvodní strana Mandala Kouzlo proměny – Bohyně Oonagh – Požádejte ji o pomoc s životními změnami, ona vás povede kreativními a kouzelnými způsoby.

První čtvrtletí roku 2014 bude pod vlivem elementu Země:

Leden – Mandala Bohatství – Bohyně Mawu – Země – Stará se o to, aby naše potřeby byly hojně pokryty, aniž by to poškozovalo planetu.

Únor – Mandala Partnerství – Bohyně Afrodita – Pomáhá oběma pohlavím prožívat ve vztazích více vášně a dobře vyrovnávat mužskou a ženskou energii.

Březen – Mandala Laskavost – Bohyně Kuan Jin – Pomáhá nám nalézt soucítění a milosrdenství k sobě samým i k ostatním. Je také ochránkyní dětí a žen, probouzí zájem o hudbu, hudební nadání, ale i jasnozřivost.

Druhé čtvrtletí roku 2014 bude pod vlivem elementu Ohně:

Duben – Mandala Radost – Bohyně Kordélie – Pomáhá s prolomením ledů v jakékoliv situaci anebo ve vztahu, který se zdá být chladným a neutěšeným.

Květen – Mandala Otevřenost – Bohyně Brigit – Oheň – Reprezentuje tři tváře ženy, neúnavně chrání všechny, kteří ji o to požádají, je ženským protějškem bojovné energie Archanděla Michaela.

Červen – Mandala Naplnění – Bohyně Pallas Athéna – Můžete ji požádat o pomoc s urovnáním rozepří a také o ochranu. Athéna vám navíc pomůže s tvořivostí, například s psaním, výtvarným uměním a řemesly.

Třetí čtvrletí roku 2014 bude pod vlivem elementu Vody:

Červenec – Mandala Moudrost – Bohyně Dana – Může vám pomoci se zhmotňováním, alchymií a Božskou magií. Může vás také uvést do království elementálních bytostí, především do říše leprikónů a skřítků.

Srpen – Mandala Tanec života – Bohyně Pele – Může vám pomoci navázat spojení s vaší opravdovou vášní a znovu nalézt vaši motivaci a nadšení.

Září – Mandala Uzdravení – Bohyně Sulis -Voda – Pomáhá s uzdravením, obnovením síly, s uspořádáním časového rozvrhu nebo financí, tak abyste se mohli věnovat činnosti prospěšné pro sebe.

Čtvrté čtvrtletí roku 2014 bude pod vlivem elementu Vzduchu:

Říjen – Mandala Projasnění – Bohyně Ostara – Můžete ji požádat o pomoc se zvýšením vaší úspěšnosti, plodnosti, anebo když se pustíte do nového podnikání.

Listopad – Mandala Inspirace – Bohyně Rhiannon – Přivolejte si ji na pomoc se zhmotňováním, komunikací s duchem, životními přechody anebo s uměleckou inspirací.

Prosinec – Mandala Rozhodnutí – Bohyně Tara – Vzduch – Mnoho ženských tváří Buddhy a Matky Stvořitelky je zastoupeno různými barvami Tary. Pomáhá nám žít dlouhé a pokojné životy.

Stejně jako loni budu na mých stránkách každý měsíc přinášet informace k mandale a poselství pro daný měsíc – najdete je u obrázků mandal na konci této stránky a také hned na úvodní stránce mých stránek. Přibude také informace o Bohyni, abyste se s ní mohli lépe seznámit a vůni Bohyně .

Rok 2014 a role ženy v něm

Bohyně Oonagh v úvodu se svým Kouzlem proměny, nám přináší téma, které nás bude v příštím roce provázet a na které navazují i ostatní mandaly a Bohyně. Kouzlo proměny krásně vystihuje energetickou vibraci mystického čísla 7, která na nás v roce 2014 bude velmi silně působit. Pod jejím vlivem, se změna a rozmanitost stanou nedílnou součástí našeho života, ve kterém se budou střídat období aktivity a klidu. Bude nás přitahovat vše zvláštní a neobvyklé, a pokud budeme ochotní riskovat nové zkušenosti a přijmout zodpovědnost sami za sebe, vydáme se na svou vlastní dobrodružnou cestu, abychom už konečně opustili to staré a začali žít svůj skutečný příběh.

Vibrace čísla 7 nás bude neustále postrkovat dopředu, podporovat v dosažení našich cílů a hlavně ve všem, čím si potřebujeme projít, abychom se proměnili vnitřně a duchovně pokročili zase o kousek dál. Protože sedmička je hodně dynamická, zasněná, zvídavá, učenlivá, citlivá a citová, má smysl pro pravdu, spravedlnost, rovnováhu a také velkou potřebu pochopení a účasti, budeme mít všichni možnost nastolit rovnováhu do svého života i vztahů.

Čeká nás rok plný změn a objevů, ve kterém ženy budou mít hodně důležitou roli, protože začne zesilovat vliv ženské energie všude a ve všem. Energie Bohyní nás budou podporovat v odvaze vypořádat se s vlastní rozpolceností, budou nás učit láskyplnému přijetí všech svých podob, ctností i protichůdných sil v nás. Vše, co se vám milé ženy v tomto roce podaří, co povede k hlubšímu spojení se sebou, se svojí silou, k radosti, harmonii, spokojenosti, svobodě, nezávislosti a vědomí toho, kdo skutečně jste, bude léčit, posilovat a vyživovat nejen vás, vaše rodiny, blízké, přátele, ale i matku Zemi a pomůže to vnést rovnováhu do všeho. Změnit, proměnit a uskutečnit to, co dosud nebylo možné. Kouzlo proměny bude díky vám, díky vaší vnitřní proměně, měnit nás, naše životy, matku Zem i celý vesmír. Budeme mít možnost prožívat sílu lásky a všechny její podoby, beze strachu je projevovat i ve svých vztazích, poznávat sami sebe a tančit svůj tanec života.

Co mě naučily Bohyně – Poselství pro vás milé ženy, i pro vás milí muži

V roce 2013 se rozum a láska začaly spojovat, aby přeměnily instinkt v ušlechtilou sílu a tento proces bude pokračovat i v roce 2014, ale vše již bude postavené na větší sebedůvěře, otevřenosti a naslouchání svému srdci. V tom jsou ženy mnohem vnímavější a intuitivnější než muži, a to je klíč, který potřebujeme ke změnám a proměnám života. Každá žena, která se rozhodne smysluplně utvářet svůj život, už má sílu i odvahu postavit se tváří v tvář svému strachu a zjistit, co brání její volnosti a s čím bojuje. Přijímá vše mnohem vědoměji a je schopna to, co nemohla v minulosti prožívat citově naplno, přestat vnímat jako své chyby, nedostatky nebo selhání, neprožívat to jako překážky nebo zábrany. Ženy se díky své potřebě stát při sobě, hluboké touze po prožitcích a souznění v harmonii, otevřenosti, odvaze a důvěře, budou učit, jak uvolnit tento tlak a spojit protiklady v sobě. Získají tak zpátky svou ztracenou rovnováhu a sílu, která se při tom uvolní, a budou se učit ji využívat jako potenciál pro rozvoj své osobnosti. Vědomí ženskosti, která je nesmírně silná a přitom tak křehká a zranitelná, se probouzí v každé z vás už několik let, sílí a roste a váš vnitřní hlas volá po nezávislosti, svobodě, tvořivosti, otevřenosti a harmonickém souzvuku s vlastní přirozeností, jedinečnou krásou, silou lásky a odpuštění, světlem vaší duše. To vše jste a jste ještě mnohem víc, jste síla, která probouzí tuto planetu, otvírá lidská srdce a vydává se na cestu za svým snem, protože důvěřujete tomu hlasu ve svém srdci. Láskyplným přijetím všeho co bylo a je, sama sebe i všech ostatních, získáváte přístup nejen k prapůvodním silám, ale i k rezervám energie, které jste zatím potřebovaly k potlačování těchto svých instinktů i sama sebe. Už se nebojíte, kráčíte vpřed a utváříte svůj život, získáváte ty nejcennější osobní zkušenosti, které vám pomáhají mít jasno v tom, co chcete a jak to chcete žít, jdete cestou vlastního poznání, jste Ženou a víte to.

Takže milé ženy, buďte si plně vědomé své ženskosti, nebojte se ji projevovat – jste silné. Chraňte si ji a opatrujte, nedovolte, aby byla znovu zneužívána – jste také jemné a křehké, tak zůstaňte ve své jemnosti a křehkosti.

Věřte si a důvěřujte svým schopnostem, intuici a naslouchejte svému srdci.

Buďte k sobě trpělivé, chvalte se a podporujte.

Milujte a budete milovány.

Prožívejte každý den naplno.

Tančete svůj tanec života.

Řekněte si o to, co chcete a věřte tomu, že si to zasloužíte.

Jste okouzlující a jedinečné bytosti lásky.

A vy milí muži, přestaňte se bát žen, jejich síly, křehkosti a ženskosti, která z nich vyzařuje. Není to nic, co vás ohrožuje, tak přestaňte bojovat, otevřete své srdce a dovolte, aby do nich mohla vstoupit síla lásky, něžnosti a jemnosti.

Dovolte si být vnitřně volní, svobodní a nespoutaní nikým a ničím, tak jak to už dělají a žijí vaše ženy.

Přijímejte sebe i ostatní, bez souzení a posuzování, neočekávejte, zůstaňte otevření všemu, co přijde.

Projevte svoji sílu moudrosti a hloubku svých citů.

Udělejte si jasno v tom, co chcete, přestaňte o tom jen mluvit, tvořte to, žijte to.

Buďte ve své pravdě, staňte se pravdou.

Milujte sebe a dovolte ženám, aby vás mohly milovat – ne to, čím jste, ale toho, kdo opravdu jste.

Otevřete své srdce a zázraky vstoupí do vašeho života.

Přijměte svoji jedinečnost, svobodu a sílu tvořit svůj život.

Žijte, radujte se a dělejte to, co je pro vás smysluplné a radostné.

Jste úžasní a jedineční, jste bytosti lásky.

Milé ženy, milí muži, vy všichni jste už teď úžasní partneři, sourozenci, tatínkové, maminky, dědečkové, babičky, kamarádi, přátelé, kolegové, sousedi, známí …

Všichni toužíme po štěstí, lásce a partnerství, po vztazích založených na rovnováze, naslouchání, úctě a soucitu… Všichni tvoříme Jednotu, protože jedno jsme, jen si to ještě plně neuvědomujeme. Tak to všechno, co si přejete od druhých, hledejte nejprve sami v sobě a dopřejte to sobě, to je totiž to, co vás od Jednoty odděluje – čím se vy oddělujete od sebe – ostatních – Zdroje – Lásky. Že nevíte jak? Důvěřujte sobě, svému srdci, požádejte o pomoc (stačí jen vyslat myšlenku) a přijde přesně to, co potřebujete ke svému sjednocení. Bohyně, andělé, vaši průvodci a všechny bytosti světla vám budou pomáhat svými milujícími energiemi a také všichni andělé s lidským srdcem, kteří jsou kolem vás. Život je úžasné dobrodružství, tak si ho dovolte prožít.

Vaše Světluška

Návod k práci s kalendářem

S kalendářem se dá pracovat několika způsoby :

– pověste si ho na zeď, nejlépe tak, abyste na něj dobře viděli a zadívejte se do

středu mandaly nechejte na sebe její energie působit

– kalendář si položte na stůl nebo do klína a položte na obrázek mandaly své dlaně

nebo je možné se na obrázek mandaly i posadit, zavřete oči a nechejte energie

procházet vaším tělem, zůstaňte v klidu a ponořte se do meditace

– ke každé mandale patří posilující afirmace, najdete je pod obrázkem mandaly

a jejich opakováním nahlas několikrát za den a také, při tom, když necháváte

mandalu na sebe působit, zvyšujete účinky mandaly, posiluje kvality vaší duše

a aktivuje ve vás pozitivní způsob myšlení

– můžete si vytvořit vlastní energetickou esenci – na mandalu postavte otevřenou

nádobu s vodou, nejlépe ze skla (pokud použijete pet láhev, odstraňte z ní etiketu)

a nechejte ji nabít energiemi mandaly, nejlépe přes noc. Takto nabitou vodu můžete

používat k pití, vaření, zalévání rostlin, pro zvířata, do koupele, k obkladům

a omývání nemocných míst.

– osobní práce s mandalou – každý měsíc budete mít možnost nahlédnout do toho,

co vám mandala příslušného měsíce nabízí a sděluje.

Na této stránce na konci najdete od ledna 2013, každý měsíc malé zamyšlení

k tématu mandaly pro příslušný měsíc a také malý návod, jak si s tímto tématem

můžete vy sami zkusit pracovat, pokud budete chtít.

– působení mandal je možné ještě prohloubit jejich propojením s přírodními vůněmi

Prameny života, které vytvářím nebo esencemi Spirit in Nature. Každá mandala

v sobě nese otisk těchto energií, protože jsem je při malování používala. Používání

vůní nebo esencí v kombinaci s mandalou zvyšuje vaši vnímavost a otevřenost,

uvolňuje emocionální zatížení a napomáhá hlubšímu propojení se sebou. Takže

pak mnohem lépe rozumíte tomu, co se děje ve vás, ve vašem životě a dokážete

se snadněji rozhodovat a vybírat si z toho, co je pro vás přínosem. Zachováváte si

vnitřní klid a rozvahu.

V případě zájmu pro vás esenci i vůni ráda namíchám. Vůně Bohyní je možné

namíchat i do menších 5ml lahviček za cenu 160 Kč. Stejně tak je možné pořídit

si celou sadu všech 13-ti vůní Bohyní v menších 5ml lahvičkách za cenu 1700Kč.

Více informací o vůních Prameny života najdete zde, o vůních Bohyní zde,

o esencích zde a mandalách zde.

– k mandalám si můžete koupit i jejich předlohy k vykreslení, které jsem k nim

vytvořila, můžete si tak vytvořit svoji vlastní mandalu a lépe se proppojit s jejím

tématem a danou Bohyní. Také si do mandaly můžete vykreslovat své vlastní

bloky a nerovnováhy k tématu mandaly nebo si naopak vykreslit podporu a léčení

k tématu mandaly. Soubor obsahuje předlohy všech 13-ti mandal z kalendáře na

jednotlivých listech A4 a návod, jak si s nimi můžete pracovat. Tady je zmenšený

náhled jednotlivých předloh mandal.

– jinak je možné s mandalami pracovat vašimi vlastními způsoby, které vám

vyhovují. Každý způsob, který vám vyhovuje a dělá dobře je tou správnou

cestou pro vás.

– Pokud byste doma chtěli mít originál některé mandaly, můžete si je koupit,

účinky mandaly jsou pak mnohem silnější

Poděkování:

Chtěla bych velmi poděkovat vám všem, za podporu, důvěru a inspiraci, za všechno čím jste mi pomáhali, aby tento kalendář mohl vzniknout.

Vám všem, kteří jste přispěli svými radami, postřehy, názory a nápady, všem pracovníkům tiskárny Trifox s.r.o. za příjemnou spolupráci.

Děkuji všem Bohyním, archandělovi Michaelovi, ostatním andělům a průvodcům, vílám, elfům, přírodním bytostem, matce Zemi a Vesmíru, a všem dalším bytostem za velikou a láskyplnou podporu, jemné směřování a úžasné rozhovory, sdílení a prožitky, které jsem měla možnost prožít.

Poděkování patří i mým moudrým kočičím učitelům za trpělivost, naslouchání a společný čas strávený s mandalami, vybírání barviček a názorné kouzelné ukázky toho, jak se projevují energií Bohyní v našem životě.

Děkuji všem kmotrům kalendáře i vám, kteří jste do něj při jeho křtu vložili svá přání.

Veliké poděkování patří také mé rodině a přátelům, za podporu, pochopení a trpělivost, a také vám všem, kteří jste si kalendář zakoupili.

Děkuji, že jsem mohla tento kalendář vytvořit v krásném a láskyplném prostředí, našeho domova v energetické linii Archanděla Michaela a on tak v sobě nese i tyto energie.

Přeji vám hodně síly, odvahy a nespoutanosti, nechejte se vést svým srdcem, intuicí, vnitřním hlasem. Naslouchejte a buďte sami sebou, dovolte si projevit své city, pak vaše objevná cesta povede k té nejkouzelnější proměně v lásku, radost, štěstí a spokojenému a smysluplnému životu tady na Zemi.

Světluška

Informace o prodeji kalendáře najdete V naší nabídce služeb zde.

Pro www.cestakduze.webnode.cz zpracovala Světluška. Tento článek, stejně tak informace k jednotlivým mandalám i obrázky mandal, jsou chráněny autorským zákonem, je možné ho šířit dál nekomerčním způsobem, pokud bude připojeno celé znění této poznámky a aktivní odkaz na výše uvedené webové stránky. Děkuji za respektování této podmínky.

Veškeré texty i obrázky zde dostupné, jsou chráněny autorským zákonem a bez svolení autorky a je zakázáno využívat je jinak, než pro své osobní použití.

Texty a afirmace k jednotlivým mandalám a Bohyním: začnou zde vycházet od ledna 2014

Stačí kliknout na vybraný měsíc a stránka se vám otevře – aktivní odkazy jsou zelené.

Obrázky na této stránce slouží pouze pro dekoraci – nelze na nich vytvářet energeticky nabitou vodu, to je možné jen z obrázky ve vytisknutém kalendáři nebo s originály mandal.

Úvodní Mandala Kouzlo proměny – Bohyně Oonagh

První čtvrtletí roku 2014 bude pod vlivem elementu Země:

Leden – Mandala Bohatství – Bohyně Mawu – Země

Měsíc leden nám přináší Mandalu Bohatství a také podporu Bohyně Mawu.

Bohatství je slovo, které v každém z nás vyvolá různé představy a pocity, které zajisté budou ovlivňovat podmínky, ve kterých jsme byli vychováni, ve kterých teď žijeme, hodnoty, které uznáváme. Svůj podíl na tom mají i naše představy a názory, cíle, kterých si přejeme dosáhnout…, ale to, co vnímání toho, zda se cítíme či necítíme být bohatí, ovlivňuje nejvíc, je naše schopnost zůstat otevření všemu, co každý den přichází do našeho života. (pokračování zde).

Únor – Mandala Partnerství – Bohyně Afrodita

Měsíc únor nám nabídne pestrobarvnou Mandalu Partnerství a podporu Bohyně Afrodity, která je známá jako bohyně lásky a vášně. Láska i vášeň jsou nezbytné pro prožívání našeho života, vše, co děláme s vášní, děláme zároveň i s láskou, to je naše cesta ke štěstí, k tvoření a radosti. Když jsem dokončila tuto nádhernou mandalu a přišel k ní název Partnerství, tak mě to překvapilo, čekala jsem mandalu Lásky a říkala jsem si, co nám asi Afrodita nabídne? Pak jsem se ale zadívala do mandaly a začal se přede mnou odkrývat nádherný obraz spojení muže a ženy. (pokračování zde)

Březen – Mandala Laskavost – Bohyně Kuan Jin

První jarní měsíc k nám přichází s Mandalou Laskavosti a Bohyní Kuan Jin. Barevně se hodně podobá Mandale Harmonie z loňského kalendáře Krystalových mandal a má i podobné vyzařování. Se začínajícím jarem se každoročně rodí nové podoby lásky a opakuje se od začátku celý proces zrození. Všichni tedy dostáváme v tomto měsíci šanci napravit a přesměrovat naše směřování k těm nejvyšším podobám laskavosti. Pokud je cokoliv, co vás trápí, dělá vám starosti, s čím si nevíte rady, obraťte se na Lásku a požádejte ji, ať to lečí, naplňuje, uzdravuje a harmonizuje svojí silou, ať protéká vším z vaší minulosti, přítomnosti i budoucnosti, vším, co není v jednotě a lásce. (pokračování zde)

Druhé čtvrtletí roku 2014 bude pod vlivem elementu Ohně:

Duben – Mandala Radost – Bohyně Kordélie

Druhý jarní měsíc duben k nám přichází s něžnou Mandalou Radosti a s energiemi keltské vílí Bohyně Kordélie, které krásně rezonují s tím, jak se vše kolem nás začíná probouzet do lásky a vykvétat do krásy. Právě tuto mandalu jsem nakreslila loni v létě jen tak a Bohyně Kordélie mě jemně navedla k tomu, co jsem vlastně nakreslila – první mandalu do kalendáře s bohyněmi pro rok 2014. Svou něžností a jemností tak otevřela cestu k dalším bohyním a mandalám. Stejně tak, jako nové energie jara a teplých slunečních paprsků, dávají do pohybu vše, co přes zimu odpočívalo, i ona dala do pohybu dávno zapomenuté moudra a léčení v nás ukryté. Energie měsíce dubna nás oslovují svými vůněmi, barvami a tóny, upoutávají naši pozornost a to vše, může naplnit naše srdce i tělo, pokud se rozhodneme být v přítomnosti. Jedině tak si můžeme vychutnat a nabrat plnou náruč všech těchto drobných a kouzelných radostí, na které jsme už nedočkavě čekali, a vnímat tak svoji spoluúčast na zázraku bytí a na tvoření života, vykročit k novému začátku a svému snu.(pokračování zde)

Květen – Mandala Otevřenost – Bohyně Brigit – Oheň

Pokud jste se v minulém měsíci nechali okouzlit radostnými energiemi jarních dnů a začali jste objevovat svoje cesty k radosti, můžete si v květnu tyto své zážitky ještě prohloubit a umocnit. V květnu za námi přichází keltská trojbohyně Brigid s mandalou Otevřenosti a pomůže nám „otevřít“ další dveře k našemu srdci a rozšířit naše obzory i poznání. Protože je Brigid ženským protějškem Archanděla Michaela, tak se nám nabízí také příležitosti, jak si uspořádat své myšlenky, záměry, odpustit a propustit minulost, strachy a pochybnosti, najít to, co dává smysl našim dnům i životu, být sama sebou. Její energie nám budou pomáhat léčit staré záležitosti, podporovat naši odvahu nahlédnout do svého nitra zajistit, co nám brání v tom, abychom se naplno otevřeli všemu, co přichází do našeho života. Nabídne nám situace a zážitky, ve kterých se budou zrcadlit naše nezpracovaná a nepřijatá témata z naší minulosti, abychom se mohli s její pomocí od nich osvobodit a přijmout dary moudrosti a poznání, které se v nich ukrývají. ( pokračování zde)

Červen – Mandala Naplnění – Bohyně Pallas Athéna

V měsíci červnu, který je posledním z měsíců pod vlivem ohnivého elementu, k nám přichází Bohyně Pallas Athéna s mandalou Naplnění, abychom si její pomocí mohli dokončit úklid starého a podpořili svou vášeň a lásku pro vše, co nás naplňuje a uspokojuje. Pozve nás na cestu do těch nejhlubších rovin našeho vnímání a prožitků, na cestu kouzelné proměny a svobody žití a bytí, na cestu ujasnění a projasnění. V tomto měsíci sklízíme první plody léta – sladké jahody a třešně, které nám svojí červenou barvou a sladkou chutí připomenou vše, co toužíme prožít a ochutnat v životě. A i my budeme sklízet a ochutnávat první plody ze semínek, které jsme na začátku letošního roku (někteří už na konci loňského roku) zaseli. Máme se opravdu na co těšit, svou pestrostí, bohatostí a rozmanitostí všeho, co nám bude nabídnuto, předčí tento měsíc vše, co jsme doposud zažili. (pokračování zde)

Třetí čtvrletí roku 2014 bude pod vlivem elementu Vody:

Červenec – Mandala Moudrost – Bohyně Dana

Rok se nám přehoupnul do své druhé poloviny, dětem začínají prázdniny a je tu letní měsíc červenec s krásnou Mandalou Modrosti a s energiemi Bohyně Dany. Společně s ním se nám otvírá další z elementů – element vody, který je o plynutí, odevzdání, bezpodmínečné lásce a neustálém koloběhu proměn a změn života. Všichni z vás, kteří fungujete podobně jako já a nový měsíc pro vás nezačal jedničkou v kalendáři, ale už při červnovém úplňku, jste tu velkou změnu jistě pocítili a mohli jste tuto výměnu živlů vnímat velmi intenzivně. Voda souvisí s našimi pocity a prožitky a ve spojení s energiemi Bohyně Dany nám bude pomáhat s hlubokým čištěním, obnovou a regenerací všech našich systémů, myslí, citů i těl. Čeká nás doslova znovuzrození a všichni si na něm budeme pracovat ve všech svých rovinách svého bytí i existence. Nebude nic, co by těmito energiemi zůstalo nedotčeno, neboť je čas spojování a propojování s naší podstatou, nejhlubší moudrostí a intuitivním přístupem k sobě samému. ( pokračování zde)

Srpen – Mandala Tanec života – Bohyně Pele

Prázdniny se nám přehouply do své druhé poloviny a to znamená, že už máme měsíc srpen. Tento letní měsíc nám nabídne Mandalu Tanec života, kterou podporují energie havajské bohyně vulkánů a sopek – Bohyně Pele. Její energie nás vynesou až na samý vrchol naší bytosti a na nás záleží, zda bude tento zážitek spojený a příjemnou pohodou, harmonií a radostným prožíváním nebo poněkud méně příjemným zjištěním, že opět něco nedokážeme akceptovat nebo přijmout. Srpen bude měsícem proměny a nastavováním nové reality. Tak jako každý rok hraje právě tento měsíc dost důležitou roli v našem životě a to hned za dvou důvodů. Jednak se v něm uzavírá „lví brána“ a také si v něm každý z nás už teď přednastavuje svou cestu do příštího roku. Srpen vždy tvoří most mezi „Nebem a Zemí“ a tak si právě v tomto měsíci můžeme všichni vyzkoušet vzlety i pády, zažít probuzení a projasnění nebo mít pocit, že se opět motáme v bludišti starých časů a přitom tolik z něho chceme ven. Můžeme být také doslova zahrnováni dary a bohatstvím v těch nejrůznějších a nejrozmanitějších podobách. Mohu vás ujistit, že cokoli k vám tento měsíc bude přicházet, cokoli budete prožívat, nuceni řešit, tak je správně a pomáhá vám to prověřit to, co už víte, na co máte odvahu a co je právě teď nejlépe rozpoznatelné a realizovatelné. Všechno je totiž v pohybu, všechno plyne a tančí v nádherném tanci života, který je oslavou nového planetárního roku i vás všech, kteří do něj vstupujete, začíná nový cyklus stvoření. (pokračování zde)

Září – Mandala Uzdravení – Bohyně Sulis – Voda

Dětem skončily prázdniny a to znamená, že nám začal měsíc září, ve kterém za námi přichází Bohyně Sulis s nádherně modrou Mandalou Uzdravení. Září je vždy měsícem, kdy po letním putování mezi Nebem a Zemí „sestupujeme zpátky dolů na zem do hmoty“ a kdy také začínáme sklízet dary toho, co jsme v letošním roce zaseli. Ten letošní sestup na zem pro mnohé z nás neproběhl jako „klidné přistání“, ale spíše jako jízda po divoké řece nebo na tobogánu, takže i ti, co „spali“ byli nucení se probudit a to doslova. Tím se probudily také naše emoce a cesta do hlubin naší duše je konečně otevřená, my můžeme podstoupit proces uzdravení a přijetí sebe sama, všude tam, kde se nám to doposud nedařilo. Čeká nás období vnitřní komunikace a rozhovorů se sebou, ve kterém budeme nuceni se pravdivě podívat do své reality a čelit tak mnohým změnám, které vstoupí mnohdy zcela nečekaně do našich životů, aby podpořily naše očištění a uzdravení. Úkolem tohoto měsíce je dovolit životu, aby nám ukázal tu nejlepší cestu pro nás, po které teď můžeme jít. Hlavní roli v tom, nakolik nás tyto změny ovlivní a co nám přinesou, bude hrát naše pravdivost a rozhodnost.(pokračování zde)

Čtvrté čtvrtletí roku 2014 bude pod vlivem elementu Vzduchu:

Říjen – Mandala Projasnění – Bohyně Ostara

Říjnová mandala Projasnění s energiemi Bohyně Ostary nám v tomto procesu bude pomáhat svými hodně povzbudivými a čistícími energiemi. V podstatě navazuje na květnovou mandalu Otevřenosti s Bohyní Brigid, která nám pomáhala nahlédnout do našeho nitra a vidět uvnitř sebe, čím sami sobě bráníme v radosti a štěstí. Bohyně Ostara v tom bude pokračovat a naučí nás i vidět to, co je opravdové a skutečné nejen v nás, ale i kolem nás. Čekají nás chvíle pravdy a prohlédnutí, probuzení, projasnění a osvícené okamžiky života a jeho moudrosti, krásy a darů lásky. Takže pokud jste si minulý měsíc dovolili nahlédnout na dno své duše, už víte o svých pokladech a můžete s nimi pracovat, pokud ne, vaše cesta do hlubin poznání bude pokračovat. To, co jste v květnu nestihli nebo co se vám nepodařilo, můžete uskutečnit právě teď v říjnu. Možná že se k vám vrátí i některá vaše květnová témata – doporučuji si znovu přečíst informace ke květnové mandale Otevřenosti na stránkách. Mandala Projasnění je vyšším stupněm uvědomění a pochopení sebe sama, než byla květnová mandala Otevřenosti, a tak jako Bohyně Ostara otevírá dveře k jaru plnému nového života, nových začátků a radosti, tak nám stejnou možnost přináší i tento měsíc.(pokračování zde)

Listopad – Mandala Inspirace – Bohyně Rhiannon

Začíná nám předposlední měsíc tohoto roku – měsíc listopad, kterým nás bude provázet Bohyně Rhiannon a Mandala Inspirace. S padajícím listím odchází z našich životů další staré energie a záležitosti, otvírají se před námi nové možnosti, jak lépe vidět a nově „uchopit“ svůj život. Bohyně Rhiannon jako mocná čarodějka nás bude učit vidět a dívat se očima inspirace a nadšení, abychom pochopili, jak pracovat s myslí i duchem, jak můžeme to, co nás brzdí a omezuje proměnit ve svůj prospěch. Může nám být velmi nápomocná v tomto procesu probuzení a prohlédnutí. To, co se v nás začalo probouzet v minulém měsíci a co jsme si díky tomu uvědomili, můžeme právě s pomocí Bohyně Rhiannon dovést do zdárného konce nebo mistrovsky zúročit. Most do minulosti je otevřen a my si můžeme bez bázně a strachu jít pro odpovědi, které potřebujeme znát proto, abychom se mohli rozhodnout, co dál. Rhiannon nás bude tímto procesem odhalování provázet i ochraňovat, podpoří naši odvahu vykročit vstříc svým snům i novým podobám, udělat ty potřebné kroky a rozhodnutí, protože jimi můžeme inspirovat i ostatní. Velmi důležitým tématem tohoto měsíce je nastolení vnitřní rovnováhy.(pokračování zde)

Prosinec – Mandala Rozhodnutí – Bohyně Tara – Vzduch

Je před námi poslední měsíc tohoto roku, kouzelný prosinec s velmi významným obdobím adventu a vánoc. Celým tímto rozmanitým a proměnlivým obdobím nás bude provázet Mandala Rozhodnutí s Bohyní Tarou, která se bude projevovat ve svých mnoha podobách. V tomto měsíci budeme mít mnoho příležitostí si posílit naši schopnost rozhodovat se a také se naučit dělat ta nejlepší rozhodnutí, propustit další pochybnosti i strachy z toho, co bude, když… S prosincovými energiemi přichází čas loučení, dokončování a uzavírání starých záležitostí, úkolů a uvolňují se další vlny starých otisků. S otevřením další úrovně 11.brány k nám od 22.11. proudí další energetická vlna vzestupující energie, aby ty, kteří se rozhodli jít za svou pravdou a pravdivostí, vynesla do dalších úrovní sebepoznání. Spustilo se také další očišťování a rozpouštění podvědomých vlivů z našich rodových linií a kořenů, o kterých ani nemusíme vědět. Jsou to zejména ty otisky, které mohou uzavírat naše srdce a omezovat naši schopnost svobodně se rozhodovat za sebe. Hodně z toho, co jsme „museli“ opustit, co zmizelo z našich životů, co nám bylo „odebráno“ nám otevřelo oči i srdce a díky tomu už jdeme cestou naděje a víry k tomu nejlepšímu, co můžeme mít i žít, a vůbec nevadí, že si tím ještě nejsme tak docela jistí. Stali jsme se těmi, kteří si začali uvědomovat, že opravdu máme sílu změnit to, co nám už nevyhovuje, uvěřili jsme, že všechno je možné, sice ještě ne zcela, ale už to tam máme. Čas zastavení, který přichází s adventem, bychom si měli co nejvíce užít a najít si v něm místo pro sebe i své blízké. Čas zastavení, sdílení a naslouchání nám totiž nabízí velmi mocné dary a celým obdobím letošního adventu nás bude provázet s Bohyní Tarou i Archanděl Chamuel. (pokračování zde)